franiolek1 19.02.07, 18:58 24 lutego w Katowicach odbedzie sie spotkanie Stowarzyszenia Chorych na Borelioze. Kto moze na nie przyjechac? Wpisujcie sie.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amorejalo Re: Szansa dla chorych na borelioze 19.02.07, 21:38 Nie pytaj się, co stowarzyszenie może zrobić dla ciebie, tylko co ty możesz zrobić dla stowarzyszenia )) Zapisz się już dziś !!! Ja zamawiam dwa bilety )) Pzdr. Odpowiedz Link
borelka46 Re: Szansa dla chorych na borelioze 19.02.07, 22:04 chce przyjechac,gdzie i na ktora godz.? Odpowiedz Link
mark_bb Re: Szansa dla chorych na borelioze 19.02.07, 23:20 Czy to naprawdę dobry pomysł urządzać spotkania chorych na chorobę bądź co bądź zakaźną, i nie do końca zbadaną ? Wielu z nas nie wie nawet dokładnie jak To złapało, a czasem nawet Co dokładnie złapało. I co na to San-Epid ? Odpowiedz Link
stasiek66 Re: Szansa dla chorych na borelioze 20.02.07, 08:10 mark_bb nie wiem co masz na myśli pisząc te słowa. Bardzo fajnie,że masz dobry humor,bardzo pomaga w życiu a szczególnie w chorobie .Jestem przekonany,że na spotkaniu stowarzyszenia wszyscy będziemy mieć wyśmienite humory.Im nas więcej tym lepszy i pogodniejszy humor.Proszę napisz czy będziesz na spotkaniu 24.02. Odpowiedz Link
klematis7 Re: Szansa dla chorych na borelioze 20.02.07, 09:02 Mark!Jak sie boisz, ze zarazisz sie od nas borelioza, to lepiej nie przyjezdzaj!!!! Odpowiedz Link
klematis7 Re: Szansa dla chorych na borelioze 20.02.07, 09:04 Spotkanie Stowarzyszenia odbedzie sie 24 lutego w Tychach przy ul. Piłsudskiego 12. Wszystkie informacje znajduja sie na stronie Stowarzyszenia. www.borelioza.org/ Odpowiedz Link
franiolek1 Re: Szansa dla chorych na borelioze 20.02.07, 09:23 Czy nie uda sie zaprosic na spotkanie jakiegos lekarza? Moze ktos zna lekarza zaprzyjaznionego, ktory dalby sie namowic? Wpisujcie sie, chetni na spotkanie.... Odpowiedz Link
wcyrku1 Re: Szansa dla chorych na borelioze 20.02.07, 10:00 franiolek1 napisała: > Czy nie uda sie zaprosic na spotkanie jakiegos lekarza? Moze ktos zna lekarza > zaprzyjaznionego, ktory dalby sie namowic? > Ja bym proponował zaprosić kogoś z leśników przedstawiciela ich dyrekcji lub związków zawodowych. To ich choroba zawodowa niech posłuchają o nowych możliwościach leczenia , rozdać materiały z forum. Umożliwić kontakt z Bea. W przyszłości możecie zyskać potęznego sojusznika. Mają swoje strony www ,kontakty zagraniczne powodzenia Odpowiedz Link
franiolek1 Re: Szansa dla chorych na borelioze 20.02.07, 10:04 Swietny pomysl, znasz kogos z tego srodowiska? Mozesz pomoc? Odpowiedz Link
klematis7 Re: Szansa dla chorych na borelioze 20.02.07, 10:52 moja lekarka rodzinna powiedziala, ze chetnie przyjedzie. "Zeby poczuc klimat", jak sie wyrazila Odpowiedz Link
franiolek1 Re: Szansa dla chorych na borelioze 20.02.07, 10:58 Ludzie, bedzie na spotkaniu lekarz! Przyjezdzajcie wiec, jezeli mozecie. Odpowiedz Link
mark_bb Re: Szansa dla chorych na borelioze 20.02.07, 11:50 Tak zrobię. Bo właśnie nie jestem pewny co i jak złapałem. I nie tylko ja w rodzinie. Więc nie chciałbym tego komuś sprzedać. To pytanie nie jest tak całkiem absurdalne, niestety. Odpowiedz Link
klematis7 Re: Szansa dla chorych na borelioze 20.02.07, 11:56 rany boskie, to nawet nie jest smieszne! To jest tragiczne!!!!!!!!! Nie wiem, co napisac. Poczulam sie... Zreszta, szkoda slow Odpowiedz Link
amorejalo Re: Szansa dla chorych na borelioze 21.02.07, 11:47 A co ty z domu nie wychodzisz?? To prawda, co mówisz, ale bez przesady. Samo życie to już jest ryzyko )) Marna wymówka !!!! Ja jestem zdrowy i nie boję się jechać na to spotkanie. Nie zapowiada się nas aż tak bardzo dużo. Jeśli możesz, jeśli tylko takie obawy cię powstrzymują od przyjazdu, to niemiej skrupułów. Każdy głos jest ważny, choćby z maską chirurgiczną na twarzy ))) Pzdr. Odpowiedz Link
mark_bb Re: Szansa dla chorych na borelioze 22.02.07, 23:15 Amore - dziękuję za dobre słowo, niestety nie będę mógł przyjechać, choć liczę że kiedyś się spotkamy. Między innymi chodziło mi o to, byśmy robili to wszystko z pełną świadomością, także tego że w przypadku tej choroby nie do końca wiemy z czym naprawdę mamy do czynienia. W zasadzie nie miało być śmiesznie. Pozdrowienia dla wszystkich ! Odpowiedz Link
wawan1 Re: Szansa dla chorych na borelioze 21.02.07, 11:25 Czy jest szansa, aby się z Tobą zabrać po drodze do Tychów, np. w Częstochowie? Mam problem z dojazdem na sobotę Odpowiedz Link
wawan1 Re: Szansa dla chorych na borelioze 21.02.07, 11:26 To skierowane było do Staśka666 Odpowiedz Link
nataszkam Re: Szansa dla chorych na borelioze 20.02.07, 11:37 Kurka wodna... Tak chciałabym być z Wami, ale niestety, odległość zbyt duża jak na moje mozliwości... Deklarację w każdym razie wysyłam Pozdrawiam Odpowiedz Link
anibea100 Re: Szansa dla chorych na borelioze 20.02.07, 13:36 ja będę, mam nadzieję, że trafię (kocham oznakowanie dróg na Śląsku) Odpowiedz Link
mile13 Re: Szansa dla chorych na borelioze 20.02.07, 14:13 Jedzie ktoś z okolic Rybnika bardzo chętnie bym się zabrała Odpowiedz Link
skrzyszowski Re: Szansa dla chorych na borelioze 20.02.07, 22:02 Oczywiście że będę. Kto jeszcze przyjedzie?? Odpowiedz Link
klematis7 spotkanie w Tychach 21.02.07, 10:26 Spotkanie odbedzie sie w Tychach ul. Pilsudskiego 12. Wszystkie informacje sa na stronie stowarzyszenia. Mam nadzieje, ze bedzie nas wiecej, niz... te pare osob, ktore sie wpisaly. Zeby wam pomoc, potrzebne jest Stowarzyszenie. Zeby bylo Stowarzyszenie, potrzebni sa ludzie. Bardzo na was wszystkich liczymy. Odpowiedz Link
fikemola Re: spotkanie w Tychach 21.02.07, 10:49 Witam, jestem tu zupełnie nowa (choć borelioza zamieszkuje mnie od 15 lat... ) to rozważam przyjazd do Tychów... Jeżeli tylko zorganizuję transport to przyjadę. pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
skrzyszowski Re: spotkanie w Tychach 21.02.07, 10:53 a skąd jesteś, mozliwe że bedziesz mogła się z kimś zabrać i przyjechać. Odpowiedz Link
fikemola Re: spotkanie w Tychach 21.02.07, 11:11 Jestem z Warszawy, a transport mam prawie załatwiony, jeśli mój chłopak nie będzie musiał pracować w sobotę to mnie przywiezie Odpowiedz Link
mile13 Re: spotkanie w Tychach 21.02.07, 16:03 Czyżby nikt nie jechał z okolic Rybnika ,Wodzisławia lub Raciborza chętnie się zabiore i dołoże do paliwa . Odpowiedz Link
amorejalo Re: spotkanie w Tychach 21.02.07, 17:32 Miele13, ja mogę jechać przez Rybnik i mam 2 wolne miejsca. Jak chcesz to napisz na moje gg.7759104 Pzdr. Odpowiedz Link
elunia555 Re: Szansa dla chorych na borelioze 21.02.07, 17:14 Witam! Oczywiście, że przyjadę na spotkanie Stowarzyszenia.Wczoraj telefonicznie poinformowałam o spotkaniu Danusię, która była na pierwszym zebraniu i jest już członkiem Stowarzyszenia.Daniusia ma ograniczony dostęp do internetu więc nie wiedziałaby o spotkaniu.Powiedziała, że jeżeli będzie się dobrze czuła to przyjedzie.Również poinformowałam znajomą, która też od kilku lat leczy się na boreliozę a nie korzysta z internetu.Poznałyśmy się w szpitalu w Bytomiu w 2005 roku.Powiedziała,że przyjedzie z mężem.Dziękuję jeszcze raz Łukaszowi S. za telefon. Jeżeli są chętni z Sosnowca czy okolic mogę zabrać po drodze do Tychów. Pozdrawiam wszystkich. Elżbieta Odpowiedz Link
mile13 Re: Szansa dla chorych na borelioze 21.02.07, 18:38 Załatwione,jade.Dozobaczenia. Odpowiedz Link
skrzyszowski Re: Szansa dla chorych na borelioze 21.02.07, 22:00 Kto jest jeszcze chętny?? Odpowiedz Link
aktimelek Re: Szansa dla chorych na borelioze 21.02.07, 22:05 No Ja jeszcze)bo ostatnio niebylam tylko moja mama;p;p Odpowiedz Link
skrzyszowski Re: Szansa dla chorych na borelioze 22.02.07, 12:22 No kto jeszcze jest chętny. Zapowiada się ciekawe spotkanie. Może jeszcze się ktoś przyłączy. Odpowiedz Link
dx771 Re: Szansa dla chorych na borelioze 22.02.07, 18:51 Musiałbym wracać o godz. 14.45 czy jest sens przyjeżdżać na tak krótko? Odpowiedz Link
skrzyszowski Re: Szansa dla chorych na borelioze 22.02.07, 19:15 Według mnie sens zawsze jest, ale co zrobisz to zalezy od Ciebie. Jak mozesz to zapraszam chociaż na chwile. Odpowiedz Link
amorejalo Re: Szansa dla chorych na borelioze 22.02.07, 19:18 Będzie okazja poznać wiele osób. Fajnie byłoby sie poznać, normalnie porozmawiać Ale to trochę mało czasu sobie dajesz. Jeśli jednak byś przyjechał o godz. wcześniej... Następna okazja może się szybko nie powtórzyć i może być gdzieś dużo dalej. Sam musisz się zdecydować. Pozdrawiam Odpowiedz Link
skrzyszowski Re: Szansa dla chorych na borelioze 22.02.07, 23:09 Ciekawy jestem czy jeszcze ktoś przyjedzie? Sławek przygotował ciekawe informacjie na temat badań i leczenia jak jest ktos jeszcze zainteresowanny poznaniem tych zagadnień to serdecznie zapraszamy. Odpowiedz Link
stasiek66 Re: Szansa dla chorych na borelioze 23.02.07, 14:03 Owszem przygotowałem trochę informacji,sa one wynikiem rozmów,spotkań i wykładów z lekarzami,profesorami itp. a dotyczą oczywiście boreliozy. Okazało się że w Warszawie i okolicach sa lekarze którzy mogliby leczyć bardzo skotecznie ,np.pewna lekarka na moje pytanie jak długo powinno się leczyć przewlekłą boreliozę odpowiedziała około dziewięciu miesięcy.Nigdy nie czytała Forum i nigdy nie spotkała pacjenta ani żadnych materiałów z Forum. Takich przypadków jest więcej ,często jest tak,że lekarz wie że trzeba leczyć bardzo długo,ale mówi że wytyczne płynące z góry są inne.Oni się po prostu boją o swoje tyłki. I dlatego między innymi potrzebne są działania Stowarzyszenia.Ale żeby Stowarzyszenie mogło cokolwiek zrobić musi być dużą i widoczną organizacją.20-czy,30-osób nawet niesamowicie zaangażowanych tak naprawdę nic nie sa wstanie zrobić.Dlatego zachęcam wszystkich zainteresowanych do wypełnienia deklaracji członkowskiej Stowarz.i przyjazd na spotkanie do Tychów.Wszakże zarejesttowanych na tym forum jest prawie 400 osób,a przypuszczam że czytających kilka razy więcej.Psioczycie i czekacie na "obudzonych" lekarzy,a może trzeba najpierw samemu się "obudzić"i zrozumieć że nadaża się być moze niepowtarzalna szansa dla nas wszystkich.Taką szansą jest Stowarzyszenie,czy przyjazd na taki zjazd raz czy nawet kilka razy w roku jest takim wielkim problemem .Czy nie jezdzicie na urlopy,wesela ,śluby,pogrzeby na drugi koniec Polski,a może i jeszcze dalej.Przedstawie na spotkaniu wiele innych ,myśle że ciekawych informacji na przykład wykład pani Profesor Wagner z Instytutu Reumatologii na Spartańskiej w Warszawie,dotyczący powiązania Boreliozy z chorobami ruematycznymi.W środowisku lekarskim a szczególnie reumatologów wzbudził ogromne zainteresowanie.I myśle że może sporo zmienić....,ale o tym wszystkim na spotkaniu w Tychach. I przestańmy liczyć na to że inni zmienią to wszystko za nas,Artur jest tylko jeden i jak długo? Oby zawsze! Pozdrawiam Sławek. Odpowiedz Link
klematis7 Re: Szansa dla chorych na borelioze 23.02.07, 16:33 podbijam, bo dobrze powiedzial Odpowiedz Link
lostmen Re: Szansa dla chorych na borelioze 24.02.07, 03:28 Właśnie humor jest ważny Może wypadałoby postawić w pogotowie policje. Nagle tylku kierowców z brakiem skupinia, wystarczy ktoś zachamuje Odpowiedz Link