alex.brzozowski 26.10.14, 10:51 wyborysamorzadowe2014.pl/aktualnosci/ wyborysamorzadowe2014.pl/szukaj-kandydata/?candidate_for=2®ion=7&district=151&municipality=714&search=0 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex.brzozowski Re: wybory samorządowe 26.10.14, 11:05 informacja uzupełniająca: W obwodach, gdzie zgłoszono tylko jednego kandydata, uzyska on mandat z mocy prawa. Zatem już formalnie jest radnym. Oczywiście wybory także się tam odbędą i mieszkańcy tych sołectw zagłosują na radnych do Rady Powiatu, Sejmiku Mazowsza oraz - co równie ważne - zagłosują na wójta. Odpowiedz Link
adserserwis Re: wybory samorządowe 28.10.14, 23:29 nasz sportowiec mawia tak: nie zmienia się zwycięskiej drużyny i też może uzupełnię ; Ustawa z dnia 20 czerwca 2002 r. o bezpośrednim wyborze wójta, burmistrza i prezydenta miasta: Art. 11. Ust. 3. Jeżeli (...) zostanie zarejestrowany tylko jeden kandydat wybory przeprowadza się, z tym że tego kandydata uważa się za wybranego, jeżeli w głosowaniu uzyskał więcej niż połowę ważnie oddanych głosów. Art 11. Ust. 4. W przypadku, gdy kandydat, o którym mowa w ust. 3, nie uzyskał więcej niż połowę ważnie oddanych głosów, wyboru wójta dokonuje rada gminy bezwzględną większością głosów ustawowego składu rady w głosowaniu tajnym. 8 lat wstecz forumowicz maaciejkaa nie mógł sie zdecydować czy aktywizować na tym forum do uczestnictwa w wyborach wójta czy też nie .Wspaniale byłoby teraz poznać jego opinię - nie dla kampanii ale dla kognitywistyki. Odpowiedz Link
maaciejkaa Re: wybory samorządowe 30.10.14, 14:43 adser, w tej kampanii idę nadal tym samym tokiem co 8 lat temu: | V V demotywatory.pl/3100740/Jestem-za-a-nawet-przeciw Odpowiedz Link
alex.brzozowski Re: wybory samorządowe 30.10.14, 15:45 Szacunek. Za lata poświęcone sprawom gminy . 100% , że będzie wójtem. nawet w tym przypadku powinniśmy uczestniczyć w plebiscycie , okazać uznanie Odpowiedz Link
adserserwis Re: wybory samorządowe 30.10.14, 21:35 maaciejkaa napisał: > adser, w tej kampanii idę nadal tym samym tokiem co 8 lat temu: Witaj w związku z powyższym ,,czekam na te 50% jak kot Schrödingera " i na nic nie mam wpływu , a nawet jest mi to obojętne. pozdrawiam Odpowiedz Link