Dodaj do ulubionych

Podobno jest profesor we Wrocławiu

18.03.07, 23:54
który leczy boreliozę, wyśmiewa na wykładach Elisę i zna się na rzeczy. Mają
się ukazać jesienią nowe standardy leczenia boreliozy w jego wydaniu.
Dlaczego kojarzy mi się, że we Wrocławiu ciężko było znaleźć lekarza? I
jeszcze jedno. On podobno mówi, że jest bardzo dużo nieodwracalnych uszkodzeń
wątroby po długim braniu antybiotyków, wymienił jak przykład doxycyklinę.
Przeczytałam w ulotce, ze uszkadza wątrobę przy przedawkowaniu. Czy my jej
nie przedawkowywujemy? (chyba wyszedł mi dziwoląg, ale wiecie o co chodzi).
Bardzo proszę o wszelkie info.
Obserwuj wątek
    • wroteknowynick Re: Podobno jest profesor we Wrocławiu 18.03.07, 23:59
      A wiesz jak się nazywa ?
    • bapona Re: Podobno jest profesor we Wrocławiu 19.03.07, 00:03
      Czyżby iskierka nadziei?
      Jeśli masz jakieś informacje nt tego lekarza - poprozę podaj mi na adres:
      pozniak-nawrot@wp.pl
    • gaikmaik Re: Podobno jest profesor we Wrocławiu 19.03.07, 00:03
      Napisałam na @. Wiesz coś o nim?
      • wroteknowynick Re: Podobno jest profesor we Wrocławiu 19.03.07, 00:04
        Napisz mi też
        • gaikmaik Wrotek 19.03.07, 00:06
          Tobie napisałam Wrotek, potem dopisałam Bapona. Znasz go?
          • wroteknowynick Re: Wrotek 19.03.07, 00:15
            Jeszcze nie doszło. Napisz na forum skoro jest znanym profesorem i na wykładach
            wygłasza swoje poglądy.
            • gaikmaik Re: Wrotek 19.03.07, 00:18
              Poglądy wygłasza na wykładach dla lekarzy, może nie życzyć sobie by jego
              nazwisko było tu umieszczone. Czekaj cierpliwie, teraz do niego nie
              pojedziesz wink
              marzena
              • ewax100 Re: Wrotek 19.03.07, 00:22
                Leczył sie ktoś u tego lekarza?dajcie namiary na pocztę.
                • gaikmaik Ewa 19.03.07, 00:28
                  poczekaj jak Wrotek odbierze pocztę, bo bo ja tak naprawdę nic o nim nie wiem,
                  a boję się, że Wrotek zaraz napisze, że go zna i on jest do niczego.
          • bapona Re: Wrotek 19.03.07, 00:21
            Dziękuję za info.
            Nie znam, mieszkam hektar od Wrocławia, ale to najbliższy ośrodek, gdzie (mam
            nadzieję) wyleczą mojego syna i mnie.
            • gaikmaik powodzenia n/t 19.03.07, 00:22
            • wroteknowynick Re: Wrotek 19.03.07, 00:25
              Hektar od Wrocławia ?? smile Jak tak można, przecież to jednostka powierchni.
              • gaikmaik Re: Wrotek 19.03.07, 00:26
                Wrotek, późno jest, człowiek zmęczony, śpiący a Ty się czepiasz wink
                • ewax100 Re: Wrotek 19.03.07, 08:51
                  To jak to w końcu jest?? jesten ten profesor we Wrocławiu czy nie ma.Czy ktoś
                  się u niego "leczy"?Mieszkam 60 km od Wrocławia a 3 dni temu dowiedziałam sie o
                  dodatnim wyniku.Muszę podjąć jakieś decyzje o leczeniu-pomóżcie mi proszę.Wiele
                  z Was ma juz jakieś doświadczenia -czy warto iść do szpitala?Moja borelioza
                  musi być bardzo przewlekła bo mam potworne bóle od dzieciństwa/zawsze mówiono
                  stawy,fibromialgia/czy raczej nie i od razu zacząć konkretne leczenie?Pozdrawiam
                  • rzepcia3 Re: Wrotek 19.03.07, 08:56
                    Według mnie konkretne leczenie i to ci pewnie każdy doradzi...im szybciej tym
                    szybciej masz szanse zapomniec o cierpieniu...we Wrocławiu mam wileu przyjaciół,
                    3/4 studentów medycyny i z rodzin lekarskich, szukali mi na poczatku-jak się
                    tylko dowiedziałam o chorobie-lekarza, nie znaleźli nikogo godnego
                    polecenia...ale może coś ich ominęło...ale tak jak mówie, raczej są z branży smile
                    więc pewnie wiedzieliby o jakims leczniczym fenomenie...
                    • wroteknowynick Re: Wrotek 19.03.07, 09:13
                      Dostałem twój list i nie znam tego lekarza. Rzeczywiście jest profesorem.
                      Chciałbym szerzej poznac jego poglądy na temat boreliozy.
                      • nataszkam Wrotek 19.03.07, 09:24
                        Jesli chcesz poznać jego dorobek w kierunku boreliozy, to kliknij tutaj:
                        www.bg.am.wroc.pl/expertus/w/
                        Wpisz jego nazwisko, ew. interesujący Cię rok, i masz jasne, czy to faktycznie
                        fachowiec od naszych problemów smile Ja nazwiska nie znam, więc nie sprawdzałam.
                        Jak sprawdzisz, to daj znać, czy to dobry tropsmile
                        • wroteknowynick Re: Wrotek 19.03.07, 09:31
                          Z tego co wyczytałem bardzo go interesują wirusowe infekcje jak HBV HVC i HIV
                          • nataszkam Re: Wrotek 19.03.07, 09:40
                            Jesli przejrzysz w ten sposób publikacje ze wszystkich akademii czy
                            uniwersytetów medzycznych w Polsce, tzn. publikacje pracowników klinik
                            zakaźnych, to bedziesz mieć odpowiedź na pytanie o obecne priorytety w tej
                            dziedzinie. Przy okazji poznasz, jakim dziewiczym tematem jest borelioza. A
                            jeśli dotrzesz do statystyk zachorowalności i chorobowości w Polsce, to
                            zauważysz, że borelioza- mimo, że większość przypadków jest pomijana w
                            zgłoszeniach czy w ogóle nie uznawana mimo wyników- jest chorobą częściej
                            spotykaną rocznie, niż wszystkie zapalenia wątroby i HIV czy AIDS wzięte razem.
                            Gdyby wynaleziono antybiotyk i zaczęły się badania nad jego skutecznością w
                            boreliozie, to trendy zupełnie by się odwróciły.
                • irena903 Re: Wrotek 19.03.07, 09:47
                  Oj póżno.Dlatego jesteście sztywni.
                  Mnie bardzo rozweselił hektar od Wrocławia. Dobre.
                  • wroteknowynick Re: Wrotek 19.03.07, 10:28
                    (^^)
                    • ewax100 Re: Wrotek 19.03.07, 11:36
                      Leczy się ktos z tego forum we Wroclawiu?Dzisiaj byłam u rodzinnego nawet nie
                      chce słyszeć o leczeniu.Dostałam skierowanie do poradni zakażnej?a tam skieruja
                      na pewno do szpitala.Czy był ktos w szpitalu?Jak wyglada to leczenie?czy też to
                      jest takie niby leczenie bo NFZ nie zwróci?a jeszzce można coś podłapać
                      dodatkowo.Jesli tak to nie ma sensu szkoda czasu.Co radzicie?Prosze napiszcie
                      tu albo na pocztę.Szkoda ze mieszkam tak daleko od Krakowa ale chyba nie bedzie
                      innego wyjscia a jak jest to u Was jak leczycie sie juz wiele miesiecy?
                      Pozdrawiam
                      • ala365 Re: Wrotek 19.03.07, 20:56
                        Moja córka leczyła się we Wrocławiu w poradni i szpitalu zakaźnym ale na
                        dziecięcym odnoszę nieodparte wrażenie, że niezależnie od miejsca dla lekarzy
                        nie jest ważny pacjent tylko ich własna kariera. Leczenie poźnego stadium
                        boreliozy przez 3 tygodnie a później tylko dwie próby imitowania leczenia aby
                        się rodzice odczepili to chyba nie oto chodzi. Wrocław to duży ośrodek
                        akademicki i choć w nim mieszkam od wielu lat leczenie prowadzimy w Krakowie bo
                        po 5 latach walki z lekarzami chcę profesjonalnego podejścia do leczenia mojego
                        dziecka i nie chcę więcej słyszeć, że powinnyśmy leczyć się u psychiatry.
                        Pozdrawiam Ala
                        • bapona Re: Wrotek 19.03.07, 21:36
                          Alu, mój syn (neuroborelioza) był leczony w Wałbrzychu i w klinice wrocławskiej
                          (oddział zakaźny) - podawano mu antybiotyk łącznie przez 20 dni. Odniosłam
                          takie samo wrażenie. Teraz w Jeleniej uważają lekarze, że już nie ma problemu.
                          Czy mogłabyś przesłać mi jakiś adres w Krakowie?
              • bapona Re: Wrotek 19.03.07, 20:38
                Przypadkiem zrobiłam trochę zamieszania.
                Nie pomyliłam się; kiedyś tak się mówiło - w przenośni - że jest dalej, niż
                bliżej.
                Tak na serio, to mamy około 130 kilometrów (OCZYWIŚCIE) z domu do stolicy
                dolnośląskiej. A dojazd państwowymi środkami komunikacji (PKS, PKP) jest
                fatalny. Pozdrawiam
                bapona
                • wroteknowynick Re: Wrotek 19.03.07, 20:41
                  Jestem pewien, tylko nigdy w życiu nie słyszałem takiego wyrażenia smile
    • garp8 Re: Podobno jest profesor we Wrocławiu 19.03.07, 20:45
      Również bardzo bym prosił o nazwisko tego profesora na maila.

pozdrawiam
      garp
    • fionka21 Re: Podobno jest profesor we Wrocławiu 05.07.07, 00:13
      Szukam rozsądnego lekarza we Wrocławiu. czy mogłabym prosić i namiary na tego pana.
      Dziękuję z góry i pozdrawiam, fionka21

fionka21@NOSPAM.gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka