Gość: vita IP: *.net.autocom.pl 26.05.05, 23:52 W jakich cenach są pamiątki? Co warto kupić w Wenecji, Rzymie i na Sycylii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julie_bella2001 Re: Tanie pamiątki? 27.05.05, 02:16 Na Sycylii "zyja z Etny". W sklepach z pamiatkami znajdziesz figurki z lawy czy po prostu jej oszlifowane kawalki. Fajna tania pamiatka. A z kuchni- to zawsze stamtad przywoze sery i sok z sycylijskich pomaranczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Tanie pamiątki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 20:48 we wtorek wylatuje do itali i bede przez tydzien na sycylii. mozesz nieco przyblizyć jakie sery przywozisz (polecasz)? Jestem wielbicielką serów a w Italii będe pierwszy raz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
daisy123 Re: Tanie pamiątki? 27.05.05, 23:25 W Wenecji najpopularniejszymi pamiatkami jest szklo i maski karnawalowe. Odpowiedz Link Zgłoś
julie_bella2001 Re: Tanie pamiątki? 28.05.05, 00:21 Moim ulubionym jest ser parmigiano! :-) A gdzie bedziesz na Sycylii? Zazdroszcze Ci :-) Ja lece tam dopiero za 3 tyg ale za to na calutkie 3 miesiace <jupi> :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Tanie pamiątki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 09:03 Ja bede w Geli.To mala miescinka.Ja Tobie zazdroszcze za bedziesz 3 miesiace.A w jakiej Ty bedziesz miejscowosci?Na wakacje jedziesz?.Ja najpierw bede w Rzymie 2 dni a potem jade na sycylie.Juz sie nie moge doczekac.Mam pytanko czy sa tam teraz jakies owoce?Pozdrawiam Maja Odpowiedz Link Zgłoś
julie_bella2001 Re: Tanie pamiątki? 28.05.05, 15:32 czesc Maja :-) Na Sycylii jest mnostwo owocow, przejdz sie na targ i powybieraj :-) Ja bede w Katanii.Mam tam chlopaka to dlatego.Wez koniecznie krem z dobrym filtrem bo na Sycylii o tej porze roku bedzie male piekielko.Ja bylam na przelomie kwietnia i maja i juz kapalam sie w morzu,tak mi goraco bylo :-)Takze pierwsze kapiele w tym roku mam zaliczone :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Tanie pamiątki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 17:20 Biore kremy z filtrem 25 i drugi 12 myślisz, że to wystarczy jako zabezpieczenie? My będąz w Geli chcemy zwiedzić Katanię i Syrakiuz no i jaK nam starczy czasu to również Etnę i Taorminę, ale to tylko plany. Czas pokaże co nam z tego wyjdzie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś