Dodaj do ulubionych

Prosba o pomoc

26.06.12, 13:44
Zalozylam nowy watek, bo chodzi w nim praktycznie nie o mnie a o mojego zmarlego meza ktorego historie napewno wielu z was pamieta.
Zaczal chorowac w polowie 2007 roku na neuro bb.
Firma w ktorej pracowal przez prawie 30 lat (od zakonczenia nauki) i ktora dzieki niemu i jego dowiadczeniu rozkwitla na rynku swiatowym w zwiazku z jego choroba wyrzcila go z pracy z dnia na dzien (tak jakby go zwolnili dyscyplinarnie) pomimo tego ze w umowie o prace mial 2 letni okres wypowiedzenia.
Od tego czasu bylo z nim coraz gorzej, zalamal sie i stracil chec do zycia,i wiare ze moze jego stan sie poprawi. Moje prosby blagania nie pomagaly stracil sile do walki, zamkykal sie w sobie az w koncu za nie cale pol roku zmarl.
Od zwolienia odwolal sie do sadu.
Konca sprawy nie dozyl, a po jego smierci ja prowadze te sprawe do dzis,-minely juz prawie 4 lata.
Na chwile obecna moj adwokat ktory prowadzi sprawe dostal pismo w ktorym zaklad pracy oskarza mnie i meza o to , ze wiedzielismy i zatailismy juz w 2006 roku, ze maz chory byl na SLA. Maz w 2006 normalnie funkcjonowal i pracowal, a oni twierdza ze nadawal sie do zwolnienia JUZ w 2006 roku. Jak to przeczytalam to pomyslalam ze gdyby on o tych oszczerstwach wiedzial to umarl by chyba po raz drugi.

4 lata trwa juz ta sprawa, i nie widac konca. Zamozna firma i nie chca zaplacic odszkodowania.

Brak im juz innych argumentow na obrone przed sadem wiec probuja wszystkiego.
Nie moge tego zostawic tak bez echa,i postanowilam o tym na forum napisac i poprosic Was o pomoc.
Potrzebny mi artykul jakas wypowiedz lekarza (y) na temat tego , ze bb imituje rozne choroby takie jak parkinson,ms, sla, itd. I ze chorzy sa czesto zle zdiagnozowani.
Pomozcie mi bardzo was o to prosze.
Zreszta prosze was tez w jego imieniu i dla niego.
Ja angielskiego nie znam, ale to nie problem moj adwokat zna. Gdyby ktos slyszal czy tez znal cos w jezyku niemieckim to bylo by jeszcze fajniej choc w to watpie.

Z gory Wam dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • adrian_fenig Re: Prosba o pomoc 26.06.12, 14:29
      Cześć,
      Nie aktywowałaś swojego profilu. Czy Twój adres to:
      katowiczanka20 at gazeta.pl ?
      Wysłałem na ten adres artykuł autorstwa Garth L. Nicolson
      Układowe Wewnątrzkomórkowe Infekcje Bakteryjne (Mycoplasma, Chlamydia gatunki
      Borrelia) w chorobach neurodegeneracyjnych (Stwardnienie Rozsiane, Stwardnienie
      Zanikowe Boczne) i zaburzeniach zachowania (z zakresu chorób autystycznych) (Autyzm,
      Zespół Deficytu Uwagi, Zespół Aspergera)
      • margolcia_63 Re: Prosba o pomoc 26.06.12, 15:19
        www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=zajkowska%20borelioza&source=web&cd=2&ved=0CFIQFjAB&url=http%3A%2F%2Fpml.strefa.pl%2FePUBLI%2F143%2F19.pdf&ei=p7XpT4-4I4jSsgbu5NzmDg&usg=AFQjCNH5nUfR0mx9K6pSGhWambEbs7mCbg
        • margolcia_63 Re: Prosba o pomoc 26.06.12, 16:38
          www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=prof.%20s.%20tylewska-wierzbanowska%20o%20boreliozie&source=web&cd=12&ved=0CFAQFjABOAo&url=http%3A%2F%2Fwww.biomerieux.pl%2Fupload%2FAktualno%25C5%259Bci_561.pdf&ei=t8TpT7P0EMPKsga-wd2KDg&usg=AFQjCNGWrTWDIhKr4IeciPuRucg4FgvFaA
    • rdk69 Re: Prosba o pomoc 26.06.12, 17:39
      Witaj,
      może tam coś znajdziesz/znajdziecie:
      roczes.ovh.org/borelioza.htm#artykuly
      cbdna.pl/temp.html
      www.freewebs.com/lymefacts/thegreatimitator.htm
      www.psychologytoday.com/articles/200804/lyme-disease-the-great-imitator
      Powodzenia, zdrowia i sił do walki!
      • katowiczanka20 Re: Prosba o pomoc 26.06.12, 18:29
        ...jestescie wspaniali, nie minelo pare godzin a ju jest tyle odpowiedzi. Bardzo, bardzo wam dziekuje!
        Skrzynka moja jest juz aktywna, zrobila to za mnie kolezanka, nie moglam sobie z tym poradzicsad
        • anyx27 Re: Prosba o pomoc 26.06.12, 20:28
          Kasiu kochana, walcz dla siebie, dla Franka. Powodzenia! Ściskam i trzymam kciuki smile
    • margolcia_63 Re: Prosba o pomoc 26.06.12, 20:56
      www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=pzh%20krak%C3%B3w%20o%20boreliozie&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CE4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.borelioza.org%2Fartykuly%2Fniedoceniany%2520problem.pdf&ei=3QLqT9_oKITzsgaSmtzsDg&usg=AFQjCNGw9fhk8Wd6Aa-BiGwJsGoDapqxqA
      • tosho Re: Prosba o pomoc 26.06.12, 21:09
        Dr David Martz i jego historia - został błędnie zdiagnozowany z ALS, okazało się, że to infekcja odkleszczowa, długotrwała antybiotykoterapia bardzo mu pomogła:
        www.canlyme.com/gazette_martz_2006.html
        Katowiczanko, jeśli masz jakieś dodatnie testy męża na którąś z infekcji odkleszczowych (a z tego co pamiętam maż miał igg+ na babeszjozę, prawda?) to jest to ważny argument.
        Postawa zakładu pracy jest w takiej sytuacji godna potępienia. Mam nadzieję, że uda Ci się wygrać. Pozdrawiam.
    • bagnowska Re: Prosba o pomoc 26.06.12, 21:24
      Kasieńko, stara gwardia jest niezawodna smile)) Całym sercem z Tobą jesteśmy!
      Ściskam , Basia
      • mab62 Re: Prosba o pomoc 27.06.12, 08:40
        Kasiu,walcz.
        Twoja wygrana będzie motorem dla innych.
        Sama przez błędna diagnozę,musiałam przejść na rentę.
        Od 20 lat użeram się z zusem,udowadniam że jestem chora.
        Powodzenia.Trzymam kciuki za wygrana sprawę i za Twoje wyleczenie.
        Pozdrawiam.
        • katowiczanka20 Re: Prosba o pomoc 27.06.12, 12:11
          jeszcze raz dziekuje Wam wszystkim za pomoc w zalezieniu artykulow i tez za wsparcie psychiczne, ktore tez jest mi tak naprawde bardzo potrzebne.

Ciesze sie , ze jestescie ze mna!

Pozdrawiam serdecznie
    • pies_z_laki_2 Re: Prosba o pomoc 27.06.12, 14:25
      Współczuję i trzymam kciuki.

Tak sobie pomyślałam, że może cała ta sprawa i dokumenty zebrane specjalnie za i przeciw posłużą jako precedens? Wiem, polskie prawo nie opiera się na precedensach, ale z drugiej strony w materiałach dla prawników opisuje się szczegółowo ciekawe sprawy, a w popularnych źródłach prawniczych podaje się przykłady wyroków, na których można się oprzeć w podobnych sytuacjach.
    • taboko Re: Prosba o pomoc 27.06.12, 17:33
      podziwiam twoją determinację w nierównej walce o sprawiedliwośc trzymam kciuki pozdrawiam bożena
      • margolcia_63 Re: Prosba o pomoc 27.06.12, 18:04
        Katowiczanka, skonsultuj to jeszcze ze swoim prawnikiem, czy nie ma szans na polubowne załatwienie sprawy, ale moim zdaniem, jeśli to tyle trwa, to zapewne nie, więc powinnaś wymienić nazwę tego nieuczciwego, oszukańczego pracodawcy dużą, pogrubioną czcionką, nawet na tym forum. Zawsze ktoś szukając tej firmy zajrzy do netu, i chociażby tu, zobaczy z kim, i czym ma doczynienia.
    • pies_z_laki_2 Re: Prosba o pomoc 27.06.12, 21:49
      e wiem czy się przyda, ale może:
      Many Psychiatric Symptoms May Result From Lyme Disease, Says Joseph Annibali, M.D. From Amen Clinics
      Dr. Annibali to Address Medical Community About How Brain SPECT Imaging Can Help Diagnose and Treat the Dangerous, Tricky, Pervasive Lyme Disease,Thursday, April 26 at 12:30pm
      - www.prweb.com/releases/2012/4/prweb9409837.htmNi
      • katowiczanka20 Re: Prosba o pomoc 29.06.12, 01:46
        Hej Margolcia, napisalabym o tej Firmie z mila checia, ale nie wiem jakie moga byc z tego konsekwencje od strony prawnej, jesli akurat przez przypadek ktos z nich to przeczyta .
        Ale zapytam mojego adwokata.
        Serdecznie pozdrawiam
    • wietom1 Re: Prosba o pomoc 29.08.12, 14:51
      Na forum forum.chlamydioza.pl/viewtopic.php?t=1983&postdays=0&postorder=asc&start=0 wkleiłem kilka prawnych informacji na temat boreliozy i spraw sądowych zwiazanych z chorobą. Niektóre stwierdzenia Sądu Najwyższego można wykorzystać w twojej sprawie
      • wietom1 Re: Prosba o pomoc 29.08.12, 15:04
        Znalazłem też kancelarię prawną mającą doświadczenie w sprawach zwiazanych z boreliozą www.kancelaria-radcow.com/pro-bono.php W zakresie pomocy pro publico bono Kancelaria świadczy usługi prawne na rzecz Stowarzyszenia Borrelia z siedzibą w Świerklańcu (KRS nr 0000312865).
        Celem Stowarzyszenia jest pomoc leśnikom i osobom związanym bezpośrednio lub pośrednio ze środowiskiem leśnym narażonym na chorobę o nazwie Borelioza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka