Dodaj do ulubionych

Witaminy a bakterie

28.01.06, 19:13
Zastanawiam sie jak to jest. dr Burrascano np zaleca przyjmowanie podczas
choroby wit B complex, podczas gdy lekarz, który mnie leczy, twierdzi, że
przyjmowanie witamin w trakcie antybiotykoterapii - zwłaszcza wit gr B to
błąd, ponieważ pomagając swojemu organizmowi, pomagamy też bakteriom. I że
wszelkie tego typu kuracje wzmacniające organizmu należy prowadzić po a nie w
trakcie leczenia.
Pisze o tym, bo powiem szczerze, że zaczynam odczuwać brak tych witamin -
(zajady) i szczerze mówiąc jestem w kropce. Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • artur737 Re: Witaminy a bakterie 28.01.06, 20:01
      Dobre pytanie. Sam mam troche watpliwosci. Jak masz pewne objawy awitaminozy to moze lepiej troche brac - ale nie za duzo.
      • wroteknowynick Re: Witaminy a bakterie 28.01.06, 20:18
        Burascano zaleca przyjmowanie chyba wszystkiego łącznie z witaminą D którą
        Procedura Marshalla zabrania. Wogóle większość postępowań w medycynie opiera się
        na tym że zawsze czegoś brakuje w organiźmie i mało kto bierze pod uwagę
        możliwość że może być czegoś za wiele w organiźmie jak witaminy D . Kwas foliowy
        nie jest zalecany bo służy bakterii w powielaniu swojego materiału genetycznego.
      • artur737 Re: Witaminy a bakterie 28.01.06, 22:03
        Zadbaj tez dobrze o probiotyki bo dysbakterioza jest tez czesto przyczyna zajadow.
    • laurawroc Re: Witaminy a bakterie 29.01.06, 15:46
      czytałam gdzies, że w trakcie kuracji antybiotykiem nie nalezy brac żadnych
      witamin, bo bakterie sie nimi odzywiaja i trudniej je wytruc
      pozdr
      • amwr Re: Witaminy a bakterie 18.01.07, 19:01
        Mam podobne problemy. Podaję antybiotyki dziecku. Dodałam od siebie Ecomer.
        Teraz czytam, że wit. D nie jest wskazana. Czy powinnam z niego zrezygnować? A
        co z aloesem? Podobno oczyszcza organizm z toksyn? Tylko czy można go podawać z
        antybiotykami sześcioletniemu dziecku? Jeśli tak to w jakiej formie?
        • ewax100 Re: Witaminy a bakterie 13.04.07, 19:21
          No własnie napiszcie czy bierzecie witaminę B-comlex.Zawsze przy antybiotykach
          sie podawało ale jakos zdania są widzę rózne.

Witamina B
          Badania kliniczne dowiodły potrzeby dodatkowego podawania witaminy B w
          infekcjach z innymi rodzajami Borrelia, co pomaga likwidować objawy
          neurologiczne. Zalecam długoterminowe podawanie jednej 50 mg kapsułki B-
          kompleks dziennie.

Magnez
          Podawanie magnezu pomaga na bóle głowy, drgawki, tiki, skurcze, bóle mięśni
          arytmię i osłabienie. Dodaje energii i poprawia samopoczucie. Najlepszym
          źródłem jest L - dwuwodzian mleczanu magnezu (MAG-TAB SR jedna kapsułka co 12
          godzin. Nie należy polegać na “cal-mag” preparatach zawierających wapń i magnez
          gdyż nie są one zbyt dobrze przyswajalne. W wielu przypadkach konieczne jest
          podawanie magnezu dożylnie lub domięśniowo.

Czy bierzecie jakiś lek osłaniający żoładek czy nie wolno?Wydaje mi się ze
          antybiotyki wytwarzaja środowisko kwasne w zoładku-ja przynajmniej tą kwasnośc
          czuję bardzo ale podobno nie powinnam brać Bioprazolu.
          • zazule Re: Witaminy a bakterie 14.04.07, 13:47
            Ewa
            Jak najbardziej magnez jest wsakzany tylko zebyś nie brała go łacznie abx.
            Jamiałam pare razy Mg dozlylnie zawsze pomaga, doustnie zle znosze.

Abx z leakmi osłonowymi na zoładek chyb dlatego sie nie zaleca bo one
            zmiejszają kwasowość i utrudnija wchanianie abx.
            Z witaminami trudno mi jest sie wypowiadac w sparwie boreliozy, ale w przypadku
            mojej choroby zalecana jest b bogta suplemenatcja witaminowa- szczegónie B, C,
            D.
            pozdr
            zaz
    • franiolek1 Re: Witaminy a bakterie 02.09.07, 23:01
      up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka