katowiczanka20
26.06.12, 13:44
Zalozylam nowy watek, bo chodzi w nim praktycznie nie o mnie a o mojego zmarlego meza ktorego historie napewno wielu z was pamieta.
Zaczal chorowac w polowie 2007 roku na neuro bb.
Firma w ktorej pracowal przez prawie 30 lat (od zakonczenia nauki) i ktora dzieki niemu i jego dowiadczeniu rozkwitla na rynku swiatowym w zwiazku z jego choroba wyrzcila go z pracy z dnia na dzien (tak jakby go zwolnili dyscyplinarnie) pomimo tego ze w umowie o prace mial 2 letni okres wypowiedzenia.
Od tego czasu bylo z nim coraz gorzej, zalamal sie i stracil chec do zycia,i wiare ze moze jego stan sie poprawi. Moje prosby blagania nie pomagaly stracil sile do walki, zamkykal sie w sobie az w koncu za nie cale pol roku zmarl.
Od zwolienia odwolal sie do sadu.
Konca sprawy nie dozyl, a po jego smierci ja prowadze te sprawe do dzis,-minely juz prawie 4 lata.
Na chwile obecna moj adwokat ktory prowadzi sprawe dostal pismo w ktorym zaklad pracy oskarza mnie i meza o to , ze wiedzielismy i zatailismy juz w 2006 roku, ze maz chory byl na SLA. Maz w 2006 normalnie funkcjonowal i pracowal, a oni twierdza ze nadawal sie do zwolnienia JUZ w 2006 roku. Jak to przeczytalam to pomyslalam ze gdyby on o tych oszczerstwach wiedzial to umarl by chyba po raz drugi.
4 lata trwa juz ta sprawa, i nie widac konca. Zamozna firma i nie chca zaplacic odszkodowania.
Brak im juz innych argumentow na obrone przed sadem wiec probuja wszystkiego.
Nie moge tego zostawic tak bez echa,i postanowilam o tym na forum napisac i poprosic Was o pomoc.
Potrzebny mi artykul jakas wypowiedz lekarza (y) na temat tego , ze bb imituje rozne choroby takie jak parkinson,ms, sla, itd. I ze chorzy sa czesto zle zdiagnozowani.
Pomozcie mi bardzo was o to prosze.
Zreszta prosze was tez w jego imieniu i dla niego.
Ja angielskiego nie znam, ale to nie problem moj adwokat zna. Gdyby ktos slyszal czy tez znal cos w jezyku niemieckim to bylo by jeszcze fajniej choc w to watpie.
Z gory Wam dziekuje i pozdrawiam