Dodaj do ulubionych

trądzik :(

11.09.14, 14:57
mam trądzik :( i szukam czegoś co wspomogłoby może leczenie farmakologiczne... znacie cos takiego???
Obserwuj wątek
    • sandriks Re: trądzik :( 12.09.14, 16:01
      kurde, pamiętam, że koleżanka robiła sobie jakieś parówki na oczyszczanie, ale nie pamietam dokładnie jakie... zapytam jak ją spotkam :)
      • monika_n_s Re: trądzik :( 27.02.16, 12:08
        parówki?
    • rosemary84 Re: trądzik :( 15.09.14, 17:27
      Hydrolat oczarowy - www.biochemiaurody.com/sklep/hydrolathamamelis.html stosować zamiast toniku rano i wieczorem, zapach ma mało przyjemny, ale warto.
    • gajatas Re: trądzik :( 18.09.14, 09:06
      Skuteczna jest też pianka do oczyszczania twarzy z olejkiem i miodem manuka, a do tego krem punktowy, który stosuję miejscowo, robi on taki mały "opatrunek" tzn mam wrażenie że zabezpiecza skórę przed zanieczyszczeniem i jednocześnie działa leczniczo. Na mnie działa. Kupiłam w sklepie www.parrs.pl
      Mam nadzieję że pomogłam
    • tapanna Re: trądzik :( 20.09.14, 01:40
      A może to hormony? Polecam dokładnie się przebadać prywatnie u dobrego ginekologa-endokrynologa Ja miałam duże problemy z cerą i używałam różnych środków. Teraz mam leczenie środkami hormonalnymi już rok (NIE to nie tabletki anty) Cera jest niemal idealna, a nie robię nic. Wcześniej drogie dermokosmetyki + wizyty u kosmetyczki a okazało się że to przez chorobę i hormony. Polecam też od czasu wizyty u kosmetologa na zabiegi oczyszczające.
      • anikssa Re: trądzik :( 20.09.14, 14:29
        dziękuję za poradę, biorę anty i chyba nie ma to większego wpływu na trądzik, ale może warto będzie coś zgłebić w tym kierunku:)
        • nigolla Re: trądzik :( 22.09.14, 14:42
          oczywiście, że to ma znaczenie i to całkiem duże, tabletki anty to zło, które rujnują całą gospodarkę hormonalną kobiety
          • anikssa Re: trądzik :( 23.09.14, 22:42
            ksiądz Ci to w kościele na kazaniu powiedział? ;) dawno takich głupot nie słyszałam ;) aczkolwiek wątek miał być o trądziku, a nie tabletkach anty ;)
      • marta629 Re: trądzik :( 10.10.14, 11:19
        Polecam panią Ewelinę kosmetyczka z prawdziwego zdarzenia pracuje w centrum jest świetna jestem jej pacejntką naprawdę wyprowadziła moją skórę. Jest rewelacyjna!!!!! Podaję do niej nr telefonu 663909718

• lilla77a Re: trądzik :( 09.10.14, 20:09
      jak masz spory problem to lepiej idź do dermatologa jak zwykłe drogeryjne preparaty (a zakładam że takich używasz) nie pomagają. Mój brat ma ponad 30tkę i wciąż mu coś wyskakuje, chyba najlepiej się u niego sprawdził acne derm, a sporo tego wszystkiego przerobił. Ale pewnie dermatolog Ci coś przepisze.
      • marta629 Re: trądzik :( 10.10.14, 11:13
        Polecam salon na bóstwo w centrum 663 909 718 mi pomogłaa seria zabiegów z kwasem salicylowym, w salonie pracują profesjonaliści naprawdę ci pomogą
        • chiara6 Re: trądzik :( 17.10.14, 10:16
          Cześć, ja polecam ozonoterapię. Znajoma bardzo sobie chwaliła i krostki znikają, a nie bierzesz żadnej chemii.
          Dobra jest też maść ozonosept, też z ozonem.
      • anikssa Re: trądzik :( 13.10.14, 19:34
        no chyba wyraźnie napisałam, że szukam czegoś co wpomoże leczenie farmakologiczne, a nie coś co mnie wyleczy... juz od dawna lecze sie u dermatologa :/
    • alicjaaa28 Re: trądzik :( 10.10.14, 12:38
      Powiem ci, że, z tego co słyszałam, na większość osób domowe sposoby nie działają. Możesz spróbować kuracji drożdżami lub cebulą, a nuż na ciebie zadziała. Krem z kwasem azelainowym to może być dobry pomysł (np. acne-derm). Trzeba regularnie go stosować. W ogóle w walce z trądzikiem niezbędna jest cierpliwość. Ja po roku się wyleczyłam.
      • trusska Re: trądzik :( 10.10.14, 22:15
        alicjaaa28 napisała:

> Powiem ci, że, z tego co słyszałam, na większość osób domowe sposoby nie działa
        > ją. Możesz spróbować kuracji drożdżami lub cebulą, a nuż na ciebie zadziała. Kr
        > em z kwasem azelainowym to może być dobry pomysł (np. acne-derm). Trzeba regula
        > rnie go stosować. W ogóle w walce z trądzikiem niezbędna jest cierpliwość. Ja p
        > o roku się wyleczyłam.

córka miała bardzo duży problem i nacierała twarz miodem, miód bardzo poprawia stan skóry
        • alicjaaa28 Re: trądzik :( 13.10.14, 12:47
          Akurat na mnie miód też nie działał.
          • marta629 Re: trądzik :( 13.10.14, 15:20
            Polecam salon na bóstwo mają świetne kwasy na trądzik i pracują tam profesjonaliści 663909718 polecam p. Ewelinę to do niej telefon.
            • anikssa Re: trądzik :( 13.10.14, 19:35
              spoko, a skąd Ty wiesz niby gdzie ja mieszkam? co mi da telefon do specjalistki niewiadomo skąd? :D
    • arcydiakon Re: trądzik :( 18.10.14, 22:31
      Herbatka z bratka jest najpopularniejsza
    • konsultant_z Re: trądzik :( 19.10.14, 23:53
      Trądzik to nie tylko zewnętrzny problem, ale i wewnętrzny. Usunięcie go z twarzy to tak jak zażyć tabletkę przeciwbólową. Ból znika , a przyczyna bólu pozostaje nierozwiązana i powraca po pewnym czasie. Trądzik w tych czasach to już nie problem leczenia tylko wiedzy. Napisz do mnie na maila.
    • teresa.mostowiak Re: trądzik :( 31.05.15, 20:07
      obecnie jest dużo krmów przeciwtrądzikowych. wystarczy tylko znaleźć ten jedyny, który będzie pasować konkretnie Tobie. po dłuższym szukaniu znalazłam krem Alaclarin. Choć efektów na początku było mało, ale po około miesiącu widać było zmiany.
    • werkaa19 Re: trądzik :( 16.06.15, 21:09
      hej, Widzialam jusz gdzies tutaj na forum ze ktos podaje te same tabletki ktore i ja uzywam i mi pomogly DERMINAX poczytah o nich moze tym sie wspomozesz www.dermi-suple.pl/
    • aron95 Re: trądzik :( Rada prosta - naturalne mydlo 21.06.15, 08:18
      Tylko takie na bazie olejów roslinnych, cieżko dostać i kostka kosztuje ok 14zl ale warto bo ze skórą robi "cuda". Zamiast kremów olej np.jojoba. Taki zestaw pozwala utrzymać skórę w jędrności bez zmarszczek. Ale pokusa przemysłu kosmetycznego w pędza ludzi hm w ogłupienie.
      • naturalne24 Re: trądzik :( Rada prosta - naturalne mydlo 03.08.15, 12:38
        Ja polecam srebro ag 123 lub 124 .
        Jest bakteriobojcze. www.naturalne-kosmetyki24.pl
        • naturalne24 Re: trądzik :( Rada prosta - naturalne mydlo 03.08.15, 12:41
          Srebrem leczę zatoki, katar, gardło (ropne migdałki) - pomaga szybciej niż antybiotyk. Po prostu psikam kilka razy dziennie chore miejsca.
          Działanie Złota Au100
          Teresa
          13-07-2011
          Bardzo dobre srebro, użwyałam już wieli, ale w tym widać różnice, świetnie rozdrobnienie atowmowe. to sie czuje
          Działanie Złota Au100
          Monika
          19-11-2009
          Tak, ja też stosuje Srebro Koloidalne na przeziębienie oraz katar, psikam sobie do nosa 3 razy dziennie i na drugi dzien juz jest oki. Wole to niż antybiotyki które wciska sie na każdym kroku. pozdrawiam Emotikon smile
          Działanie Złota Au100
          Zyga
          15-11-2009
          Wyleczyłem ból gardła który pojawiał się po wypiciu zimnego napoju albo przeziębieniu.
          Działanie Złota Au100
          Kuba
          04-09-2009
          Srebro wspaniale pomaga na przeziębienie , www.naturalne-kosmetyki24.pl
          • naturalne24 Re: trądzik :( Rada prosta - naturalne mydlo 03.08.15, 12:42
            Kosmetyki na bazie złota i srebra posiadają doskonałe właściwości regeneracyjne, upiększające i pielęgnacyjne znane już w czasach starożytnych. Preparaty te działają odmładzająco, przeciwgrzybicznie, przeciwbakteryjnie oraz przeciwtrądzikowo.
            Dzięki zawartości monoatomowych cząsteczek złota, które przenikają przez komórki skóry, mgiełka do twarzy na bazie złota Au 100 doskonale nawilża, regeneruje skórę, stymuluje syntezę kolagenu przez co przeciwdziała powstawaniu zmarszczek oraz koryguje już istniejące. Bardzo szybko wchłania się przez skórę, śluzówki, włosy i układ pokarmowy, gdzie uruchamia wzrost młodych komórek i tworzenie się kolagenu.
            Antybakteryjny tonik na bazie srebra Ag 123 doskonale oczyszcza i chroni skórę, przywracając jej naturalny zdrowy i młody wygląd, wspomaga leczenie chorób grzybiczych, bakteryjnych zmian skórnych, chorób łojotokowych. Tonik posiada najbardziej rozdrobnione srebro, które związane jest z biopolimerem, dzięki czemu preparat wykazuje wielokrotnie zwiększoną aktywność biobójczą. Doskonale łagodzi i redukuje podrażnienia, przyśpiesza ich gojenie. Szczególnie zalecany dla cery trądzikowej. Zmniejsza obrzęki i przyspiesza gojenie się bąbli powstałych po ugryzieniu komarów, pomaga przy oparzeniach i odleżynach. Niszczy wirusa opryszczki na ustach.
            Polecamy również suplementy mineralne, które dzięki temu, że istnieją w formie bio-chelatu są maksymalnie przyswajane przez organizm, doskonale uzupełniają niedobory bardzo ważnych pierwiastków takich jak cynk, miedź, magnez i chrom.
            Cynk między innymi wpływa na poprawny metabolizm, przyspiesza gojenie ran, wpływa na sprawność umysłową. Miedź chroni komórki przed niszczącym działaniem wolnych rodników, miedź wchodzi w skład enzymów niezbędnych w procesach tworzenia kolagenu, elastyny, melaniny i hormonopodobnych związków - prostaglandyn, biorących udział w regulacji ciśnienia krwi, pracy serca, gojeniu wrzodów żołądka i likwidacji stanów zapalnych. Optymalny poziom miedzi we krwi zapobiega chorobom serca. Magnez z kolei poprawia pamięć i myślenie. Poprawia też trawienie, przeciwdziała tworzeniu się kamieni w nerkach, reguluje pracę tarczycy oraz rozszerza drogi oddechowe, wspomagając leczenie astmy i zapalenia oskrzeli. Chroni też organizm przed pierwiastkami toksycznymi (np. ołów, kadm, rtęć). Bio-chelat Zn-Cu-Mg - szczególnie polecany osobom narażonym na wzmożony wysiłek fizyczny, stres oraz nadużywającym alkoholu, nikotyny i kofeiny.
            Chrom polecany jest w leczeniu cukrzycy, otyłości, chorób oczu, obniża stężenie cholesterolu i trójglicerydów. Chrom przyspiesza spalanie tłuszczów, łagodzi bóle głowy i działa uspokajająco. Bierze udział w przemianie węglowodanów i białek. Hamuje zbyt duży apetyt.
            Kolejnym rewelacyjnym wynalazkiem jest preparat z organicznym krzemem do płukania jamy ustnej, który skutecznie działa na choroby przyzębia, łagodzi wszelkie podrażnienie, regeneruje i goi dziąsła.
            No i wspaniały żel do ciała na bazie krzemu organicznego ? raj dla skóry pod wieloma względami. M.in. wspomaga leczenie alergii, trądziku, oraz liszaju, likwiduje oznaki starzenia, łagodzi wszelkie podrażnienia i nie tylko. Sprawia, że skóra staje się gładka i elastyczna. Nadaje się do masażu leczniczego i klasycznego. Posiada właściwości przeciwbólowe. Zapobiega wypadaniu włosów i łamliwości paznokci.
            Firma Invex Remedies została utworzona w oparciu o technologię Jednostki Innowacyjno-Wdrożeniowej INWEX, którą to firmę, w 1987 założył wybitny chemik i wynalazca Stanisław Szczepaniak.
            Pan Stanisław Szczepaniak, twórca tych wszystkich preparatów zdobył już wiele nagród i wyróżnień nie tylko w Polsce, ale również poza granicami kraju.
            Te liczne nagrody i wyróżnienia są wystarczającym świadectwem niezwykłej wartości i skuteczności preparatów. Na tyle wystarczającym, aby zdobyć Wasze zasłużone zaufanie i zapewnić pełną satysfakcję.
            Więcej o preparatach na stronie sklepu
            www.naturalne-kosmetyki24.pl
    • naturalne24 Re: trądzik :( 03.08.15, 12:36
      witam
      Na tradzik Polecam Ag 123 Ag 124 , Stronka www.naturalne-kosmetyki24.pl
      • malaa-nia Re: trądzik :( 07.08.15, 13:39
        jako srodki farmakologiczne polecam lekkie dobre tabletki, do regularnego stosowania naturalny sklad- co mnie w nich skusilo najbardziej, nie faszerujcie sie antybiotykami na jedno pomoze na drugie zaszkodzi, www.dermi-suple.pl/ sa spoko, najwazniejsze ze widze jakas poprawe i wogole energia mi sie zwiekszyla jakos pwnie przez to ze problem zaczyna znikac i jestem pewniejsza siebie i dlatego ze dostarcza napewno jakis witamin organizmowi
    • santona4 Re: trądzik :( 11.08.15, 11:34
      Na trądzik najlepszy tzw. żółty pyłek, proszek któy można kupić w aptece za niewielkie pieniądze nanosimy punktowo na wypryski. Ewentualnie polecam wizytę u hematloga, który może zalecić coś jeszcze lepszego. Słyszałam o bardzo dobrych granulkach na tradzik, jednak to już trzeba skonsultować ze specjalistą najpierw i w zależności od stanu twarzy, czy nie ma zmian ropnych może coś zaproponować
      • jan440 Re: trądzik :( 14.09.15, 14:48
        Tylko olejki z nalewkami.
    • 2nanio Re: trądzik :( 20.09.15, 12:02
      Jeśli chcesz sprawdzony i dobry produkt odezwij sie a dam ci namiary .

pozdrawiam

• 2nanio Re: trądzik :( 20.09.15, 18:00
        Prawda jest taka,ze dobre jest srebro nanokoloidalne 50 ppm,które posiada certyfikat i badania 2015 rok.a takie badania ma tylko jedna firma AG 123. To napewno nie jest to te srebro,Jest to srebro koloidalne wieksze czasteczki srebra zas srebro nanokoloidalne ma o wiele mniejsze czasteczki,ktore bardziej wnikaja w grzyby wirusy i bakterje utleniajac je i eliminuja poza organizm.
        • 2nanio Re: trądzik :( 20.09.15, 18:19
          2nanio napisał(a):

> Prawda jest taka,ze dobre jest srebro nanokoloidalne 50 ppm,które posiada certy
          > fikat i badania 2015 rok.a takie badania ma tylko jedna firma. AG 123 to napewn
          > o nie jest to te srebro.Jest to srebro koloidalne wieksze czasteczki srebra zas
          > srebro nanokoloidalne ma o wiele mniejsze czasteczki,ktore bardziej wnikaja w
          > grzyby wirusy i bakterje utleniajac je i eliminuja poza organizm.
          • 2nanio Re: trądzik :( 20.09.15, 18:21
            2nanio napisał(a):

> 2nanio napisał(a):
            >
            > > Prawda jest taka,ze dobre jest srebro nanokoloidalne 50 ppm,które posiada
            > certy
            > > fikat i badania 2015 rok.a takie badania ma tylko jedna firma. AG 123 to
            > napewn
            > > o nie jest to te srebro.Jest to srebro koloidalne wieksze czasteczki sreb
            > ra zas
            > > srebro nanokoloidalne ma o wiele mniejsze czasteczki,ktore bardziej wnik
            > aja w
            > > grzyby wirusy i bakterie utleniajac je i eliminuja poza organizm.
            • 2nanio Re: trądzik :( 20.09.15, 18:21

• 2nanio Re: trądzik :( 20.09.15, 18:25
                Na trądzik najlepsze jest srebro nanokoloidalne 50ppm sama stosuje.Srebro powinno byc z ceryfikatem i badania ważne 2015rok a ma je tylko jedna firma na pewno nie jest to srebro koloidalne.
    • ewcia1994 Re: trądzik :( 30.12.15, 11:47
      Polecam terapie peelingami medycznymi! Musi być przeprowadzona w dobrym gabinecie, w ktorym kosmetolog (nie kosmetyczka!) zna się na rzeczy! Ja polecam MAKE MY DREAM beauty clinic! Uratowali mi skórę! Spojrzeli na mnie od wewnątrz i zwenątrz, kosmetolog przeanalizowała wszystkie czynniki, zaplanowala terapie w gabinecie i pielegnacje w domu, dostalam wszystko na emaila. super!
    • kaioppe Re: trądzik :( 05.01.16, 18:15
      Przede wszystkim wybrałabym się na Twoim miejscu do dobrej kosmetyczki.
      Tylko to musi być profesjonalistka, z doświadczeniem. Z cerą nie warto eksperymentować. W niektórych gabinetach zatrudniają niedoświadczone praktykantki, bałabym się oddać po opiekę kogoś takiego.
      Jeśli nie chcesz ryzykować, wybierz renomowany gabinet. We Wrocławiu może to być np. gabinet Kosmetyki Francuskiej Wyspa Piękna . Dziewczyny na pewno podsuną Ci jakiś zabieg, który poprawi stan Twojej cery.
    • jartom62 Re: trądzik :( 20.01.16, 14:14
      Polecam antybakteryjny tonik na trądzik Ag 123 200 ml z firmy www.noveaidea.com i do tego kod rabatowy TSLRB3TH
      pozdrawiam
    • peksyk Re: trądzik :( 23.01.16, 19:30
      Będę całkowicie szczera bo pamiętam jak strasznie długo mordowałam się ze swoim na prawdę masakrycznym trądzikiem...
      Apteka i dermatolog nic nie poradzą.
      Byłam u lekarzy, dermatolog swoje oczywiście maści za górę pieniędzy, Mama kupowała z nadzieją, że mi cokolwiek pomoże. No i niestety działało to tyle, że szybciej się goiło, ale kolejne nowe pojawiały się cały czas. Bez zmian.
      Zaczęło dopiero mi się poprawiać jak Mama zaczęła wymieniać u nas w domu pewne rzeczy - mydło, kremy i jakieś balsamy - na nie drogeryjne a te z Forever.
      Plus wszyscy w domu zaczęliśmy pić miąższ aloesowy. Oczyszczony! To ważne, czemu tutaj- be-forever-healthy.tumblr.com/post/137836534832/dlaczego-aloes-z-flp
      No i jak zauważyłam, że rzeczywiście działa to stwierdziłyśmy z Mamą, że spróbujemy takiej jakby "całej kuracji". U mnie trwało to kilka miesięcy.
      Cały czas piłam miąższ, brałam minerały i korzystałam z dwóch kremów z tej firmy. To było parę lat temu. Dzisiaj utrzymuję picie miąższu (bo to akurat pomaga mi jeszcze w wielu rzeczach) i używam kremu po prostu rano i wieczorem i już nie mam tego problemu.
      Tu możesz znaleźć informacje o tych rzeczach - be-forever-healthy.tumblr.com/post/137879096937/jak-skutecznie-zwalczy%C4%87-tr%C4%85dzik
    • adameus89 Re: trądzik :( 24.01.16, 18:42
      Witam ja miałem problem z trądzikiem kupiłem mydło konopne krem konopny i syrop z konopi na www.carun.pl i pomogło mi jestem zadowolony :)
    • angelikadrawska Re: trądzik :( 28.01.16, 09:19
      U mnie całkiem dobrze sprawdza się maseczka z cebuli :)
      zwykły krem do twarzy zastąpiłam maścią ochronną z vit. A, kosztuje 3zł niema lepszego produktu nawilżającego do twarzy..
    • marcinszfetner1986 Re: trądzik :( 23.02.16, 14:04
      Czy masz problem z trądzikiem na twarzy, którego chcesz się pozbyć?

Jeżeli Twoja odpowiedź brzmi: TAK, zachęcamy Cię do wzięcia udziału w bezpłatnym badaniu klinicznym.

Obecność trądziku na twarzy może kwalifikować Cię do udziału w badaniu klinicznym nad nowym wyrobem medycznym wykorzystującym kombinację złotych mikrocząstek oraz źródło światła w postaci lasera.

Aby uczestniczyć w badaniu musisz m.in. być w wieku od 16 do 35 lat oraz na Twojej twarzy musi występować obfity trądzik.

Uczestnicząc w badaniu:
      - będziesz pod stałą opieką lekarza prowadzącego badanie,
      - otrzymasz leczenie badanym wyrobem medycznym.

Uczestnicy badania otrzymają zwrot kosztów podróży poniesionych na przejazdy do i z ośrodka.

W celu uzyskania dokładniejszej informacji na temat badania i ewentualnego udziału w badaniu skontaktuj się z lekarzem prowadzącym badanie w Twojej okolicy:

www.tradziknatwarzy.pl/
    • kurekannona Re: trądzik :( 27.02.16, 10:52
      Może coś z tąd pomoże www.spirulina.pl/algi/spirulina/spirulina-na-tradzik.html
    • koziorozka Re: trądzik :( 27.02.16, 11:27
      anikssa - jakie sposoby opisywane w tym wątku stosowałaś i okazały się nieskuteczne?
    • monika_n_s Re: trądzik :( 27.02.16, 12:10
      Hej, mogę polecić jeden lek, co prawda jest na [url=http://emolium.pl/baza_wiedzy/atopowe_zapalenie_skory.aspx]alergiczne zapalenie skóry[/url], ale sprawdza się świetnie i w przypadku trądziku. Chodzi o produkty Emolium, co prawda drogie są, ale bardzo wydajne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka