eter05 02.02.09, 21:06 Moje zeby strasznie ucierpialy od abx.CZyktos ma takie klopoty. wyboru nie mam ale bez zebow tez nie chce zostac Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.guzia Re: Zeby. 02.02.09, 21:17 Ja mam ten sam problem. Szkliwo się zmieniło po tetra, no i czuję że się niektóre chwieją Odpowiedz Link
margolcia_63 Re: Zeby. 02.02.09, 21:26 Witaj. Tetracyklina b. odwapnia organizm, więc zęby też, czy ją łykałaś? Ja też chciałabym być piękna, zdrowa i bogata ale chyba się nie da. Zęby na tamtym świecie nie na wiele sie przydadzą, więc nie kombinuj, tylko się lecz. Jak za ostro, to z góry przepraszam, ale bez ofiary, chyba nia da sie z tego wyjść. Zawsze można sobie zafundować piękny, nowy zestaw. Bardzo pozdrawiam. Odpowiedz Link
naja0401 Re: Zeby. 03.02.09, 16:40 Ja mam już 2 koronki ale biorę wapń i teraz jest lepiej. do tego pasta vilacora na grzyba i choroby dziąseł + elmex i jest ok Odpowiedz Link
eter05 Re: Zeby. 03.02.09, 18:10 Jezu,a ja myslalam ze cos robie nie tak .Oczywiscie lykam tetre ale zeby az tak .W jakiej postaci to wapno ,musze jakos te zeby ratowac Odpowiedz Link
margolcia_63 Re: Zeby. 04.02.09, 01:14 Eter, wapń chyba upośledza wchłanianie tetracykliny a wchłanianie innych leków tetracyklina np. tabletki antykoncepcyjne. Porozmawiaj najlepiej z lekarzem, czy mozna i jak uzupełmiać go bezpiecznie dla leczenia. Przyjdzie chyba zwariować. P.s. Mam nadzieję, że nie masz amalgatów? Pozdrawiam mocno. Odpowiedz Link
stachenka Re: Zeby. 04.02.09, 01:18 > najlepiej z lekarzem, czy mozna i jak uzupełmiać go bezpiecznie dla > leczenia. Przyjmując z dala od tetry. Czyli jeśli tetra rano i wieczorem, to wapń najlepiej w środku dnia. Odpowiedz Link
artur737 Re: Zeby. 04.02.09, 01:24 Jak weżmiesz z dala od tetry to powinno byc OK. Wapno i inne mineraly, witaminy z jedzeniem a abx zwykle z daleka od jedzenia. Pierwsze slysze, zeby sie komus kruszyl zeby od tetra (choc w medycynie wszystko jest mozliwe). Tetra troche gromadzi sie w tkance kostnej, ale zwykle nie na tyle aby sie tym zamartwiac. Odpowiedz Link
naja0401 Re: Zeby. 04.02.09, 02:50 ja te koronki oczywiście mam nie od tetry wapń zaleciła mi p. dr, z dala od abx. Margolcia, a któż nie ma choć jednego amalgatu? Odpowiedz Link
margolcia_63 Re: Zeby. 04.02.09, 18:06 Witaj. Naja ja nie mam amalgamatów, jak masz, to dobrze było by je wymienić, a jak masz dużo takich wypełnień, to należy to robić stopniowo, aby jednorazowo nie wprowadzić zbyt duzo rtęci do organizmu. Pisał kiedyś o tym Artur. Ja wiem, środki, czas, chęci, itd, ale pomijając nawet borelizę nie są wskazane nawet ze wzlędu na same zęby. Pozdrawiam Odpowiedz Link
naja0401 Re: Zeby. 04.02.09, 18:22 mam ich 4, tylko, że są już wiekowe - mają min. 10lat, więc już tak nie szkodzą. Oczywiście przy okazji je wymienię tak czy tak, bo brzydko wyglądają, ale narazie muszę wypełnić bieżące ubytki. Odpowiedz Link
beata.kar pytanie do Artura 04.02.09, 18:29 Artur, a jeśli ktoś ma osteoporozę posterydową, to czy może brać tetracyklinę, a jeśli jest niewskazana, to czym ją najlepiej zastąpić? Obecny zestaw Oli to tetracylkina, cedax, klabax i tinidazol. Zęby też zaczęły jej się teraz kruszyć Odpowiedz Link
artur737 Re: pytanie do Artura 04.02.09, 19:09 Osteoporoza nie jest przeciwskazaniem dla tetracyklin. Wrecz przeciwnie, sa nawet proby leczenia osteroporozy tetracyklinami. Odpowiedz Link
eter05 Re: Zeby. 04.02.09, 19:45 margolcia_63 napisała: > Eter, wapń chyba upośledza wchłanianie tetracykliny a wchłanianie > innych leków tetracyklina np. tabletki antykoncepcyjne. Porozmawiaj > najlepiej z lekarzem, czy mozna i jak uzupełmiać go bezpiecznie dla > leczenia. Przyjdzie chyba zwariować. > P.s. > Mam nadzieję, że nie masz amalgatów? Pozdrawiam mocno. margolciu,jeszcze nie biore wapnia ,bo nie wiem czy trzeba ale jakiz niedobor albo nadmiar musi miec ztym zwiazek .Narazie zamowilam plastry detox bo dowiedzialam sie dzisiaj ze pilkarz ktory sie wyleczyl w Krakowie ale rowniez przy pomocy tlenu napewno nie ma bb-badanie w klinice w niemczec, koniecznie musi przejsc solidny detox . Powiedziano ze mozna robic to w trakcie abx-pomaga usuwac toxyny z rozpadu bakterii i ze tak powiem zbedne juz leki.Uzyl ich rowniez mlody czlowiek z mojej Zernicy ktory jeszcze leczy sie rowniez w Krakowie i okazalo sie ze plastry po 1 nocy byly czarne.Uzywa ich od miesiaca -pozbylsie grzyba lupiezu Ja wiem ze to glupio brzmi-jak reklama plastrow .Ale czlowiek byl bliski samobojstwa. Ma 30 lat i z radosci ze z tego wyszedl dzieli sie ze mna wszystkim co nowego sprawdzi na sobie .Stad moja wiedza o plastrach. Jak sprawdze na sobie to napisze.Zdrowka. Odpowiedz Link
dor-ast Re: Zeby. 04.02.09, 20:06 mogę wam polecić wapno Calcium Vitrum 1250 z witaminą D3 po 2 miesięcznej kuracji doxy widzę u siebie przebarwienia na zębach,a mój lekarz prowadzący mówił iż branie wapna jest konieczne przy długiej antybiotykoterapii bo może ona prowadzić do osteopenii lub osteoporozy wapno to jest sprawdzone bierze się 1 tabletkę dziennie i nie jest drogie 120 tabletek 35.00 zł Odpowiedz Link
margolcia_63 Re: Zeby. 06.02.09, 02:49 Dzięki dor-ast za polecenie. Ja jedynie mam zasrzeżenia, co z tego, co przyjmujemy drogą doustną sie wchłania, zwłaszcza jeśli dotyczy to produktów nienaturalnych. Ja się juz przekonałam, że hormonanalna terapia zastępcza nie działa przy większości abx a cały czas, były domniemania, że to od boreliozy. Pozdrawiam, Odpowiedz Link
koala101-0 Re: Zeby. 06.02.09, 17:58 A mnie zczarniały zęby od tetracykliny. Ktoś już czyścił zęby po takim zczarnieniu? Podobno mżna to wyczyścić.... Odpowiedz Link
anyx27 Re: Zeby. 06.02.09, 20:25 Kiedyś ktoś polecił mi (chyba Fionka) pastę vilcacora i działa super na osad i przebarwienia od abx. Odpowiedz Link
ankh34 Re: Zeby. 07.02.09, 21:01 Biorę abx od ponad 3 m-cy (doxy, amoxy, tini i azitrox)zastanawiałam się nad tym czy koszmarny osad i przebarwienia to wynik kuracji-ale po waszych postach odpowiedź nasuwa się sama. W zeszłym tygodniu byłam u dentysty na piaskowaniu- p dr przeraziła się, zawsze bardzo dbałam o stan jamy ustnej a tu takie cudo! Na pocieszenie powiem, że po wyczyszczeniu wizualnie zęby są jak nowe, póki co się nie kruszą- ale co będzie dalej? Zacznę chyba stosować suplementację... Odpowiedz Link
ankh34 Re: Zeby. 08.02.09, 23:03 Na prowincji 120 zł w większych miastach pewno nieco więcej. Odpowiedz Link
aakuba Re: Zeby. 09.02.09, 15:43 Ja oczyszczałem 2 razy w Poznaniu w Instytucie Stomat. metoda ultradźwiękową chyba za 20 lub 40 zł. U mnie głównie brązowy nalot między zębami i od wewqnątrz przy dziąsłach. Odpowiedz Link
koala101-0 dokładne czyszczenie 10.02.09, 18:53 ja mam dokładnie tak samo zaczernione zęby jak Ty. Myślałam, że od wewnątrz, przy dziąsłach nie da rady tego wyczyścić a Ty to wszystko miałeś wyczyszczone??? Odpowiedz Link
dekosno implanty w chorobie 09.02.09, 19:07 Moje zęby też ucierpiały w chorobie. Leczę się już 14 miesięcy i na razie końca nie widać. Chciałabym sobie wszczepić nowe ząbki, ale boję się, czy organizm ich nie odrzuci. Nie chcę dłużej czekać, bo nie wiem, jak długo potrwa leczenie. Co Wy o tym sądzicie? Odpowiedz Link
margolcia_63 Re: implanty w chorobie 10.02.09, 01:36 Na Twoim miejscu poczekała bym z takim zabiegiem do końca leczenia, jeśli masz na myśli implanty. Taki zabieg to na pewno obciążenie dla organizmu. Poza tym wszelkie blizny krętki b. lubią a trudno je z nich wytępić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
dekosno Re: implanty w chorobie 10.02.09, 13:19 Dzięki margolcia, ale ja już miałam dosyć skomplikowany zabieg stomatologiczny, z dłutowaniem włącznie, i nic złego się nie stało. Nawet szybko się wszystko zagoiło pod osłoną antybiotyków. Mam tylko obiekcję co większego prawdopodobieństwa odrzucenia implantów. Mam jeszcze trochę czasu na decyzję. Może ktoś się odezwie, kto zdecydował się na taki zabieg. Pozdrawiam Odpowiedz Link