Gość: mixer IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 23:50 oto pytanie!?!?!?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
freewolf Re: Co sądzicie o 10.06.02, 13:22 Dno (bez wodorostów bo nawet na nie nie zasługują:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Re: Co sądzicie o IP: *.*.*.* 10.06.02, 13:56 Ale tłumy walą!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ogrey Re: Co sądzicie o 10.06.02, 13:59 Gość portalu: mixer napisał(a): > Ale tłumy walą!!!!!!!!!!! Bo to są tłumy... Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Co sądzicie o 10.06.02, 18:27 Gość portalu: mixer napisał(a): > Ale tłumy walą!!!!!!!!!!! To się zgadza, bo ktoś kiedyś powiedział "Jaki naród, taka muzyka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Re: Co sądzicie o IP: *.*.*.* 10.06.02, 18:35 freewolf napisał(a): > Gość portalu: mixer napisał(a): > > > Ale tłumy walą!!!!!!!!!!! > > To się zgadza, bo ktoś kiedyś powiedział "Jaki naród, taka muzyka". > Sorry jest również inna muzyka. Ale dlaczego na taką walą? Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Co sądzicie o 10.06.02, 19:18 Gość portalu: mixer napisał(a): > > Sorry jest również inna muzyka. Ale dlaczego na taką > walą? Kwestia dobrej promocji i marketingu. Poza tym, kto w naszym kraju może tak na prawdę być idolami młodzieży, może nasi pożal się Boże piłkarze?? Nie ma żadnych prawdziwych autorytetów dla młodego pokolenia (nie licząc Jacka Kaczmarskiego, ale o jego istnieniu wie niewiele osób w wieku 10 -18 lat) więc szuka się autorytetów zastępczych (tzw. "wieśniackich"). Byle tylko nie przyznali dla Ich Troje MTV Music Award na Polskę bo jak oni pojadą na galę wręczenia statuetek to będzie większy obciach niż lepperowski "wąglik" w Klewkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Re: Co sądzicie o IP: *.*.*.* 10.06.02, 20:02 Oczywiscie masz rację, ale zauważ - bylo to widać w czasie transmisji z Opola - ci fani to nie byli zrozpaczeni i opuszczeni przez szczęście nieszczęsni bezrobotni, ale licealisci, studenci, młodzi yuppies. Ludzie, ktorzy mogą wybierać i którzy zapewne chcą kimś być czy stać się. Pytanie co ich przyciąga: ckliwe lub tzw. "ludzkie" teksty, czy raczej szlagierowa muzyka. W końcu Budka Suflera tez robi szlagierową muzykę, a jednak to jest zupełnie inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Co sądzicie o 10.06.02, 20:15 Gość portalu: mixer napisał(a): > Oczywiscie masz rację, ale zauważ - bylo to widać w > czasie transmisji z Opola - ci fani to nie byli > zrozpaczeni i opuszczeni przez szczęście nieszczęsni > bezrobotni, ale licealisci, studenci, młodzi yuppies. > Ludzie, ktorzy mogą wybierać i którzy zapewne chcą > kimś być czy stać się. Pytanie co ich przyciąga: > ckliwe lub tzw. "ludzkie" teksty, czy raczej > szlagierowa muzyka. W końcu Budka Suflera tez robi > szlagierową muzykę, a jednak to jest zupełnie inna > bajka. Ej, ja o bezrobotnych nic nie pisałem:) Jeśli chodzi o tzw. młodych yuppies to moim zdaniem przyciąga ich postać głównego wokalisty. Student, po znalezieniu pracy, najczęściej jest zakówany w garniak i każą mu konkurować z innymi o stanowiska. Normalne, że chce odmiany. Lecz jeśli chodzi o fanów Ich Troje to zaobserwowałem, że są to głównie panny:) w wieku 10 - 18 lat. Ciekawe, co je przyciąga do tego zespołu, zwłaszcza, że obaj faceci wyglądają tragicznie:). Ich Troje IMHO to zespół grający muzykę pod publikę i to jest główny powód, dla którego nie lubię ich i innych im podobnych zespołów. Co innego Jacek Kaczmarski:). Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Co sądzicie o 10.06.02, 20:17 A Opola nie oglądałem. Mam nie najlepszą ogólną opinię o polskiej muzyce (co nie znaczy, że nie mamy dobrych muzyków czy wykonawców, jak Jacek Kaczmarski:), czy Edyta Górniak, która, nie licząc wpadki z hymnem:), jest jedna z niewielu naszych gwiazd światowego formatu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Re: Co sądzicie o IP: *.*.*.* 10.06.02, 20:26 Tak, Jacek Kaczmarski jest bardziej bardem niż piosenkarzem w obiegowym tego słowa znaczeniu. To co robi(robił?) jest niszowe, adresowane do wyrobionych jednak w miare słuchaczy, przy tym się nie tańczy. Owszem, mozna saczyc winko, czy pic ostro wódkę, poniewaz jego twórczość zmusza do myslenia, a nie tylko do rytmicznego pustukiwania palcem. Myślę, że na imieninach, czy na innej balandze tańczonej nie puścisz jego nagrań. Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Co sądzicie o 13.06.02, 15:25 Gość portalu: mixer napisał(a): > To co robi(robił?) jest niszowe, adresowane do wyrobionych > jednak w miare słuchaczy, przy tym się nie tańczy. Niestety raczej robił, gdyż obecnie jest poważnie chory, a to fakt, że przy tym się nie tańczy. Jednak masz rację, że jego muzyka daje do myślenia. W moim przypadku bardzo wpłynęła na moje życie (zwłaszcza cztery części "Obławy"). Tańczyć można jednak (na szczęście) nie tylko przy "Ich Troje". Niestety jednak muzyka zachodnia jest o wiele klas lepsza od naszej krajowej, która w większości jest tylko jej kalką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia Re: Co sądzicie o IP: 217.96.11.* 11.06.02, 11:33 Straszna tandeta,najlepszy ubaw mam z ich tekstami,teraz słyszałam ich nową piosenkę w telewizji "...a ja mam już dość..."najlepszy jest fragment:"..poszli stąd.." he,he a może "paszli stąd" raany,albo "..stara wiara.."->rozbrajają mnie takie teksty.Albo te jego ubranka - makabra.Ogólnie katastrofa na równi z disco polo. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Co sądzicie o 11.06.02, 12:28 Dostaję apopleksji, kiedy słyszę "A wszystko to...". Niech tworzą, proszę bardzo, ale niech NIE PRZERABIAJĄ!!! To profanacja, ciekawe, czy Campino to słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Co sądzicie o 13.06.02, 16:21 Najgorsze jest to, że macie rację i nawet nie wiem jak ich bronic, gdyby chcieć to robić. Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Co sądzicie o 13.06.02, 16:40 muchawka napisał(a): > Najgorsze jest to, że macie rację i nawet nie wiem jak > ich bronic, gdyby chcieć to robić. Najgorsze jest to, że na takiej "muzyce" można zrobić u nas naprawdę ciężką kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Na pocieszenie dla fanów ich3 14.06.02, 09:44 freewolf napisał(a): > muchawka napisał(a): > > > Najgorsze jest to, że macie rację i nawet nie wiem jak > > ich bronic, gdyby chcieć to robić. > > Najgorsze jest to, że na takiej "muzyce" można zrobić u nas naprawdę ciężką kas > ę. Słuchajcie, na całej linii przebija ich Blue Cafe. Kiedyś grali na jakimś łódzkim festynie, akurat puszczali w TV. Tarzaliśmy się ze znajomymi ze śmiechu, kiedy panienka wrzeszczała ze sceny: "wszystkie dziewczyny mają chłopaków, a ja nie mam... Muszę z rana lecieć do obory..." Odpowiedz Link Zgłoś