Dodaj do ulubionych

western blot

08.08.11, 15:18
witam, mam pytanie, czy WB. jest wiarygodne ze zwykłego labolatorium?.
Jestem pozytywna w Elisa oraz w zwykłym badaniu w labor.Muszę wykonać WB., Głowa mi pęka i niemam sił na organizowanie wysyłkowego badania no i kasy też nie posiadam tak ogromnej dla zbadania koinfekcj, ale w zwykłym labol.WB kosztuje 140 zł w obydwuch klasach, już się pytałam stąd wiem...Czy warto tylko się badać dla potwierdzenia już wcześniejszych badań? Czy na tej podstawie lekarz moze juz wdrożyć leczenie, czy obowiazkowo muszę wysyłać krew do wsi w Poznaniu?
Obserwuj wątek
    • abi0312 Re: western blot 08.08.11, 16:09
      Ja zaczelam leczenie po badaniach w zwyklym labolatorium oraz w sanepidzie w moim miescie.
      Elisa 2x dodatnia, WB graniczny.
      Leczenie wg ILADS, bo w szpitalu chcieli wiecej potwierdzen.
      Abi
      • azet62 Re: western blot 12.08.11, 12:05
        moje badanie WB 11 lutego 2011 , IGM p 41 ujemny , IGG wątpliwy p41 , VISE
        od 8 marca 2011 leczę się wg Ilads ( objawy głównie bóle stawów, zawroty głowy, zmęczenie)
        11 sierpień 2011 - identyczne IGM p 41 ujemny , IGG wątpliwy p41 , VISE
        czyli po 5 miesiącach antybiotyków bez zmian , czy ktoś mógłby mi to pomóc zinterpretować ?
        Pani dr przed badaniem mówiła że powinno wyjść teraz IGM dodatnie .
        Ukaszenia kleszcza nie pamiętam - chyba było to bardzo dawno temu.
    • pawel96b Re: western blot 12.08.11, 12:42

Ja mialem pozytywna Elise w diagnostyce (diag.pl) i tam tez zrobilem WB. Wysylki do Poznania i Lublina byly dopiero na pozniejszym etapie leczenia.

Moze zrob tego WB gdzie Ci latwiej (producentow testow jest i tak niewiele, glownie chyba Mikrogen) i poszukaj lekarza?

Pawel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka