trinity28 15.05.06, 14:55 Czy mozliwym jest,aby organizm poradził sobie z Borelką, a występujące objawy były wynikiem nagromadzonej w czasie zarażenia toksyny? A więc czy mozliwym jest obciążenie oganizmu toksynami bez obecnej już Borelli? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trinity28 Re: Toksyny bez obecnej Borelli 16.05.06, 12:44 Czy ja dobrze rozumiem, ze te wszystkie objawy są spowodowane własnie toksynami, a nie samą bakterią? jesli nie to jaki jest właściwie machanizm chorobotwórczy tej bakterii? Odpowiedz Link
artur737 Re: Toksyny bez obecnej Borelli 16.05.06, 16:10 Genetyka danego czlowieka decyduje jak szybko toksyna jest usuwana. Wiecej na ten temat nie wiadomo. Jedni nie gromadza toksyny wcale, innym zajmuje wiele tygodni by ja usunac. Teoretycznie mozna wiec miec przez kilka tygodni toksyne a nie miec bakterii. W praktyce jednak - jak jest toksyna to sa i bakterie. Nic o tym nie wiadomo by toksyna boreliozowa byla rakotworcza. Natomiast robi balagan w neuroprzekaznikach. Powoduje uczucia dretwienia, ciezkosci konczyn, zaburzenia pomieci i uposledzenie myslenia. Produkowana jest zarowno wewnatrzkomorek, bo przeciez tam tez siedzi borrelia jak i we krwi. O samej toksynie ciagle malo wiadomo i do pewnego stopnia jej istnienie jest ciagle hipotetyczne, choc bardzo prawdopodobne. Odpowiedz Link
miroslaw111 Re: Toksyny bez obecnej Borelli 05.03.16, 00:36 temat do rozważania dla filozofów forumowych Odpowiedz Link
rafi.zafi Re: Toksyny bez obecnej Borelli 05.03.16, 10:43 Ja zauważyłem ze ilu lekarzy tyle teorii. W czoraj byłem u docent nauk medycznych który pisał prace na temat bakteri on głównie zajmuje się bartonella i stwierdził kategorycznie ze to można podleczyc a nie wyleczyć. Ona siedzi tak głęboko w mięśniach zakończeń nerwowych że żadne cudo medyczne tam nie dojdzie. Powiedział kategorycznie wzmocnienie organizmu do tego stopnia aby bakterie się nie kopulowaly. A ładowanie w siebie antybiotyków garściami no cóż popatrzył na mnie i sam sobie dałem odpowiedź. Odpowiedz Link
slonisko1976 Re: Toksyny bez obecnej Borelli 05.03.16, 12:43 ciekawe jakie są statystyki - ilu ludziom pomogły antybiotyki, ale ilu się pogorszyło. czy ktoś ma jakieś spostrzeżenia na ten temat? Odpowiedz Link