29.09.13, 18:46
Witam.
Zwracam się do Was z prośbą, szukam pomocy :
Czy rumień = borelioza ?
Miałem kilka lat temu rumień, szereg objawów (bóle bioder, spadek wydolności, męczliwość nóg, "pieczenie" w udach, sztywność karku/obręczy barkowej, chwiejność /test na 1 nodze/).
Doszły drzenia dłoni (towarzysz cały czas bez względu na stres) a także drzenie policzków (przy unoszeniu / mięśnie nad ustami/.
Słaba pamięc/przyswajanie wiedzy - tragedia (kiedyś tak nie było).
Z opinii bliskich : zmieniłem się.
Zrobiłem badania tarczycy :
TSH (3 gen.) = 2,34 IU/mL [0.27-4.2]
f T4 = 1,55 ng/dL [0.93-1.7]
f T3 = 2,94 pg/mL [2.57-4.43]

W procentach :
f T4 = 80%
f T3 = 19%
Czy taka duża różnica między f t4 a f t3 może powodować drzenie ?
Dodatkowo :
Białko całkowite = 80,0 g/L [65-81]
Cholesterol całkowity = 4,81 mmol/L [3-5]
Cholesterol LDL = 2,70 mmol/L [<3]
Wnioskuje wysokie wartości...
Wapń = 2,54 mmol/L [2.2-2.55]
Natomiast niskie :
Żelazo = 58,1 [53-167]

PCR w Poznaniu (pełny panel) : negatywny
Myślę nad próbną kuracją (borelioza) ponieważ "stawiam że ją mam".
Obserwuj wątek
    • fredekzkredek81 Re: Badania 29.09.13, 19:07
      Z tego co piszesz wyglada to na stara boreliozę . Rumień to typowy objaw boreliozy dający pewność że to jest to . Mozesz zrobić test KKI w Warszawie poniewaz na chwile obecną wydaje on najbardziej pewny .
      Objawy któtre wypisałeś doskwierają Ci obecnie ?
      Brałeś antybiotyki na boreliozę ?
      • miki366 Re: Badania 29.09.13, 19:17
        Głównie drzenie dłoni (po przyniesieniu zakupów) = nasilenie /tragedia.
        Nie leczyłem się "na borelioze".
        Dodatkowy objaw który nie podałem :
        Kilka lat temu gdy pojawiły się pierwsze objawy, jedno oko zaczęło mnie ostro boleć (jakby nad gałką), i od tamtej pory jak mnie boli głowa to tylko lewa strona (właśnie nad tym okiem).
        Ból nazwałbym tępy. (cysta...).
        Wybieram się na rezonans magnetyczy.
        Dziękuje za odpowiedź.
        • fredekzkredek81 Re: Badania 29.09.13, 19:41
          Myślę że nie ma co się długo zastanawiać . RM pokaże czy nie ma zmian w muzgowiu . Mimo Wszystko wygląda mi to na neuroboreliozę i dobrze by było to zdiagnozować . Poczytaj o tej chorobie na www.borelioza.org bo puki co miotasz się i ta niewiedza będzie dla Ciebie stresująca . Jeśli sprawa się wyjaśni to polecam leczenie się wg. ILADS . Nie ma co się spinać, tak wielu objawów to Ty nie masz więc warto to zdiagnozować i rozpocząc leczenie smile
          • miki366 Re: Badania 29.09.13, 19:45
            Czy jeśli to stara borelioza : warunkiem koniecznym jest leczenie dożylne ?
            • fredekzkredek81 Re: Badania 29.09.13, 20:18
              Wiesz ,to zależy od lekarza prowdzącego ale z tego co się orientuje to dobrze jest rozpocząć od wlewów ponieważ łatwiej wtedy uzyskać odpowiednie steżenie antybiotyku w tkankach a co za tym idzie penetracje do układu nerwowego . Potem przechodzi się na doustne i tak aż do ustąpienia objawów smile Uczony doświadczeniem teraz zaczynał bym diagnostyke od testu WB a pózniej KKI . Potem znalazłbym lekarza leczacego metodą ILADS przy czym sprawdziłbym w internecie opinie na jego temat . Nawet bym nie zawracał sobie głowy leczniem standardowym bo to już przeszedłem i nie pomogło mi smile
            • rdk69 Re: Badania 29.09.13, 21:43
              Idź miki do lekarza tradycyjnej medycyny chińskiej pokazać język, zanim wpadniesz w łapy automatu do recept.
              Prawdopodobnie od ok. trzeciej wizyty w automacie, w większości to Ty będziesz musiał decydować, co ma być na recepcie, więc zacznij uczyć się już dzisiaj i zbieraj pieniądze na żetony.
              • miki366 Re: Badania 29.09.13, 21:46
                Możesz rozwinąć myśl...
                Bo faktycznie z językiem jest problem.
                • rdk69 Re: Badania 29.09.13, 22:02
                  Lekarz Tradycyjnej Medycyny Chińskiej spojrzy na Ciebie holistycznie, będziesz dla niego systemem połączonych narządów, a nie plikiem wyników. Powie Ci w jakim stanie są narządy itp. Może to bardzo dużo wnieść do dalszego leczenia. Badanie polega w większości na oglądaniu języka, skóry, badaniu pulsu itp - dlatego napisałem "pokaż język". To na pewno nie zaszkodzi i lepiej idź teraz, niż po abxach, gdy już nie będziesz miał żołądka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka