Dodaj do ulubionych

Nasz pediatra

22.03.05, 10:27
Jakie są wasze relacje z pediatrą waszej pociechy, czy jesteście zadowoleni z
leczenia i prowadzenia przez nich wasze dzieci?
Obserwuj wątek
    • jusiagra A jak u was ze skierowaniami? 22.03.05, 10:28
      Ciekawi mnie jak u was wygląda sprawa z uzyskaniem skierowania na badanie
      moczu, usg czy do specjalisty.
      U nas przechodziliśmy 3 fazy, pierwsza w moim rodzinnym mieście pediatra super,
      ze względu na chorobe Fila nie było problemu ze skierowaniami, poza tym
      poznałam Panią ordynator oddziału pediatrycznego i zawsze jak było coś
      niepokojącego mogłam bez problemu zgłosic sie na odział jak Fil miał 7 miesięcy
      przeprowadziliśmy się do Gdańska i zaczęły się schody pani pediatr do której
      się zapisaliśmy w pobliskiej przychodni była straszna, nie dość ze
      niesympatyczna, bez podejscia do dzieci to żadnych skierowań nam nie chciała
      dawać o wszystko musiałam się z nią wykłócać, jak chciałam skierowania na mocz
      mówiła ze dała mi skierowania do nefrologa i to on ma mi je dawać z tym ze do
      nefrologa chodzilismy raz na 3 miesiące kosztem. Przychodziłam zawsze do domu
      rozdygotana z nerwów bo za co do cholery ja płace te składki jak człowiek jest
      zdrowy to ok a jak chory to zamiast wsparcia ze służby zdrowia dostaje nerwice
      w prezencie. Po jakis 3 miesiącach przepisałam się do innej przychodni do
      polecanego przez kilka mam doktora, rzecztywiście problemu ze skierowaniami
      teraz nie mam ale jak wchodzę do tego pana to mam wrażenie ze on robi wszystko
      zebysmy jak najszybciej sobie wyszli, daje nam wszystko czego chcemy i umywa
      ręce i tak źle i tak nie dobrze. Wiem że w pobliżu jest przychodnia w której
      przyjmuje super człowiek lecz niestety od 2 lat nie ma u niego miejsca i nie
      można się dopisac trzeba czekać na liście rezerwowej aż któreś dziecko skończy
      18 lat lub z innych przyczyn wypisze się od lekarza.
      • renatamiedzinska Re: A jak u was ze skierowaniami? 22.03.05, 12:43
        Nasza pediatra jest bardzo fajna, miła, zawsze wszystko jej opowiadamy i o
        sobie i o dziecku - chce wiedzieć. Skierowania na badania: kiepsko!! Dobrze, że
        stać nas na to , by dziecku zrobić badania tak czesto, jak rzecz wymaga.
        Na ogół bierzemy je od nefrologa z poradni, ale ostatnio było tak, że dała nam
        sk. na USG, a już na inne badanie NIE. pONOC OD STYCZNIA POR. NEFROL. MA
        KIEPSKI KONTRAKT Z nfz I NP. BYLISMY W STYCZNIU, TO KOLEJNA WIZYTA DOPIERO
        OSTATNIEGO MARCA.Ech!! Jedno jest pewne, o jednym jestem przekonana: my same
        musimy czuwac, nieustannie trzymać "rękę na pulsie".
    • marlena.anna Re: Nasz pediatra 22.03.05, 12:52
      Nasza panią doktor mogę pochwalić ale też mogę się na nią wyżalić, bardzo
      uważnie słucha i udziela dobrych rad, zawsze jest na bieżąco ze sprawani
      dotyczącymi choroby Kubusia, jest bardzo miła i sympatyczna i dla nas i dla
      Kubusia ale o każde skierowanie musimy prosić i tłumaczyć jej po co?, dlaczego?
      i w jakim celu kolejne skierowanie? Skierowań na badania moczu wogóle nie
      dostajemy bo ona nie może nam go wypisać, gdyż takie skierowanie powinien dać
      lekarz w CZD ale tam też musimy go wykonać, przecież to jest chore, żeby co
      miesiąc jeździć do Międzylesia po skierowanie a później na badania, jedynym
      rozwiązaniem są prywatne badania i tak też robimy.

"NASZA SŁUŻBA ZDROWIA JEST CHORA!!!!"
    • berem Re: Nasz pediatra 22.03.05, 14:02
      Ja jestem bardzo zadowolona z naszej pani Madej. Jak przychodzę po skierowania
      woła mnie do gabinetu bez kolejki.Zawsze interesuje się aktualnym stanem
      zdrowia Eryka. Cieszę się,że mamy lekarza z powołania.
      Ps.
      W szpitalu ( z naszego oddziału)jeden z lekarzy wyjechał do Irlandii i zarabia
      ponad 4000 euro obawiam się,że wszyscy nasi dobrzy specjaliści wyjadą, bo i co
      szukać w tej Polsce.Smutne ,ale prawdziwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka