Dodaj do ulubionych

Reakcja na Dekaris

19.03.14, 12:05
Witam

Od pewnego czasu na coś choruję... nie wiadomo na co... Było podejrzenie nawrotu boreliozy, na którą chorowałem parę lat temu. Przeszedłem długie leczenie Ilads - skuteczne, objawy do zera. Jednak wyniki testów i objawy zdawały się sugerować, że tym razem dzieje się coś trochę innego. Podejrzenie lekarza - grzyb lub pasożyty. Brałem Zentel, Vermox, Tinidazol, bez oszołamiających trwałych rezultatów. Miałem już całkowicie dać spokój sobie z tymi pasożytami. Postanowiłem wziąć jeszcze przepisany Decaris i zakończyć rozdział pt pasożyty na dobre, ale wczorajsza reakcja dała mi do myślenia...

Czy ktoś z Was może mi powiedzieć czy to normalne? Wczoraj wziąłem pierwszą dawkę dekarisu. Po godzinie zaczęła się masakra... Moje ciało zalały poty, puls był przyśpieszony, czułem się bardzo źle, myślałem nawet o pogotowiu. Po jakiejś kolejnej godzinie pogoniło mnie do ubikacji, oddałem bardzo dużą ilość kału, po czym poczułem się troszkę lepiej. Niestety byłem na tyle słaby, że nie przeszukałem kału pod kątem pasożytów. W nocy parę razy się budziłem z przyśpieszonym pulsem i ze złym samopoczuciem. Natomiast dzisiaj się czuję bardzo osłabiony, boli mnie głowa, trochę dziwnych uczuć w sercu i do tego czuję się jakbym miał wielkiego kaca... Czy ktoś może coś o tym powiedzieć?

Swoją całą historię choroby opiszę w oddzielnym wątku, może kogoś zainteresuje, bo miała kilka perypetii. może akurat ktoś miał podobnie.
Obserwuj wątek
    • baska192 Re: Reakcja na Dekaris 19.03.14, 14:27
      Mozliwe sa herxy po antyrobaczych.Toksyny pasozytow moga wrecz zatruc.Kolezanka brala Decaris ale nic takiego nie miala.Powiedziala,ze poczula sie po tym "jakby lzejsza"...
      Ja z kolei po Alinii mam wysyp pryszczykow I dziwnych krostek na prawej dloni,,palce puchna I skora staje napieta I bolesna...Na lewym policzku dostaje czerwono-bordowa plame...Za piewrwszym razem taka reakcja pojawila sie dwa dni po zakonczeniu pierwszej serii (pierwsza dawka 3 dni po 14 dniach powtorka)..Czyli po 17 dniach..
      Za drugim razem identyczna reakcja pojawila sie juz po drugiej tabletce.
      A wiesz,ze Decaris powinno zostac powtorzone po dwoch tygodniach.
      Nikt Ci nie powie czy to normalne...Ale mnie sie zdaje ,ze taka reakcja mogla byc przy wybiciu czegos.
      • werrtor Re: Reakcja na Dekaris 19.03.14, 14:57
        Dzięki za odpowiedź. Alinie też przechodziłem, ale z nią jest ten problem, że nie wiadomo na co pomaga, bo ma bardzo szerokie spektrum działania. W USA używana jest w leczeniu boreliozy czy clostridium, działa na pierwotniaki i wg różnych źródeł także na większe pasożyty i na grzybice.
      • kkettner Re: Reakcja na Dekaris 29.01.23, 13:38
        Możliwe, ze była to reakcja alergiczna. Może o tym świadczyć, że przy kolejnej turze przyjmowania Alinii, podobna reakcja wystąpiła bardzo szybko, już po drugiej tabletce. Organizm zostął uczulony tym preparatem podczas pierwszej tury. Przyjety po przerwie ponownie mógł wywołac taką reakcję już szybko.
        Nie próbowałabym tego juz brać kiedykolwiek, bo może dość do bardzo groźnej reakcji alergicznej ze wstrząsem włącznie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka