Dodaj do ulubionych

Enterol 250

27.09.12, 22:13
Może ktoś z was zażywał ten proboiotyk, jeśli tak , to z jakim skutkiem?
Zakupiłam go jako probiotyk przy abx, a w domu poczytałam, że zawiera drożdzaki.

Przeraziłam się, przecierz jak można ładować w siebie drożdze a jednocześnie walczyć z drożdzycą?. Ma to sens?

Odpiszcie proszę, bo opakowanie czeka, wpierw muszę się upewnić, że odnoisę korzysći ż jego zażycia.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • zielarz22 Re: Enterol 250 27.09.12, 22:24
      Jednym pomaga a niektórym szkodzi. Ja jestem na nie.
      • christa61 Re: Enterol 250 27.09.12, 22:33
        No masz Ci los....ale się dużo od Ciebie dowiedziałam.

Tyle to i ja wiem, ale chodzi mi o to, czy ktoś tu na forum go stosował z dobrym efektem.

• pies_z_laki_2 Re: Enterol 250 28.09.12, 14:49
      Enterol służy wg. mnie do opanowania wzdęć. Wg. mnie można go łykać, bo szkodliwy nie jest, ale czy masz taką potrzebę?

Ja używam Multilac, Biopron, Lactoseven i Diciflor. Czasee też Trilac albo jakiś inny mniej zasobny w szczepy. No i jogurt naturalny, maślanka, ogórki kiszone i kapusta kiszona smile
      • margolcia_63 Re: Enterol 250 28.09.12, 16:10
        Enterol z tego co pamiętam stosuje się w przypadku już istniejącego, lub spodziewanego rozrostu bakcyla Clostridium difficle. Branie więc tego specyfiku (drożdżaka) tak sobie chyba nie jest zalecane.
        Rozrost C.difficle raczej da się zauważyć.
        Enterol jest jakby równoważnikiem, oportunistą w stosunku do bakterii, natomiast może też się rozrosnąć, więc raczej z rozwagą bym stosowała.
        • mab62 Re: Enterol 250 28.09.12, 17:12
          Na początku leczenia stosowałam Enterol (Lacidoenter tańszy) z bardzo pozytywnym skutkiem.Nawet jak sie pojawiały lekkie biegunki,to ustępowały po wzmocnieniu diety i Saccharomyces Boulardii.
          Uwierzyłam temu ,co polecają specjaliści i dobrze na tym wychodziłam :

"Stosowanie doustne Saccharomyces boulardii podczas leczenia antybiotykiem zmniejsza, w porównaniu z placebo, o około połowę ryzyko wystąpienia biegunki związanej ze stosowaniem antybiotyków u dzieci i dorosłych. "

www.mp.pl/artykuly/index.php?aid=27356&_tc=940A904D006571FC900DE0C0A243A633
          Ja zdecydowanie polecam,ale łącznie z dobrym probiotykiem,np.Optimą.
          • christa61 Re: Enterol 250 28.09.12, 22:24
            Dziękuję za odpowiedz. Biegunki nie mam, więc pozostawię go w szafce, może się przyda, gdy jakaś grypa jelitowa się w rodzinie zdarzy.
            Mam też inne probiotyki co do nich niemam żadnych watpliwośći, że są ok, więc będę je stosować.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka