uwierz_w_to 22.02.12, 06:02 Moje tabletki na schizofrenie kosztują bez refundacji ok 1 tys.zł co by było gdyby państwo nie refundowało leków dla schizofreników?, wszyscy chodzili by w psychozie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monte_we_mgle Re: Tabletki 22.02.12, 06:32 Raczej siedzieliby w szpitalach, a to byłoby dużo droższe, więc refundują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasio Re: Tabletki IP: *.antsatgor.pl 22.02.12, 21:14 a co z ludzmi, którzy nie mają na to kasy? Pozdrawiam Was serdecznie Kasio Odpowiedz Link Zgłoś
monte_we_mgle Re: Tabletki 22.02.12, 22:04 Ale jakiej kasy? Leki są refundowane, za neuroleptyki płaci się przeważnie po 3,20, w niektórych aptekach wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Tabletki 22.02.12, 23:57 Witaj Kasio. Myślę że zależy jeszcze ile kto bierze tych leków i jakie bo antydepresanty to nie wiem czy są refundowane.Ten który ja mam nie jest ale kosztuje ponad 10 zł.Staram się go oszczędzać. Odpowiedz Link Zgłoś
monte_we_mgle Re: Tabletki 23.02.12, 00:21 Fakt, antydepy nie są. Moja fluo ok. 20 złotych/miesiąc, ale ten wellbutrin 4 x tyle i w dodatku żadna rewelacja. Wracam do fluo, bo się rozczarowałem, a kasy też mi szkoda na prochy. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 07:26 nieubezpieczonym schizofrenikom też refundują chyba prochy? chyba na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 07:49 teraz kuknełem to mam tych tabsów, jeszcze w terminie,teserciny,rispolepty itd... sprzedam na czarnym rynku za kilka tysięcy złotych:):), nieee jak bede jechał do lekarza zawiozę jej niech dobiera z tych leków komuś innemu może coś podpasi. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Tabletki 23.02.12, 07:54 jak bede jecha > ł do lekarza zawiozę jej niech dobiera z tych leków komuś innemu może coś podpa > si. Pewnie,ja zawoziłam.Jakby tak każdy zawoził dla innych a nie zbierał na otrucie się to by było lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 08:03 ditta12 napisała: > jak bede jecha > > ł do lekarza zawiozę jej niech dobiera z tych leków komuś innemu może coś > podpa > > si. > > Pewnie,ja zawoziłam.Jakby tak każdy zawoził dla innych a nie zbierał na otrucie > się to by było lepiej :) chora tym sie otruć nie da co najwyżej jak zombi bym chodził. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Tabletki 23.02.12, 08:05 Nie da się otruć ale może zaburzyć błędnik na przykład bo działa jak alkohol. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 08:07 Tisercin kiedys wykupiłem odrazu na trzy miechy i właśnie go mam po jednej tabletce chodze jak bym fłaszke półlitra wypił. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 08:10 I odstawiłem a obecnie mam chyba o ile się niemylę tabsy najnowszej generacji.Nic kompletnie po nich nie czuję, tak jak bym orężadę łyknoł można porównać nic a nic. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Tabletki 23.02.12, 08:12 W szpitalu wszyscy prawie mieli zaparcia i dostawali na to proszki i lewatywę.Ja też miałm dwa tygodnie.Myślałam że pęknę :( Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Tabletki 23.02.12, 08:14 <W szpitalu wszyscy prawie mieli zaparcia i dostawali na to proszki i lewatywę.> Brałam olenzapinę. A może to od żarcia,nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 08:14 Mi dawali to co brałem teraz ale dorzucili trilafon,nie dam rady po nim,chodzę jak dziki w maratonach mógł bym startować.Jak tylko wyszedłem pizdnełem w kąt to świństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 08:17 Od jedzenia ditta, a jeszcze mi po trilafonie kiepsko samochodem się jeździło. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 08:19 ehhh ale teraz może nie ale wyskocze sobię do szpitala na doleczenie,swojskie klimaty i ubaw po pachy,rozrywka i odpoczynek od codzienności"całe życie z wariatami" Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Tabletki 23.02.12, 08:22 <"całe życie z wariatami"> Pacjenci są super ale obsługa w większości to nie :( Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 08:24 ditta12 napisała: > <"całe życie z wariatami"> > Pacjenci są super ale obsługa w większości to nie :( Ja tam nigdy nie mogłem narzekać,może zależy od szpitala.Ja miałem super piguły i lekarzy zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Tabletki 23.02.12, 08:25 Pamiętam cudownych trzech strażników:Adrian,Mirek i Boguś Wspaniali ludzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 08:28 Ditta a bzykaja się czubki w tych szpitalach lepiej niż w sanatorium przygodni pacjęci:D Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Tabletki 23.02.12, 08:29 Nigdy nie widziałam żeby się ktoś bzykał w psychiatryku. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 08:32 ditta12 napisała: > Nigdy nie widziałam żeby się ktoś bzykał w psychiatryku. ooojej nie będe pisał bo jeszcze moja zona przeczyta,ale nie raz wpadłem na parke w kibelku i nie raz miałem sam okazję i ogólnie, a moja zona mało jednej nie wpie...ła z zazdrości. Było takich przypadków mnustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Tabletki 23.02.12, 08:33 > Było takich przypadków mnustwo.> No to ja może ślepa czy cóś?:D Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 08:35 ditta12 napisała: > > Było takich przypadków mnustwo.> > No to ja może ślepa czy cóś?:D Chyba tak albo porostu nie tam patrzyłaś:) za łorze się że u ciebie też mój szpital to nie wyjatek. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Tabletki 23.02.12, 08:38 ditta12 napisała: > No to ja może ślepa czy cóś?:D Uwierz napisał: <Chyba tak albo porostu nie tam patrzyłaś:) za łorze się że u ciebie też mój szpital to nie wyjatek.> Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Tabletki 23.02.12, 08:39 Wszystko jest możliwe ale nie wiem czy po tabsach pacjenci byli sprawni na tyle żeby się bzykać. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 08:40 ditta12 napisała: > Wszystko jest możliwe ale nie wiem czy po tabsach pacjenci byli sprawni na tyle > żeby się bzykać. uwierz mi że sprawni,może nie aż tak bardzo ale jednak:P Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 08:40 tylko wiesz jak w wariatkowie nikt kondonów nie używał:D a po 9 miechach Forresty się wykluwają. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 08:44 zaraz smigam do empiku,czekam na giercę Wargame strategiczną dzisiaj premiera a ja kocham takiego typu giercy.A wczoraj żonka sie zdenerwowała bo wydałem 50zł na smsy do gry war of tanks>powiedziała że mam nasrane a ja na to że jak sra niech przepychacza używa:) Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Tabletki 23.02.12, 08:44 Ja się nie bzykałam w szpitalu <a po 9 miechach Forres > ty się wykluwają.> Forest był super a jego syn jeszcze bardziej,czytałam trzecią część.Mały Forest był wynalazcą :) Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 08:55 Ditta no tak na xbox 360 i na pc trzaskam dlatego teraz tego nowego lapka kupiłem żeby wszystko mi na tym poszło.A na xboxie gram online ze znajomymi hed seat na uszach z mikrofonem i super zabawa.A co do wynalazków to zawsze schizofrenicy mieli predyspozycje ,nieraz jakis człowiek się trafił jak byłem który cos wymyslał podczas psychozy.No a ja parę lat temu wymysliłem śrubę uniwersalną i pokazywałem projekt lekarzowi to był zdumiony i kazał mi opatentować i udać się gdzieś z tym i zacząć produkcję. pamietam i wiem jak ta śr€ba ma wyglądać może znajde kiedys chwile opatentuje i uderze gdzieś do jakiegoś producenta ktury by w to zainwestował. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 08:56 To miała być śruba do ktorej nie potrzeba śrubokreta i mozna nia skręcać wszystko począwszy od stołu w kuchni a kończąc na tłumiku w samochodzie np; Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 08:59 ditta12 napisała: > Zapewne już dawno Ci skradli pomysł. Wątpie bo były by te śruby w obiegu.A to tylko ten lekarz widział i rodzina,lekarz tam sie takimi rzeczami nie ma czasu bawić a rodzina jak rodzina no pomysł fajny i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Tabletki 23.02.12, 09:00 Na takich pomysłach ludzie zrobili wielkie pieniądze,np.kobitka która wymyśliła jednorazowe chusteczki do smarkania. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Tabletki 23.02.12, 09:02 <Wątpie bo były by te śruby w obiegu.A to tylko ten lekarz widział i rodzina,lekarz tam sie takimi rzeczami nie ma czasu bawić a rodzina jak rodzina no pomysł fajny i tyle. > Może wkręca je w kości ;) Tworzysz z szybkością karabinu maszynowego,nie nadążam. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 09:06 ditta12 napisała: > > <Wątpie bo były by te śruby w obiegu.A to tylko ten lekarz widział i rodzin > a,lekarz tam sie takimi rzeczami nie ma czasu bawić a rodzina jak rodzina no po > mysł fajny i tyle. > > Może wkręca je w kości ;) > > Tworzysz z szybkością karabinu maszynowego,nie nadążam. hehe w kości sie nie nadają,ale mniejsza z tym jak mi kiedys coś odwali może wruce do tego projektu i niewiem będe coś prubował z tym zrobić,ale straszny leń jestem:P Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 09:03 ditta12 napisała: > Na takich pomysłach ludzie zrobili wielkie pieniądze,np.kobitka która wymyśliła > jednorazowe chusteczki do smarkania. Na wszystkim mozna zarobić,ktos wymyślił słomki do picia napojów i tłucze miliony ktos cos innego, ale to nie takie proste tez trzeba trochę zainwestować nabiegać się a jak nie masz siana to cie wysiudaja ktoś bedzie tłukł miliony a ty dostaniesz niewielki procęt z tego taki jest świat,jak sama od początku czegoś nie zbudujesz i nie wdrozysz to inne sepy z ciebie zedra.Ten kto ma pieniądze robi pieniądze ten kto ich nie ma prawie zawsze nie bedzie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Tabletki 23.02.12, 09:11 Pewnie trzeba dać komuś ważnemu w łapę to przyspieszy :D Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 09:12 ditta12 napisała: > Pewnie trzeba dać komuś ważnemu w łapę to przyspieszy :D No przyspieszy i oskubie:) Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 09:14 eehh też wymysliłem nowe siodełko do roweru żeby krocze ciebie nie bolało i zajebiście wygodne i ogladam czasem ten program rekiny finansowe czy coś takiego i żebym wdrożył takie siadełko potrzeba czasu,prub i szmalu. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Tabletki 23.02.12, 09:15 jednym słowem wygodne dla wszystkich i bardzo proste ale siano trzeba mieć chęci ,zamiowanie no i czas. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Tabletki 23.02.12, 09:27 " border="0" alt="https://"> ciekawe czy już się nauczyłam wklejać portret ;) Odpowiedz Link Zgłoś