Dodaj do ulubionych

Tanie pamiątki?

IP: *.net.autocom.pl 26.05.05, 23:52
W jakich cenach są pamiątki? Co warto kupić w Wenecji, Rzymie i na Sycylii?
Obserwuj wątek
    • julie_bella2001 Re: Tanie pamiątki? 27.05.05, 02:16
      Na Sycylii "zyja z Etny". W sklepach z pamiatkami znajdziesz figurki z lawy
      czy po prostu jej oszlifowane kawalki. Fajna tania pamiatka. A z kuchni- to
      zawsze stamtad przywoze sery i sok z sycylijskich pomaranczy.
      • Gość: maja Re: Tanie pamiątki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 20:48
        we wtorek wylatuje do itali i bede przez tydzien na sycylii. mozesz nieco
        przyblizyć jakie sery przywozisz (polecasz)? Jestem wielbicielką serów a w
        Italii będe pierwszy raz. Pozdrawiam
        • daisy123 Re: Tanie pamiątki? 27.05.05, 23:25
          W Wenecji najpopularniejszymi pamiatkami jest szklo i maski karnawalowe.
        • julie_bella2001 Re: Tanie pamiątki? 28.05.05, 00:21
          Moim ulubionym jest ser parmigiano! :-) A gdzie bedziesz na Sycylii?
          Zazdroszcze Ci :-) Ja lece tam dopiero za 3 tyg ale za to na calutkie 3
          miesiace <jupi> :-)))))
          • Gość: maja Re: Tanie pamiątki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 09:03
            Ja bede w Geli.To mala miescinka.Ja Tobie zazdroszcze za bedziesz 3 miesiace.A
            w jakiej Ty bedziesz miejscowosci?Na wakacje jedziesz?.Ja najpierw bede w
            Rzymie 2 dni a potem jade na sycylie.Juz sie nie moge doczekac.Mam pytanko czy
            sa tam teraz jakies owoce?Pozdrawiam Maja
            • julie_bella2001 Re: Tanie pamiątki? 28.05.05, 15:32
              czesc Maja :-) Na Sycylii jest mnostwo owocow, przejdz sie na targ i
              powybieraj :-) Ja bede w Katanii.Mam tam chlopaka to dlatego.Wez koniecznie
              krem z dobrym filtrem bo na Sycylii o tej porze roku bedzie male piekielko.Ja
              bylam na przelomie kwietnia i maja i juz kapalam sie w morzu,tak mi goraco
              bylo :-)Takze pierwsze kapiele w tym roku mam zaliczone :-))
              • Gość: Maja Re: Tanie pamiątki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 17:20
                Biore kremy z filtrem 25 i drugi 12 myślisz, że to wystarczy jako
                zabezpieczenie? My będąz w Geli chcemy zwiedzić Katanię i Syrakiuz no i jaK nam
                starczy czasu to również Etnę i Taorminę, ale to tylko plany. Czas pokaże co
                nam z tego wyjdzie. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka