kotekkk333 08.09.15, 12:25 Czy w Siedlcach w Nomi już zaczynają wyprzedawać i przeceniać towar? Na kiedy przewidziano likwidację? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xaveri Re: Likwidacja NOMI 08.09.15, 14:27 Oni są w upadłości od ponad roku, więc spokojnie... Odpowiedz Link Zgłoś
1kudlaty Re: Likwidacja NOMI 10.09.15, 16:13 Słyszałem że do lutego w Białej już są wypowiedzenia z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlce123 Re: Likwidacja NOMI 13.09.15, 01:40 Z tego co mi wiadomo z końcem października 2015 w Siedlcach gaszą światło. Już przeceniają towar. Potem to co z towaru zostanie, to przesyłają jeszcze do kilku sklepów i właśnie chyba do lutego i te sklepy mają zamknąć. To informacja z drugiej ręki więc fajnie jakby ktoś jeszcze ją potwierdził. Odpowiedz Link Zgłoś
hyperactive1 Re: Likwidacja NOMI 14.09.15, 22:27 Pojawia się pytanie: co powstanie na jego miejscu? Rebranding jakiś, ktoś ich przejął? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Likwidacja NOMI 15.09.15, 19:27 to co z Sokołowską im nie wypaliło ?? Bo wątpię by chcieli mieć 2 sklepy budowlane .... a swoją drogą byłem dziś w Nomi i powiem tak te wyprzedaże "tyłka nie urywają" a towaru nie za dużo... max. 20 % zniżki i to nie obowiązuje towarów na promocji i tu cytat "topowych" czyli jakich ... bo mi słowo topowych nic nie mówi .... po za tym obsługa nic nie wie, tzn. do kiedy pracują i co będzie w miejscu tego sklepu ... Pewnie będzie jak z Avans-em, postał pusty budynek ok. roku i wynajął go Media Markt.... dziwne to się robi na Wyszyńskiego pusty park handlowy stoi na głucho zamknięty już chyba 3 lata ... pomijam lokale w centrum jak choćby lokale po Reserved w Arkadii ... Odpowiedz Link Zgłoś
zakrzywienierzeczywistosci Re: Likwidacja NOMI 18.09.15, 00:20 Z Sokołowską ciągnie się, a z tego co słyszałem to jeden sklep nie będzie drugiemu przeszkadzał. To sklepy franczyzowe, widać znalazł się chętny na poprowadzenie w tym miejscu. Co do Nomi to zarządza syndyk i od niego zależy polityka cenowa, i podejrzewam że standardowo, aby nie być posądzanym o działanie na szkodę wierzycieli, będzie stopniowo obniżał ceny. Nomi w Siedlcach działa do końca października, część niesprzedanych towarów przerzucą do innych dłużej czynnych, a kłopotliwe lub nieopłacalne w transporcie zostaną wyprzedane za grosze. Co do pustych lokali, to z jednej strony oddziaływanie GS, a z drugiej nieudane łapanki najemców na niezbyt fortunnie budowane lokale na fali ówczesnego boomu. Nawet obecność np. Kauflandu nie gwarantuje opłacalności otwarcia sklepu/stoiska o czym świadczy spora rotacja najemców. Media Markt ok roku przygotowywało się do otwarcia sklepu w Siedlcach, a lokalizacja obecna była już pewna od co najmniej marca. Odpowiedz Link Zgłoś
vader2010 A może PAGED będzie chciał pójść szerzej niz tylko 18.09.15, 13:05 drewno i otworzy market budowlany? Halę postawił nie mniejszą niż ma Mrówka na Warszawskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
xaveri Re: A może PAGED będzie chciał pójść szerzej niz 18.09.15, 14:16 Paged to chyba pójdzie w produkcję mebli na wymiar a nie market. Z resztą może to i lepiej. Na przecięcie płyty trzeba czekać tam 3 dni (w Mrówce zrobili mi to w 15 minut). Odpowiedz Link Zgłoś
dirt_black Re: Likwidacja NOMI 22.09.15, 20:05 hmmm a na OLX poszukują pracowników do pracy olx.pl/oferta/nomi-siedlce-praca-jako-sprzedawcaumowa-zlecenie-osoby-uczace-sie-CID4-ID9UNWZ.html#7fdf0a0dc7 Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Likwidacja NOMI 19.11.15, 18:36 tymczasem w Elblągu: expresselblag.pl/2015/11/leroy-merlin-powstanie-w-elblagu/ W miejsce Nomi powstanie Leroy Merlin, u nas raczej było małe Nomi więc LM odpada ... PS. Ciekawe czy kiedyś otworzą te C.H. na Wyszyńskiego już nawet zdążyła farba z jezdni wyblaknąć ... Odpowiedz Link Zgłoś
jarek2015 Re: Likwidacja NOMI 19.11.15, 19:01 Może rzeczywiście będzie Bricomarche... www.ryneklazienek.pl/ryne/136/zamiast_nomi_beda_teraz_markety_bricomarche,1477.html Odpowiedz Link Zgłoś
zakrzywienierzeczywistosci Re: Likwidacja NOMI 20.11.15, 14:08 Od marca 2016 będzie Bricomarche. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc Re: Likwidacja NOMI 21.11.15, 20:57 Z tego komunikatu wynika, że NOMI zlikwidowało 11 najmniej rentownych lokalizacji. Jedną z takich są Siedlce? NOMI siedleckie jest mało rentowne? Czy nasz rynek regionalny jest tak słaby? Jaki mamy inny market budowlany oprócz PSB Mrówki na Warszawskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Likwidacja NOMI 03.12.15, 23:58 prawdopodobnie tak ostatnio jak byłem rozmontowywali regały a tymczasem inwestor nie odpuszcza tematu Intermacher i Bricomarcher + stacja paliw na Sokołowskiej www.bip.siedlce.pl/bip/89_umsiedlce/fckeditor/file//Ochrona_srodowiska/art.10%20Intermarche.pdf chyba UM chce zarobić z podwyższonego podatku od nieruchomości + wykazać się przed "centralą" z Nowogrodzkiej czyli tzw. podatek od hipermarketów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kombii.23 Re: Likwidacja NOMI 04.12.15, 20:47 efaster napisał: > prawdopodobnie tak ostatnio jak byłem rozmontowywali regały > a tymczasem inwestor nie odpuszcza tematu Intermacher i Bricomarcher + stacja p > aliw na Sokołowskiej > www.bip.siedlce.pl/bip/89_umsiedlce/fckeditor/file//Ochrona_srodowiska/art.10%20Intermarche.pdf > chyba UM chce zarobić z podwyższonego podatku od nieruchomości + wykazać się pr > zed "centralą" z Nowogrodzkiej czyli tzw. podatek od hipermarketów :)) Jak dobrze czytam to jest obwieszczenie o zgromadzeniu dokumentów dla wydania decyzji środowiskowej i nic a nic nie przemawia że ona będzie wyrażająca zgodę lub zaprzeczająca takiej zgodzie.A coś po kościach czuje że będzie ona negatywna,gdyż się tak ślimaczy .Jak PIS chce coś zrobić to się sprawa w rękach pali,co widać po ostatnich tygodniach.Siedlczanie chcieli zadupia głosując na taki a nie inny samorząd to będą mieli,proste. Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Likwidacja NOMI 20.12.15, 05:39 pl.jooble.org/praca-bricomarche/Siedlce Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Likwidacja NOMI 30.01.16, 14:16 w nomi coś tam się dzieje w środku czy dalej pusto ? Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Likwidacja NOMI 09.02.16, 23:34 www.tubasiedlec.pl/aktualnosci/czytaj/912/Czyzby-Bricomarche-w-Siedlcach Ciekawe czy to faktycznie na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
astrominikleopoto5 Re: Likwidacja NOMI 03.03.16, 18:53 Byłam wczoraj w Abra meble.Z ciekawości zajrzałam do lokalu po Nomi.To już pewne..Bricomarche się nam otwiera.. Odpowiedz Link Zgłoś
luk14143 Re: Likwidacja NOMI 09.03.16, 11:45 Bricomarche będzie tam gdzie Nomi na 100 % otwarcie 6 kwietnia o 8:00 info z Tygodnika Siedleckiego Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Bricomarche 06.04.16, 19:41 no i co był ktoś w Bricomarche.... Jakieś wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
xaveri Re: Bricomarche 07.04.16, 13:13 Byłem. Tłumy! Asortyment bogatszy niż był w NOMI i jest w Mrówce. No i Mrówka będzie musiała przystopować z cenami bo po zamknięciu NOMI poszły w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
e_podmiejska Re: Bricomarche 07.04.16, 16:27 Byłam dzisiaj po 15 i tłumów nie było albo już nie było. W sumie NOMI w nowej odsłonie . Nic ciekawego :( Odpowiedz Link Zgłoś