19.08.12, 12:52
Byli jacyś fachowcy w bloku i liczylii ilość żeberek w grzejnikach.
Nie słyszałem by w SMM był jakiś pożar i dokumentacja spłonęła by ją odtwarzać.
Może w ramach zasady "Zarabiaj i daj zarobić innym"? "Wyciągaj i daj wyciągnąć innym"
Tylko dlaczego my mieszkańcy mamy za to płacić?
Obserwuj wątek
    • fellnet SSM 19.08.12, 12:55
      Powinno być SSM
    • kerac32 Re: SMM 19.08.12, 13:40
      Dzieje się tak zapewne przez domorosłych "racjonalizatorów". Sam znam kilku co sobie podokładali po kilka żeberek w każdym pokoju, lub zamienili kryzę redukcyjną na inną - z większym otworem, lub usunęli ją całkowicie. Nie miałoby to znaczenia gdyby mieli zainstalowane liczniki ciepła na przyłączu do lokalu, im więcej by tego ciepła pobierali, tym więcej by płacili. Wiadomo jednak, że w starszych blokach SSM takiego opomiarowania nie ma. Cwaniacy więc ogrzewają swoje mieszkania częściowo na koszt innych mieszkańców danego budynku.
      • wacek41.2 Re: SMM 19.08.12, 18:42
        Właśnie mój blok jest w trakcie ocieplania i chodził nasz sąsiad i namawiał żeby nie zakładać tzw podzielników ciepła. Pewnie zapomniał, że jak się sprowadziłem do tego bloku to podpowiadał mi sposób na ciepłe mieszkanie. "Sąsiedzie trzeba dołożyć sobie żeberek wtedy będzie u pana cieplej a zapłacą za to wszyscy". Teraz zrozumiałem dlaczego nie chce pomierników. Ja na szczęście nie dokładałem. Takich cwaniaków trzeba tępić
    • romires Re: SMM 04.01.24, 22:52
      Tekst linku o ten bardzo mi pomogl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka