Dodaj do ulubionych

okropny ból karku_ czy macie taki objaw?

06.04.10, 12:05
czesc wszystkim. od jakiegos czasu mam straszny bol karku, stosuje
rozne masci i leki i nic nie pomaga, czy macie jakis pomysl na taka
dolegliwosc? dziekuje wszystkim za pomoc.
Obserwuj wątek
    • fantastica.nusia Re: okropny ból karku_ czy macie taki objaw? 06.04.10, 15:34
      juz mi sie pijawiły conajmniej 3..mozemy zgadywac ale nie szkoda Ci czasu?może idż do lekarza,zrób badania RTG.
      Pozdrawiamsmile
    • prowirus Re: okropny ból karku_ czy macie taki objaw? 06.04.10, 15:49
      Witam. U mnie wyglądało to tak, że żadne nawet "podstawowe" dawki nie
      przynosiły ulgi w bólu głowy - potylicy i karku.
      Dopiero jak w szpitalu podano mi Lendacin to objawy stopniowo
      ustępowały i w końcu ustąpiły. Oczywiście chwilę później znalazłem
      ILADS i rozpocząłem leczenie, które trwa z małą przerwą do chwili
      obecnej i ile jeszcze potrwa to nie wiem, ale mam nadzieję, że bóle
      głowy i karku nie powrócą.
      Długo się leczysz? Jaki masz zestaw?
      • fantastica.nusia Re: okropny ból karku_ czy macie taki objaw? 06.04.10, 15:56
        no ja zrozumiałam,że xenia aie nie leczy i nie ma borelki...tylko ma bóle karku.jesli xle zrozumiałam to sorry
        • miskaaa11 Re: okropny ból karku_ czy macie taki objaw? 06.04.10, 18:37
          Ja mam taki ,że aż mnie kłuje maści tylko na 5 min pomagają;/
          • fantastica.nusia Re: okropny ból karku_ czy macie taki objaw? 06.04.10, 19:06
            mnie boli masakrycznie,masaz wcale nie pomaga.
            to xsenia masz borele czy nie?
            • xsenia.pl Re: okropny ból karku_ czy macie taki objaw? 06.04.10, 20:02
              jestem w trakcie diagnostyki.mam Igm lekko podwyzszone. zakaznik
              mowi ze taki wynik to nie borelioza.dzis wyslalam krew do dr
              wielkoszynskiego na badania.zobaczymy mam mnostwo objawow.bylam tez
              diagnozowana na SM.Martwia mnie te objawy.
              • szila2008 Re: okropny ból karku_ czy macie taki objaw? 06.04.10, 21:31
                Xenia od kiedy się diagnozujesz?Bo wydaje mi się ,że bardzo długo a
                objawów masz masę i jeśli nie zaczniesz leczenia żadne maści ci nie
                pomogą.Może jakieś tabletki np.Ketonal.
                Mi na bóle bardzo pomaga orginal lime oil o ile dobrze napisałam
                którego formuła podana jest na forum.
                • mniamumniamu Re: okropny ból karku_ czy macie taki objaw? 06.04.10, 22:42
                  Popieram. Mam wrażenie Xenia, że większość z twoich pytań oczekuje od nas
                  potwierdzenia, że to bb.. Nie możemy ci tego dać, bo nie jestesmy lekarzami.
                  Możemy jedynie opisywać nasze objawy, ale czy to ci daje pewność? Dokończ
                  diagnozowanie, a wtedy będziemy pomagać jak potrafimy, teraz trochę cięzko..
                  Lyme oil, o którym pisze szila, mi też pomaga, ale nie od razu działał. Smaruję
                  nim każde bolące miejsce, kark, ręce, nogi, krzyż. Jak nie znajdziesz formuły,
                  napisz, to podam.
                  • fantastica.nusia Re: okropny ból karku_ czy macie taki objaw? 06.04.10, 23:38
                    Od siebie dodam,że nie dziwia mnie te gadania lekarzy,sama to przeszłam.Trzymam kciuki za poprawną diagnozesmile
    • aniad28 Re: okropny ból karku_ czy macie taki objaw? 07.04.10, 09:39
      Ból karku rozchodzący się aż do głowy to normalny objaw w
      boreliozie. Ja miałam straszne, aż obezwładniające bóle karku i
      głowy, na które nic nie pomagało. W nocy nie mogłam spać, dopiero
      założenie kołnieża ortopedycznego trochę pomagało. Neurolog
      skierował mnie na rehabilitację, ale nic mi nie pomogła.
      Rozpoczynałam wtedy leczenie ILADS i dopiero po kilku miesiącach ból
      ustąpił. Teraz też czasami się zdarza, ale nie jest już tak silny.
      • kleszczorak Re: okropny ból karku_ czy macie taki objaw? 07.04.10, 13:41
        Mój silny ból karku i głowy nie nasunął podejrzeń u żadnego lekarza, w tym 2
        neurologów.
        Zakaźnika też kompletnie nie zainteresował.

Teraz jest dużo lepiej, ale do końca nie mogę się go jednak pozbyć.
        Jest to najbardziej dokuczliwy i utrwalony objaw.

Uważam, że chodziłam z tym bólem zbyt długo.
        • ter69 Re: okropny ból karku_ czy macie taki objaw? 07.04.10, 18:24
          Ja miałam ogromne bóle karku i szyi. Czasem nie mogłam kręcić głową a wstając
          rano z łóżka z bólu nie mogłam jej podnieść więc schodzenie z łóżka wyglądało
          dość dziwacznie: zsuwałam najpierw tułów a głowę podnosiłam na samym końcu.
          Podczas leczenia wg. ILADS bóle całkowicie zniknęły. Pojawiły się znowu ostatnio
          po włączeniu nowego zestawu, więc mam nadzieję, ze to herx.
          • kurkazlotopiorkaa Re: okropny ból karku_ czy macie taki objaw? 08.04.10, 20:17
            Ja miałam mega bol karku i nie moglam ruszać głową,wstać tez nie
            mogłam -potrzebowałam pomocy.Potem to przeszło po masazach i lekach
            na rozluznienie.Wtedy nie wiedziaam ze to objaw boreliozy.Teraz gdy
            coś się zaczyna dziać to rozgniatam czosnek i samruje szyję,nieraz
            spię jak ufolud z folią do zawijania kanapek i z czosnkiem pod
            spodem ale pomaga!Warto się zainteresować się tez tym olejkiem na
            bb,ja nie wyprobowałam ale skoro czosnek pomogł to pewnie olejek
            pomoze bardziej.Pozdrawiam
            • wilm-a13 Re: okropny ból karku_ czy macie taki objaw? 12.04.10, 18:46
              nieraz pomaga masaż maścią wygrzewającą neo-capsiderm(pożądnie
              wmasowac)i pod kołderkę +coś przeciwbólowego,ale jak łupnie bardzo
              mocno to chyba nie ma specyfiku,który pomaga
              • xsenia.pl Re: okropny ból karku_ czy macie taki objaw? 13.04.10, 11:52
                dziekuje wszystkim za odpowiedzi.najbardziej mnie boli po nocy zanim
                sie rozruszam. trzyma mnie juz to ponad dwa tygodnie.czekam na
                badania z koinfekcji, chociaz tez do konca nie wierze w rzetelnosc
                tych wynikow.a zreszta co tam te nasze bole. popatrzmy na tych ludzi
                ktorzy po sobotniej katastrofie stracili tak bliskie osoby.jestem z
                nimi.
                • xsenia.pl Re: okropny ból karku_ wykonalam bad. na koinfekcj 22.04.10, 12:18
                  czesc. zrobilam badania na koinfekcje u dr Wielkoszynskiego.wyszlo
                  mi tak:mykoplazmy mozliwe przebyte zakazenie,chlamydia pneumonie
                  ujemny, i mam jeszcze przeciwciala przeciw Treponema pallidum w
                  surowicy nieobecne, odczyn aglutynacji a antygenem Brucella abortus
                  ujemny, odczyn aglutynacji z antygenem Francisella tularenis ujemny,
                  nie za bardzo wiem co to sa za koinfekcje, napisalam do dr i czekam
                  na odpowiedz ale moze wy doswiadczeni w tej chorobie mozecie mi cos
                  podpowiedziec.dziekuje.
                  • mniamumniamu Re: okropny ból karku_ wykonalam bad. na koinfekc 22.04.10, 16:05
                    A co z babesią i bartonellą? Nic o nich nie piszesz, a je też dr W bada.
                    • xsenia.pl Re: okropny ból karku_ wykonalam bad. na koinfekc 22.04.10, 16:27
                      ktor ma mi jeszcze przeslac pozostale badania, ale nie wiem co to sa
                      za badania co przedstawilam oprocz chlamydii i mykoplazmy.
                      • xsenia.pl Re: okropny ból karku_ wykonalam bad. na koinfekc 22.04.10, 20:51
                        wszyscy mowicie zeby pisac w swoim watku, ale niestety nikt tu nie
                        zaglada, wczesniej tworzylam nowe watki to z kolei zasmiecalam forum
                        ale przynajmniej mialam jakies odpowedzi
                        • babaelka-0 Re: okropny ból karku_ wykonalam bad. na koinfekc 22.04.10, 22:14
                          Witam!
                          Bol karku ,ramion ,kosci potylicznych wystepuje u wielu z nas.

Jak dopada mnie tak ze trudno dac rade to stosuje nagrzewania soluxem.
                          .Na rozgrzane cialo masc p/bolowa.U mnie jest ulga.

Pozdrawiam
                          Elka
                        • mniamumniamu Re: okropny ból karku_ wykonalam bad. na koinfekc 22.04.10, 22:34
                          xsenia, owszem, zaglądamy,ale weź pod uwagę po pierwsze, że mamy pracę,
                          dzieci,obowiązki i swoje przypadłości i bóle, nie zawsze człowiek ma czas i siłę
                          odpisać, a ty chciałabyś odpowiedź od razu. Po drugie o koinfekcjach jest w FAQ
                          , przecież nie wejdziemy na FAQ i nie skopiujemy ci jego zawartości, żeby ci
                          odpowiedzieć. Wejdź i poczytaj, wiele ci się rozjaśni.
                          • xsenia.pl Re: okropny ból karku_ wykonalam bad. na koinfekc 25.04.10, 22:09
                            oco o tym sadzicie czy moze ktos sie wypowiedziec?
                            • xsenia.pl Re: okropny ból karku_ wykonalam bad. na koinfekc 26.04.10, 14:48
                              no niestety widze ze nie moge liczyc na wasze wypowiedzi.dziekuje i
                              pozdrawiam.
                              • uruz2 Re: okropny ból karku_ wykonalam bad. na koinfekc 26.04.10, 19:24
                                Nie złość się. Nie ma po prostu jakiegoś cudownego środka na walkę z
                                kręczami. Na ogół przechodzą po 10 dniach. Trzeba starać się ćwiczyć
                                ( mimo strasznego bólu). Możesz spróbować nimesilu, czasem trochę
                                pomaga.Ja czekam cierpliwie aż ból zelżeje, tylko ruszam się
                                strasznie pokracznie.O obróceniu głowy nie ma mowy, niestety...
                                • xsenia.pl Re: okropny ból karku_ wykonalam bad. na koinfekc 26.04.10, 23:06
                                  ja sie nie zloszcze bo nikt nie ma obowiazku z was mi pomagac tylko
                                  chce porady doswiadczonych bardziej ode mnie.administratorzy forum
                                  kaza pisac w jednym watku, gdzie zadaje rozne pytania w jednym
                                  poscie a tam nikt tego nie czyta, to po co sie wogole produkowac, a
                                  bardzo mi zalezy na waszych opiniach.
                                  • antosia73 Re: okropny ból karku_ wykonalam bad. na koinfekc 27.04.10, 16:36
                                    Xenia, czy rozpoczęłaś już leczenie?
                                    • xsenia.pl Re: okropny ból karku_ wykonalam bad. na koinfekc 27.04.10, 17:45
                                      ie rozpoczelam jeszcze leczenia poniewaz czekam na pozostale wyniki
                                      od dr wielkoszynskiego, a czemu pytasz?
                                      • kurkazlotopiorkaa Re: okropny ból karku_ wykonalam bad. na koinfekc 27.04.10, 20:29
                                        Xenia sprobuj tego czosnku bo rewelacyjnie działa
                                        • xsenia.pl Re: okropny ból karku_ wykonalam bad. na koinfekc 27.04.10, 21:22
                                          a mozesz mi napisac go go nalezy uzywac?
                                      • antosia73 Re: okropny ból karku_ wykonalam bad. na koinfekc 28.04.10, 08:52
                                        Zapytałam, bo wiem jakie to jest dołujące jak ma się mnóstwo dolegliwości i żadnej konkretnej diagnozy bądż jak w moim wypadku było
                                        10 chorób w 6 tygodni.
                                        Pozdrawiam
                                  • marzena1963 Re: okropny ból karku_ wykonalam bad. na koinfekc 27.04.10, 22:05

Fakt, że nie mogłam podczas cofania samochodem obejrzeć się do tyłu z powodu nieustającego i silnego bólu karku i szyi był głównym powodem, iż mąż zwrócił moją uwagę na boreliozę.
                                    Pomógł Biotraxon. Od razu, ale potem jeszcze pojawiał się okresowo, choć w dużo mniejszym nasileniu. Obecnie też czasami delikatnie o sobie przypomni.

Pomógł Biotraxon. Od razu, ale potem jeszczes się pojawiał, choć w dużo mniejszym nasileniu. Obecnie jeszcze czasami delikatnie o sobie przypomni.

Myślę, że to jeden z najczęstszych objawów.
                                    • mab62 Re: okropny ból karku_ wykonalam bad. na koinfekc 28.04.10, 09:10
                                      Myślę,że powinnaś zrobić MR kręgosłupa szyjnego,bo przyczyn tego bólu może być
                                      wiele.Ja mam dyskopatie kr.szyjnego i niespecyficzne naczyniaki w trzonie
                                      kręgu.Przychylny mi lekarz rehabilitacji"starej daty"mówi ,że mogą to być
                                      ogniska bakterii.Wg niego większość bakterii "siedzi w kręgosłupie".W moim
                                      odczuciu się to sprawdza.Co do MR dużo zależy od tego gdzie się je robi, kto
                                      odczytuje i opisuje.
                                      Pozdrawiam.
                                      Yersinia,BLO-dodatnia
                                      • kurkazlotopiorkaa Re: okropny ból karku_ wykonalam bad. na koinfekc 28.04.10, 12:10
                                        Bardzo prosto mozna czosnku uzyć,wystarczy zgnieść,rozbić,albo
                                        przecinąć.Potem nakładasz tam gdzie Cię boli ,najlepiej na noc.Ja
                                        dodatkowo uzywam do zabezpieczenia foli ,najlepiej takiej do kanapek
                                        bo jest uciągliwa.Wiem że to brzmi śmiesznie no i trzeba liczyć się
                                        z zapachem ale bedąc w depseracji człowiek się chwyta wszystkiego.Z
                                        tego czosnku mozna zrobić nalewkę na spirytusie i tez się tym
                                        smarować.Ponoć dobrze działa ten olejek na bb,przepis jest gdzies na
                                        forum ,to kombinacja olejkow którą wymyśliła jakaś doktorka chora na
                                        bb.
                                        • kurkazlotopiorkaa Re: okropny ból karku_ wykonalam bad. na koinfekc 28.04.10, 12:11
                                          forum.gazeta.pl/forum/w,26140,83441765,83441765,Lyme_Essence_Oil_oryginalny_przepis_.html
                                          • xsenia.pl badania na koinfekcje 28.04.10, 14:01
                                            Dzis otrzymalam pozostale wyniki badan na koinfekcje,mam nadzieje ze
                                            sa wiarygodne bo kosztowaly niemalo pieniazkow, wyszlo mi tak:
                                            -bartonella w klasie IgM henselae i guintana slabo dodatnie w mianie
                                            1:100, dr napisal ze wynik moze wskazywac na aktywne zakazenie
                                            bakteriami z rodzaju bartonella
                                            -yersinia wynik dodatni w klasie IgG, wskazane badanie w klasie IgA
                                            oraz western blot, nie wiem czemu odrazu dr nie wykonal tego IgA?
                                            -mykoplazmy wynik badania w IgG watpliwy, moze wskazywac na przebyte
                                            zakazenie.
                                            Dziekuje wszystkim ktorzy mi odpisali i prosze o wypowiedz co o tych
                                            wynikach sadzicie i co powinnam jeszcze zbadac zeby zaczac leczenie,
                                            juz i tak zrobilam duzy krok ze wykonalam te kouinfekcje, bo objawy
                                            mi strasznie daja popalic.jakie jest leczenie tej ewentualnej
                                            bartonelli i yersini.dziekuje za pomoc.
                                            • xsenia.pl Re: badania na koinfekcje 28.04.10, 22:32
                                              podpowiedzcie cos kochani, jestescie na tym forum co niektorzy juz
                                              tyle czasu, ze wierze ze mi powiecie co dalej robic
                                              • antosia73 Re: badania na koinfekcje 28.04.10, 22:42
                                                Masz objawy, masz wyniki może lekarz by się przydał?
                                                Przecież nikt Ci tu nie powie czy i jak masz się leczyć.
                                                • xsenia.pl Re: badania na koinfekcje 28.04.10, 22:49
                                                  wiem ze musze isc do lekarza alezanim sie udam chciala bym miec w
                                                  pelni obraz moich objawow widoczny w wynikach dlatego zadaje pytania
                                                  wczesniej tu na forum, dziekuje.
                                                  • mniamumniamu Re: badania na koinfekcje 29.04.10, 10:55
                                                    Ja zasuwałam do lekarza zanim nawet zrobiłam badania i zapewniam cię, że była to
                                                    moja najlepsza decyzja. Nikt nie orientuje sie tak dobrze w możliwych objawach
                                                    jak lekarz i nikt twoich chorób nie poskłada do kupy tak dobrze jak lekarz. To
                                                    co robisz teraz to niestety granie na korzyść boreliozy.
                                                  • kurkazlotopiorkaa Re: badania na koinfekcje 29.04.10, 20:33
                                                    a moim zdaniem dziewczyna dobrze robi ,bo jesli ma koinfekcje to i
                                                    tak leczenie zacznie się właśnie od nich.Tak na zdrowy rozum to już
                                                    trzeba trzymać diete zeby zaraz po konsultacji z lekarzem zacząć
                                                    branie leków a nie odgrzybiać się smile
                                                  • szila2008 Re: badania na koinfekcje 29.04.10, 21:16
                                                    Teraz masz jasność więc pora się brać za cukiereczki.
                                                  • xsenia.pl Re: badania na koinfekcje 29.04.10, 22:51
                                                    Dzieki dziewczyny, ale czy moze mi ktos wytlumaczyc ten wynik bo nie
                                                    bardzo rozumiem:
                                                    -przeciwciala przeciw bartonella henselaew klasie IgM w mianie 1:100
                                                    wynik slabo dodatni i to samo jest napisane przy bartonelli
                                                    guintana w IgG w mianie 1:320wynik ujemny wynik badania IGm moze
                                                    wskazywac na aktywne zakazenie bakteriami z rodzaju bartonella.nie
                                                    moge sie dodzwonic do dr wielkoszynskiego nie odpisuje na meile.
                                                  • mniamumniamu do xsenia 29.04.10, 23:12
                                                    Wynik w IgM wskazuje na to, co się dzieje teraz, a w IgG na to co przeszłaś.
                                                    Przynajmniej teoretycznie. Ale nie do końca kieruj się samym wynikiem, wazne też
                                                    sa objawy. Dlatego ciągle upieram się przy wizycie u lekarza. Ja mam w badaniu
                                                    na bart, ze zakażenie nią przeszłam, mam tylko wątpliwy wynik w IgG, a w
                                                    rzeczywistości mam pełno jej objawów i wkrótce zabieram się za jej leczenie.
                                                  • mniamumniamu Re: badania na koinfekcje 29.04.10, 23:08
                                                    A to własnie nie do końca tak jest. Ja mam bb i koinfekcje, a leczenie zaczęłam
                                                    od bb. W pierwszym rzucie leków ją osłabiam, potem się biorę za koinfekcje, a po
                                                    ich wyleczenie znów bb, już do całkowitego wykończenia.
                                                  • xsenia.pl Re: badania na koinfekcje 01.05.10, 15:23
                                                    czy ktos z was leczy bartonelle i yersinie? jakie antybiotyki na te
                                                    koinfekcje stosowaliscie?prosze o odpowiedz.
                                                  • mab62 Re: badania na koinfekcje 02.05.10, 22:07
                                                    Witam.
                                                    Po twoich wpisach w innych wątkach dopiero teraz przeczytałam ten.Leczę
                                                    bartonellozę(takie same wyniki jak twoje),yersinię w sumie też(choć powtórne bad
                                                    p/c w Iga-ujemne).Dr.W nie zrobił Ci tego badania ,bo niepotrzebnie nie naraża
                                                    pacjentów na koszty.Ja miałam na początku inny zestaw abx(ale to zależy od
                                                    objawów i do tego potrzeba wiedzy forumowego lekarza).
                                                    Pozdrawiam
                                                  • mab62 Re: badania na koinfekcje 02.05.10, 22:13
                                                    I nie miej żalu ,że ludzie nie od razu odpisują.To zależy od ich samopoczucia,a
                                                    i z koncentracją nie zawsze ok.Przy Unidoxie uważąj na słońce,bo może
                                                    poparzyć.Stosuj dietę przeciwgrzybiczą,bo to ważne.
                                                    Zyczę powodzenia w terapii i trzymaj się dzielnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka