Dodaj do ulubionych

ból - kłucie z tyłu głowy i w uchu

26.11.09, 19:38
Od dwóch dni mam bóle b. mocne z tyłu głowy, po prawej stronie i w
prawym uchu. Ale nie non stop ale co jakieś 10, 5 min lub rzadziej.
Są to bóle jakby ktoś mi w głowę coś wbijał, czymś mnie kłuł (tylko
prawa strona z tyłu) jak nie od bb to może od raka wink oczywiscie
taki scenariusz już widzę... Ktoś tak miał?
Obserwuj wątek
    • 1_tylko_ja_0 Re: ból - kłucie z tyłu głowy i w uchu 26.11.09, 20:09
      Bołe głowy bardzo silne z tyłu miałam kiedy lekarstwo na tarczyce nagle (pewnie pod wpływem innego leku) zaczeło działac 4 razy mocniej i z niedoczynnosci doszłam w duza nadczynnosc, potem bole czesto sie pojawiały na jeden dzien. Po zaczeciu leczenia na bb przez 4 dni tak bolała mnie głowa m.in własnie z tyłu ze czułam jakby mnie ktos kijem w łeb uderzyłsmile czesto tez mam ból tuz za uszami, bardzo rozrosły mi sie kosci za uszami, miałam rozne podejrzenia ale w koncu nic nie wykryli
      • a.guzia Re: ból - kłucie z tyłu głowy i w uchu 26.11.09, 23:23
        Takie silne bóle potylicy i za uszami miałam na początku leczenia standardowego.
        Było to rok temu. Teraz czasem wraca ale już nie z takim nasileniem. Akurat
        ostatnio miewam takie kłucia za uszami i ogólnie kark bardziej boli.
    • kleszczorak Re: ból - kłucie z tyłu głowy i w uchu 27.11.09, 07:51
      Takie objawy miałam przed rozpoczęciem leczenia.
      Bardzo ładnie to przeszło u mnie po tetracyklinie.
    • patria5 Re: ból - kłucie z tyłu głowy i w uchu 27.11.09, 08:17
      miewam takie bóle i zostały one zdiagnozowane jako neuralgia nerwu trójdzielnego
      wiem jak to boli....
      przyczyn neuralgii może być wiele
      u mnie prawdopodobnie wywołuje je wirus półpaśća
      choć wysypka wystąpiła dopiero niedawno przy okazji podrażnienia gałązki tego
      nerwu, która biegnie mniej więcej od ucha w kier. oka
      ale właśnie takie bóle kłujące z tyłu głowy i jakby od ucha miałam kilkakrotnie
      w przeszłości
      • koala101-0 partia5 27.11.09, 18:43
        jakoś ten nerw trójdzielny leczyłaś? Kaj Ci go zdiagnozowali, jakie
        badania miałaś?
        • koala101-0 Re: partia5 27.11.09, 18:45
          koala101-0 napisała:

> Kaj Ci go zdiagnozowali,
          Bozzzz, miało być jak ci go...
    • ewewa1 Re: ból - kłucie z tyłu głowy i w uchu 27.11.09, 10:17
      Miałam i miewam czasem takie kłujce bóle w głowie i w uszach a także w mięśniach
      i stawach. Dosłownie jakby ktoś szpilę wsadził. Po piątym miesiącu leczenie a
      właściwie po dołożeniu rifampicyny na bartonellę i myko są coraz rzadsze. Pozdrawiam
    • koala101-0 Re: ból - kłucie z tyłu głowy i w uchu 27.11.09, 22:45
      lekarz pierwszego kontaktu powiedział mi, że przy takich ilościach
      abx lepiej nie robić tomografi, czy rezonansu głowy... A dlaczego?
      Nie zapytałam...
      • 1_tylko_ja_0 Re: ból - kłucie z tyłu głowy i w uchu 28.11.09, 09:46
        hmm, może najlepiej spytaj swojego lekarza który Cie prowadzi w bb, ja miałam robiony rezonans magnetyczny dwa razy i nikt sie mnie nie pytał jakie leki biorę...

mam inne pytanie, przepraszam, ze w twoim watku ale może ktoś z was ma podobne dolegliwości : jak rano wstaje i i próbuje skłonic głowe, to boli mnie bardzo kręgosłup tak od połowy w dól sad
        • z2009 Re: ból - kłucie z tyłu głowy i w uchu 28.11.09, 18:12
          A macie uciski w głowie i dzwonienie??i ogólna trzęsiawka,plus wrażenie,że to już koniec.I czy u was ma jakiś wpływ na zawroty i ucisk w głowie to czy się ruszacie czy nie?? - pół roku temu to miałem i teraz znów wróciło,i od kilkunastu dni non stop i wysiadam.To chyba już naprawdę koniec sad ledwo dochodzę do łazienki,leżenie niewiele daje,Xanax trochę pomaga więc nie wiem jak to rozumieć.
          Kiedy to przejdzie bo zwariuję,najwyżej się otruję xanaxem albo powieszę bo tego nie da się przetrwać.
          • 1_tylko_ja_0 Re: ból - kłucie z tyłu głowy i w uchu 28.11.09, 18:21
            ja mam cos takiego, ze jak sie schyle a potem wyprostuje to przez kilkanascie sekund nic nie wiedze mam mroczki przed oczami i kreci mi się w głowie, to samo jak wstaje z łózka, dzwonienie rzadko ale sie zdarza, z reszta czesto"słysze" pukanie do drzwi, albo dzwonek komórki oczywiscie dzwieki sa tylko i wyłącznie w mojej głowie wink

Wiesz, że musisz to przetrzymac i nie mozesz sie poddac!
            • rich69 Re: ból - kłucie z tyłu głowy i w uchu 28.11.09, 22:50
              Czy mial ktos wypryski,krostki na potylycy glowy,ja z lewej
              storony,czasami zanika i powraca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka