fikemola 29.05.07, 12:35 Na stronie Stowarzyszenia w dziale "dokumenty" dostępny jest e-informator z częścią tekstu z ulotki (zatwierdzony przez prezesa stowarzyszenia). Wystarczy otworzyć, zaznaczyś całość, skopiować i wkleić do maila, no i rozesłać w świat Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fikemola Re: e-informacja o boreliozie 29.05.07, 12:43 aha, to tak działa jak się wysyła z outlooka Odpowiedz Link
dartom.www Re: e-informacja o boreliozie 29.05.07, 12:57 dodajcie do tego informatora chociażby takie objawy jak (z wikipedii anglojezycznej): neuropsychiatryczne - ataki paniki (panic attacs), niepokój (anxiety) - depresja - problemy z pamięcią krótką (short term memory loss) - problemy ze snem (sleep disturbance) - halucynacje (hallucinations) - depersonalizacja (depersonalization) - psychoza (psychosis) neurologiczne: - napady padaczkowe (seizures), nietypowe częściowe złożone (complex partial) - mioklonie (myoclonus) - ataksja (ataxia - zaburzenie koordynacji ruchów) - nadwrażliwość na dźwięki i wibracje (hypersensitivity to sound) - problemy z oddawaniem moczu, za częste oddawanie moczu (urine problems) albo niech ktoś kto kuma angielski bdb niech przetłumaczy anglojęzyczną wersję Lyme Disease z Wikipedii Odpowiedz Link
fikemola Re: e-informacja o boreliozie 30.05.07, 09:58 Kiedy ktoś z Was wyśle spama o boreliozie (tego ze strony stowarzyszenia) do znajomych niech się wpisze w tym wątku, najlepiej z liczbą wysłanych e-maili (ale nie koniecznie), będziemy mogli sprawdzić działanie takiej formy informowania. dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link
fikemola Re: e-informacja o boreliozie 30.05.07, 13:05 ja wysłałam do 122 osób ludzie pomóżcie w akcji!!! Odpowiedz Link
reni5553 Re: e-informacja o boreliozie 30.05.07, 15:18 Ja rozesłałam do ok.20-tu z prośba o dalsze rozesłanie.Tych 20-tu rozesłało do kolejnych swoich znajomych (mam raport). Mam dziś trochę pracy, ale zajmę się tym wieczorem w wolnej chwili. Będzie dużo więcej niż 20-tu. Myślę, że forma e- informacji jest TRAFIONYM pomysłem, rozchodzi się błyskawicznie i docierać może w jednej chwili w każdy zakątek Polski (i nie tylko) A mamy przecież białe plamy na mapie ) Odpowiedz Link
fikemola Re: e-informacja o boreliozie 01.06.07, 11:27 Słuchajcie! Zbliża się kolejny weekend i też kolejny długi weekend, dobrze by było poinformować ludzi o kleszczach i borelce... Proszę was, wysyłajcie maile! (co i jak jest w pierwszym poście tego wątku) Wpisujcie się tu po wysłaniu, to WAŻNE... Odpowiedz Link
annakujawa Re: e-informacja o boreliozie 01.06.07, 12:54 Zamieściłam na dwóch forach dla grzybiarzy: grzyby.nazwa.pl/Program-forum/viewtopic.php?p=9818#9818 www.bio-forum.pl/messages/2/96843.html Odpowiedz Link
stasiek66 Re: e-informacja o boreliozie 01.06.07, 21:42 Czyli jednak chwyciło,Agnieszka świetna robota po raz kolejny gratulacje. Odpowiedz Link
fikemola Re: e-informacja o boreliozie 04.06.07, 13:33 wysłałam do różnych organizacji m.in. do Towarzystwa Ochrony Krajobrazu - ci zawiadomili że przesłali do pracowników terenowych , do OTOP, WWF, GreenPeace i innych. Może wystarczy wysyłać linka: www.borelioza.org/mailing/borelioza.html z adnotacją o co chodziniech sobie klikną? Bo zauważyłam że po przepuszczeniu przez różne skrzynki info traci fotki a czasem i fonty... Ale róbcie jak chcecie, tylko rozsyłajcie!!! )) Odpowiedz Link