Dodaj do ulubionych

synevo wawa - robil ktos tam badania? watpliwosci

08.10.09, 10:02
hej. chcialam zrobic badania LTT na ul dzikiej synevo w
warszawie ..laboratorium... koszt takiego badania dla corki to
450 zl wiec nie malo.
dzwoniac tam pytajac o test oczywiscie dostalam odpowiedz
co do ceny i terminy czekania ale pytajac o koinfekcje i
inne testy na borelioze mialam wrazenie ze pani nie wie o
czym mowie.... nie znala pojecia koinfekcja .
chcialabym sie mylic co do odczucia smile....
robil ktos tam badanie LTT. jak oceniacie rzetelnosc tej
uslugi?????
nie chcialabym wydac 450 zl w bloto....
Obserwuj wątek
    • pawel96b Re: synevo wawa - robil ktos tam badania? watpli 08.10.09, 10:07
      Z tego co wiem, to oni tak naprawde robia to badanie w Berlinie. W Wawie tylko
      pobieraja. Spodziewalbym sie, ze samo badanie bedzie przeprowadzone OK (to
      jednak Niemcy), natomiast kluczowe moze byc w jakim czasie probka dociera do
      Berlina, bo gdzies czytalem, ze im szybciej tym lepiej w przypadku tego testu.

Pzdr,
      Pawel
      • karla31 pawel96b 08.10.09, 23:03
        ... tak w Berlinie wiem... ale w sumie nie ma gwarancji ze
        dostarczaja szybko.. chyba szybkosc dostarczenia to nie tylko
        w tym tescie. w wester blot tez...chyba...
        mam nadzieje ze ten punkt pobran to jakies cywilizowane
        miejscesmile.. bo po uzyskanych niejasnych informacjach jakos
        zwatpilam smile...jak ktos robil ten test tam moze napiszesmile
        • datum Re: pawel96b 10.10.09, 15:51
          Robiłyśmy , panie pobrały strasznie dużo krwi, gdzieś potem natknęłam się, że
          wystarczy znacznie mniej krwi do testu tego typu. Aż się zdziwiłam. Córka miała
          kiedyś PCR RT dodatni, jeden z WB na Afzelli dodatni,RM głowy jak w boreliozie
          i/lub chorobach demielinizacyjnych, CD 57 też wskazujący na przewlekłą
          boreliozę, tzw Elisa i W.B z mmrożonej krwi na Burgdorferi ujemny. No i parę
          razy autentyczne kleszcze w skórze. Leczyłam ją parę m-cy abaxami, potemziołami
          typu Cat's Claw, liść oliwny i innymi dostępnymi na Allegro .Test na LTT był
          później.
          Teraz pije sok Noni itp.
          Wyniki testu wyszły ujemne, czyli nie ma śladu aktywnej infekcji kretkami, ale
          i tak oni zastrzegają sobie prawo do błędnego wyniku twierdząc, że nie mogą dać
          stuprocentowej gwarancji na brak takowej infekcji w organiżmie.
          450 Pln to cena dla niezrzeszonych w Stowarzyszeniu. Ogólnie nie wiem co myśleć
          o SYNEVO.
    • ewewa1 Re: synevo wawa - robil ktos tam badania? watpli 12.10.09, 13:30
      Ja robiłam LTT na Dzikiej. Próbki krwi przesyłają jeszcze tego samego dnia a
      nawet godzin do Berlina. Pobierają krew tylko 2x w tygodniu i o ile dobrze
      pamiętam to od 11 czy 12 i chyba przez godzinę lub dwie (nie skupiłam się na
      tym) właśnie po to by szybko ja przesłać bo ona musi być posiana w 24 godz od
      pobrania. Musisz zadzwonić i umówić się żeby przygotowano odpowiednia ilość
      probówek. Jeżeli chodzi o koinfekcję to nie robią ale mają dobre testy WB. mój
      wynik wyszedł negatywny 1,9 norma 2,0 lekarz uznał go za graniczy. Pozdrawiam
      • m.kaleba Re: synevo wawa - robil ktos tam badania? watpli 24.02.10, 10:07
        Witam.
        Szanowni Państwo, pracuję w firmie Synevo, zajmuję się sprzedażą i opieką nad
        Stowarzyszeniem Osób Chorych na Boreliozę.
        W przypadku pytań proszę o kontakt - mailowo lub telefonicznie. Moje namiary sa
        na stronie www.synevo.pl

W naszym laboratorium wykonujemy testy LTT i również koinfekcje (laboratorium w
        Berlinie to jest laboratorium Synevo)
        Próbki do Berlina trafiają w ciągu 5 godzin (poczta lotnicza)
        Testy wykonują lekarze pod opieką Pana Profesora von Beahr.
        Osobom zainteresowanym mogę przedstawić więcej materiałów.
        Marcin Kalęba
        • pawel96b Re: synevo wawa - robil ktos tam badania? watpli 24.02.10, 10:12
          > Testy wykonują lekarze pod opieką Pana Profesora von Beahr.

Jedno pytanie: czy chodzi o:

www.borreliose-gesellschaft.de/VorstandBeirat/RuedigerVonBaehr

???

Jesli tak, to wyglada calkiem ciekawie. Bo Deutsche Borreliose Gesellschaft to
          takie "niemieckie ILADS".

Pawel

• xmugenx Re: synevo wawa - robil ktos tam badania? watpli 25.01.15, 19:24
            czy ktoś robił ostatnio western blott w synevo i może powiedzieć ile kosztuje za klasę ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka