hopekk Vironal 05.05.07, 17:37 Slyszalem od jednej kobiety co 3 lata stosowala ten lek i wyleczyla sie boreliozy w zaawansowanym stadium, ktora lekarze nie chcieli leczyc. Podobno otwiera cysty jak Citrosept. Czy ktos zna ten lek i moze powiedziec cos o skutecznosci ? Odpowiedz Link
nataszkam Ziła chińskie 01.06.07, 17:23 Może komuś się przydadzą : canceresearch.blogspot.com/2005/12/use-of-chinese-herbs-for-lyme-disease.html Odpowiedz Link
amatorka_wisni chciałabym zrobić głodówkę 25.08.07, 22:07 Zaglądam na to forum od jakiegoś czasu, pisze po raz pierwszy. Mam wstępnie zdiagnozowaną boreliozę, ale lekarz skierował mnie jeszcze na test WB, termin mam we wrześniu. Ponieważ nie biorę obecnie żadnych leków, myślę o głodówce oczyszczającej 14-20 dniowej. Czy ktoś z Was stosował głodówki i czy są pomocne w tej chorobie? Chciałabym zacząć ją teraz (jestem przygotowana), ale zastanawiam się czy nie wpłynie to na wyniki WB. Jak myślicie? Odpowiedz Link
artur737 Re: chciałabym zrobić głodówkę 25.08.07, 22:25 Nikomu na to jeszcze nie pomogla glodowka. Predzej dieta wysokobialkowa i niskoweglowodanowa, kurkuma i czosnek. Odpowiedz Link
amatorka_wisni Re: chciałabym zrobić głodówkę 26.08.07, 11:31 Szkoda, myślałam, że macie jakieś pozytywne doświadczenia z głodówką. Ja antybiotyki bardzo źle znoszę (alergie) a od kilkunastu lat jadam po wegetariańsku, bo nie lubię mięsa. Pomimo tego tyję i mam już prawie 30 kg nadwagi. Nie mam objawów neurologicznych.Dokuczają mi głownie okropne, wędrujące bóle stawowo-mięśniowo-kostne, zmęczenie, jakieś ogólne spowolnienie, silne dreszcze przy braku gorączki. I to wszystko tylko okresowo. Ostatnio - tylko bóle stóp i stawów skokowych. Czasami puchną mi nogi, czasami tylko jedna. I miałam kilkakrotnie w ostatnich 4 latach dziwną infekcję: ropień po prawej stronie gardła - nie wiem jednak czy to można wiązać z boreliozą. Dość silnie działają na mnie wszelkie naturalne specyfiki: zioła, czosnek,cytryna. O kurkumie poczytam, jeszcze nie dotarłam do wszystkiego Odpowiedz Link
kazia_g Re: chciałabym zrobić głodówkę 25.08.07, 23:06 do amatorki wiśni : mam pytanie , czy to lekarz zakaźnik skierował cię na wb ? bo badanie to nie jest refundowane, a nawet jeżeli znalazł się taki porządny zakaźnik i dał skierowanie to chyba mozna zrobić je "od ręki" ? skąd ten termin wrzesniowy ? pytam , bo juz raz robiłam wb, teraz jestem po kuracji antybiotykowej i gdzieś za miesiąc muszę wykonać kontrolnie wb , a nie ukrywam że jest to dość duże obciążenie finasowe , może gdzieś można zrobić badanie .....taniej / w domysle "na fundusz" / ? Odpowiedz Link
amatorka_wisni Re: chciałabym zrobić głodówkę 26.08.07, 11:07 Niestety, leczę się prywatnie i za badanie będę musiała zapłacić Do zakaźnika zarejestrowałam się w lipcu na...grudzień. Wydaje mi się, że "na fundusz" robią to tylko w leczeniu szpitalnym, ale pewna nie jestem. Odpowiedz Link
artur737 Re: Leczenie naturalne boreliozy 17.12.07, 18:16 Do arsenalu lekow medycyny alternatywnej dolaczmy Lyme Essence Oil bedacego mieszanka roznego rodzaju olei aromatycznych. Mozna go kupic tu www.yinessence.com/page/page/1142103.htm a poczytac o nim tu www.yinessence.com/page/page/229640.htm Koszt miesieczny tego leczenia - nieco ponad 150$ Dziala ponoc na bb, Bart i Babs. Odpowiedz Link
hopekk Re: Leczenie naturalne boreliozy 17.12.07, 18:39 Dorzuce, ze pomocny w leczeniu babesji moze byc ten lek: ai24.pl/apteka/Heel/Heel_ceanothus_homaccord_krople_30_ml/c714/p21177/ Nie probowalem. Odpowiedz Link