Dodaj do ulubionych

Dzienniki motocyklowe ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 17:11
pytanie pewnie do filmix , co to za film (128 min więc zapytam zanim siąde do
oglądania) pytam bo nie wiem czy wart oglądania , a może ktoś oglądał ?
Obserwuj wątek
    • Gość: amok Re: Dzienniki motocyklowe ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 17:25
      dwoma słowami: ŁADNY FILM

polecam
    • filmmix Re: Dzienniki motocyklowe ... 16.05.05, 17:42
      tutaj więcej informacji:
      www.gutekfilm.com.pl/dzienniki-motocyklowe
      dla niektórych film zachwycający (m.in krytyk Tadeusz Sobolewski), dla
      niektorych - zbyt prosty i naiwny. Jedno jest pewne - warto obejrzeć, nie tylko
      żeby wiedzieć jak zaczynał Che Guevara, ale także aby odkryć dla siebie Amerykę
      Łacińską i spróbować zrozumieć, jak w mlodych ludziach rodzi się niezgoda na
      świat zastany...
      • Gość: Bambi Re: Dzienniki motocyklowe ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 18:13
        no to siadam i oglądam :)
        • Gość: Amator kina Re: Dzienniki motocyklowe ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 18:17
          no i jeszcze Bernal, który pasuje akyrat do tej roli :-)
        • Gość: Bambi Re: Dzienniki motocyklowe ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:44
          No i już , pierwsze wrazenie : bardzo podobała mi sie muzyka wkomponowana w
          południowo-amerykańskie krajobrazy , robi wrażenie. Sam 'Che' idealistyczny ,
          naiwny - jakas tęsknota wyziera z tego obrazu. Opowieść o przyjazni i przemianie
          film wart uwagi dałbym mu 7 na 10.
          Jak ktos się spodziewa czegoś mocnego to propnuje obejrzeć coś innego :) albo
          przejść sie ulicami Siedlcec po zmroku :)).

A jak jestem przy temacie kina i mocnych wrażeń to pierwszy raz od wielu lat
          naprawde nastraszył mnie film : Klątwa (The Grudge) , dla fanów tego rodzaju
          kina (horrorów) naprawdę gratka.
          • filmmix Re: Dzienniki motocyklowe ... 17.05.05, 00:41
            "Dzienniki motocyklowe" dostały oscara za najlepszą piosenkę...
            A co do "Klątwy" - nie przestraszyła mnie aż tak bardzo, po tych filmach jakie
            widziałam na festiwalu w Cieszynie: "Audition" Takeshi Miike (podobno Gutek Film
            ma wprowadzić ten film na nasze ekrany) i koreańskim "The tale of two sisters"
            (nigdy nie zapomnę wypełnionego po brzegi kina, kiedy nagle rozlega się wśród
            widzów jeden wielki krzyk przerażenia...)
            • Gość: Bambi Re: Dzienniki motocyklowe ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 07:45
              > koreańskim "The tale of two sisters"

podobno fachowcy odhorrorów z hollywood jadą się uczyć kręcenia filmów własnie
              na wschód - jak mówisz/piszesz bede musiał obejrzeć ale to rozumiem jeszcze nie
              weszło na ekrany ?
            • Gość: Pawełek Re: Dzienniki motocyklowe ... IP: *.bci.net.pl 17.05.05, 09:24
              filmmix napisała:

> "Dzienniki motocyklowe" dostały oscara za najlepszą piosenkę...
              > A co do "Klątwy" - nie przestraszyła mnie aż tak bardzo, po tych filmach jakie
              > widziałam na festiwalu w Cieszynie: "Audition" Takeshi Miike (podobno Gutek
              Fil
              > m
              > ma wprowadzić ten film na nasze ekrany) i koreańskim "The tale of two sisters"
              > (nigdy nie zapomnę wypełnionego po brzegi kina, kiedy nagle rozlega się wśród
              > widzów jeden wielki krzyk przerażenia...)

ostatni horror jaki zobaczyłem to The Ring - wersję japońską rzecz jasna, ale i
              tak jedyny horror, który kiedykolwiek zrobił na mnie wrażenie to Egzorcysta.
              Nawet się trochę bałem, ale miałem może jakieś 13 lat :-), gdy to widziałem.
              The Ring też ma całkiem przyzwoity moment, gdy niegrzeczne dziewcze wychodzi ze
              studni...:-)))
              • Gość: Bambi Re: Dzienniki motocyklowe ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 10:44
                > zrobił na mnie wrażenie to Egzorcysta

no ja pamietam jeszcze The Shining z Nicolsonem :)
                • Gość: Pawełek Re: Dzienniki motocyklowe ... IP: *.bci.net.pl 17.05.05, 10:52
                  Gość portalu: Bambi napisał(a):

> no ja pamietam jeszcze The Shining z Nicolsonem :)

leci to teraz w Ale Kino. Zawsze chciałem to obejrzeć, ale nigdy nie było jakoś
                  okazji. Widziałem jedynie remake Lśnienia i raczej to takie popłuczyny były. Po
                  Kubricku spodziewam się znacznie więcej. Oprócz Lśnienia w Ale Kino można teraz
                  zobaczyć Mechaniczną Pomarańczę - kolejny film Kubricka, który dobrze jest znać.

zdrówka
                  • Gość: Bambi Re: Dzienniki motocyklowe ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 11:00
                    > zobaczyć Mechaniczną Pomarańczę

to chyba dość trudny film , nie oglądałem ale tak słyszałem, prawda to ?
                    • Gość: Pawełek Re: Dzienniki motocyklowe ... IP: *.bci.net.pl 17.05.05, 11:15
                      Gość portalu: Bambi napisał(a):

> > zobaczyć Mechaniczną Pomarańczę
                      >
                      > to chyba dość trudny film , nie oglądałem ale tak słyszałem, prawda to ?

hmmm, nie wiem co Ci odpowiedzieć, bo nie bardzo rozumiem, co masz na myśli
                      mówiąc trudny film, każdy ma swoją skalę.
                      • Gość: Bambi Re: Dzienniki motocyklowe ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 11:21
                        Dobra, nie oglądałem więc się nie wypowiadam
                      • Gość: Plyer Re: Dzienniki motocyklowe ... IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 17.05.05, 20:12
                        Okazę, że wcale nie trudny. Przełomowa jest w nim odwaga w swobodnym -
                        zwłaszcza jak na 1971 r. - pokazaniu przemocy (po premierze bandy w Anglii się
                        na nim wzorowały) i seksu. Sama fabuła prosta, bez eksperymentów narracyjnych
                        itp. Odważę sie nawet stwierdzić, że film w lekkim tonie, który ma jeszcze
                        bardziej porazić tym sex & violence.
                        • Gość: Player Re: Dzienniki motocyklowe ... IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 17.05.05, 20:13
                          Na początku miało być: "okazuje się"
                        • Gość: filmmix Re: Dzienniki motocyklowe ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 08:30
                          jeszcze jeden argument, dla którego warto obejrzeć film Kubricka - "Mechaniczna
                          pomarańcza" jeszcze do niedawna była filmem w Polsce zakazanym...Jedyna kopia w
                          kraju leżała w Filmotece Narodowej i NIKT nie miał szans na obejrzenie :))
                          Bardzo bano się tego, że film w dość kontrowersyjny sposób może zachęcać do
                          aktów przemocy...
                          a teraz panie! oglądać!
    • Gość: Pawełek Do Filmmix IP: *.bci.net.pl 17.05.05, 14:06
      Marto moja droga :-)
      mam wielką i gorącą prośbę :-) Kiedyś podrzucałaś taki tfu link na stronę,
      gdzie można było się dowiedzieć co dany Naj lub inne Na żywo w swoim
      najbliższym numerze filmowego podrzuca. Szukałem trochę w archiwalnych wątkach,
      ale jakoś odnaleźć nie mogę. Wskazałabyś jeszcze raz ten link? Nie po to, rzecz
      jasna, aby na niego kliknąć, bo szanować się trzeba...no dobra, raz kliknę :-)

z góry dzięki wielkie :-)
    • filmmix Re: Dzienniki motocyklowe ... 17.05.05, 14:59
      więc tak:
      www.jacky.republika.pl/index.html oto link (nie przeklikaj się ;-))
      "Lśnienie", "Mechaniczna Pomarańcza" - TRZEBA zobaczyć! ( no można jeszcze
      przeczytać książki na podstawie których nakręcono oba ARCYDZIEŁA :)))
      inne filmy Kubricka które będą na ale kino to "Full Metall Jacket" (o wojnie w
      Wietnamie) i "Barry Lyndon" (dramat kostiumowy).
      A horrory te najlepsze to niestety, tylko na festiwalach można oglądać...
      Filmy Taakashi miike będą w tym roku w Cieszynie...
      • Gość: Pawełek Re: Dzienniki motocyklowe ... IP: *.bci.net.pl 17.05.05, 15:40
        dzięki za link

zdrówka

• Gość: Pawełek Re: Dzienniki motocyklowe ... IP: *.bci.net.pl 17.05.05, 15:43
        No i prosze, "Płytki grób" w Filmie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka