Dodaj do ulubionych

wasze wesele

06.10.06, 20:57
Obserwuj wątek
    • agapi-mou Re: wasze wesele 06.10.06, 21:10
      ach cos zle zrobilam (nawet wiem co) ale nie wazne wink
      Dziewczyny dzis ogladalam na DVD wesele mojej dobrej kolezanki ktore bylo w
      wakacje i niestety mnie nie bylo w tym okresie w Polsce i nie moglam byc na
      nim...
      Zreszta wszyskie bylysmy na polskim weselu i wiemy jak to wyglada...
      Ja w te wakacje bylam tez pierwszy raz na greckim weselu no to juz teraz tez
      wiem jak to tam wyglada... No sa roznice...
      I wiecie co jesli mysle o przyszlosci to nie wiem... Jak to bedzie wygladalo?
      Jeszcze nie potrafie tego sobie wyobrazic...
      I mam takie sobie pytanko do zamężnych Polek w Grecji jak wasze sluby i wesela
      wygladaly? W greckim stylu czy może w polskim? A może udalo wam sie polaczyc to
      co fajne z polskiego wesela z tym co najlepsze z greckiego?
      A wy Polki w Grecji nie zamezne myslicie czasem o tym jak to by moglo w
      przyszlosci wygladac? Nie mowie ze zaraz to mialoby byc ale za jakis czas
      nieokreslony...
      Ehh jeden film z wesela a takie rozmyslania mi sie dzis nasunely...
      Moze ten watek bedzie dobry do wspomnien podobnie jak ten "gdzie poznałyscie
      swoich mezow"
      Pozdrowienia i lece spac bo jutro wyjezdzam na weekend i musze rano wstac
      Mam nadzieje ze jak wroce w niedziele bede miala co poczytac smile
      • annielika Re: wasze wesele 07.10.06, 00:26
        Tak my wiemy gdzie bedzie nasze wesele. Kreta, Kato Zakros, malenki kosciolek na
        gorze, z ktorej to widac cala doline, z morzem wlacznie. A potem oczywiscie
        tradycyjnie wesele na cala wies. hehehe. Nie jestem za weselami tak bardzo i
        wcale mi sie nie spieszy, ale juz na poczatku znajomosci tak zdecydowalismy. W
        tej decyzji trudno dostrzec moja niechec wink ale wlasnie dlatego bylam w stanie
        zrezygnowac z katolickiego kosciola i naszych tradycji tak latwo. Miejsce jest
        rowniez dla mnie i mojego nie meza bardzo specjalne i obydwoje darzymy je wielka
        miloscia. Naprawde, magiczne miejsce. Nigdzie w zyciu tak dobrze sie nie czulam,
        jak wlasnie tam.

Sam slub zreszta nie jest wedlug mnie tak istotny, jak zwiazek z wybrankiem, o
        ktory trzeba dbac i pielegnowac. smile
      • ana_mama_patrycji Re: wasze wesele 07.10.06, 13:43
        Hoho nasze wesele było typowo polskie, ogromna ilość gości, wódeczka
        oczywiście, zespół grający na żywo, full jedzenia, dobra zabawa - trwało do 7
        rano a poprawiny do 3 rano. Noc poślubna - po tygodniu jak odespaliśmy hihihi.
        Mieliśmy drużbe, było wykupywanie panny młodej i inne tradycyjne zabawy.
        Wszystkim pannom myślącym o weselu życzę niezapomnianej i jedynej w swoim
        rodzaju imprezy !!!!!
    • olna Re: wasze wesele 09.10.06, 11:35
      A u nas wcale nie bylo wesela.Po slubie i rodzinnym obiedzie pojechalismy po
      prostu na kilka dni w gory.I nie zaluje nie wyobrazam sobie siebie na weselu w
      glownej roli,hehe.Znacznie lepiej wypadam jako goscsmile
    • zielona_herbata5 Re: wasze wesele 10.10.06, 13:08
      u nas byly dwa niewielkie wesela, oba bez wodki za to z dobrym winem.
      Na szczescie moja rodzina i bliscy znajomi nie tesknia za wodka, ale generalnie
      to greckie wesele od polskiego rozni sie tym, ze na polskim jest kilku pijanych
      i marudnych wujkow a na greckim wszyscy sa trzezwi. I na greckim fajnie tancza smile
    • flisvos Re: wasze wesele 17.10.06, 13:05
      ja tzn my, mamy jeszce czas do wesela, jedyne co wiem na pewno to ze baedzie
      bardzo duzo osob, pewnie ok 300; a co do reszty to na pewno bedzie polaczenie
      dwoch tradycji, w koncu to dwie rozne kultury, czy z wodka czy bez trudno
      powiedziec, ale ja chce zeby bylo do rana; nie wiem jak moga grecy sie bawic do
      1 w nocy i pozniej do buzuki czy klubu isc. dla mnie to jest jeden jedyny dzien
      w zyciu ktory trzeba odpowiednio utrzcic!
      a jak bedzie w realu zobaczymy, na pewno sie z wami podziele wiesciami smile
      (chyba bedziemy tu jeszce za kilka lat)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka