01.06.12, 12:42
Synevo znacznie rozszerzyło ofertę badań.
Oprócz ważnego dla nas LTT borelioza,robią np.p/c Bartonelli (immunofluorescencja pośrednia),panel Strickera,poziomy:miedzi,cynku,selenu i wiele innych.
Zbadanie poziomu selenu,ferrytyny,cynku -może być bardzo pomocne u osób z problemami tarczycy (np.Hashi,Basedowa)
Obecnie Synevo w Krakowie daje zniżkę 25% na badania.
Zniżkę dostaje się po zrobieniu pierwszych badań w Synevo.
Dlatego zanim zdecydujemy się na droższe badania,najpierw robimy morfologię,próby wątrobowe.Dostajemy zniżkę i następne badania mamy 25% taniej.
Niestety,zniżka nie obejmuje LTT borelioza( w krakowskim oddziale koszt 580zł).

Może komuś się to przyda.
Obserwuj wątek
    • madziaifilip Re: Synevo. 01.06.12, 13:13
      A to dziwne.... bo myśmy robili Filipkowi LTT w Synevo w Krakowie i po poinfomowaniu ze jesteśmy członkami stowarzyszenia otzrymalismy 20% zniżki na LTT, to było w lutym?
      • mab62 Re: Synevo. 01.06.12, 13:18
        Miałam na myśli,że nie obejmuje go aktualna promocja na wszystkie badania(25% zniżki).
        Szkoda,że nie napisałaś wcześniej o możliwości zniżki ,przy powołaniu się na członkostwo w stowarzyszeniu.Pracownicy labu o tym nie informują.
        Mówią,że nie ma żadnych zniżek na LTT borelioza.
        • iwi-32 Re: Synevo. 01.06.12, 16:31
          Kurcze dokładnie wczoraj robiłam Ltt w Krakowie w labie Na Błonie 1, nic o żadnych zniżkach nie wiedziałam, szkoda:-€ Zapłaciłam 580, no i trzeba czekać 2-3 tygodnie na wynik.
          Czy to badnie daje fałszywie dodatnie wyniki, ktoś wie?
          • only_simon35 Re: Synevo. 01.06.12, 19:40
            ja już to badanie robiłem 2 razy - tez mi nikt nie napomkną w recepcji o zniżkach no ale to w końcu tez biznes.
        • uparta_koza Re: Synevo. 01.06.12, 19:02
          > Szkoda,że nie napisałaś wcześniej o możliwości zniżki ,przy powołaniu się na cz
          > łonkostwo w stowarzyszeniu.

bo to infoermacja tylko dla wtajemniczonych.
          • stowarzyszenie.borelioza Re: Synevo. 01.06.12, 20:19
            > Szkoda,że nie napisałaś wcześniej o możliwości zniżki ,przy powołaniu się na członkostwo w stowarzyszeniu.
            >
            uparta_koza napisała:
            bo to infoermacja tylko dla wtajemniczonych.
            ----------

To nie tajemnica, tylko zniżka dla członków SCHNB. Nieuprawnione powoływanie się na członkostwo w Stowarzyszeniu byłoby wyłudzeniem takiej zniżki.

Od 1 lutego 2009 informacja o tym oficjalnie widnieje na naszej stronie: Tańsze o 20% badania laboratoryjne
            • mab62 Re: Synevo. 01.06.12, 21:42
              jest tylko mały problemik...
              bo ludzie chorzy na bb,często mają problemy z koncentracją...i nie pamiętają,albo nie kojarzą informacji z 2009 roku.
              Lekarze polecani przez Stowarzyszenie,zlecają to badanie ostatnio dość często(zwłaszcza jeden),,,,a pacjentów o zniżce nie informują...
              Poza tym,np.oddział Synevo w Krakowie istnieje od roku i zapewne pracownicy punktów pobrań, też o tym nie wiedzą.
              Może by ich doinformować ?
              ...zamiast się oburzać!
              • dx771 Re: Synevo. 01.06.12, 22:03
                mab62 napisała:

> jest tylko mały problemik...
                > bo ludzie chorzy na bb,często mają problemy z koncentracją...i nie pamiętają,al
                > bo nie kojarzą informacji z 2009 roku.
                > Lekarze polecani przez Stowarzyszenie,zlecają to badanie ostatnio dość często(z
                > właszcza jeden),,,,a pacjentów o zniżce nie informują...
                > Poza tym,np.oddział Synevo w Krakowie istnieje od roku i zapewne pracownicy pun
                > któw pobrań, też o tym nie wiedzą.
                > Może by ich doinformować ?
                > ...zamiast się oburzać!

Ale śmieszna opinia - przecież stowarzyszenie założyli chorzy tacy jak Ty i też często mają problemy z koncentracją...i nie pamiętają,albo nie kojarzą informacji z 2009 roku (cytując Ciebie).
                • kicu2011 Re: Synevo. 01.06.12, 22:31
                  Ostatnio mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem, ale nie odnioslem wrazenia, ze ktos sie oburzal na mab62. Chyba raczej na oskarzenie o ukrywanie jakiejs informacji przez to stowarzyszenie.
                  • elene72 Re: Synevo. 01.06.12, 22:37
                    czeski film smile
                • mab62 Re: Synevo. 02.06.12, 07:41
                  dx771 napisał:

> mab62 napisała:
                  >
                  > > jest tylko mały problemik...
                  > > bo ludzie chorzy na bb,często mają problemy z koncentracją...i nie pamięt
                  > ają,al
                  > > bo nie kojarzą informacji z 2009 roku.
                  > > Lekarze polecani przez Stowarzyszenie,zlecają to badanie ostatnio dość cz
                  > ęsto(z
                  > > właszcza jeden),,,,a pacjentów o zniżce nie informują...
                  > > Poza tym,np.oddział Synevo w Krakowie istnieje od roku i zapewne pracowni
                  > cy pun
                  > > któw pobrań, też o tym nie wiedzą.
                  > > Może by ich doinformować ?
                  > > ...zamiast się oburzać!
                  >
                  >
                  > Ale śmieszna opinia - przecież stowarzyszenie założyli chorzy tacy jak Ty
                  > ] i też często mają problemy z koncentracją...i nie pamiętają,albo nie kojarzą
                  > informacji z 2009 roku (cytując Ciebie).
                  >
                  >
                  >
                  >
                  >
                  > Dx,moim celem nie było oburzanie się,ani prowokowanie nikogo,wywoływanie niepotrzebnej dyskusji.
                  Chciałam aby forumowicze wiedzieli o możliwości zniżki,nie pamiętałam o zniżce jaką wywalczyło stowarzyszenie.
                  Moja koleżanka zrobiła w Synevie niezbędne badania(NKCD 57,poziomy cynku,miedzi itd),zapłaciła koło 500zł,a przy odbiorze badań poinformowano ją,że na następne badania ma 25% zniżki.
                  Mogła zaoszczędzić sporo kasy,gdyby wiedziała o tym.
                  Mnie poinformowała,ja zaoszczędziłam kilkaset złotych.

Dlatego informuje innych,leczenie mamy bardzo drogie,każdy grosz się liczy!

Może,warto by założyć wątek z aktualnymi cenami badań odkleszczowych w różnych labach w Polsce ?

Tylko nie wiem,czy to nie naruszy regulaminu tego forum?
                  Na pewno by sie przydał,zwłaszcza osobo
              • uparta_koza Re: Synevo. 02.06.12, 11:37
                > bo ludzie chorzy na bb,często mają problemy z koncentracją...i nie pamiętają,al
                > bo nie kojarzą informacji z 2009 roku.

a niektorzy to w 2009 roku nawet nie wiedzieli o boreliozie i byli zdrowi.
            • uparta_koza Re: Synevo. 02.06.12, 11:39
              stowarzyszenie.borelioza napisała:

> To nie tajemnica, tylko zniżka dla członków SCHNB. Nieuprawnione powoływanie si
              > ę na członkostwo w Stowarzyszeniu byłoby wyłudzeniem takiej zniżki.
              >
              > Od 1 lutego 2009 informacja o tym oficjalnie widnieje na naszej stronie: h> ttp://www.borelioza.org/#Tansze
              >

przeczysz sam/a sobie. albo jest to widaomosc tylko dla czlonków i wtedy nie ma o niej wzmianki na stronie, albo jest dla wszystkich i wtedy powinna byc zamieszczona w bardzo widocznym miejscu.
            • miroslaw111 Re: Synevo. 13.10.14, 15:08
              Jakbym przeoczył zniżkę 20% za zrobienie LTT będąc CZSCHNB też bym się czył "nieswojsko"

to kwestia tylko jednego magicznego słowa ... i mamy 120zł wkieszeni .
              To kwestia moralności ... każdy robi to co do neigo należy i nie ma obowiązku dopytywać czy jesteśmy w stowarzyszeniu kombatantów , tramajarzy czy może chorujących na borelię.

Tak na całym świecie działa marketing , promocje ...
    • iza-pal Re: Synevo. 02.06.12, 01:07
      Czy ta oferta jest w całej Polsce, czy tylko w Krakowie? Mam na myśli zarazem ofertę badać jak i zniżkę.
      • prowirus Re: Synevo. 02.06.12, 01:56
        No właśnie, bo w sumie zrobiłem teraz KZM i WB, więc być może jakieś kolejne badanie zrobię z 25% rabatem - tutaj każdy grosz się liczy.
        • mab62 Re: Synevo. 02.06.12, 07:50
          W krakowskim oddziale Synevo,oferta 25% jest aktualna.
          Odbierałam kolejne wyniki badań i dostałam zniżkę na następne.
          Z informacją o badaniach (mimo tego, że krakowski oddział istnieje już ponad rok) jest kiepsko u nich.
          Telefon w centrali ,gdy próbowałam się dodzwonić-wciąż zajęty,albo niedostępny.

Nie wiem jak jest w innych oddziałach,pisałam do centrali Synevo,ale nikt nie odpowiedział na mój list przez miesiąc.
          Może ktoś,kto robił ostatnio badania w innych miastach w Synevo podzieli się informacjami?
          • prowirus Re: Synevo. 02.06.12, 09:25
            Ja jak szukałem badań na KZM najpierw dzwoniłem do Ząbkowic Śląskich i kontakt super - nawet do mnie oddzwonili z informacją co i jak, po czym z rozmowy wynikło, że lepiej jak pojadę do Wrocławia, więc zadzwoniłem do Wrocławia i tak też super kontakt, można było nawet porozmawiać i dopytać o czułość badań itd. w sumie pani nie była zorientowana, więc zadzwoniła do głównego labu Synevo i przekazała mi potrzebne informacje, więc kontakt i obsługę oceniam bardzo dobrze.
            A w samym Synevo we Wrocławiu bardzo miła obsługa, sprawa załatwiona szybko i profesjonalnie.
            • malgorzata-1985 Re: Synevo. 13.10.14, 09:05
              Witam serdecznie, jestem członkiem tego forum, jak mogę uzyskać zniżkę na badania?
    • alesys Re: Synevo. 15.10.14, 15:35
      Co sądzicie o laboratorium i punkcie pobrań Synevo w Sosnowcu? Wszystkie są równie dobre? czy zależy od placówki?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka