japos 22.04.03, 14:12 Czy mogę skorzystać z ulgi budowlanej w przypadku, gdy działkę pod zabudowę kupiłem w roku 2001, natomiast samą budowę rozpocząłem w lipcu 2002. Zezwolenie na budowę otrzymałem 3 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klaus1 Re: Ulga budowlana 23.04.03, 07:49 rozumiem że chodzi o 3 lipca 2002. na zakup gruntu i na budowę to dwie oddzielne ulgi, grunt mogłeś odliczyc , wydatków na budowę już nie, gorzej bo jeżeli rozliczyłeś grunt to nie możesz juz skorzystać z ulgi odsetkowej Odpowiedz Link Zgłoś
radoslaw.gumulka Re: Ulga budowlana 27.04.03, 11:37 japos napisał: > Czy mogę skorzystać z ulgi budowlanej w przypadku, gdy działkę pod zabudowę > kupiłem w roku 2001, natomiast samą budowę rozpocząłem w lipcu 2002. > Zezwolenie na budowę otrzymałem 3 lipca. Niestety nie. Przepisy przejściowe dopuszczają dalsze odlicenia ale tylko na tę samą działkę. Budowa a z kolei jest odrębnym tytułem inwestycyjnym i nie jest objęta kontynuacją. Radosław Gumułka Odpowiedz Link Zgłoś