Dodaj do ulubionych

Trochę sondaży:)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 07:57
bi.gazeta.pl/im/6/2859/m2859296.jpg
Przepraszam, ale trochę pozytywnych emocji - przynajmniej dla mnie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: kuba Re: Trochę sondaży:) IP: 217.153.224.* 08.08.05, 08:07
      Cieszysz sie, ze Lepper +4% ? :)
    • Gość: gooośść Re: Trochę sondaży:) IP: 81.15.159.* 08.08.05, 09:43
      mariano, nie ciesz się PiS zwiera szyki i dołącza do O. Rydzyka czyli partii Macierewicza i Olszewskiego. Oj będzie się działo. Stosy coraz bliżej.
      • emektb Re: Trochę sondaży:) 08.08.05, 11:30
        na pohybel odmieńcom:))
        • klemens.klemens Re: Trochę sondaży:) 08.08.05, 11:35
          Przykro to mówić, ale Samoobrona chyba pogodzi zarówno PiS jak i PO.
        • bambii Re: Trochę sondaży:) 08.08.05, 13:15
          nie tak emektb , mowi sie tak : "śmierć siepaczom" ;))
    • kinguch Re: Trochę sondaży:) 08.08.05, 16:22
      jedno co tu pozytywne zauważyłam to spadek towarzysza Cimoszki! czy naprawdę
      Polakom aż tak chce się mieć SLD na stołkach???qrcze niby wszyscy krzyczą że są
      przeciw [ko}muchom a tu taka niespodzianka :) brawo towarzysze w jedności
      siła!!!
      Pozdrawiam K

PS
      mój głos przeciwko Cimoszewiczowi!

• klemens.klemens Re: Trochę sondaży:) 08.08.05, 17:05
        Co do SLD zgoda, jednak Cimoszewicza żal.
      • Gość: mariano Re: Trochę sondaży:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 18:06
        Pozytywny jest wzrosy poparcia dla Tuska i dla PO. Ale w dalszym ciągu twierdzę,
        że te sondaże to tylko zabawa - chociaż poprawiają nieco nastrój:) Leperem się
        nieprzejmuję - nie chcę nawet o nim myśleć.
        • no_login Re: Trochę sondaży:) 08.08.05, 19:12
          > że te sondaże to tylko zabawa
          i możliwość manipulowania ludźmi
        • Gość: miś Re: Trochę sondaży:) IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 08.08.05, 20:53
          Mariano. Nie masz się czym chwalić odnośnie Tuska. Zgadzam się (rzadko) z J.
          Urbanem który napisał " Kompleks mikrego kombatanctwa bez przerwy wyłazi z
          Tuskowej Solidarności i dumy" Kto to jest Tusk jako postać polityczna? Marny
          gracz "podczepiający" się kiedyś pod KLD, która niewiele wskórała, później UW i
          wreszcie PO z dwoma postaciami Olechowskim i Płażyńskim. Co zrobił jako
          senator? co zrobił jako poseł? A już jego reklama wyborcza, żeby nie ubliżać,
          jest co najmniej śmieszna. "Tatuś pracował fizycznie na utrzymanie rodziny",
          ale zaszczyt, przecież wielu ludzi tak robiło. Kto i co upoważnia go do
          podczepiania się pod Solidarność, której ideałami nie był ani wolny rynek, ani
          grabież socjalnych przywilei ludzi pracy, które właśnie głosi Tusk. Jestem w
          trakcie przeglądanie jego książki (bo czytać nie bardzo się daje) po poznaniu
          całosci może jeszcze coś dołożę twojemu idolowi. Żebyś nie miał wątpliwości co
          do moich zapatrywań, to nie wywodzę się z rodziny PZPRowskiej, ani SLDowskiej.
          Ale poglądy mam lewicujące, a moim idolem na którego ktoś już gdzieś tu się
          powoływał (chyba jakiś gość, ale nie jestem pewien) był i pozostanie nie żyjący
          już, wspaniały człowiek i Polak Aleksander Małachowski.
          • razowiec Re: Trochę sondaży:) 08.08.05, 21:19
            Gdyby tegoroczne wybory odbyły się na początku sierpnia, to w głosowaniu prezy-
            denckim najwięcej głosów - 19 proc. zdobyłby Lech Kaczyński, natomiast wybory
            parlamentarne wygrałaby Platforma Obywatelska z 20 proc. poparciem - wynika
            z sondażu przeprowadzonego przez TNS OBOP na zlecenie portalu internetowego
            Wirtualna Polska.

Drugi w rankingu prezydenckim jest Włodzimierz Cimoszewicz z 18 proc. wynikiem,
            a trzeci Donald Tusk, który otrzymał 17 proc. głosów respondentów. Kolejne
            miejsca zajęli: Andrzej Lepper (7 proc.), Zbigniew Religa (6 proc.), Maciej
            Giertych (4 proc.), Marek Borowski (3 proc.).

W sondażu parlamentarnym na drugim miejscu uplasowało się PiS z 19 proc. popar-
            ciem, następnie po 7 proc. głosów uzyskały: LPR, Samoobrona, SLD. Poparcie dla
            pozostałych uwzględnionych w badaniu partii nie przekroczyło 5 proc. progu
            wyborczego.

Sondaż został przeprowadzony przez telefon w dniach 5-6 sierpnia, na ogólnopols-
            kiej próbie osób powyżej 18 roku życia. Na stronie internetowej nie podano
            liczby osób, które uczestniczyły w sondażu.
          • Gość: mariano Re: Trochę sondaży:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 23:28
            Misiu mój misiu. Nie napisałem nigdzie Tusk idolu ty mój. Bo i nie jest nim. Co
            do jego przeszłości - niejeden z towarzyszy dzisiaj chciałby móc się nią
            pochwalić. Co do promocji i kampanii - słaba, ale nie mamy pieniędzy z budżetu
            państwa na spektakle w stylu PiSu. Mam dość powoływania się na steropian i
            patrzenie w tył. Książki nie czytałem (Lepera za to tak:)). Nie interesują mnie
            to jakie masz zapatrywania - a na pewno nie będę cię oceniał z ich perspektywy.
            Ale z jednym się nie mogę z Tobą zgodzić. Wśród tych kandydatów Tusk jest na
            pewno jednym z uczciwszych ludzi, który nie ma się czego wstydzić, osobą, która
            zarabia i zarabiała na chleb uczciwą i ciężką pracą. Będę głosował na Tuska nie
            dlatego, że jest szefem formacji politycznej do której należę, ale dlatego, że
            jest to facet z zasadami. Znam go i wierzę w to co mówię.
            • Gość: Pawełek Re: Trochę sondaży:) IP: *.bci.net.pl 09.08.05, 09:54
              Gość portalu: mariano napisał(a):

Co do promocji i kampanii - słaba, ale nie mamy pieniędzy z budżetu
              > państwa na spektakle w stylu PiSu.

trochę zaskakujesz mnie tym ubogim wizerunkiem...

z innej beczki, osobiście uważam, że spot Tuska jest całkiem przyzwoity, dużo
              lepszy niż Kaczyńskego, czy Borowskiego. Mniej nadęty. Tusk odwołuje się do
              swojej przeszłości bo jakby nie patrzeć ma do czego. Czekam teraz na kampanijny
              start Cimoszewicza...do swojej przeszłości pewnie się nie odwoła... :-)
              • mattiz Re: Trochę sondaży:) 09.08.05, 16:34
                To Cimoszewicz ma w ogole jakas przeszlosc... jeszcze wszystkiego nie wybielil??
              • kinguch Re: Trochę sondaży:) 09.08.05, 16:40
                Gość portalu: Pawełek napisał(a):

>
                > z innej beczki, osobiście uważam, że spot Tuska jest całkiem przyzwoity, dużo
                > lepszy niż Kaczyńskego, czy Borowskiego. Mniej nadęty. Tusk odwołuje się do
                > swojej przeszłości bo jakby nie patrzeć ma do czego. Czekam teraz na
                kampanijny
                >
                > start Cimoszewicza...do swojej przeszłości pewnie się nie odwoła... :-)

Cimoszewicz a jakże może się odwołać i pokazać publicznie legitymację
                partyjną!!!!

.......
                Rozumiem, że ludzi strasznie wzrusza to jak pokazuje się rodzinę, no cóż bywa,
                jednak głęboko się zastanawiam czy aby na pewno chodzi o to żeby popatrzeć na
                Tuska dzieci i zdjęcia, jaki to wspaniały robotnik z niego był, duża część
                Polaków haruje całymi dniami, ale jakoś nie pokazują wszem i wobec co to za
                wspaniali z nich ludzie, bo harują na własne dzieci!!! Nie podoba mi się
                zupełnie spot Tuska uważam że bardziej wartościowe jest pokazanie, choć części
                programu(nakarmienia ludzi mrzonkami), bo przynajmniej wtedy-wciąż liczę, że
                Polacy się ucywilizują i że im komuna w końcu przestanie imponować-będzie
                wiadomo, z czego rozliczać! Bo co mi z tego, że Tusk powie dwa dni przed
                wyborami, co zamierza a na stronie ba nawet tydzień wcześniej to opublikuje ja
                chce poznać zamiary dużo wcześniej a nie jego rodzinę!!!!
                Pozdrawiam K
                • j.b102 Re: Trochę sondaży:) 09.08.05, 23:19
                  To prawda, że bardzo wiele osób pracuje fizycznie i to prawda, że nie robię z
                  tego niewiadomo czego. Ale dlatego nie pokazują tega na zewnątrz gdyż są zbyt
                  leniwi żeby oprócz odpracowania tego co potrzeba zająć się czymś jeszcze
                  dodatkowych. Żeby mieć jakąś pasją, a nie tylko myśleć praca - dom - rodzina.
                  Czasami nie wiedzą jak się do tego zabrać. Czasami uważają polityką za
                  najgorsze zło. Spot Tuska ma trafić do takich właśnie ludzi. Do tych którzy
                  może coś by mogli zrobić dla siebie, rodziny, społeczeństwa. Coś wiecej niż
                  tylko narzekanie i biadolenie.
                  Trzeba im pokazać,że zwyczajny człowiek może wiele. Oczywiście nie od razu.
                  Trzeba czasu. Ale trzeba też woli działania.
                  • pigula5 Re: Trochę sondaży:) 09.08.05, 23:25
                    j.b102, a co on (Tusk) takiego dobrego zrobił??
                    • moler1 Re: Trochę sondaży:) 10.08.05, 09:50
                      pigula5 napisała:

> j.b102, a co on (Tusk) takiego dobrego zrobił??

jeszcze nie skompromitował się w istotny sposób, reszta konkurencji ma już na
                      tym polu znaczne sukcesy :-)
                  • kinguch Re: Trochę sondaży:) 10.08.05, 11:00
                    j.b102 napisał:

> To prawda, że bardzo wiele osób pracuje fizycznie i to prawda, że nie robię z
                    > tego niewiadomo czego. Ale dlatego nie pokazują tega na zewnątrz gdyż są zbyt
                    > leniwi żeby oprócz odpracowania tego co potrzeba zająć się czymś jeszcze
                    > dodatkowych. Żeby mieć jakąś pasją, a nie tylko myśleć praca - dom - rodzina.
                    > Czasami nie wiedzą jak się do tego zabrać. Czasami uważają polityką za
                    > najgorsze zło. Spot Tuska ma trafić do takich właśnie ludzi. Do tych którzy
                    > może coś by mogli zrobić dla siebie, rodziny, społeczeństwa. Coś wiecej niż
                    > tylko narzekanie i biadolenie.
                    > Trzeba im pokazać,że zwyczajny człowiek może wiele. Oczywiście nie od razu.
                    > Trzeba czasu. Ale trzeba też woli działania.

Wielu jest takich co działa na polu regionalnym, są robotnikami, harują i chcą
                    coś zrobic dla innych, jednak wciaż wiele osób nie wie jak cięzka jest ich
                    praca. Poza tym spot Tuska pokazuje jak ważne są układziki...
                    ja wciąż twierdzę że rodzinę Tuska to owszem moge poznać ale po wyborach teraz
                    chcę konkretów, a nie opowiadania pierdół!!! co wniesie do polityki to że
                    obywatele zobaczą jak to tusk na linie zjeżdza ;) ja chcę znac plan, co chce
                    zrobić zeby "zjezdzanie na linie" odbywało się za godziwą wypłatę!!!!
          • Gość: malinka Re: Trochę sondaży:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 17:33
            Niech żyje masoneria!
    • Gość: mariano Re: Trochę sondaży:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 13:10
      Te dzisiejsze też są niezłe - 24 Tusk, 22 Kaczor, 21 Cimoszewicz
      :)
      • Gość: miś Re: Trochę sondaży:) IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 09.08.05, 15:58
        Tusk widocznie kupił sobie sondaże w "RZ". Co to za sądaż telefoniczny? Tak jak
        powiedziałem juz wcześniej. Ten kandydat jak dojdzie do prawdziwej rozgrywki na
        argumenty nie ma nic do zaproponowania oprócz podatku 3x15%, który uderzy w
        d...ę najbiedniejszych. On nie ma pojęcia o państwie, jego wypociny zawarte w
        reklamówce wyborczej to hasła dla tych, którym można wciaskać kit. Dziwię się,
        że nawet na tym forum znaleźli się naiwni i podobało sie im to, że kandydat na
        prezydenta pokazuje gdzie sie urodził, dzieci mówią, że tatuś pracował
        fizycznie żeby utrzymać rodzinę, tak jak by miliony Polaków żyły w luksusie, a
        jeden Tusk (lub niwielu podobnych) musiało pracować fizycznie. Przecież on na
        dziś nie ma żadnego programu, baaa on nie ma pojęcia o programie dla Polski i
        Polaków, poza popieraniem Białorusinów w dążeniu do wyzwolenia się z pod rządów
        Łukaszenki. To mały człowieczek rządny władzy. To liberał, który nie może
        stanąć u steru władzy w dzisiejszej sytuacji. Wg moich przewidywań w
        październiku zajmie 4 miejsce z wynikiem ok 9-10% i to wszystko na co go stać
        przy poparciu większej części tzw biznesmenów, którym marzy się podatek 15%.
        • Gość: Pawełek Re: Trochę sondaży:) IP: *.bci.net.pl 09.08.05, 17:09
          Gość portalu: miś napisał(a):

> Tusk widocznie kupił sobie sondaże w "RZ". Co to za sądaż telefoniczny?

metodą CATI misiek :-)))
          • Gość: miś Re: Trochę sondaży:) IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 09.08.05, 18:03
            Pawełku, badania metodą CATI to badania marketingowe i dotyczą badania rynku na
            linii sprzedaż-klient. Chyba że Tuska chcą sprzedać.
            • no_login Re: Trochę sondaży:) 09.08.05, 21:01
              > badania metodą CATI to badania marketingowe i dotyczą badania rynku na
              > linii sprzedaż-klient.
              CATI-Computer Aided Telephone Interviews, chyba można tę metodę stosować
              i do innych badań
              • Gość: Pawełek Re: Trochę sondaży:) IP: *.bci.net.pl 10.08.05, 10:04
                no_login napisał:

> > badania metodą CATI to badania marketingowe i dotyczą badania rynku na
                > > linii sprzedaż-klient.
                > CATI-Computer Aided Telephone Interviews, chyba można tę metodę stosować
                > i do innych badań

do wszystkich badań marketingowo-socjologicznych. Bardzo popularna zabawa przy
                badaniu wizerunku, słuchalności, czytelnictwa, oglądalności, popularności itd...
                :-)
                • emektb Re: Trochę sondaży:) 10.08.05, 10:09
                  a ja nie wiedziałem, że polityka się wyborcom nie sprzedaje. wychodzi na to, że
                  w czasie kampanii to pewnie przekonuje się ludzi rzeczowymi argumentami...
                  • Gość: Pawełek Re: Trochę sondaży:) IP: *.bci.net.pl 10.08.05, 10:48
                    emektb napisał:

> a ja nie wiedziałem, że polityka się wyborcom nie sprzedaje. wychodzi na to,
                    że
                    >
                    > w czasie kampanii to pewnie przekonuje się ludzi rzeczowymi argumentami...

no jak to? chcesz mi wmówić, że kandydata się kreuje? hehe :-))))))))))
                    Trudno mi w to uwieżyć, zawsze słyszałem artykułowane w ustach kandydatów same
                    logiczne i niepodważalne argumenty :-)))
                    • Gość: miś Re: Trochę sondaży:) IP: 81.15.159.* 10.08.05, 10:52
                      podaj kilka tych niby niepodważalnych argumentów. hi hi hi
                      • no_login Re: Trochę sondaży:) 10.08.05, 14:52
                        i może kilka logicznych :-)
            • Gość: Pawełek Re: Trochę sondaży:) IP: *.bci.net.pl 10.08.05, 09:53
              Gość portalu: miś napisał(a):

> Pawełku, badania metodą CATI to badania marketingowe i dotyczą badania rynku
              na
              >
              > linii sprzedaż-klient.
              poważnie mówisz? hehe :-)))

Chyba że Tuska chcą sprzedać.

• pigula5 Re: Trochę sondaży:) 09.08.05, 23:04
          misiu, popieram. Takie spoty jak Tuska nic nie mówią. Czym on się chwali, że
          był robotnikiem? i fizycznie zarabiał na rodzinę. 75% Polaków tak robiło i
          robi. Ale co ma biedak pokazywać jak do tej pory ("Polityka") nie ma nawet
          żadnego programu, więc co ma pokazać. Moja mama mówi, ze z niego byłby
          prezydent jak z koziej d..y trąba.
          Ja mogę tylko dodać ze swojej strony, że Tusk nadaje się na prezydenta, jak ja
          na cnotliwą pannę. Nie ma mądrzejszego i prawdziwego chłopa w Polsce. Ja tam
          wolałabym Olechowskiego, a w ostateczności nawet Cimoszewicza.
          • kinguch Re: Trochę sondaży:) 10.08.05, 11:04
            pigula5 napisała:

>mądrzejszego i prawdziwego chłopa w Polsce. Ja tam
            > wolałabym Olechowskiego, a w ostateczności nawet Cimoszewicza.

OOOOOO widze że ktoś towarzysza Cimoszkę popiera!!! to się chwali!!! mało nam
            SLD narozrabiało do tej pory, a jak niech dalej kradna, a Oleksy i Miller z
            nimi BRAWO BRAWO!!!!
            Widzę tu bardzo perspektywiczne myślenie, toż po co nam młodzi w Polsce toz
            starsi moga do 70 robić!!!! oj SLDowcy łaczą się jak widzę!!

• emektb Re: Trochę sondaży:) 10.08.05, 11:09
              jakoś miłością do oleksego nie pałam, ale tusk i kaczyński młodzi są? tak?
              • kinguch Re: Trochę sondaży:) 10.08.05, 11:30
                Oj nie sprecyzowałam myśli jak widać, więc szybciutko się poprawiam!!! Więc
                młodzi to młodzi obywatele! A tak jakoś dodatkowo wczorajszy artykuł z Onetu mi
                się przypomniał, w którym pisało o przedłużeniu wieku emerytalnego dla kobiet
                do 65roku życia! Widać w ostatnich podskokach jeszcze coś chcą zmienić SLDowcy!
                A tu taka niespodzianka ludzie mimo ucieczki za granicę "młodych obywateli" i
                to niestety z powodu kiepskiej polityki chcą wciąż zostawić na stołkach dawny
                przebrzmiały rząd! Z byłym partyjniakiem na czele!
                Teraz chyba bardziej konkretnie i zrozumiale się wyraziłam :D
                • emektb Re: Trochę sondaży:) 10.08.05, 15:22
                  okej:) ale z tym wiekiem emerytalym to bym się tak nie obruszał. jak
                  równouprawnienie, to równouprawnieni, tak, czy nie? :))
                  • kinguch Re: Trochę sondaży:) 10.08.05, 18:11
                    no pewnie że tak tylko! nie bardzo wiem co taki murarz na budowie może robić w
                    wieku 65lat, chyba tylko wapno mieszać!!! i czekam teraz jak podniosa wiek tak,
                    hmmmm do 80 a co jak szaleć to szaleć to i w wieku 80lat trochę ludzi jeszcze
                    dożywa ;) zawsze to jakaś siła robocza! a SLDowcy już się nakradli więc im to
                    wszystko jedno :D jak z resztą całemu rządowi!!
    • krzycho1252 Re: Trochę sondaży:) 11.08.05, 13:13
      Dyktator, prowokator czy polityczna katastrofa ? Po Zycie G. czas na Jana Marię
      Władysława R ?
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2863991.html
      • Gość: mariano Re: Trochę sondaży:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 14:06
        Krzysiu pewnie wakacje miałeś - bo dawno nie miałem przyjemności czytać
        wypowiedzi Tych:)
        Wyborcza jak zwykle celuje w swych złośliwościach w stosunku PO. Nie martwi
        mnie to zbytnio, bo wszyscy milusińscy GW nie przekraczają progu wyborczego:)
        A info GW to zwykłe spekulacje.
    • Gość: mariano Re: Trochę sondaży:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 17:46
      OBOP - PO 27, PiS 23, Samoobrona i SLD 8, LPR 7, SDPLiUP 6, Samoobrona Narodu
      Polskiego 6
      Mam nadzieję, że tendencja się utrzyma:)
      • krzycho1252 Re: Trochę sondaży:) 11.08.05, 20:44
        O. I jeszcze wiecej pozytywnych emocji.Jak widzisz czasami piszą to co się chce
        przeczytać.Pierwsze miejsce w sondażach jest ryzykowne a nuż wyciągną jakąś
        błędną deklarację podatkową.Niedobre to miejsce w sondażach,oj niedobre.
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2865886.html
      • krzycho1252 Re: Trochę sondaży:) 11.08.05, 20:44
        O. I jeszcze wiecej pozytywnych emocji.Jak widzisz czasami piszą to co się chce
        przeczytać.Pierwsze miejsce w sondażach jest ryzykowne a nuż wyciągną jakąś
        błędną deklarację podatkową.Niedobre to miejsce w sondażach,oj niedobre.
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2865886.html
        • Gość: gooośść Re: Trochę sondaży:) IP: 81.15.159.* 12.08.05, 10:39
          A może wiecie co z "perłą" siedleckiego samorządu L. Szymańskim, na którym miejscu wylądował na liście LPR?
          • Gość: mariano Re: Trochę sondaży:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 11:50
            Nie wylądował:))))
            • emektb Re: Trochę sondaży:) 12.08.05, 12:32
              pan Leszek so sejmu nie będzie startował. tak zdecydował sztab elpeerków.
              będzie za to jasno świecił na siedleckim firmanencie. będzie kandydatem
              giertychów na prezydenta siedlec. ktoś śmiał się, że będziemy w siedlcach stosy
              budowac. no więc powiem tak: kto wie?:))))
              • blue_lantern Re: Trochę sondaży:) 12.08.05, 16:13
                No to wreszcie mieszkańcy miasta będą mieli doskonały powód aby pójść do urn.
                Głosować przeciw :-))
    • krzycho1252 Re: Trochę sondaży:) 12.08.05, 13:49
      Źle się zapowiadało ale dobrze się kończy dla alpinisty.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2866049.html
    • krzycho1252 Re: Trochę sondaży:) i obok 12.08.05, 15:17
      W ŻS R.Ambroziewicz mówi..."Tak jak większość Polaków, ja również nie ufam
      politykierom wywodzącym sie z takich formacji politycznych jak Samoobrona czy
      LPR, posługujących się w swojej działalności populizmem i demagogią. Nie
      wierzę aferzystom z SLD,którzy w przeciągu ostatnich czterech lat pokazali, na
      co stać kolesiów posła Pęczaka, uwikłanych w największe afery III RP."
      Wypowiada się z Samoobrony RP G. Skwierczyński i Anonim ( zdjęcie) z
      Socjaldemokracji Polskiej
      • pigula5 Re: Trochę sondaży:) i obok 12.08.05, 20:54
        Najlepszy jest red. nacz. Extra. SLD nie dało mu zarobić (na reklamie
        wyborczej) to jest jedynym ugrupowaniem, które krytykuje. To jest przykład
        bezstronności dziennikarskiej mojego "kochanego" szefa z ksywą "czysta brożka".
        Co prawda przeprosił nas, ale ja mu to zapamiętam. Życzę mu dużo zdrowia, ale
        może się jeszcze kiedyś trafi.
        • emektb Re: Trochę sondaży:) i obok 12.08.05, 22:02
          no to ja chciałem oficjalnie tu powiedzieć, że te "czyste broszki" to nie wina
          jwk, tylko zasadniczo naszych, redakcyjnych, głupich żartów. jwk nawet wtedy w
          redakcji nie było. sie wówczas urlopował. wiem co mówię, sam go zastępowałem:)
          • no_login Re: Trochę sondaży:) i obok 13.08.05, 20:11
            problem był nie tylko z podpisem :-)))
    • krzycho1252 Re: Trochę sondaży:) 16.08.05, 22:01
      Nowe stare sondaże ale mariano się ucieszy.
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2871155.html
      • Gość: mariano Re: Trochę sondaży:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 23:36
        Najważniejsze, że gazeta znowu pisze o Rokicie i Tusku jednym tchem - pewnie
        zapomnieli, że kilka dni temu pisali inaczej:))
        • mattiz Re: Trochę sondaży:) 17.08.05, 08:29
          Gość portalu: mariano napisał(a):

> Najważniejsze, że gazeta znowu pisze o Rokicie i Tusku jednym tchem - pewnie
          > zapomnieli, że kilka dni temu pisali inaczej:))
          Gazeta w ogole ma tendencje do pisania w stylu Trybuny w latach 80-tych.
          Plotka, plotka poszerzona, zdementowanie po dwoch tygodniach na 18 stronie
          malym drukiem... a jak kogos lubi, to na pierwszej stronie bedzie 'dementowac'
          fakty publikowane mimochodem w innych gazetach, telewizji i radiu...
          A Tusk wygra, bo do II tury wejdzie z Kaczynskim, a w takim wypadku, ze strachu
          przed PiS-em na Tuska zaglosuje zapewne nawet elektorat SdPl'u, PSL, i PeDałów.
          Ludzie, ktorzy popieraja Wlodzimierza Iljicza Cimoszewicza pewnie 'sie
          zdystansują' i jak zwykle nie obejdzie ich los Polski, tylko w serwetke beda w
          kacie plakac, ze im znowu stolki przez lata wygrzane spod czterech liter
          zabieraja...
          • Gość: gooośść Re: Trochę sondaży:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 09:50
            mattiz, ciekawe jak szybko będziesz pisał źle o Tusku i nowej władzy(po
            wyborach) jak obecnie piszesz o "Iliczu" i jego ludziach? Szybko zmieniasz
            poglądy.
            Tusk tak nadaje się na prezydenta jak ty kaznodzieję.
            Od kiedy przestałeś czytać Trybunę? Tylko nie wypieraj się, że jej nie czytałeś.
            Niestety, twój idol Tusk zachowuje się jak gó..arz, a nie polityk. Zniżył się
            już w swojej demagogii do poziomu bruku. Rasowy polityk tak się nie zachowuje.
            Ja też kiedyś myślałem, że on będzie prawdziwym politykiem, a on tak jak inni
            zajmuje się plotkami i głosi plotki. "pracował fizycznie aby utrzymać rodzinę",
            ale nowina co?, reszta Polaków to sami dyrektorzy? Niech pokaże swój program,
            którego do tej pory nikt nie zna. A jak piszesz Iliczowi (choć to nie mój idol)
            Tusk nie dorasta do pięt.
            • Gość: mattiz Re: Trochę sondaży:) IP: *.sed.pl 17.08.05, 10:44
              Zle pisalem o SLD przed poprzednimi wyborami zle bede o nich pisal, bo obok
              przewodniczącego samoobrony kazdy czlonek SLD to zagrozenie dla Polski.
              Nie jestem goracym zwolennikeim Tuska, ale uwazam po prostu ze w wyborach
              prezydenckich to najrozsadniejszy kandydat. A II tura miedzy Tuskiem a
              Kaczynskim bedzie dla mnie tylko powodem do radosci, ze dwoch najbardziej
              zblizonych do idei dobrego kandydata bedzie ze soba rywalizowac...
              Wladimir Cimoszewicz wspaniale sie prezentuje na konferencjach prasowych
              zwolywanych co i rusz za nasz państwowe pieniadze w celu dementowania faktu
              jego przestępstw... W koncu marszalek... ma prawo... A jak kazdy czlonek SLD z
              luboscia wydaje publiczne pieniadze dla swej propagandy... Zostalo z dawenych
              czasow.
              P.S. Trybuny nigdy nie mialem w reku, jej styl znam tylko z cytowań w innych
              źródlach. Z lewackich pism w celach historycznych miewalem Głos Wybrzeża z lat
              80-tych i z grudnia 70, zeby zobacvzyc, jak oni wtedy klamali...
            • moler1 Re: Trochę sondaży:) 17.08.05, 11:07
              Gość portalu: gooośść napisał(a):

A jak piszesz Iliczowi (choć to nie mój idol)
              >
              > Tusk nie dorasta do pięt.

hmmm, mocne słowa. Twierdzisz, że Tusk nie dosięga do pięt takiemu gównu jak
              Cimoszewicz? Bardzo mnie moi rodacy zaskakują....
              • Gość: gooośść Re: Trochę sondaży:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 12:26
                Tak się akurat składa, że dobrze znam cały przekrój polskiej prasy, a obecnie
                polskojęzycznej. Odnośnie dzienników z Wybrzeża to nawet b. dobrze. Na temat
                Waszych idoli Tuska i Kaczyńskiego porozmawiamy za rok. Dalej jednak twierdzę,
                że do pięt Cimoszewicza (charakter, kultura, wykształcenie(powtarzam, że to nie
                mój idol) tej dwójce daleeeeeekooooo. molier - odnośnie tego
                stwierdzenia "gówna" to świadczy to tylko o twojej kulturze, nienawiści do
                drugiego człowieka i nieznajomości podstawowych zasad polityki, czyli o twoim
                analfabetyźmie. No i modnym dziś oszołomstwie.
                • Gość: mattiz Re: Trochę sondaży:) IP: *.sed.pl 17.08.05, 12:53
                  > nieznajomości podstawowych zasad polityki, czyli o twoim
                  > analfabetyźmie.
                  Wyksztalcony Gosciu - AnalfabetyZm, a nie analfabetyźm, i swiadczy też o
                  analfabetyZmie!!! Śmieszny błąd akurat w takim wyrazie. Oryginalny rzeklbym
                  nawet!
                  P.S. Teraz Głosu Wybrzeża osobiscie nie czytuje, bo jakos go nie ma (no patrz,
                  co za szkoda!!!), a to, co napisalem odnosilo sie do wydań z lat, kiedy nie
                  bylo Wyborczej, ani Wprost... Nawt Newsweek'a Polska nie bylo, wiesz??!!
                  • neutron6 Re: Trochę sondaży:) 17.08.05, 13:25
                    mattiz, nie śmiej się, bo goośść nadrabia twoje braki - które ty masz. (o=ó - z=ź itd) A przecież w j. polskim są takie litery ź,ó,ż, które dla ciebie są obce. Nie we wszystkim, ale niektóre poglądy tego "goośścia" popieram.
                    • Gość: mattiz Re: Trochę sondaży:) IP: *.sed.pl 18.08.05, 14:46
                      Nie uzywam polskich liter na komputerze, bo mi tak wygodniej, ale przynajmniej
                      nie popelniam bledow ortograficznych. Analfabetyzmie jest forma prawidlowa, a
                      nie analfabetyźmie. i tyle...
                      I nie zdarza mi sie popelniac bledow typu "blądynka, chistoria, zażądzanie,
                      mruwka.. itp" a to widac rowniez i bez polskich liter...
                • Gość: n_l Re: Trochę sondaży:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 14:17
                  > że do pięt Cimoszewicza (charakter, kultura, wykształcenie <cut>)
                  > tej dwójce daleeeeeekooooo
                  masz słuszność, daleko, bardzo daleko, od głowy do pięt, gdzie mr C.
                  ma charakter i kulturę, faktycznie daleko...
                  tylko z wykształceniem będzie chyba problem, nie wszyscy mieli
                  okazję (i chęć) kształcić się wg dobrych, sprawdzonych, moskiewskich
                  zasad

> molier
                  drobna uwaga, jeśli szanujesz swych interlokutorów, nie przekręcaj
                  ich nick`ów- Moler, nie Molier
                • moler1 Re: Trochę sondaży:) 17.08.05, 14:44

> Tak się akurat składa, że dobrze znam cały przekrój polskiej prasy, a obecnie
                  > polskojęzycznej. Odnośnie dzienników z Wybrzeża to nawet b. dobrze. Na temat
                  > Waszych idoli Tuska i Kaczyńskiego porozmawiamy za rok. Dalej jednak
                  twierdzę,
                  > że do pięt Cimoszewicza (charakter, kultura, wykształcenie(powtarzam, że to
                  nie
                  >
                  > mój idol) tej dwójce daleeeeeekooooo. molier - odnośnie tego
                  > stwierdzenia "gówna" to świadczy to tylko o twojej kulturze, nienawiści do
                  > drugiego człowieka i nieznajomości podstawowych zasad polityki, czyli o twoim
                  > analfabetyźmie. No i modnym dziś oszołomstwie.

no coż, moja opinia o Cimoszewiczu i wszystkich jego przyjacielach z formacji
                  wynika z szacunku do samego siebie, moich najbliższych i do wszystkich ludzi,
                  którzy robili co mogli, aby już nigdy takie "Cimoszewicze" nie ubiegali się w
                  tym kraju o najwyższe stanowiska...jak widać zrobili w tej kwestii za mało...

Dodatkowo wspomnę, że dziwię się, iż w tym kraju ciągle jest tak dużo DEBILI o
                  tak krótkiej pamięci.

PS. Ani Tusk, ani Kaczyński z całą pewnością nie są idealnymi kandydatami, lecz
                  w konfrontacji z kłamcą, oszustem i gnidą wypadają nadpodziw dobrze.

• Gość: mariano Re: Trochę sondaży:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 14:09
              > Zniżył się
              > już w swojej demagogii do poziomu bruku.
              Przykłady proszę.
              • hejj1 Re: Trochę sondaży:) 17.08.05, 16:01
                No wreszcie po urlopie. Ale tu się narobiło. Nawet fajnie było poczytać.
                mariano - co prawda niezbyt często w trakcie urlopu oglądałem TV i czytałem
                prasę, ale z tego co do mnie dotarło też myslałem, że Tuska (też jestem za nim)
                stać na więcej. Niestety wdaje się nie wiadomo po co - moim zdaniem - w podłą
                grę przygotowaną nie wiadomo (narazie) przez kogo, przeciwko W.C. A co bedzie
                (nawet po wyborach) jak się okaże że ta pani Jarucka to sprawa szyta grubymi
                nićmi? Po co mu to, czy nie stać go walczyć na argumenty. Niech pluje Kaczor, a
                wtedy wszyscy (prawie) którzy odwrócą się od W.C i tak zagłosują na Tuska, a
                nie na kaczora. A tak mogą mu zrobić na złość i zagłosować np (oby nie) na
                Leppera lub na Borowskiego, a C.W (przy rozbiciu głosów) i tak może wejść do
                drugiej tury. Wyciąganie brudów( nie do koca potwierdzonych) nie zawsze poplaca.
                • krzycho1252 Re: Trochę sondaży:) 17.08.05, 16:08
                  Zawsze coś zostaje nawet na takim W.C. Obiecywał,że nie będzie wdawał sie w
                  gierki polityczne a został zmuszony do defensywy. Wiesz, jak to się mówi-
                  "Kto się gęsto tłumaczy to ma nieczyste sumienie". I jeszcze jeden dowód,że nie
                  umiał dobierać sobie współpracowników. Ciekawe kto ją polecił WC. (oj strasznie
                  mi się ten skrót podoba)
                  • Gość: mariano Re: Trochę sondaży:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 18:42
                    WC kwadrans?:)
                    Powiem Wam, że osobiście też mam dość wzajemnego opluwania się i szkalowania.
                    Wolałbym merytoryczną wymianę zdań i argumenty, spojrzenie w przyszłość. Ale
                    kampania toczy się własnymi prawami i często to nie argumenty są najważniejsze.
    • krzycho1252 Re: Trochę sondaży:) 17.08.05, 15:33
      Tuski i Kaczyński po równo.Zadziwiające, jak ten niewymowny żubr spada i spada,
      Polacy szybko poznali się na nim.I dobrze
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2871944.html
      • Gość: wyborca Re: Trochę sondaży:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 23:53
        "Niestety, - a może stety - prawda jest taka: z kiszonego ogórka niezrobisz
        normalnego ogórka".I Warto o tym pamiętac.
      • Gość: jaro Re: Trochę sondaży:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 12:12
        No nie wiem czy tak dobrze.Przecież jak ogłosisz publicznie plotkę, że iksiński
        ukradł 1000 000 zł to co najmniej 75% miasta w to uwierzy i powie że on jest
        złodziej. Ale jak później okaże się, że to była plotka to co najwyżej 10% w to
        uwierzy. Poczytaj dzisiejszy Fakt to dowiesz się kto to ta pani J. Jeśli
        wierzysz Giertychowi i Wassermanowi to życzę powodzenia.
        • Gość: mattiz Re: Trochę sondaży:) IP: *.sed.pl 18.08.05, 14:48
          Polskie realia są takie, ze jak ktos ukradnie 10mln zlotych to nie mozna na
          niego powiedziec zlodziej... bo to juz szanowany biznesmen, ktory ma 10
          milionow.
      • Gość: miś Re: Trochę sondaży:) IP: 81.15.159.* 18.08.05, 18:56
        zobacz i poczytaj
        www.cimoszewicz.pl
    • krzycho1252 Re: Trochę sondaży:) 30.08.05, 12:54
      Aż za dobrze
      wiadomosci.onet.pl/1155953,11,item.html
      • krzycho1252 Re: Trochę sondaży:) 11.09.05, 23:23
        Miód na serce i duszę mariano ale w Siedlcach tak nie będzie.
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2911047.html
        • hejj1 Re: Trochę sondaży:) 11.09.05, 23:33
          Nigdzie tak nie będzie. Ludzie musieliby zgłupieć. PO proponuje
          np "rozluźnienie" przepisów dotyczących zatrudnienia. Polegać to ma na tym, że
          nie trzeba będzie zawierać umów o pracę na długie okresy, czy jak obecnie w
          wielu przypadkach na stałe. Wg PO żeby była większa "mobilość" pracujących to
          umowy będzie się najczęściej zawierać na 1 m-c. Podobno ma to zmniejszyć
          bezrobocie.
          -Chyba że na papierze.
          • bambii Re: Trochę sondaży:) 12.09.05, 09:06
            "Sondaże kłamią " - R.Giertych (wypowieź dla radia z dn. 12.09.2005)

:)
            • emektb Re: Trochę sondaży:) 12.09.05, 09:58
              o tatuś tego pana na pewno złapie procentowo w siedlcach więcej punktów w
              porównaniu do średniej krajowej:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka