wietom1
27.06.12, 20:02
Witam.
Dopiero niedawno zdiagnozowano u mnie "obcych" w postaci borelii i chlamydii.
Nie mam wielkiego doświadczenia w antybiotykach, nigdy w życiu nie stosowałem. Nie mogę się wiec wypowiadać na temat leków.
W latach 1996-2005 zaangażowany byłem w import do Polski suplementów i odżywek takich firm jak NOW (tę firmę szczególnie sobie cenię za wyjątkową dobrą jakość produktów), Ultimate Nutrition, Genisoy, MLO, Bio Tech USA.
Zaprzyjaźniłem się z wieloma polskimi dystrybutorami i sklepami. Zrobiłem wstępne rozeznanie co do możliwości uzyskania dużych rabatów.
Intensywnie trenujący sportowiec ma wielkie obciążenie organizmu i powinien stosowac różne suplementy. Osoba chora na boreliozę, chlamydiozę i inne "paskudztwa" ma to obciążenie jeszcze większe. My nie powinniśmy a wręcz musimy wspomagać organizm. Stanowimy więc "lobby" prawie tak samo duże jak środowisko sportowców. jeśli ktoś nie zaoferuje nam atrakcyjnych cen, to po prostu zgodnie z prawem rynku - idziemy do konkurencji.
Otrzymałem już kilka odpowiedzi od sklepów i producentów. niektórzy podali już wielkości rabatów jakie mogą udzielić, niektórzy jeszcze się zastanawiają, a niektórzy po prostu są na tyle atrakcyjni cenowo, że nawet bez rabatu warto kupować. pozwolę sobie stopniowo wklejać informacje o rabatach
--------------------------
Jeden z moich przyjaciół (urodzony i wychowany w Polsce) produkuje w Las Vegas suplementy i odżywki z przeznaczeniem dla intensywnie trenujących sportowców.
Przeciętny zjadacz chleba kupując suplement nie patrzy za bardzo na skład ani na wielkość kapsułki, nie analizuje skuteczności itp Dla sportowców to pewna strategia walki o zwycięstwo i produkty dające słabe efekty szybko eliminują się z rynku. Można więc powiedzieć że glukozamina została zweryfikowana przez tych, którzy codziennie ponadnaturalnie obciążają swoje stawy. Firma działa już kilkanaście lat.
W jego ofercie są nawet produkty luzem w dużych opakowaniach (Glukozamina, Siarczan glukozaminy, GABA, ALA kwas alfa-liponowy, NAC n-acetyl-cysteine, Witamina C, MSM, Zielona herbata) co wychodzi niesamowicie tanio.
Przykład 500g farmaceutycznie czystego siarczanu glukozaminy to 69 zł + 16 za wysyłkę.
Zakładając że zaleca się stosować nie więcej niż 1500mg dziennie - to za 69 zł mamy zapas na 333 dni.
Minusem jest jednak to że musimy albo samodzielnie pakować to sobie pakować do kapsułek (są w sprzedaży w innych sklepach takie małe maszynki do kapsułkowania) lub codziennie odmierzać łyżeczką.
Na razie nie ma rabatów. Temat do przemyślenia w przyszłości, gdyż 24 czerwca Krzysztof został szczęśliwym ojcem.
www.suple.us/index.php
Ważne jest też to że spore zapasy tych produktów znajdują się w Polce i dostawa następuje normalnie pocztą z Polski do Polski za pobraniem w ciągu 2-3 dni