Dodaj do ulubionych

e-commerce

IP: *.dip.t-dialin.net 07.07.07, 17:44
Prosilbym o pomoc.Obliczam sobie koszty zwíazane online-shop.

Chodzi mi o kondycje i warunki odnosnie ogloszen w google i w yahoo.
1.Ile trzeba placic miesiecznie, zeby byc np w top-50,czyli na pierwszej
stronie w googlach.
Czy jesli chce zeby moja homepage byla w Niemczech,Anglii,Szwecji i Danii to
musze placic placic w kazdym panstwie extra?

2. Ile kosztuje miesiecznie Strona Internetowa w jednym z tych panstw?

Prosze o rady, i odpowiedzi na te pytania. Z gory dzieki

Obserwuj wątek
    • precelik Re: e-commerce 20.07.07, 07:47
      Wszystko zależy :)
      ad 1.
      A. JEżeli chcesz się typowo reklamować to płacisz koszt za kliknięcie - zobacz czym jest np. adwords - marketing.ebiznes.org.pl/reklama,kontekstowa.htm

B. To o cym piszesz to raczej pozcycjonowanie - i nie da sie po tylu danych powiedzieć jakie są koszta. Wszystko zalezy od haseł na jakie chcesz się pozycjonować itd. Są hasła na które od razu pojawisz się w wynikach ze względu na małą konkurencję, a są takie hasła o które trzeba walczyć - pozycjonować.

C. W kazdym z tych państw pozycjonujesz sie zapewne na osobne hasła. Weźmy słowo np. majtki - w języku polskim pozycjonujesz się na słowo majtki, w angielkim, czeskim francuskim, rzecz jasna to słowo brzmi inaczej - więc pozyjnowanie trzeba osobno wykonać.

PS: do top 50 (a nawet top 10) - bardzo prosto się dostac na większość haseł :) wystarczą naprawde podstawy - tinyurl.com/2xmx8q

ad 2. Praktycznie tyle samo co w polsce :) - strona internetowa to w sumie 3 rodzaqje kosztów:
      a - wykonanie strony (to wsio rawno czy polak Ci zrobi czy kto inny)
      b - hosting - czyli takie miejsce fizyczne gdzie wisi strona www - (to może być gdzies w polsce, gdzieś za granicą - gdziekolwiek) - rzecz jasna od tego będzie zależeć prędkość działania strony w danym kraju. Osobiście mam kilka stron, bodajrze co leżąw Holandii - nie narzekam dobrze działają.
      c - koszt domeny - każda nazwa np. www.ministrona.pl w internecie kosztuje ok. 100 zł rocznie. proponuję jednak wybrać coś z rozszerzeniem globalnym np. .eu zobacz na. nazwa.pl

Pozdrawia Tomek Urban
      pp.ministrona.pl
      • Gość: Return Re: e-commerce IP: *.dip.t-dialin.net 29.07.07, 14:02
        precelik napisał:

> Wszystko zależy :)
        > ad 1.
        > A. JEżeli chcesz się typowo reklamować to płacisz koszt za kliknięcie -
        zobacz czym jest np. adwords - marketing.ebiznes.org.pl/reklama,kontekstowa.htm
        >
        > B. To o cym piszesz to raczej pozcycjonowanie - i nie da sie po tylu danych
        pow
        > iedzieć jakie są koszta. Wszystko zalezy od haseł na jakie chcesz się
        pozycjono
        > wać itd. Są hasła na które od razu pojawisz się w wynikach ze względu na małą
        k
        > onkurencję, a są takie hasła o które trzeba walczyć - pozycjonować.
        >
        > C. W kazdym z tych państw pozycjonujesz sie zapewne na osobne hasła. Weźmy
        słow
        > o np. majtki - w języku polskim pozycjonujesz się na słowo majtki, w
        angielkim,
        > czeskim francuskim, rzecz jasna to słowo brzmi inaczej - więc pozyjnowanie trz
        > eba osobno wykonać.
        >
        > PS: do top 50 (a nawet top 10) - bardzo prosto się dostac na większość
        haseł :) wystarczą naprawde podstawy - tinyurl.com/2xmx8q
        >
        > ad 2. Praktycznie tyle samo co w polsce :) - strona internetowa to w sumie 3
        ro
        > dzaqje kosztów:
        > a - wykonanie strony (to wsio rawno czy polak Ci zrobi czy kto inny)
        > b - hosting - czyli takie miejsce fizyczne gdzie wisi strona www - (to może
        być
        > gdzies w polsce, gdzieś za granicą - gdziekolwiek) - rzecz jasna od tego będzi
        > e zależeć prędkość działania strony w danym kraju. Osobiście mam kilka stron,
        b
        > odajrze co leżąw Holandii - nie narzekam dobrze działają.
        > c - koszt domeny - każda nazwa np. www.ministrona.pl w internecie kosztuje
        ok.
        > 100 zł rocznie. proponuję jednak wybrać coś z rozszerzeniem globalnym np. .eu
        z
        > obacz na. nazwa.pl
        >
        > Pozdrawia Tomek Urban
        > pp.ministrona.pl

Dzieki za info.

Zorientowalem sie osobiscie
        Na programy bede potrzebowal ok 2500 + 1000, tj ok 3500 Euro.
        Nie znam w dalszym ciagu cen za np top-100 w google.

Jeszcze raz dzieki za informacje,ale chodzilo mi o dokladne ceny od -do, czyli
        od najmnniejszych do najwiekszych.

• Gość: gdrummer Re: e-commerce IP: *.interia.pl 06.08.07, 11:47
      To zależy, co Pan rozumie poprzez "ogłoszenia w google" ?
      Czy chodzi o linki sponsorowany (AdWords) wyświetlane po prawej stronie?

Qseo.pl - pozycjonowanie stron
    • Gość: Lukasz Re: e-commerce IP: *.static.chello.pl 07.10.16, 09:06
      Pamiętaj, że poza kwestiami promocji produktów będziesz musiał zapewnić ochronę danych osobowych swoich klientów. Nowe przepisy nie pozostawiają co do tego wątpliwości. Sam musiałem się dostosować, a są z tym problemy. Poczytaj więcej na certyfikatydo.pl/dane-osobowe-w-s…pie-internetowym/
    • 1pomorzanin Re: e-commerce 12.12.17, 13:44
      Zakładając sklep www, weź pod uwagę możliwość skorzystania z gotowych ofert logistycznych dla e-commerce Logistyka dla e-commerce wtedy po Twojej stronie będzie tylko przesyłanie co i gdzie ma być wysłane.
      • bartiom Re: e-commerce 02.08.18, 07:01
        Dokładnie, postawienie na platformę e-commerce na pewno w dużym stopniu ułatwi Ci prowadzenie sklepu. Ja korzystam od jakiegoś czasu z www.best.net.pl/ i chociaż sklep w przeciągu ostatniego roku znacznie się rozbudował, to mam o połowę mniej roboty, bo kwestie magazynowe i towarowe dzieją się praktycznie same
    • Gość: Wiktor Kilian Re: e-commerce IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.18, 10:39
      Moja rada: pomyśl o narzędziach, które udoskonalą prowadzenie sklepu i dzięki temu będzie to wartość dodana dla klienta. Ja prowadząc sklep internetowy cały czas szukam nowych rozwiązań. Ostatnio zacząłem korzystać z wtyczki do wordpressa wordpress.org/plugins/playsms-woocommerce/ dzięki której do klientów wysyłane są automatycznie wiadomości SMSowe, np potwierdzenie realizacji zamówienia, czy podziękowanie za zakup. Świetna sprawa, która pomaga budować relacje z klientami.
      • skomunikowani.pl Re: e-commerce 27.05.19, 15:49
        Narzędzia, które udoskonalą prowadzenie sklepu internetowego, to nie tylko automatyczne odpowiedzi sms. To komunikacja z klientem wieloma kanałami: sms, vms, mms, email, videochat itp... Więcej o zintegrowanej komunikacji wieloma kanałami można uzyskać tutaj: www.tidesoftware.pl
      • Gość: Artur Re: e-commerce IP: *.146.34.33.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.05.19, 17:58
        To zależy, co Pan rozumie poprzez "ogłoszenia w google" ?
        Czy chodzi o linki sponsorowany
    • lolly099 Re: e-commerce 13.03.23, 14:48
      Dzień dobry. Podziel się, jak sprawy mają się w e-commerce. Na ile aktualne są teraz, jak w czasie pandemii. Planuję przenieść swój sklep online.Dzięki za odpowiedzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka