Dodaj do ulubionych

Biale skarpety + sandaly

16.06.11, 00:26
Dzis na onet poczytalam sobie jak to jest u mezczyzn z tymi bialymi skarpetami noszonymi do sandalkow. Najbardziej mnie rozsmieszyla informacja.. jak rozpoznac polaka za granica!!! smile haha po bialych skarpetach i sandalach!! Pamietacie mode biale skarpety i garnitur?? bylam jeszcze mala i zawsze ten stroj kojarzyl mi sie z jaksonem :p
A jak jest u waszych mezczyzn dziewczyny??? mojemu kiedys sie zdarzylo ubrac biala skarpete do eleganckiego stroju, dobrze ze jeszcze nie byl moim mezem :p teraz juz wie i sie nauczyl co wolno smile czasem jak w skarpetkach bez papci chodzimy po mieszkaniu i zalozymy japonki (bo najblizej leza) na skarpety to zawsze moj mowi "tak potrafia chodzic tylko polacy"
Obserwuj wątek
    • morita11 Re: Biale skarpety + sandaly 16.06.11, 09:33
      Moj nie ma bialych skarpet wiec ten problem odpada wink
      A do sandalow sam z siebie nie nosi.
      • magdalena1302 Re: Biale skarpety + sandaly 16.06.11, 09:45
        moj by w zyciu czegos takiego nie wlozyl i nawet by o tym nie pomyslal wink
        okropienstwo tongue_out
        p.s. Niemcy - raczej Ci starsi tez takie zestawy zakladaja smile W Gdansku u turystow mnostwo widzialam heh
      • bachula_gr Re: Biale skarpety + sandaly 16.06.11, 15:48
        Morita, chyba mamy tego samego meza.....
        Moj ani bialych skarpetek ani sandalow nigdy nie mial (ok, za moich czasow) i szczerze watpie aby mu sie odmienilo, nawet w ersji rozseparowanej (skaropet od sandalow).

Moje dziewczyny maja wkodowane, ze jak zakladaja sandaly to znaczy, ze lato a wiec goraco a wiec skarpet nie potrzeba. A jak potrzeba to sie zmienia buty. Sa strasznie bezobciachowe w stosunku do swoich kolezanek w Pl lub z PL i tlumacza, ze skoro zimno w noge to nie czas na sandaly.
        A juz sandaly do rajstop to katastrofa nawet na slodkiej pulchnej dwuletniej nozce. Bleee....
    • bebiak Re: Biale skarpety + sandaly 16.06.11, 13:09
      Roxy! Pisz uczciwie! wink
      Czytałam wczoraj ten artykuł, też się gorzko obśmiałam ale stało jak przysłowiowy wół, że po Anglikach też można się tego spodziewaćsmile

Ja takich problemów nie miałam i nie mam: moi panowie nie dość, że zawsze na czarno to jeszcze w ogóle nie uznają czegoś takiego jak męskie sandały. Nooo, zwyczajnie nie i tyle - taki styl. Młody przez lata po greckich wyspach w nawet największy upał podążał w swoich czarnych glanach a jakiekolwiek klapki uznaje tylko przy basenie...
      Cóż, de gustibus... !
      • mamalal-ka Re: Biale skarpety + sandaly 16.06.11, 20:54
        No to ja Was zaskoczę wink
        Mój czterdziestolatek jak się okazuje dojrzał na tyle, że śmiga od czasu do czasu
        w sandałach (bez skarpetek) które sam sobie kiedyś kupił! Ja tylko rozdziawiłam
        jape ale powstrzymałam się od komentarzy gdyż jestem zdania niech sobie nosi
        co chce skoro dobrze się w tym czuje wink
        A sandały i białą skarpetkę poprostu uwielbiam !
        ZAWSZE WYWOŁUJĄ U MNIE SENTYMENTALNY UŚMIESZEK !
        Tak właśnie pamiętam mojego śp tatę skarpeta+sandałek=pełnia szczęścia wink
        ...acha jeszcze komentarz do dwuletniej dziewczęcej pulchnej nózi...
        ...jeżeli tylko skarpeteczka pełna jest falbanek, serduszek, koralików
        i innych tanich ozdóbek...to ja na prawdę nie będę miała nic przeciwwink
        hehehehehehe
        • bachula_gr Re: Biale skarpety + sandaly 17.06.11, 11:14
          > ...acha jeszcze komentarz do dwuletniej dziewczęcej pulchnej nózi...
          > ...jeżeli tylko skarpeteczka pełna jest falbanek, serduszek, koralików
          > i innych tanich ozdóbek...to ja na prawdę nie będę miała nic przeciwwink

Stop- stop-stop- jak Ci przyjdzie cos takiego do glowy to dawaj znac i Ci ciotka z Epriu zasponsoruje jakies fajne letnie balarinki do tych wyjsciowych skarpetek. Odkryta pieta lub czubki butow nawet z falbankami wygladaja...jak wygladaja.

A poza tym - to Wy tam w Koryncie skarpetki nosicie w lecie??????? wink w Tym tropikalnym Koryncie????

Ps- a Emilek na wyjezdzie tez poplenia taka jajeczniczke? Chetnie mu udostepnie kuchnie, patelnie i jajka prosto od goralki! Ipamietaj, ze moje dziewczyny byly pierwsze na liscie przyszlych synowych, jakby co. No wink
    • koxanaki Re: Biale skarpety + sandaly 17.06.11, 07:14
      Moja grecka rodzina na widok mezczyzny w skarpetkach i sandalach komentuje, ze od razu widac, iz to turysta, a nastepnie dodaja, ze pewnie Anglik. Nie znaja Polakow od tej strony smile
    • ana_mama_patrycji Re: Biale skarpety + sandaly 17.06.11, 08:15
      Mój czy to lato czy to zima śmiga we frotowych skarpetach i butach sportowych. Japonki zakłada bezpośrednio na plaży, wracając do domu myje, osusza swoj 45nr zakłada skarpety buty, klapki chowa big_grin
      • roxy_84 Re: Biale skarpety + sandaly 17.06.11, 10:27
        Tak Beatko o anglikach tez bylo slowo czy dwawink

moj tata tez latem chodzi w sandalach i skerpetach ale czarnych big_grin a ze jest juz osoba po 60 to nie przeszkadza.
        moj maz w sandalach tez nie chodzi bo nawet nie wiem czy by takie duze dostal, jak przychodzi lato to zaklada japonki na stopy (bez skarpetwink ) niestety od pol roku szukamy czegos na jego mala stopke i w tej dziurze mojej nie mozemy znalesc a na allegro tez nie zawsze sa takie jakie mu sie podobaja.

Jesli chodzi o male dziewczynki to mi nie przeszkadza jak maja rajstopki czy sukienki i sandalki, u dzieci zawsze to slodko wyglada, zreszta w tym artykule bylo napisane, ze wlasnie kobiety moga smigac w skarpetkach i sandalkach a mezczyzna nie pasuje to.
        ale czego nie nawidze ja osobiscie. Gdy mloda dziewczyna jest super ubrana, ma piekna szpileczke i odkrytymi paluszkami i pietkami i.... rajstopy brrrrrrrrrr przeraza mnie ten widok!!!
        a jeszcze lepiej wygladaja antygwaltki wychodzace spod spodni czy dluzszej spodnicy...- antygwaltki to rodzaj podkolanoweksmile
      • bachula_gr Re: Biale skarpety + sandaly 17.06.11, 11:16
        ana_mama_patrycji napisała:

> Mój czy to lato czy to zima śmiga we frotowych skarpetach i butach sportowych.
        > Japonki zakłada bezpośrednio na plaży, wracając do domu myje, osusza swoj 45nr
        > zakłada skarpety buty, klapki chowa big_grin

No to prawie jak moj, z ta roznica, ze on nie frotowe a bawelniane i klapki typu koszykarza a nie japonki. No ale przekonal sie do krotkich skarpetek (mini) w lecie i ma cala game bezow, brazow, granatow i czarnych wink i jak wskoczy w swoje conversy tudziez szorty na poczatku seoznu to ciezko go przekonac do wersji bardziej wyjsciowej.
        • ana_mama_patrycji Re: Biale skarpety + sandaly 17.06.11, 12:50
          Mój tez przez lato krótkie skarpetki "mini" ale spód muszą mieć frotte smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka