Gość: zielona IP: *.media4.pl 08.05.06, 19:21 Warunkiem przyjęcia mnie do pracy jest założenie własniej działalności. Chciałabym zapytać ile to kosztuje i jak długo trwa załatwianie formalności? Dziękuję za odpowiedzi. Dominika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PIO Re: własna działalność IP: *.cegielka.dyn.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 20:58 mi zajęło ok. 6 tygodni :) formalności nie trwają długo - co i gdzie załatwić znajdziesz w pierwszym lepszym portalu dla przedsiębiorców więc nie będę się produkował :) najwięcej czasu zabierają terminy jakie mają zarezewowane urzędy na wydanie decyzji - np. zaświadczenie o zerejestrowaniu mnie jako czynnego podatnika vat otrzymałem od swojego US po 3 tygodniach (mają miesiąc); dużo też zajęło mi uruchamianie konta - zakładałem w mBanku, korespondencyjnie, trwało to ok. miesiąca :) masakra.... pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patapata Re: własna działalność IP: *.media4.pl 08.05.06, 21:46 Dzięki, już sobie poczytałam procedurę na money.pl Wydawało mi się, że to będzie bardziej skomplikowane i że będzie trwało dłużej. Pozdrawiam :D Odpowiedz Link Zgłoś