Dodaj do ulubionych

Wyniki morfologia , test CD57

22.08.14, 00:43
Zrobiłem wyniki , z grubsza wydają się OK , byłem u lekarz powiedział że nawet bardzo dobre i zalexcił wizytę u psychiatry bądż psychologa.
Miałem troszkę czasu i wypisze tylko te bliżej krańca lub spoza normy , dodam że 5lat temu wyniki miałem lepsze w odżywiałem się gorzej i uprawiałem więcej sportu ( teraz jest ruch w miarę możłiwoisći )

RBC - dolna norma 4,7
HBB dolna norma 14,7
hct 42,2 mało
rdw-sd 41,1 raczej norma
i teraz
baso 1,5% ( max 1 rzadko jest przekraczane )
eo 10,5% duużo ponad normę
mono % 9,6
LYMPH 30,1% ilość 1,78 poniżej normy
mono 0,57 nie w normie

skoro są aż takie odchyły jak on mógł nic nie mówić,to poco u niego byłem ?

pierwsiatki zgodnie z oczekoiwaniami w noemir , szkoda że nie zrobiłem testu jak byłem po 5miesiącach infekcji i ledwo żyłem ... więc norma magnezu ,K , nacl,itp nie jest nowością

Ferrum na minimum dziwne bo przyjmuje ten metal m.in w 15 tabletakch chlorelli

witamina D na minimum pomimo że nie odczekałem kilku dni od suplementacji i biorę ok 3-4tyś j.,m. ( 100% ) od 2,5 miesiąca więc nie powaala

trochę duży poziom glukozy 87% chociaż jedynym cukrem jakiego dostarczam jest piwo w ilościach skromncyh

mocznik kreatyna wynik celujący ( pewnie dzięki piwie )

aso chyba bardzo niskie 39
cholesterol bardzo dobry

Czy krtoś eię orientuje gdzie na śląsku , Koszalinie lub Gdańsku zrobimy niedrogo CD57 ? w diagnostyce powiedzieli aż 200zł...
Obserwuj wątek
    • fionka21 Re: Wyniki morfologia , test CD57 22.08.14, 08:32
      Podwyższone eozynofile mogą oznaczać pasożyty.

Pisz staranniej, bo robisz tyle błędów, że nie da się tego czytać!
    • presleyova Re: Wyniki morfologia , test CD57 22.08.14, 12:52
      byłem u lekarz powiedział że nawet
      > bardzo dobre i zalexcił wizytę u psychiatry bądż psychologa.

Ale Ty, oczywiście, wiesz lepiej, że to na pewno któraś z odkleszczówek- albo nawet wszystkie naraz.

> Czy krtoś eię orientuje gdzie na śląsku , Koszalinie lub Gdańsku zrobimy niedr
      > ogo CD57 ? w diagnostyce powiedzieli aż 200zł...

A po co Ci to badanie? Przelicz na piwko, ile stracisz.
      • miroslaw111 Re: Wyniki morfologia , test CD57 22.08.14, 13:57
        W czym pomaga CI ten cyniczny ton ?
        Przelicz ty ile byś mogła więcej zarobić na leczenie nie tracąc czas na forum i pisząć te bzdety

Przez stan choroby straciłem ok 40tyś pensji odkąd nie pracuję, więc moje kalkulacje mówią że warto , tyle że wmiejscu gdzie jest za 150zł bo aż tak się nie pali .

Inna Doktorka powiedziała że jednak trochę wysokie i kał trzeba sprawdzić.
        Co do piwa mówiła że mi nie szkodzi o czym świadczą wyniki serca i triglicerydy, a kac gigant następnego dnia po spożywania to może jest reakcja herxheimera na zatruwane krętki alkoholem ? Nie mniej nawet "naprucie " się do nieprzytomnośći nie usuwa choroby ...
        • presleyova Re: Wyniki morfologia , test CD57 22.08.14, 14:28
          > Przelicz ty ile byś mogła więcej zarobić na leczenie nie tracąc czas na forum i
          > pisząć te bzdety

Ja się już nie leczę smile Wyleczyłam się dawno temu- na pewno nie piwem.
          Poza tym- może zacznij sam od zastosowania tej rady w swoim życiu, hm?

> Co do piwa mówiła że mi nie szkodzi o czym świadczą wyniki serca i triglicerydy
          > , a kac gigant następnego dnia po spożywania to może jest reakcja herxheimera n
          > a zatruwane krętki alkoholem

Czy Ty naprawdę uważasz czytających to forum za idiotów?
          • miroslaw111 Re: Wyniki morfologia , test CD57 22.08.14, 18:40
            szukam zawsze dobrej strony , zresztą pare piwek tygodniowo to maleńko , chociaż podczas leczenie pewnie parę za dużo

póki co jak widać utrzymują w dobrej kondycji nerki i florę bakteryją, masz jakieś logiczne zaprzeczenie?

ja np piję piwo a potem cytryny jesm dla wyrównania ph , dziwnie to wygląda
    • pies_z_laki_2 Re: Wyniki morfologia , test CD57 23.08.14, 12:51
      Nie podajesz wyników, tylko ich interpretację, czyli nie ma czego komentować.
      • miroslaw111 Re: Wyniki morfologia , test CD57 23.08.14, 16:04
        no tam gdzie są zupełnie w normie pozwoliłem ich sobie nie wklejać,tylko tam gdzie są ustępstwa/większe uchybienia , mogę oczywiście zeskanować całość, w pierwszym mejlu były wyniki na granicy normy lub mocno poza nią "
        RBC - 4,7
        HBB 14,7
        hct 42,2
        rdw-sd 41,1
        i teraz
        baso 1,5% ( max 1 rzadko jest przekraczane )
        eo 10,5% !
        mono % 9,6
        LYMPH 30,1% ilość 1,78
        mono 0,57

wit D3 32,3 (3m-ce temu ok 17 ,tyle że suplementpowałem się do 24h przed badaniem )
        B12 210
        Fe tylko 66

ogólnie 2lata temu gorzej odżywiając się miałem wszystko bliżej norm /górnych wskażników
        • presleyova Re: Wyniki morfologia , test CD57 23.08.14, 18:54
          > B12 210

Za nisko.
        • pies_z_laki_2 Re: Wyniki morfologia , test CD57 24.08.14, 20:58
          Bez norm ocena jest niemożliwa tongue_out
          • miroslaw111 Re: Wyniki morfologia , test CD57 25.08.14, 10:56
            ostatnia wersja ... :
            RBC - dolna norma 4,7 4,6-6,2
            HBB dolna norma 14,7 14-18 ( kiedyś więcej)
            hct 42,2 40-52
            rdw-sd 41,1 37-54
            baso 1,5% norma 0-1%
            eo 10,5% norma 1, do 5,5%
            mono % 9,6 norma 2-7

ilość 1,78 norma 2,5 -4,5
            eos 0,62 norna 0,1-0,3
            neut 48% norma 50-70

Fe - 66 norma 65- 175 przy aktywnym spożyciu, żelazo kiedyś wyższe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka