pawel9338 05.01.12, 23:21 co sądzicie o naszym parku? co byście w nim zmienili ? może chcieli byście coś tam postawić np.mała kawiarnia,budka z lodami,itp. czekam na wasze pomysły :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szopler Re: park miejski 05.01.12, 23:25 Przede wszystkim regularne koszenie trawy (minimum raz na 3 tygodnie). Pozbycie się raz, a dobrze gawronów... Potem usunięcie starych, przepróchniałych drzew i posadzenie kilkunastu nowych. Przebudowa (kompletna) parkanu od strony ul. Konarskiego Odpowiedz Link Zgłoś
pawel9338 Re: park miejski 05.01.12, 23:47 szopler napisał: > Przede wszystkim regularne koszenie trawy (minimum raz na 3 tygodnie). > Pozbycie się raz, a dobrze gawronów... > Potem usunięcie starych, przepróchniałych drzew i posadzenie kilkunastu nowych. > Przebudowa (kompletna) parkanu od strony ul. Konarskiego Co byś zmienił od ul.Konarskiego Ja chciał bym żeby park został ogrodzony i tak ja uważam powinien być zamykany o godzinie np.22.00 Odpowiedz Link Zgłoś
szopler Re: park miejski 06.01.12, 00:16 Zmienił rozsypujący się, latami łatany parkan na taki sam z nowego, porządnego materiału. Odpowiedz Link Zgłoś
yfter Re: park miejski 05.01.12, 23:41 Kupiłeś park i chcesz wiedzieć co się będzie opłaciło? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel9338 Re: park miejski 05.01.12, 23:44 nie nie kupiłem parku tylko mam taki pewien pomysł ale nie chce nic więcej mówić :) Odpowiedz Link Zgłoś
komanchu Re: park miejski 06.01.12, 09:16 Ja bym postawiła na naturę. Niech to będzie nasza oaza zieleni i wytchnienia od miejskiego zgiełku i gwaru. Żadnych kawiarni, barów, budek z lodami - po kilku miesiącach po parkowej zieleni nie będzie śladu, a wszędzie będą poniewierały się pety, butelki po piwie i śmieci, zaś śpiew ptaków i szum drzew zastąpi muzyczne łupu-cupu z głośników oraz przygłośne odzywki bawiącej się młodzieży. Lokale gastronomiczne można umieścić w pobliżu parku, nieopodal głównych wejść, ale nie bezpośrednio w nim. Można by posadzić trochę więcej drzewek, zadbać o te już istniejące. Elementem, który najbardziej woła o renowację i oczyszczenie jest parkowy staw - latem okropnie śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszk99 Re: park miejski 06.01.12, 12:10 - remont nawierzchni alejek, dobrze by było jakby je delikatnie poszerzyć - nowe jaśniejsze oświetlenie - może kilka małych pomników czy rzeźb żeby było ciekawiej - pozbycie się ptactwa które załatwia się na ludzi - remont amfiteatru, w sumie to jest przy parku - nowe ławki - jakaś fontanna i mała kawiarnia zamiast tej budy przy placu zabaw, plac zabaw oczywiście musi zostać Ogrodzenie parku jak dla mnie nie ma sensu bo to spory koszt, a jak ktoś będzie chciał polatać w nocy po parku czy wypić piwo to i tak je przeskoczy, żaden problem. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc Re: park miejski 07.01.12, 01:32 > Ogrodzenie parku jak dla mnie nie ma sensu bo to spory koszt, a jak ktoś będzie > chciał polatać w nocy po parku czy wypić piwo to i tak je przeskoczy, żaden pr > oblem. Nie wiem co ma na celu zamykanie parków na noc, ale sztuka ta chyba skutecznie działa przy budynku UPH. Ogrodzenie wysokie i raczej nikt tam uparcie go nie przeskakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszk99 Re: park miejski 07.01.12, 16:05 Ja raz skakałem jak okazało się że główna bram jest otwarta, a druga była zamknięta i nie chciało mi się wracać i naokoło lecieć, więc ogrodzenie to nie jest problem. Inna sprawa, no co komu skakać na teren UPH ? Z parkiem było by inaczej poniewarz jest spory i można iść wieczorem z kolegami i piwko wypić, czy pobiegać w spokoju. Policja by tam nie zaglądała, bo wątpię by chciało im się skakać i sprawdzać czy przypadkiem kogoś tam się nie kręci. Jedyna opcja to jakaś ochrona, ale to bez sensu jak i cały pomysł ogradzania parku. Odpowiedz Link Zgłoś
e_podmiejska Re: park miejski 08.01.12, 18:00 Myślę, że autorowi wątku wcale nie chodzi o jakieś inwestycje na terenie parku typu remonty naprawy itp. ale o zupełnie coś innego. Według mojego odczucia szuka tylko pomysłu na zarobienie pieniędzy stąd wstępna propozycja z Jego strony dot.budki z lodami czy kafejki......... Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: park miejski 10.01.12, 23:47 Park jest obiektem zabytkowym i podlega ochronie konserwatorskiej. To nie jest tak, ze można tam robić, co się żywnie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
yfter Re: park miejski 10.01.12, 23:56 muchawka napisał: > Park jest obiektem zabytkowym i podlega ochronie konserwatorskiej. > To nie jest tak, ze można tam robić, co się żywnie podoba. I dlatego tak wygląda jak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc Re: park miejski 11.01.12, 00:23 Sądzę jednak, że poprzez ten fakt, nie będziemy blokować jakieś inicjatywy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś