Dodaj do ulubionych

Biała lista

22.04.12, 13:14
Ponieważ działa już czarna lista ,zakładam dla równowagi wątek w którym proponuję wpisy dotyczące niepodważalnych osiągnięć włodarzy naszej gminy . Proszę również o nie zamieszczanie sarkastycznych ,dwuznacznych komentarzy .
Obserwuj wątek
    • tgserwis Re: Biała lista 22.04.12, 22:15
      Przepraszam Was, ale muszę nieco nagiąć zasady o stosowanie których Was prosiłem.
      Muszę, bo jest w naszej gminie sporo dobrych rzeczy o których warto napisać, ale nie posiadam żadnych dokumentów na potwierdzenie tego stanu. Ale za to wszystko o czym napiszę każdy może sprawdzić osobiście, a w sprawach dotyczących mnie osobiście gwarantuję własną głową prawdziwość informacji.
      1. NIGDY nie miałem najmniejszego kłopotu z załatwieniem czegokolwiek w urzędzie gminy. Urzędnicy zawsze byli kompetentni, wiedzieli co robić, służyli pomocą. Poczynając od budowy domu te kilkanaście lat temu, poprzez geodezję, zameldowanie, dowody osobiste, działalność gospodarczą aż po wszelkie inne kontakty z urzędem. Znam wiele osób które mają podobne odczucia. Na przykładzie siebie i swojej rodziny - złego słowa powiedzieć nie mogę.
      2. Wodociąg i kanalizacja. Można dopatrywać się powolności w prowadzeniu tych inwestycji, ale jednak prace postępują. Tu wielki plus za wykorzystanie funduszy unijnych. I tak naprawdę woda z naszego wodociągu jest o niebo lepsza niż w Łomiankach czy Warszawie.
      3. Gminna oczyszczalnia ścieków.
      4. Życzliwość gminy dla dużych inwestorów. Wystarczy przejechać wzdłuż trasy, ale nie tylko. W wielu miejscach naszej gminy powstają oddziały poważnych firm, a to z kolei jest z pożytkiem dla nas wszystkich.
      5. Gmina duże znaczenie przywiązuje do spraw związanych z ochroną środowiska. Nie wszystko jest OK, wiele miałbym uwag w tej kwestii, ale generalnie plus. Do tego zaliczam też okresowe akcje odbierania od mieszkańców za darmo odpadów wielkogabarytowych.
      6. Wsparcie finansowe dla szkoły w Sadowej. To sprawa kontrowersyjna dla wielu mieszkańców, ale dla mnie plus. Dzięki temu dzieci z Izabelina- Dziekanówka nie muszą dojeżdżać, mają szkołę pod nosem. Myślę że koszty dofinansowania nie są wiele wyższe niż uruchomienie dowozu dzieci od nas do Łomnej. Ale dowodów nie mam, to moja prywatna opinia.
      7. Pozytywnie, mimo wszystko, oceniam też próbę uzyskania dotacji do kolektorów słonecznych. Nic z tego nie wyszło, ale jeśli Łunia chce dać pieniądze to trzeba próbować. Zdaję sobie sprawę że lepiej można było przygotować wnioski, ale plus za dobre chęci.
      8. Dobrze mi się pracuje z administratorem gminnej strony www. Tu nawiązanie do wspierania przedsiębiorców - umieszczenie mnie na liście firm istniejących w naszej gminie było bezpłatne i wymagało tylko wysłania do admina maila z danymi. Poza tym newsletter - bardzo fajna i przydatna rzecz.
      9. Dobrze oceniam działania gminy podczas zagrożenia powodzią ze strony Wisły w 2010 roku. Inne zagrożenie powodziowe oraz wykryte później sprawy w tej chwili odkładam na bok. Wówczas, w sytuacji realnego zagrożenia wylaniem Wisły moim zdaniem gmina spisała się bardzo dobrze. Był przygotowany sprzęt, byli ludzie, mieszkańcy na bieżąco byli informowani o sytuacji. Również komunikacja gminy z urzędami wyższego szczebla była poprawna.
    • adserserwis Re: Biała lista 23.04.12, 08:43
      Tym wątkiem doprowadzimy do zatkania serwera .
      Dlatego proponuję wpisywać tutaj tylko nieprzeciętne osiągnięcia .
      • 21_gosc Re: Biała lista 26.04.12, 08:36
        Jeżeli budowa sieci kanalizacyjnej i wodociągowej, asfaltowanie dróg gminnych, rozbudowa oczyszczalni ścieków, budowa drugiej stacji uzdatniania wody, i wiele innych mniejszych inwestycji nie są osiągnięciami, to chyba tylko lot wójta w kosmos może to przebić.
        • piotr_nowy2 Re: Biała lista 26.04.12, 23:52
          21_gosc napisał(a):

, to chyba tylko lot wójta w
          > kosmos może to przebić.
          Lepiej dla wszystkich - aby nadal twardo po ziemi stąpał .
    • adserserwis Re: Biała lista 26.04.12, 09:06
      Tak jak już zaznaczyłem ;
      Lista wypełnianych obowiązków zatka serwer
      pl.wikipedia.org/wiki/Gmina#Zadania_gminy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka