IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.09, 22:05
Witam osotatnio myslalem z kolega nad tym jak zarobic troche grosza
na wakacjach i jak myslicie duzo kaski by szlo z tego wyciagnac..
Posiadamy auta.. i myslimi nad tym ze codziennie z rana bedziemy
jechac do hurtowni po warzywa.. i stanie niedaleko sklepu typu
Biedronka i z bagaznika jak i ze stolikow bedziemy je sprzedawac..
Myslic ze dobra opcja na szybki zarobek ??
Obserwuj wątek
    • mysterious1988 Re: POMYSL.. 08.08.09, 00:18
      o ile US was nie zlapie, to niezly pomysl :)
    • jan-w Re: POMYSL.. 08.08.09, 17:53
      I pracownicy Biedronki nie nałożą po twarzy nieuczciwej konkurencji.
      Albo prowadzisz interesy uczciwie i masz koszty (i ceny) wyższe niż Biedronka
      (nie wytargujesz tak niskich cen zakupu), albo działasz nielegalnie i prędzej
      czy później tracisz wszystko.
    • Gość: controlling Re: POMYSL.. IP: *.radom.vectranet.pl 14.08.09, 23:16
      Pewnie chodzi o zarabianie na wakacje, a nie na wakacjach. Bo jesli chodziloby o
      to drugie to z tego co zdazylem zauwazyc sporo osob dorabia sobie tworzac
      konkurencje dla taksowek. I tak np. staja gdzies przy beach barach lapia
      klientów na to ze biora mniej niz taxi, a czasem jest wrecz odwrotnie. Ogolnie
      pare kursow np. po helu i zarobek raczej lepszy niz sprzedawanie burakow.

pozdrawiam
    • hyuga Re: POMYSL.. 23.04.10, 13:47
      Mój przyjaciel kiedyś też miał tylko samochód wpadł na pomysł by dogadać się z restauracjami, knajpami Fast foodami itp. które nie oferują dostaw na zamówienie i powiedział, że będzie dla nich dowoził…siedział w domu dostawał 5-6 razy na dzień zgłoszenie i dowoził – co prawda nie wyciągał z tego wiele (40-50zł głównie dzięki napiwkom), ale na wakacje mu starczyło po miesiącu.
      • andrzej-gos Re: POMYSL.. 29.05.10, 19:37
        Dokładnie, osobiście to wybrałbym taka formę zarabiania niż stania pod biedronką
        i sprzedawania z samochodu.
    • lenart1989 Re: POMYSL.. 01.06.10, 18:45
      Heh, maturzyści często nie potrafią sobie poradzić z 4 miesiącami
      wakacji ;) Pójdź lepiej do jakiejś legalnej pracy, bo w 3 miesiące
      biznesu nie zrobisz. Albo pomyśl o biznesie który będziesz kontynuował
      w czasie studiów.
      Nie chcę Ci podcinać skrzydeł, jeśli sprzedawanie ziemniaków to Twoje
      marzenie, wyrażam tylko swoje zdanie ;)
      pozdro
    • adrian.hinc Re: POMYSL.. 02.06.10, 13:56
      Urząd Skarbowy, Straż Miejska i Policja. Nie wiem w jakiej kolejności, ale
      byliby to zapewne jedni z pierwszych "klientów" ;-)

Odradzam, bo to nieuczciwa konkurencja, a jest mnóstwo innych sposobów na to, by
      dorobić nie łamiąc przy tym prawa. No chyba, że chcesz legalnie wynająć miejsce
      do handlu, założyć działalność gospodarczą, płacić składki i podatki...
    • karolina.dnajska Re: POMYSL.. 11.11.13, 16:52
      ja mam podobny plan tylko z ciuchami i wszystko legalnie ofkorz ;p znalazlam hurtownie internetową z wólki kosowskiej onlinehurt.pl , na razie sie dogaduje i dowiaduje o co chdzi, ale wdg moich wyliczen i opinii znajomych korzy sie na biznesie znaja to sprzedaz takich ciuchow ma sens. i mozna zarobic.
      • pisa.nka Re: POMYSL.. 30.11.13, 19:12
        Karolina a masz zamiar sprzedawać stacjonarnie czy też internetowo? patrzyłam na ofertę tej hurtowni onlinehurt.pl i zastanawiam się czy sama czegoś takiego nie ogarnąć... długo się na towar czeka? na stronie w regulaminie mają, że jeśli zamówienie złoży się do 10.30 to przychodzi jeszcze tego samego dnia.. prawda to? widzę, że mają też jakieś rabaty. faktycznie to funkcjonuje? dowiadywałaś się?
        • karolina.dnajska Re: POMYSL.. 09.12.13, 21:31
          Na razie chce sprzedawać w internecie, ale jak się interes rozkręci to fajnie by było otworzyć swój sklepik stacjonarnie :) z tego co się dowiadywałam to faktycznie jak złożysz zamówienie rano to towar tego samego dnia jeszcze jest, a jak później to dzień później. Jeśli o rabaty chodzi to tak jak na stronie jest info:

STAWKI RABATOWE 2013
          2% Dla zamówień od 700 zł Brutto
          5% Dla zamówień od 2000 zł Brutto
          7% Dla zamówień od 3000 zł Brutto
          Powyżej 5000 zł ceny negocjowane indywidualnie.
          Dla stałych Klientów mamy dodatkowo atrakcyjne warunki współpracy i korzystne bonusy.

Aczkolwiek jak gadałam z jednym typem, który u nich zamawia do swojego sklepu, to mówił, że on jeszcze jakoś inaczej się dogadał, ale on już dłużej z nimi współpracuje.

pisa.nka napisała:

> Karolina a masz zamiar sprzedawać stacjonarnie czy też internetowo? patrzyłam n
          > a ofertę tej hurtowni onlinehurt.pl i zastanawiam się czy sama czegoś takiego n
          > ie ogarnąć... długo się na towar czeka? na stronie w regulaminie mają, że jeśli
          > zamówienie złoży się do 10.30 to przychodzi jeszcze tego samego dnia.. prawda
          > to? widzę, że mają też jakieś rabaty. faktycznie to funkcjonuje? dowiadywałaś s
          > ię?
          • onlinehurt Re: POMYSL.. 15.04.14, 13:13
            Witam,

dziękujemy za pozytywne opinie na temat naszej firmy onlinehurt.pl. Zapraszamy serdecznie do zapoznania się z ofertą oraz na naszej stronie internetowej. Szersze informacje na temat rabatów i długoterminowej współpracy można także uzyskać drogą telefoniczną - zakładka kontakt, w razie jakichkolwiek pytań jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku, do soboty.
            • Gość: goscportalu Re: POMYSL.. IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.14, 12:35
              wow, fajna inicjatywa z tym odpisywaniem bezpośrednio przez przedstawiciela Waszej firmy, a ile czasu trzeba, żeby zostać stały klientem w onlinehurt.pl ?
              • onlinehurt Re: POMYSL.. 29.04.14, 12:25
                Witam,

do każdego klienta onlinehurt.pl podchodzi indywidualnie, zachęcamy przede wszystkim do kontaktu z naszym BOK. Tam ustalimy szczegóły współpracy, z pewnością dobierzemy odpowiednią ofertę dla Pańskiego zamówienia i potrzeb.

Pozdrawiam
    • Gość: doradca Re: POMYSL.. IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.13, 10:30
      Opcja może i dobra, ale pamiętajcie, że nie możecie stać, gdziekolwiek wam się podoba. Musicie mieć zgodę na handel, a z tym już będzie trochę zachodu. Jednak próbujcie, jeśli macie zapał :)

Pozdrawiam
      doradca podatkowy Drezdenko
      • pisa.nka Re: POMYSL.. 21.12.13, 21:38
        Karolina dzięki za info :) dzowniłam do nich i dowiedzialam sie co trzeba. po nowym roku chyba zaczne juz działać nieco bardziej w temacie.. takie hurtownie internetowe to chyba lepsza opcja niz jezdzenie do hurtowni.. oszczedza sie duzo czasu moim zdaniem.
        Doradca ja chce sprzedawac online, wiec zgody nie potrzebuje..
        • gazetkowa23 Re: POMYSL.. 24.12.13, 09:44
          o dobry wątek :) bo wlasnie szukam jakiegos dobrego hurtownika internetowego. czyli polecacie onlinehurt.pl ? przeglądam ich oferte i wydaje sie ok...
          • Gość: Onlinehurt.pl Re: POMYSL.. IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.14, 12:02
            Witam, w onlinehurt.pl do każdego klienta podchodzimy indywidualnie. W kwestii zostania stałym wszystko zależy też od wartości zamówień jakie Pan składa i od jak dawna, lecz myślę, że porozumienie w tej kwestii nie będzie większym problemem. Prosimy o kontakt z naszym BOK, na numery lub e-mail, które znajdzie Pan na naszej stronie internetowej.
    • waldemar6203 Re: POMYSL.. 19.01.14, 09:15
      Witam nie bardzo to przypadnie do gustu konkurncji ,poza tym to handel nie legalny no i mozna miec problemy .Ale mam propozycje wlasnie ruszyl genialny projekt gdzie mozna zarobic calkiem dobre pieniadze z tym ze na to potrzeba sporo czasu i cierpliwosci .(www.grupamtw.com)

> Witam osotatnio myslalem z kolega nad tym jak zarobic troche grosza
      > na wakacjach i jak myslicie duzo kaski by szlo z tego wyciagnac..
      > Posiadamy auta.. i myslimi nad tym ze codziennie z rana bedziemy
      > jechac do hurtowni po warzywa.. i stanie niedaleko sklepu typu
      > Biedronka i z bagaznika jak i ze stolikow bedziemy je sprzedawac..
      > Myslic ze dobra opcja na szybki zarobek ??
      • Gość: demar O Straży Miejskiej (gminnej) pamiętacie ? IP: *.opera-mini.net 22.04.14, 18:42
        Ja polecam budowę kapitału w sposób legalny, uczciwy:
        grupamtw.com/mlm/rec?usr=dd0942bd319e3a86ac0ed93f55dbd026
        • tapatik Re: O grupie MTW pamiętacie ? 08.03.16, 08:48
          Wygląda na to, że grupa MTW długo nie podziałała, bo domenę można kupić.
    • nana_kl Re: POMYSL.. 07.05.14, 13:37
      Trudno powiedzieć. Pamiętaj, że będziecie potrzebowali też pozwolenia na taki handel. Na waszym miejscu zdobyłabym więcej informacji na ten temat.
    • piotrek.sob Re: POMYSL.. 16.02.16, 14:22
      Macie może jakieś pomysły na biznes? rozglądam się i chcę zacząć coś swojego.
      • tapatik Re: POMYSL.. 09.03.16, 14:34
        A co lubisz robić i z jakimi klientami chcesz współpracować?
        Jeden woli sklep spożywczy, drugi dłubanie przy samochodzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka