agapi-mou Re: wasze wesele 06.10.06, 21:10 ach cos zle zrobilam (nawet wiem co) ale nie wazne Dziewczyny dzis ogladalam na DVD wesele mojej dobrej kolezanki ktore bylo w wakacje i niestety mnie nie bylo w tym okresie w Polsce i nie moglam byc na nim... Zreszta wszyskie bylysmy na polskim weselu i wiemy jak to wyglada... Ja w te wakacje bylam tez pierwszy raz na greckim weselu no to juz teraz tez wiem jak to tam wyglada... No sa roznice... I wiecie co jesli mysle o przyszlosci to nie wiem... Jak to bedzie wygladalo? Jeszcze nie potrafie tego sobie wyobrazic... I mam takie sobie pytanko do zamężnych Polek w Grecji jak wasze sluby i wesela wygladaly? W greckim stylu czy może w polskim? A może udalo wam sie polaczyc to co fajne z polskiego wesela z tym co najlepsze z greckiego? A wy Polki w Grecji nie zamezne myslicie czasem o tym jak to by moglo w przyszlosci wygladac? Nie mowie ze zaraz to mialoby byc ale za jakis czas nieokreslony... Ehh jeden film z wesela a takie rozmyslania mi sie dzis nasunely... Moze ten watek bedzie dobry do wspomnien podobnie jak ten "gdzie poznałyscie swoich mezow" Pozdrowienia i lece spac bo jutro wyjezdzam na weekend i musze rano wstac Mam nadzieje ze jak wroce w niedziele bede miala co poczytac Odpowiedz Link
annielika Re: wasze wesele 07.10.06, 00:26 Tak my wiemy gdzie bedzie nasze wesele. Kreta, Kato Zakros, malenki kosciolek na gorze, z ktorej to widac cala doline, z morzem wlacznie. A potem oczywiscie tradycyjnie wesele na cala wies. hehehe. Nie jestem za weselami tak bardzo i wcale mi sie nie spieszy, ale juz na poczatku znajomosci tak zdecydowalismy. W tej decyzji trudno dostrzec moja niechec ale wlasnie dlatego bylam w stanie zrezygnowac z katolickiego kosciola i naszych tradycji tak latwo. Miejsce jest rowniez dla mnie i mojego nie meza bardzo specjalne i obydwoje darzymy je wielka miloscia. Naprawde, magiczne miejsce. Nigdzie w zyciu tak dobrze sie nie czulam, jak wlasnie tam. Sam slub zreszta nie jest wedlug mnie tak istotny, jak zwiazek z wybrankiem, o ktory trzeba dbac i pielegnowac. Odpowiedz Link
ana_mama_patrycji Re: wasze wesele 07.10.06, 13:43 Hoho nasze wesele było typowo polskie, ogromna ilość gości, wódeczka oczywiście, zespół grający na żywo, full jedzenia, dobra zabawa - trwało do 7 rano a poprawiny do 3 rano. Noc poślubna - po tygodniu jak odespaliśmy hihihi. Mieliśmy drużbe, było wykupywanie panny młodej i inne tradycyjne zabawy. Wszystkim pannom myślącym o weselu życzę niezapomnianej i jedynej w swoim rodzaju imprezy !!!!! Odpowiedz Link
olna Re: wasze wesele 09.10.06, 11:35 A u nas wcale nie bylo wesela.Po slubie i rodzinnym obiedzie pojechalismy po prostu na kilka dni w gory.I nie zaluje nie wyobrazam sobie siebie na weselu w glownej roli,hehe.Znacznie lepiej wypadam jako gosc Odpowiedz Link
zielona_herbata5 Re: wasze wesele 10.10.06, 13:08 u nas byly dwa niewielkie wesela, oba bez wodki za to z dobrym winem. Na szczescie moja rodzina i bliscy znajomi nie tesknia za wodka, ale generalnie to greckie wesele od polskiego rozni sie tym, ze na polskim jest kilku pijanych i marudnych wujkow a na greckim wszyscy sa trzezwi. I na greckim fajnie tancza Odpowiedz Link
flisvos Re: wasze wesele 17.10.06, 13:05 ja tzn my, mamy jeszce czas do wesela, jedyne co wiem na pewno to ze baedzie bardzo duzo osob, pewnie ok 300; a co do reszty to na pewno bedzie polaczenie dwoch tradycji, w koncu to dwie rozne kultury, czy z wodka czy bez trudno powiedziec, ale ja chce zeby bylo do rana; nie wiem jak moga grecy sie bawic do 1 w nocy i pozniej do buzuki czy klubu isc. dla mnie to jest jeden jedyny dzien w zyciu ktory trzeba odpowiednio utrzcic! a jak bedzie w realu zobaczymy, na pewno sie z wami podziele wiesciami (chyba bedziemy tu jeszce za kilka lat) Odpowiedz Link