Dodaj do ulubionych

500mg doxy...

31.03.07, 17:06
...to chyba jak narazie za duzo. Od kiedy właczyłem kolejne 100 mg doxy herxy sie zwiekszaja. Strasznie mnie pali skura na twrzy, wrecz potwornie piecze, czasem wargi dretwieja na chwile, głowa boli głownie jak siedze w miejscu totez zaraz ide na przechadzke za laskami bo gadane mi sie jakis czas temu wlaczylo jak bymbyl na jakichs psychotropachbig_grin Uszy mam czerwone i stwierdzam ze duzy wysilek to nie jest dobry pomysł z razcji ze krew zaczyna szybciej krazyc z tymi toksynami po caly organizmie. AAA zaraz splone zywcem. Paznokcie mnie bola głównie w kciukach, dzisiaj z rana czulem jakby ktos mi wkuwal igłe w łydke ze az noga podskakiwalem. Z nosa mi leci caly czas jakies paskudztwo (jezyk nie obłozony), schudłem 2 kg i nie wiem czy mam wrocic do dawki 400 mg czy zostac juz przy 500?
Obserwuj wątek
    • lifeontheice Re: 500mg doxy... 31.03.07, 18:21
      Najlepiej wrocic. I schowac sie przed sloncem az skora sie poprawi.
    • artur737 Re: 500mg doxy... 31.03.07, 18:30
      To moze byc herx, czyli potwierdzenie skutecznosci leczenia.
      • mariano_84 Re: 500mg doxy... 31.03.07, 21:00
        Dzieki Artur za podtrzymanie na duchu bo teraz nic innego mi nie pozostaje jak dobra motywacja. Na wszelki wypadek zrobie badanie kału w kierunku grzybów, zeby wiedziec na czym stoje i mam nadzieje ze sie po nim jeszcze bardziej uspokoje.
    • zazule Re: 500mg doxy... 31.03.07, 21:31
      Marianno mam nadzieję ze nie opalałes się na abx?
      Czy masz juz wynki WB?
      pozdr
      zaz
      • mariano_84 Re: 500mg doxy... 31.03.07, 23:56
        Tak mam juz Wb ujemny, tyle ze robili go po tym jak pobrali mi krew kiedy bylem 4 tydzien na antybiotykach wiec sie nie dziwie. Zreszta i tak testy nie sa 100% a na PCR nie mam kasy niestety. Troche mnie przygrzało słonce niestety, ale naszczescie w sama pore nałozyłem kaptur bo mogłoby dojsc do tragedii. Jestem leciutko zarumieniony. Teraz bede jak wampir...;] Z niecierpliwoscia czekam az bedzie ciepło ale bez słonca bo juz wiem co to dla mnie znaczy...

Ps. czy mial ktos taki objaw ze bolały go jakby paznokcie, a raczej koncowki palców? Mam wrazenie jak moglbym oderwac sobie paznokcie i nic bym nie poczuł.
    • piotrek795 Re: 500mg doxy... 01.04.07, 01:19
      witaj

dziwne dzis tez mnie zaczęły palic strasznie dłonie
      • mariano_84 Re: 500mg doxy... 01.04.07, 12:11
        Tak chyba powinno byc. Tez mialem tak tyle ze zaraz na poczatku a pozniej poczułem jak skora na dloniach sie jakby "rozciagneła" i czuje niewiarygodnie zreczne dłonie. Czesto jeszcze miewam ten objaw, ale sie do niego juz przezwyczailem. Poczekaj az zaczniesz miesc ten sam objaw w głowie i na twarzy kiedy antybiotyk tam dojdzie. Mnie to zaczelo sie dziac po jakich 5 tygodniach leczenia. Raz szyja mi sie napina a raz czuje jak moge nia swobodnie obracac.
        • mariano_84 Re: 500mg doxy... 01.04.07, 12:25
          Dodam jeszcze ze zdecydowanie sie czuje jak jestem w ruchu i to w dogodnej pozycji, np. kiedy jakde na rowerze to wszystko pracuje i praktycznie zapominam o bolu, albo podczas niwielkiego wysiłku, tyle ze pozniej kiedy usiade to nie jest fajnie. Taki film był tez z panem ktory gral w transporterze 1 i 2 kiedy to został otruty i misiał utezymywac przez cały czas wysoki poziom adrenaliny wiec praktycznie sie nie zatrzymywał i dla zmniejszenia bolu robie podbnie z przerwami na jedzenie i chwile relaksu tak jak to wlansie robie piszac @ na kompiebig_grin
          • mariano_84 Re: 500mg doxy... 07.04.07, 17:54
            Teraz juz jestem na 600mg i zadnych negatywnych reakcji poza herxami nie mam. Mam narazie na tym zamiar jechac az do wizyty w krakowie. Słuch jakby mi sie poprawi bo dzisiaj zauwazylem ze glosnosc w mp3 mam ustawiona prawie na min. a slysze dobrze. Strasznie mi goraco rowniez w szyje ktora odzyskuje wolniutko swoja ruchomoscsmile
            • ogel Re: 500mg doxy... 07.04.07, 22:18
              Ja mialem taka akcje juz po 300 mg..x2 A czasem myslalem ze glowa to rakieta i
              zaraz wystrzeli do gory lol .
              • bea1964 Re: 500mg doxy... 08.04.07, 17:47
                Antybiotyk dzialajacy tylko na jedna forme Bb. to nie jest najlepsze
                rozwiazanie,trzeba z lekarzem przeanalizowac leczenie.Beata.
                • mariano_84 Re: 500mg doxy... 09.04.07, 21:45
                  Dkatego wlasnie bede jechal niedlugo na wizyte do Paniwink Czuje sie coraz lepiej i szczerze mowiac nawet mi sie nie chce za czesto wchodzic ostatnim czasem na forum a to dlatego ze czasem uda mi sie zuoelnie zapomnic o chorobiesmile
    • franiolek1 Re: 500mg doxy... 31.08.07, 16:43
      up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka