ewa.sm-borelioza
26.05.10, 21:13
Szanowni Forumowicze,
Mam 27 lat. Jestem z Koszalina. Od 2002 r jestem diagnozowana/zdiagnozowana w kierunku stwardnienia
rozsianego. Obraz choroby ma jednak na tyle
nietypowy przebieg, ze zaden z lekarzy neurologow ostatecznie nie chce
postawić rozpoznania. Prawdopodobnie mam do czynienia z choroba
demielinizacyjną na co wskazuje obraz
rezonansu (dość nietypowy ze względu na remielinizacje w mózgowiu) Moje objawy są niezwykle dziwne i lekarze neurolodzy zgodnie
twierdzą, że dotąd nie spotkali się z podobnymi zaburzeniami w
percepcji własnego ciała.
Obecnie Ze względu na trwajace od dwóch miesięcy b. silne zaburzenia czucia obejmujące całe ciało podano mi Solumedrol 5 wlewów przez 5 dni 500 mg- brak jakiejkolwiek poprawy. Wykonany test z krwi (przed sterydoterapią) PCR- Real Time (Centrum Badań DNA- Poznań)-oznaczenie borrelia burgdorferi- negatywny.Badanie ELISA (2002r.) również negatywne.
Szukam dobrego lekarza (przede wszystkim namiarów), który poprowadziłby diagnostykę w kierunku boreliozy (byc może koinfekcji). Ogromnie by mi zależało, byście kogos mi polecili, bo czas ucieka a ze mną jest coraz gorzej i od diagnozy sm wydaje się być coraz dalej (co mnie specjalnie nie cieszy, bo nadal jestem w kropce pt."co robic dalej?"). Bardzo bym była wdzieczna, gdyby ktos zechciał sie w tej sprawie ze mną skontaktować na adres :ewa.koszalin@gmail.com
PS. Czy ktos z Was robił test Ecoline z surowicy w Białymstoku? Do polecenia?
Pozdrawiam serdecznie,
Ewa
ewa.koszalin@gmail.com