Dodaj do ulubionych

Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ...

19.10.10, 10:51
"Dobre hasło powinno być krótkie i sugestywne. – Zachęcające do działania, wykorzystujące emocje, musi uwzględniać potrzeby wyborcy i dawać nadzieję – mówi Annusewicz. Takie jak „Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów”, którym promuje się Mariusz Dobijański, czy „Kocham Białystok” Janusza Kochana. Eksperci chwalą też hasło „Niech wygra Warszawa” przygotowane przez sztab Czesława Bieleckiego, bezpartyjnego kandydata na prezydenta stolicy, którego popiera PiS. Dobry slogan ma też prezydent Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz (PO). Jej hasło „Zmiany na lepsze cdn.” zdaniem speców od wizerunku oddaje sens programu wyborczego zakładającego dokończenie inwestycji rozpoczętych w tej kadencji.

"
www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/459401,hasla_wyborcze_do_poprawki.html
Obserwuj wątek
    • wrogrowerow Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 19.10.10, 11:04
      Analizując treść hasła od strony czysto technicznej, można je zaakceptować. Ale czytając je jako siedlczanin i wyborca, odnoszę wrażenie, że Pan Dobijański próbuje "robić nas w balona" albo po prostu drwi sobie z wyborców uważając ich za istoty prymitywne. Przedstawione przez niego absurdy to nic innego jak odczytany publicznie własny rachunek sumienia. A kto jak nie Pan dobijański podnosił rękę w głosowaniach? Oj Panie przewodniczący, coś się chyba Panu pomerdało w łysiejącej główce.
      • bambii Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 19.10.10, 20:49
        >A kto jak nie Pan dobijański podnosił r
        > ękę w głosowaniach?

oj oj po chyba zagalopowałeś bo najlepszym przykładem jest ostatnia inicjatywa prezydenta dot. zamykania lokali - za tym nie głosowali radni. Kolejnym przykładem jest polityka kadrowa prezydenta , od kiedy to radni decydują w głosowaniu np. dyrektora domu nad stawami ? (ta tak to ten sam do którego przyjechała swego czasu telewizja). Dalej idąc temat absurdalny traktowania kosciołów jako doków kultury to chyba tylko u nas tak , nie ? :)
        I wiele wiele więcej , wszedzie tam to prezydent podejmował decyzje a nie radni (na szczescie nie zabrakło im rozumu).

Ale widząc ten wpis i ton wypowiedzi czuje przez skórę ze szykuje sie ofensywa medialna PiS : stawiam na jutrzejszy tygodnik siedlecki z jakimś artykułem sponsorowanym szkalującym przeciwnika politycznego :) ciekawe czy będę miał rację :)))

P.S.
        Nazwiska pisze sie z duzej litery :)
        • bambii Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 19.10.10, 20:50
          nie doków ale domów kultury ;) , doki w Siedlcach to też byłby absurd :))) (pewnie nad zalewem)
        • press_siedlce Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 19.10.10, 21:17
          Drogi Bambi, stajesz się coraz mniej obiektywny, a dyskusja z Tobą coraz mniej pożądana. Twoja aktywność na forum zwiększyła się niczym 4 lata temu - przed wyborami i znowu agitując na korzyść M. Dobijańskiego. Twoja sprawa.

Możesz mnie nazwać PiS-owcem, Lewicowcem etc., ale całkowicie zgodzę się z wrogrowerow'em.
          • bambii Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 19.10.10, 21:20
            ale merytorycznie prosze : czy cos z tego co napisałem nie jest prawdą ?
            • press_siedlce Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 19.10.10, 21:30
              Nie wchodzę w merytorykę czy też jej brak w Twoich wypowiedziach. Oceniam całokształt, zauważam, że znowu zwiększyła się Twoja aktywność na forum, znowu przed wyborami, znowu na korzyść M. Dobijańskiego, znowu niemalże cytujesz poszczególne punkty programowe tego kandydata, znowu broniąc go na każdym kroku jednocześnie szukając pretekstu do uderzenia w jego kontrkandydatów. To takie subiektywne odczucie.

Nie chcesz zauważać, że jeśli Ten znalazł tyle "absurdów" to nie musiał tkwić w tej koalicji, jako partia wprowadzać "również" (w cudzysłowie, bo chyba teraz Pan D. zarzuca coś podobnego obecnemu prezydentowi) mało merytoryczne jednostki na kierownicze stanowiska i tak dalej i tak dalej. Głosowania są sprawą otwartą, obrady są otwarte, duża cześć pamięta niektóre głosowania Twojego kandydata - jego deklaracje i późniejsze lub niepodnoszenie dłoni na sesjach.

Myślę, że każdej ze stron uczestniczących w tych wyborach przydałoby się więcej obiektywizmu, przepraszam Bambi, ale najwięcej wielbionemu przez Ciebie Panu D., który wyszukał tyle absurdów jednocześnie przy tym powodując, że wszystkie one razem wzięte stały się absurdem na niekorzyść PO? Odpowiedz szczerze: czy druga, trzecia czy czwarta strona w tych wyborach: PiS, SLD, STS grają tak nieobiektywnie w tej rozpoczynającej się kampanii?
              • vamis STS 19.10.10, 22:21
                To hasło bardziej mi się podoba: "Niezależni ludzie - uczciwy samorząd"
                • press_siedlce Re: STS 19.10.10, 22:32
                  Hasła to tylko hasła, jestem przekonany, że duża ich część będzie się dumnie i ładnie prezentowała na plakatach. I z tą niezależnością nie jest też tak jak przedstawia Pani Sochacka - wszak każdy kandydat musi wystartować z jakieś listy, najłatwiej z jakieś już sformalizowanej struktury. Tylko od samego kandydata zależy czy będzie przenosił problemy i konflikty z Warszawy na arenę lokalną czy też odetnie się niemal całkowicie od "warszawki" i będzie realizował własną wizję, program, propozycje, będzie szukał dialogu z każdym dla dalszej modernizacji naszego miasta.
              • bambii Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 20.10.10, 05:51
                > że znowu zwiększyła się Twoja aktywność na forum

napisze tak : jestem tutaj duuuuzo dluzej niz Ty :)

> Nie wchodzę w merytorykę czy też jej brak w Twoich wypowiedziach.

podałem link do gazety ogólnoposlkiej która zauwazyla nas, wrog rowerow zaprzeczyl aby to byly absurdy , podalem wiec kilka absurdow , Ty natomiast NIE WSKAZUJAC ZADNEGO argumentu poparles wrogra rowerow , wybacz to Ty nie masz "merytoryki" .

> Nie chcesz zauważać, że jeśli Ten znalazł tyle "absurdów" to nie musiał tkwić w
                > tej koalicji, jako partia wprowadzać "również

przykład ostatniej inicjatywy prezydenta dot. zamykania lokali i odrzucenie jej przez RM to dobry przyklad - byc bierny to przyzwolenie na glupote. Ale niestety nie na wszystko ma sie wplyw wiec obsadzenie tego pana w domu nad stawami gdzie przyjechala TV i pozniejsza obrona jego przez przydenta to wybor PREZYDENTA a nie RM.

> Myślę, że każdej ze stron uczestniczących w tych wyborach przydałoby się więcej
                > obiektywizm

mysle ze patrze obiektywnie na to chocby z powodu tego ze ostatniim razem zaangazowalem sie w kampanie na rzecz prezydenta : dzisiaj widze ze to byl blad chocby dlatego ze prezydent oszukal mnie twierdzac ze to jego ostatnia kadencja. Mysle ze jednemy kandydatowi przydaloby sie wiecej honoru

c d n ... musze leciec :)
                • press_siedlce Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 20.10.10, 08:59
                  Największym absurdem dla mnie jest mówienie, że to miała być pierwsza i ostatnia tego prezydenta, mówienie tym bardziej przez osobę, która jeszcze kilka miesięcy temu w jednym z wywiadów chyba miał powiedzieć, że go raczej prezydentura nie interesuje, że kandydowanie do rady miasta woli chyba zamienić na elekcję do sejmiku wojewódzkiego. Poza tym z czysto ludzkiego punktu widzenia - kto z nas wie co się z nim będzie działo za cztery lata? Zdrowie, sukcesy w życiu prywatnym i zawodowym - nikt tego przewidzieć nie potrafi. Ostatnie przykłady Ś.P. Andrzeja Meżeryckiego i Ś.P. Jolanty Bieniek pokazują, że życie jest czasami nieobliczalne.

Jesteś dłużej niż ja? Może i owszem, tyle, że nie zakładasz opcji, że niektórzy od bardzo dawna czytają te wypociny na forum, stroniąc od czynnej agitacji. Obserwowałem dyskusję na forum przed i po wyborach cztery lata temu, więc śmiało mogę wyciągać wnioski.

Przykład zamykania lokali nie jest odpowiednim przykładem - w świetle prawa Prezydent na sesji rady miasta chciał wycofać tę inicjatywę, tłumacząc to chęcią wywołania szerszej i burzliwej dyskusji o tym problemie - to chyba niektórzy radni na czele z Panem D. chcieli na siłę doprowadzić do głosowania tego projektu, mimo, że część radnych STS, SLD i PiS wycofać ten punkt z obrad rady. Udowadnianie na siłę, tak jak w tym przypadku, że prezydent jest zły prowadzi do jeszcze większego absurdalnego spojrzenia na PO.

Włączyłeś się w kampanię? Z tego co sobie przypominam wiernie agitowałeś do końca Pana D., owszem, po drugiej turze poparłeś Pana K., gdyż chyba wszyscy chcieliśmy pożegnania Pana S., to chyba oczywiste.
                  • a.borubar Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 20.10.10, 10:33
                    a ten annnusiak czy tez annnussiewicz przypadkiem niie jest autorem haslla dobijanskiego? kazda sraczzka swoj ogonnek chwali. a bambii jest niewiarygodnny od dawnna. jeslli sie myle to niech ktoss poprawi ale jest ttak:
                    Drabio - robia go ludzie od tymochowicza
                    dobijjanski - robi go annnusiewicz
                    kudelski - pewnie marciniuk kooordynuje kampanie
                    reszty nie wiidac wcale wiiec pewnie pracuja nad kampaniia sami
                    co kupii ciemny ludd?
                    • bambii Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 23.10.10, 08:00
                      > Drabio - robia go ludzie od tymochowicza
                      > dobijjanski - robi go annnusiewicz
                      > kudelski - pewnie marciniuk kooordynuje kampanie

no i sie pomyliles bo Tymochowicz przyjechal do obecnego prezydenta nie trafna diagnoza (zreszta jak reszta twoich diagnoz :P)
                  • siedlczanin_chuck Kudelski i jego happy face 20.10.10, 10:47
                    I ja się włączę w dyskusję, bo nie mogę słuchać obojętnie Twojej interpretacji faktów:

kudelski sam zapowiadał: będę tylko jedną kadencję - i dobrze - nie znał przecież przyszłości zdrowia, etc. teraz jak już jest po czterech latach i chce być dalej - NIECH TO POWIE, NIECH SIĘ PRZYZNA. A nie zwala winę na tych, co pytają go, dlaczego zmienia zdanie.

to samo w kwestii dyskotek - niech nie odwraca kota ogonem, tylko powie: POPEŁNIŁEM BŁĄD. przyznaję się. A nie mówi: nie chciałem zamykać dyskotek... A tekst uchwały to kto przygotował? Święty Stanisław?

to samo w pozostałych podnoszonych w TS i reklamie PO kwestiach - gdyby się przyznał, byłby dla mnie facetem z jajami. A tak... szkoda gadać.
                    • press_siedlce Re: Kudelski i jego happy face 20.10.10, 14:38
                      > kudelski sam zapowiadał: będę tylko jedną kadencję - i dobrze - nie znał przeci
                      > eż przyszłości zdrowia, etc. teraz jak już jest po czterech latach i chce być d
                      > alej - NIECH TO POWIE, NIECH SIĘ PRZYZNA. A nie zwala winę na tych, co pytają g
                      > o, dlaczego zmienia zdanie.

Proszę, swego czasu spin o tym napisał.
                      "- Dla mnie to zaszczyt, że ludzie których szanuję zaufali mi ponownie – wyznał dziennikarzom obecny prezydent. Jak podkreślił nie wypiera się tego, że jeszcze 4 lata temu twierdził, że chce być prezydentem jednej kadencji. – Nikt z nas nie wie przecież co będzie robił za 4 lata. Praca prezydenta jest ciężka i trzeba być zdrowym koniem, żeby temu podołać. Ja póki co, jestem zdrowy – zadeklarował Kudelski."
                      www.spin.siedlce.pl/2010/09/23/wojciech-kudelski-o-wyborach-jestem-przekonany-ze-wygram/
                      Dlatego podnoszenie tej sprawy do głównego punktu w debacie wyborczej jest chore i kuriozalne.
                      • bambii Re: Kudelski i jego happy face 20.10.10, 15:43
                        chyba sie jednak za bardzoo angazujesz w tą kampanię jak na obojenrgo "czytacza" forum :))))

ale wrócmy do głównego wątku ktory podniosl wrogrowerow i odpowiedz mi napytania :

1. Czy za polityke kadrowa odpowiada ZIR (chodzi o dyrektora domu nad stawami)
                        2. Czy inicjatorem niefortunej propozycji dot. zamykania lokali po 23.00 byl prezydent
                        3. Czy polityk moze zmieniac dowolnie swoje deklaracje (czyt. obietnice wyborcze)
                        • gin11 Polityka kadrowa 25.10.10, 23:44
                          Piszesz o polityce kadrowej ZIR. Opisz nam bambi polityje kadrowao pelo w siedlcach. To bedzie ciekawy watek. Pan prezydent prowadzi tako fatalno polityke kadrowa, a ile protestow przeciw takiej polityce i interpelacji zglosili ludzie z pelo i sam przewodniczacy. Jak prostestowala przeciw temu p Sosnowska? Opisz i porwonaj jacy to kompetentni sa ludzie z pelo w porownaniu z ludzmi pis w siedlcach. niech pis sie wstydzi ze nie ma takich ludzi jak np dyrektor STBS.
                          • bambii Re: Polityka kadrowa - brawo gin11 !! 29.10.10, 18:50
                            sam zacząłęs watek polityki kadrowej co masz do powiedzenia na te slowa ? :

"Teraz startowałam, więc mam czyste sumienie, ale jak w Komisji zasiedli: sekretarz miasta (PiS), radny (PiS) i przewodniczący Klubu Radnych PiS to ja się pytam a gdzie jest PO, które odpowiada za oświatę w mieście? To moja jedna porażka, ale nie koniec świata. Chcę pokazać przede wszystkim kobietom, że jeśli nie wygrałam konkursu „no to trudno”. Poza tym liczyłam się z tym. Wiedziałam, że nie jestem darzona sympatią prezydenta. I świetnie, że startowałam. Poczułam, na własnej skórze, że w tej chwili w Siedlcach nie liczą się kompetencje człowieka, tylko to czy jest zapisany do słusznej partii.”

www.spin.siedlce.pl/2010/10/29/pelnomocnik-pis-wytoczyl-sprawe-annie-sochackiej/
                            naprawde nie czujesz ze ta słuszna partia to jedno wielkie bum ?
                            • gin11 Re: Polityka kadrowa - brawo gin11 !! 29.10.10, 21:35
                              Zgadzam sie z toba bambi . Znowu. Polityka kadrowa calej kołalicji zasluguje tylko na wykrzykniki !!!!! Ale male ale calej koalicji nie tylko pisu. A ty tylko widzisz pis. Bo slusznych partii mamy chyba w naszym miescie dwie. A ty patrzysz tylko jednym okiem. Idz do okulisty.
                              • bambii Re: Polityka kadrowa - brawo gin11 !! 29.10.10, 22:32
                                jak widac czytanie ze zrozumieniem to cos wiecej niz skladanie literek , przytocze jeszcze raz fragment bo chyba nie załapałeś go :

"Teraz startowałam, więc mam czyste sumienie, ale jak w Komisji zasiedli: sekretarz miasta (PiS), radny (PiS) i przewodniczący Klubu Radnych PiS to ja się pytam a gdzie jest PO, które odpowiada za oświatę w mieście?"

jak to sie stało ze PO zostalo z komisji wyciete ? po to aby nie przeszkadzali rozdawac stołki ?
                                NIe jestem slepym zwolennikiem PO ale w tym przypadku widze ze PiS poszedl po calosci juz nie robia nawet przykrywki ze cos jest nie tak
                                • gin11 Re: Polityka kadrowa - brawo gin11 !! 30.10.10, 23:05
                                  No dobra zaczynasz i prowokujesz to zapytam sie czy wiez gdzie pracuje zona twojego kandydata notabene z pelo. Przecie z znakomicie sledizs wszystko. Tego nie wysledziles. I nie wysledziles ze podzial stolkow w miescie razem z pelo nastapil 4 layta temu. Nagle zdizwienie. Cos z twoim refleksem nasz sherlocku nie najlepiej. I ile stolkow dostali ludzie z pelo w wyniku rozdania z roku 2006 wtym wizeprezydenta. I nagle jeden ze stolkow zawsze bedacy w gestii pis zaczyna ci uwierac. Dopoki nie podasz dla rownowagi stolkow jakie lykneli ludzie zpelo w miescie to jestes tak samo wiarygodny z obiektywizmem jak teksty ktore piszesz atakujac prezydenta. Obiektywny a moze niedawno nie broniles koalicji zir. Mam poszukac na forum kilka cytatow. Znowu spozniony refleks. Tylko dziwne ze ciagle refleks i obiekktywizm ma pewien kierunek polityczny.
                  • bambii Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 20.10.10, 15:24
                    >Największym absurdem dla mnie jest mówienie, że to miała być pierwsza i ostatnia tego prezydenta, mówienie tym bardziej przez osobę, która jeszcze kilka >miesięcy temu w jednym z wywiadów chyba miał powiedzieć, że go raczej prezydentura nie interesuje, że kandydowanie do rady miasta woli chyba > zamienić na elekcję do sejmiku wojewódzkiego.

To jest własnie relatatywizm , sampiszesz „RACZEJ” i „CHYBA” , prezydent nie mówił „CHYBA” lub „RACZEJ” nie będę kandydował ….

>Poza tym z czysto ludzkiego punktu widzenia - kto z nas wie co się z nim będzie działo za cztery lata?

Czy to jest powód aby zmieniać raz dane słowo , czy to jest jakaś nowa jakość ? jaka jest granica zwolnienia z odpowiedzialności za wypowiedziane słowa ? „i nie opuszczę cie az do śmierci” znaczy po 4 latach nie jest wazna bo co będzie się dzialo za 4 lata ? To jest logika myslenia polityka : powiem byle co ale powiem „głupi lud to kupi” (licnecia poetica PIS) bo ja nie wiem co będę robil za 4 lata , gratuluje podejścia do zycia i współczuje ludziom z twojego otoczenia.

>Jesteś dłużej niż ja? Może i owszem, tyle, że nie zakładasz opcji, że niektórzy od bardzo dawna czytają te wypociny na forum, stroniąc od czynnej agitacji. >Obserwowałem dyskusję na forum przed i po wyborach cztery lata temu, więc śmiało mogę wyciągać wnioski.

Zagladam tutaj kiedy uwazam za stosowne , biore udzial w watkach które uwazam za ciekawe lub intrygujące i nie robie tego tylko co 4 lata, czasem jak mam kaprys organizuje konkursy za które płace z własnej kieszeni wiec wybacz tego nie mam zamiaru tego zmieniac :)

>Przykład zamykania lokali nie jest odpowiednim przykładem - w świetle prawa Prezydent na sesji rady miasta chciał wycofać tę inicjatywę,

Ale wlasnie ze jest ! kto był jej inicjatorem? Wlasnie takie przykłady trzeba piętnować bo to troche wyglada jak plunąc komuś twarz , wytrzec i uważac ze nic się nie stało.

>Udowadnianie na siłę, tak jak w tym przypadku, że prezydent jest zły prowadzi do jeszcze większego absurdalnego spojrzenia na PO.

Wybacz głupotę trzeba piętnować trochę rozumujesz jak ci co twierdzili że należy zabijac tych posłańców co przynosza zle wiadmosci, to nie ci są zli co ujawniaja absurdalne pomysły , ale ci co je wymyślają nie uwazasz ?

>Włączyłeś się w kampanię? Z tego co sobie przypominam wiernie agitowałeś do końca Pana D., owszem, po drugiej turze poparłeś Pana K., gdyż chyba >wszyscy chcieliśmy pożegnania Pana S., to chyba oczywiste.

Nigdy nie ukrywałem że jestem liberałem i w sumie dwóch kandydatów mi odpowiada wlasnie M.Dobijański i M.Drabio, obaj na tyle doświadczeni aby pelnic odpowiedzialne funkcje i na tyle młodzi aby mieć siłe coś wnieść nowego. Z tych dwóch, z racji poglądów bliżej mi do M.Dobijańskiego (ale Macka nie odrzucam). Co do wlaczenia się w kampanie to nikt mi za to nie placi ale mysle ze tak samo się włączyłem ja Ty :)
                    • press_siedlce Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 20.10.10, 15:35
                      W takim razie proszę udowodnij mi to na piśmie, pokaż źródło, gdzie czarno na białym napisane jest to, czego tak kurczowo Ty i Twój kandydat się trzymacie. Z kolei sam piszę "chyba" tudzież "raczej", gdyż nie mogę znaleźć odpowiedniego źródła (podejrzewam, że materiał na TV Siedlce uległ przedawnieniu), a co za tym idzie muszę zachować pewną ostrożność w pisanych przeze mnie informacjach, co i niektórym też przydałoby się zastosować.

> Czy to jest powód aby zmieniać raz dane słowo , czy to jest jakaś nowa jakość ?

Pozwolisz, że tego nie skomentuję, coraz bardziej się pogrążasz bambi w tych absurdalnych wnioskach.

> Nigdy nie ukrywałem że jestem liberałem i w sumie dwóch kandydatów mi odpowiada
                      > wlasnie M.Dobijański i M.Drabio, obaj na tyle doświadczeni aby pelnic odpowied
                      > zialne funkcje i na tyle młodzi aby mieć siłe coś wnieść nowego. Z tych dwóch,
                      > z racji poglądów bliżej mi do M.Dobijańskiego (ale Macka nie odrzucam). Co do w
                      > laczenia się w kampanie to nikt mi za to nie placi ale mysle ze tak samo się wł
                      > ączyłem ja Ty :)

Nie będę się wypowiadał czy dany kandydat ma doświadczenie czy też nie, śmiałbym to chyba zakwestionować. Nie włączam się też w kampanię, nie zamierzam też tak czynnie agitować na korzyść z któregoś z kandydatów - chcę zachować racjonalne myślenie.
                      • bambii Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 20.10.10, 15:53
                        > W takim razie proszę udowodnij mi to na piśmie, pokaż źródło,

złap za rękę ! jak napisze ze to słyszalem to uwierzysz ? :)

> Pozwolisz, że tego nie skomentuję, coraz bardziej się pogrążasz bambi w tych ab
                        > surdalnych wnioskach.

rozwiin prosze , kiedys sie mawiało " nie bede robił z gęby cholewy" a wiekszosc umow zawieranych było ustnie, dzisiaj kazdy robi z gęby cholewe. Co z tego ze powiedzial i tak " głupi lud to kupi" , zmienily sie warunki otoczenie taka rola polityka , a gdzie honor ? he he jaki honor !?!
                        absurdalne jest to ze pozwalamy (a TY robisz to bez skrepowania) na takie traktowanie obietnic : nic ze obiecal , mogl sie rozmyslic :) brawo !

> Nie włączam się też w kampanię

stary popatrz na czasy odpowiedzi ledwo dokonczylem druga odpowiedz w tym watlku a juz widze twoja odpowiedz mi zajelo jakies 8 h tobie kilka minut, odnosze wrazenei ze albo jestes bezrobotnym albo pensja zalezy od obecnego prezydenta :)

> Nie będę się wypowiadał czy dany kandydat ma doświadczenie czy też nie, śmiałby
                        > m to chyba zakwestionować.

ale wiecej odwagi !! do dziela ! , oprocz doswiadczenia napisalem o energii do zmian co w przypadku prezydenta moze byc trudniejsze no ale nikt nie jest wiecznie mlody ...

Trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc ... nipokonanym ... jak spiewal klasyk roka :)
                  • siedlczanin_chuck Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 27.10.10, 23:34
                    a oto kolejny absurd naszego miasta...

mpk.siedlce.pl/n17-przejazdy.ulgowe.-.przedluzenie.waznosci.prawa.do.ulg.htm
                    jeśli ktoś miał okazję korzystać z karty miejskiej w w-wie, to wie, o czym mówię... dlaczego u nas to tak bardzo kuleje? dlaczego zamawiając nową kartę, można od razu określić wartość ulgi, ale już potem - ta ulga staje się czasowa??? czy to nie chore? czy nie lepiej byłoby, gdyby ulga była zapisana na karcie na stałe, a dopiero w razie ew. utracenia prawa do ulgi szkoła wysyłałaby taką informację?

przecież tak byłoby prościej dla wszystkich pasażerów, a dla szkoły wysłanie listy uczniów nie stanowi chyba mega problemu.
              • bambii press_siedlce nie agituje ..... ;) 20.10.10, 19:18
                Oceniam całok
                > ształt, zauważam, że znowu zwiększyła się Twoja aktywność na forum, znowu przed
                > wyborami,

tak popatrzylem co piszesz na forum i widze ze bliski Ci kandydat W.Kudelski , ale po co krygować się na bezstronnego pisarza skoro prawda i tak wyjdzie ? krypto agitacja ?

kolego press_siedlce (nie bede podawal kim jestes ;) ) ale mam szybciutkie pytanie kto to napisał ? :

[..] tak wynik wyborów wydaje się rozstrzygnięty. Wojciech Kudelski jest murowanym kandydatem do zwycięstwa"

forum.gazeta.pl/forum/w,262,116708478,116747374,Re_Kudelski_kandyduje_Na_kogo_glosujecie_.html
                rozczulił mnie ten wpis .... taki "bezstronny" :)

i ten sam uzyszkodnik węszy wszedzie agitacje sam bedac bezstronnym ;) (jak wyzej)

"Abstrahując od debaty i jej ewentualnego rozstrzygnięcia, mam prośbę,
                użytkowniku 'aka-shakal' przestań tak nadmiernie agitować jednego z kandydatów"

forum.gazeta.pl/forum/w,262,113486625,113508976,Re_Kompromitacja_Kaczynskiego_w_debacie_.html
                ale idziemy dalej bo zastanawiałem się skąd taka jednoznaczna opinia .....

idąc tropem pewnego zwycięstwa W.Kudelskiego podobnie było ze zwycięstwem JK w innych wyborach ......

"Tak jak w temacie, chcąc i nie chcąc być obiektywnym, ale JK wygrał debatę.
                Brawo dla sztabu i samego kandydata. "

forum.gazeta.pl/forum/w,262,113608620,113608620,Obiektywnie_i_bezapelacyjnie_JK_wygral_debate_.html
                więc kolego uważaj wówczas również byleś przekonany o wygranej J.Kaczyńskiego życie pokazało inaczej ... teraz również się zdziwisz :)

I na koniec róznica jest taka miedzy nami ze ja nie kryje swoich sympatii nie przykrywam sie pseudo-obiektywna opinia Ty probujesz zrobic z czytelników tego forum idiotów - myśle ze nie zasłuzyli na to :)
                • press_siedlce Re: press_siedlce nie agituje ..... ;) 20.10.10, 19:43
                  Zrobiłem błąd, wczoraj chciałem wspomnieć, żebyś przypadkiem nie wyciągał poszczególnych wypowiedzi z przeszłości, bo to w Twoim stylu.

Nie kryję, że w ostatnich wyborach popierałem JK, z czego teraz jestem nieszczególnie dumny. Mniejsza o to - jak to się ma do wyborów samorządowych?

Stwierdzenie, że WK jest murowanym faworytem jest stwierdzeniem obiektywnym, opartym na poszczególnych wypowiedziach innych ludzi, sondażach rp.pl itd.

Skończ ze swoimi własnymi absurdami. Nie zamierzam się w tym wątku już wypowiedzieć.
                  • vamis Re: press_siedlce nie agituje ..... ;) 20.10.10, 20:20
                    gdzie dwóch się bije tam ... STS :-)
    • krzycho1252 Re: Siedlce bez 300, bez 4802 i bez 38,3% ? 20.10.10, 11:29
      > "Dobre hasło powinno być krótkie i sugestywne. "

Lepiej niż z poprzedniej kampanii, kiedy to Mariusz Dobijański startował z Forum Samorządowego. Hasło hasłem a plakaty już są?
      • 0walle Re: Siedlce bez 300, bez 4802 i bez 38,3% ? 20.10.10, 20:56
        Tak ku przypomnienia Panom i Paniom politykierującym, to mamy w naszym nadwiślańskim kraju, wciąż na razie demokratycznie pluralistycznym czoś takiego jak trójpodział władzy, czyli uchwałodawczą, wykonawczą i sądowniczą. A z tej perspektywy krytyka obecnego Prezydenta (władza wykonawcza) przez obecnego Przewodniczącego Rady (władza uchwałodawcza) jest jak najbardziej na miejscu. To jak z budżetem domowym, mąż decyduje na co się powinno wydawać pieniądze, a żona wydaje na to co chce, choć w niektórych domach to ponoć żona do domu kasę przynosi ;) I teraz który mąż nie krytykuje swojej żony za to że zamiast kupić chle i mąkę kupuje cukier i szminkę? Ot i tyle. KAsę na inwestycje drogowe klepnęłą Rada Miasta jak i cały budżet (władza uchwałodawcza), ale to że inwestycje są robione bezmózgowo (władza wykonawcza) - po to by się przed wyborami nimi pochwalić - sprawa zupełnie odrębna. Panu przwodniczącemu Wojciechowi 4 lata temu nie przeszkadzało krytykować Pana Prezdyenta 4 lata temu, mimo że razem włądzę wykonawczą i cuhwałodawczą w koalicji sprawowali, więc co się dziwicie?
        • a.borubar Re: Siedlce bez 300, bez 4802 i bez 38,3% ? 21.10.10, 03:03
          a byl z tym prezzydenttem w koallicji? tottroche zmieniia sprrawe. zreszta ocencie sami:

"Muszę przyznać, że Wojciech Kudelski pozytywnie mnie zaskoczył. Jako radni poprzedniej kadencji byliśmy do siebie usposobieni raczej mało przyjaźnie, dlatego z dużą rezerwą i niepokojem podejmowałem decyzję, by wesprzeć go w drugiej turze wyborów. Z perspektywy tych 4 lat muszę powiedzieć, że dla Siedlec to była dobra decyzja. Dzięki współpracy w koalicji i w gruncie rzeczy, przychylności rady miasta, oceniany jest dobrze. "
          - to pan dobijjanski mowill pol roku temu
          www.www.mariuszdobijanski.eu/event/23/nie-jeste%C5%9Bmy-pokorn%C4%85-%C5%BCon%C4%85.html
          teraz trropi absurdy? bo pol rroku temu absurdow nie byllo, byly uwagi o innymm rozzkladaniiu "akcentow".
          to czysta obluda!
          nie jesteem fannem pisu ale tto co wyrabbia dobijanski tto obrzydliwa obluda
    • n_l Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 21.10.10, 14:39
      Taaaaaaaaaaak...
      Przyjaźń przyjaźnią ale czasem warto się zastanowić
      czy nie robi się kumplowi niedźwiedziej przysługi.
      Przeginasz...
      i to mocno...
      • bambii Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 21.10.10, 20:14
        jak tam przyjaźń czasem jak go spotkam na peronie 6.15 do Warszawy to wymieniam kąśliwe uwagi, ale sympatyczny człek z niego a z resztą kto powiedział że ja chce żeby on wygrał ? :D
        jak wygra to z kim będę wymieniał uwagi o 6.15 czekając na ten do Warszawy ?
        • bambii Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 21.10.10, 20:47
          żeby nie było spotykam również Macka Drabio o tego :
          www.drabio.pl/
          młody sympatyczny inteligentny człowiek z oboma warto porozmawiać co nie znaczy że z nimi się zawsze zgadzam (czasem sie bardzo nawet nie zgadzam :) )
          A ze koszula bliska ciału M.Dobijańskiegmu jestem wdzieczny za to ze napisał do PKP żeby przywrócili powrót z Wawy ten 17:30 wszyscy inni mieli to w d. wiec teraz jestem mu wdzieczny bo mam czym wracać, wiec jak strace jednego z nich jako rozmówców na peronie to zyskam prezydenta który rozumie czym są dojazdy za chlebem do Warszawy.
          • bambii Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 21.10.10, 20:50
            >Wawy ten 17:30 wszyscy inni mieli to w d. wiec t
            > eraz jestem mu wdzieczny bo mam czym wracać

chyba miałeś wątpliwą przyjemność wracać tym 18:09 ?
            • gin11 Oj tabletka moez byc potrzebna 26.10.10, 23:06
              Niektorzy mnie radza abym wzial tabletke. Bambi podziele sie z toba bo juz tak sie zapedziles w dyskusji ze debatujesz sam ze soba. I to ciagle na temat godzin pociagow. Ale cie rozumiem bo bez pociagu od 17 43 SIedlce nie beda nowoczesne i wolne od absurdow. A tak w ogole wypij gin w towarzystwie pieknej kobiety. To lepsze niz jezdenie w niedziele i obserowanie otoczenia kosciolow. I zakladanie kolejnych watkow propartyjnych na forum.
              • bambii Re: przyjaciele "króliczka" 28.10.10, 18:45
                napisz gdzie pracujesz to pogadamy :>
          • n_l Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 21.10.10, 21:02
            rozpisałeś się...

>jak tam przyjaźń czasem jak go spotkam na peronie 6.15 do Warszawy
            > to wymieniam kąśliwe uwagi
            Wiem, wiem, widuję was czasem
            Może faktycznie przyjaźń to określenie na wyrost.
            Niech będzie znajomość.
            Ale ja z osobą której nie darzę choć odrobiną
            sympatii, kąśliwych uwag nie wymieniam ;-)

> A ze koszula bliska ciału M.Dobijańskiegmu jestem wdzieczny za to ze napisał do PKP żeby > przywrócili powrót z Wawy ten 17:30
            Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...
            Przyspieszony o 16:45 był dla mnie idealny,
            MD napisał i teraz mam go o 16:30.
            Nie ma siły- nie zdążam- duży minus dla MD
            że mnie tak urządził :-)

> chyba miałeś wątpliwą przyjemność wracać tym 18:09 ?
            Wątpliwa przyjemność ale jakie mam wyjście?
            Na 17:30 nie zdążę, godzinę czekać na Flirta?
            Zresztą, wczoraj o 21 nie było z Wawy Flirta
            tylko EN57AKM (taki jak ten o 18:09)

> z resztą kto powiedział że ja chce żeby on wygrał ?
            Ha! a więc o to chodzi!!! chcesz żeby przegrał!
            • bambii Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 22.10.10, 09:01
              > Wiem, wiem, widuję was czasem

hmmmm to ja Ciebie jakos nie widziałem jeszcze , pisales kiedys ze jezdzisz pozniejszym

> Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...
              > Przyspieszony o 16:45 był dla mnie idealny,
              > MD napisał i teraz mam go o 16:30.
              > Nie ma siły- nie zdążam- duży minus dla MD
              > że mnie tak urządził :-)

no ale jak pamietasz były dwa 16:30 i 16:45 i kolejny dopiero po 18.00 to jakiś chory pomysł ja nie mam nic przeciwko zeby ten 16:30 byl 16:45 to i nawet ja bym zdązał czasem na niego :)

> Ha! a więc o to chodzi!!! chcesz żeby przegrał!

kombinuj , kombinuj :)))))
              • n_l Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 23.10.10, 19:26
                > hmmmm to ja Ciebie jakos nie widziałem jeszcze
                Bo się starnnie ukrywam- jazda z grupą znajomych
                uniemożliwia spokojną drzemkę :-)
                > pisales kiedys ze jezdzisz pozniejszym
                Albo późniejszym albo wcześniejszym, tym rzadko
                • oxylog Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 23.10.10, 22:34
                  No z tą drzemką to zazdoszczę, ja chętnie bym zabrał jakąś osobę do pogadania, właśnie po to co by nie zasnąć z kółkiem.
                  • bambii Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 25.10.10, 19:08
                    w zimie to ja zadroszczę Tobie jak pociag ma spóźnienie lub jest nieogrzewany :)
          • gin11 Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 25.10.10, 23:37
            A ja uzwazam ze absurdem jest pociag o 17 30. Moim zdaniem nowoczesnym i wolnym od absurdow bylby pociag o 17 43. Zaapeluj do p przewodniczacego aby PRZYWROCIL (:))))) ) mi pociag o 17 43. Jezdzil taki 17 lat temu. Niech SIedlce beda wolne od absurdow i nowoczesne. Tylko przywrocenie pociagu o 17 43 zapewni nam ze beda. Licze na ciebi bambi no i na naszego kandydata. Niech PRZYWROCI.
            • oxylog Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 26.10.10, 00:21
              Gin !
              Weź pigułkę, weź pigułkę...
              • gin11 Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 26.10.10, 22:57
                Ja tam wolę gin tobie widocznie potrzebna jest pigulka. A siedlce nie beda nowoczesne i wolne od absurdow jesli pociag nie pojedzie o 17 47. To takie nawiazanie do glownego watku ktory moi przedmowcy celnie powiazali z godzinami jazdy pociagu. I rozwineli ten wielce interesujacy watek ja ich rozumiem bez tego pociagu siedlce nie beda nowoczesne i wolne od absurdow.
                • bambii Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 27.10.10, 09:01
                  A siedlce nie beda nowo
                  > czesne i wolne od absurdow jesli pociag nie pojedzie o 17 47.

powiedz to tym kilku tysiacom ludzi ktorzy codziennie dojezdzaja do pracy do Warszawy za chlebem i potem z niej wracaja, bo przez takich jak ty ktorzy maja posade w Siedlcach jako "przyjaciele króliczka" nie ma szans na równy start.
                  Stan choc raz rano o 6.00 w 30 stopniowym mrocie z tymi wszystkimi ludźmi i zapytaj ich czym jest dla nich nowoczesnosć , i co jest absurdem że musza dojezdzac do pracy TAK LICZNIE nie dlatego ze chcą tylko dlatego że MUSZĄ bo inaczej nie wyżywią swoich rodzin.
                  Jeśli tego nie rozumiesz to bardzo mi z tego powodu przykro i te pigulki jak napisal oxyolog powinenes jednak brac.

P.S.
                  napisz gdzie pracujesz nawet nie chcodzi tylko czy w Siedlcach czy w Warszawie :)
                  • gin11 Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 29.10.10, 21:29
                    Ja nie pracuje ja po prostu zarabiam pieniadze i popijam gin :)) A pan jako symbol nowoczesnosci i kontunuator tradycji kontroli tego co dzieje sie pod kosciolem udowadnia mi ze dla nowoczesnych siedlec niezbedny jest pociag o 17 30 a ten o 18 to juz zascianek ksenofobia i absurd. Przekonales mnie. Ten pocig o 17 30 to dowod ze jestesmy nowoczesni i wolni od absurdow. A politycy i to zwiazani z pelo winni raczej zamilknac w sprawie wyzywiania rodzin, bo internauci moga sobie przypomniec kilka nazwisk i ich miejsc brania pieniedzy opisywanych tu na forum. Moze pamietasz kilka? Gdzie np pracuje w pocie czola kilka zon siedleckich dzialaczy koalicji. Moze wiesz to ciekawy watek rodzinny. prosze innych dyskutantow na forum aby przypomnieli co nieco bambiemu obroncy wyzywiania rodzin. Polityka prorodzinna to wazna dziedzina polityki. Popieram polityke prorodzinna i wyzywianie rodzin. Bambi ze wszystkim sie z toba zgadzam. Zle ze mna wspieram bambiego.
                    • bambii Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 31.10.10, 08:26
                      dla nowoczesnych siedlec niezbedny jest pociag o 17 30 a te
                      > n o 18 to juz zascianek ksenofobia i absurd.

nie wiem czy udajesz ze nie rozumiesz czy faktycznie jestes taki .... hmmm.... nierozgarniety :). Oczwiscie ze nowoczesnosci to wiele wymiarow jednym z nich jest KOMUNIKACJA ta komunikacja musi byc SENSOWNA. Ty szanowny kolego masz to w życi o ktorej pociąg odjezdza natomast te kilka tysiecy ludzi dojezdzajacych do Warszawy juz nie , czy to naprade tak trudno pojąć ?

A politycy i to zwiazani
                      > z pelo winni raczej zamilknac w sprawie wyzywiania rodzin,

człowieku pisz ile chcesz napisałem że ja popieram CZŁOWIEKA a nie PO nie zwrociles na to uwagi ?
                      Ja widze jedno : ze rodzina obecnego prezydenta nadzwyczajnie rozwinela swoj status majątkowy w ciagu 4 lat nie zwrociles na to uwagi ?
                      • n_l Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 31.10.10, 08:47
                        > czy to naprade tak trudno pojąć ?
                        Zapomniałeś jaka jest różnica między chwilą a wiecznością?
                        Przypomnę-p ewne rzeczy można wytłumaczyć w chwilę,
                        niektórzy potrzebują wieczności żeby to zrozumieć...
                      • justyna707 Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 02.11.10, 10:30
                        Witam od 5 lat dojezdzam do stolicy pociagami i tak sie zastanawiam mlody jelonku skąd u Ciebie tyle jadu i skąd tu słowa ksenofobia. Tak sie przypadkiem składa że spora częśc ludzi dojeżdza wlasnie po godzinie 18 ale widać że myślisz tylko o sobie i swoim idolu.
              • n_l Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 28.10.10, 12:07
                > Weź pigułkę, weź pigułkę...
                Uspokój się! do czego go namawiasz!
                Eutanazja jest nielegalna ;-)
            • bambii Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 26.10.10, 18:51
              napisz gdzie pracujesz to pogadamy :>
              • hana125 Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 02.11.10, 10:01
                Bambi jeżeli interesują Cię dochody żon kandydatów na Prezydentów to żona kandydata pelo pracuje w Spółce Miasta Siedlce (czy jest to etyczne). Natomiast żona kandydata PIS-u wykonuje wolny zawód, w którym inni zarabiają porównywane pieniadze, mimo że 4 lata temu zrezygnowała z obsługi Spółek Miasta Siedlce i od kilku lat nie sporzadza aktów wymienionemu przez bambi przedsiebiorcy.
                Dlatego Bambi proszę Cię nie szkaluj i nie kłam !!!!!!!!!!! mimo, że jesteś głównym agitatorem kandydata pelo.
                Twoja zajadłość i brak obiektywizmu zdenerwowały mnie i skłoniły do zabrania głosu w dyskusji.
                • n_l Re: Siedlce nowoczesne i wolne od absurdów ... 02.11.10, 10:20
                  > zdenerwowały mnie i skłoniły do zabrania głosu
                  > w dyskusji.
                  I przy okazji do założenia nowego nicka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka