Dodaj do ulubionych

Inwestorzy wybierają gmine

11.02.06, 11:52
Nowi inwestorzy w gminie Siedlce

Gmina Siedlce cieszy się dużym zainteresowaniem ze strony inwestorów. Istnieją duże szanse, by część inwestycji została zrealizowana w niedługim okresie czasu.
Wójt gminy Siedlce Mirosław Bieniek poinformował w porannej rozmowie Radia Podlasie m.in. o planach przeniesienia z terenu miasta do podsiedleckiego Opola magazynów hurtowni serów ASTRA. Wójt wyjaśnił, że firma zakupiła już 4 hektary ziemi. Chce postawić halę o powierzchni 5,5 tysiąca metrów kwadtratowych w terminie do końca lipca.
Powiększenie zakładu i plany zwiększenia zatrudnienia nawet o dwieście osób zgłasza firma Zentis z Żelkowa. W Iganiach, w pobliżu wjazdu do Siedlec, może natomiast powstać nowa stacja benzynowa a przy niej pierwsza w regionie restauracja sieci Mc Donald’s.
Wójt Mirosław Bieniek spodziewa się także ożywienia budowla
www.radiopodlasie.pl/index.php?show_info=3276&news_cat=1
Ogolnopolska tendencja wynoszenia sie firm poza granice miasta dosiega i nas.
No i pewnie kilka osób sie ucieszy na wiesc o kolejnej wzmiance dotyczacej McDonalda:)

Obserwuj wątek
    • mastiff777 Re: Inwestorzy wybierają gmine 11.02.06, 12:35
      Ja też wyprowadziłem się do gminy i nie muszę denerwować się już siedleckim
      prezydentem, który potrafi dbać tylko o swoje stanowisko. Niższe podatki, wręcz
      żadne za grunt, piękna okolica, las, można biegać na biegówkach zimą i jeździć
      latem rowerami, śpiew ptaków, psy, gniska z przyjaciółmi itp.
      Symanowicz wciąż zabiega o to, aby gmina oddała miastu niektóre tereny, bo
      Siedlce nie mają się już gdzie rozbudowywać i zapewne chodzi mu o stałe wpływy z
      podatków (coraz więcej firm zakładanych jest właśnie w gminie, i do okolicznych
      wsi wyprwadza się coraz więcej rodzin). Zrobiliśmy zebranie, bo to mieszkańcy
      decydują o tym czy chcą mieszkać w Siedlcach czy na wsi. Wszyscy pokazali
      prezydentowi gest Kozakiewicza, niech spada. Po co nam miasto? Dojeżdzamy do
      centrum w pięć minut.
      • teofano1 Re: Inwestorzy wybierają gmine 11.02.06, 14:31
        Cóż też chciała bym przenieść się do gminy. Ale moja ślubna bestia stawia
        opory. Mieszczuch jeden:))))
        • uanskor Re: Inwestorzy wybierają gmine 11.02.06, 17:55
          I ja też się niedługo wyprowadzam do gminy pod lasek:) Tam będę mogła mieć
          pieski i zapłacę za nie mniej podatku. Za grunt też!
          A firmom się nie dziwię, że się wynoszą! gmina siedlce ma plan
          zagospodarowania, którego siedlecki prezydent nie był w stanie wproadzić przez
          2 kadencje siedzenia na stołku! A jak inwestować w rozbudowę, gdy się nie zna
          przeznaczenia działki! Wtedy raczej niczego zrobić nie pozwolą!
          Moi drodzy miasto ma tereny tylko żałuje pieniędzy na uzbrojenie i opieszale
          pracuje nad planem zagospodarowania, który po troszku powinien być już dawno
          uchwalany!
          Nie dajmy przyłączyć Igań do Siedlec!!
          A co do McDonald'sa to jestem sceptycznie nastawiona. Podejrzewam że szybciej
          zainwestuje w Białą Podlaską, chyba że władze gminy Siedlce go jakoś zwabią:)
      • siedlczanin13 Re: Inwestorzy wybierają gmine 12.02.06, 11:59
        Symanowicz jest prezydentem Siedlec od Muchawki do Stoku Lackiego , nosa nie
        wychyli by dla miasta coś załatwić , zaprzepaścił możliwości gdy
        premierem ,marszałkiem sejmu był siedlecki poseł , zapytajcie co załatwił,
        wolał chodzić obrażony na paseczku chłopaków w czarnych sukienkach , w sprawie
        marketów jako decydent wolał telefoniczny sądaż niż podjęcie decyzji za ,
        zarobili by ludzie na sprzedaży gruntów , miasto kilkadziesiąt miejsc pracy ,
        zwyciężyło siedleckie lobby kupieckie , stracili mieszkańcy.Wójt Gminy Mirek
        Bieniek powinien szybko dać zgodę na wybudowanie takich sieci w Iganiach ,
        Strzale czy innej przysiedleckiej wsi , wtedy chętnie tam pojedziemy z myślą że
        mogliśmy to mieć w Siedlcach.
        • dr_flick Re: Inwestorzy wybierają gmine 13.02.06, 11:06
          Myślę podobnie. Zazwyczaj się nie zgadzamy, ale przypuszczam, że obydwaj już
          wiemy na kogo na pewno nie będziemy głosować my, nasze rodziny i nasi
          przyjaciele. I tak trzymać.
          • krzycho18 Re: Inwestorzy wybierają gmine 24.02.06, 15:49
            wie ktoś coś nowego na temat tego mcdonaldu???
            • siedlczanin13 Re: Inwestorzy wybierają gmine 24.02.06, 16:23
              będzie w Iganiach a Siedlczanie pojadą wydać kasę na chwałę Gminy Siedlce ,
              miasto kuleje nie tylko fizycznie ale i umysłowo / to o włodarzach/
              • obserwator.ws Re: Inwestorzy wybierają gmine 24.02.06, 16:31
                Chcac, nie chcac musze sie z siedlczaninem zgodzic... zreszta nie tylko z nim.
                Przepraszam Was,ze wroce do tematu ronda na Wyszysnkiego, ale oblozyc je kostka
                brukowa to kompletny bezsens! Dodam tylko, ze w sniezne styczniowe wieczory
                dzieci z tego wlasnie ronda zjezdzaly na sankach...
                Niech miasto 'rozwija' sie tak dalej, a w miescie bedzie mieszkac wies, a na
                wsi miasto...
                PS. chyba czas zakonczyc prezydenture doktorka... nie uwazacie?!
              • krzycho18 Re: Inwestorzy wybierają gmine 24.02.06, 19:13
                Skąd ta pewność siedlczanin13??????????

• siedlczanin13 Re: Inwestorzy wybierają gmine 24.02.06, 19:52
                  że powstanie? wiem bo wójt myśli o rozwoju gminy, że siedlczanie pojadą? pokaż
                  dziecko w Siedlcach które będąc w Warszwie nie zaliczy McD,po trzecie mam na
                  myśli decyze Rady Miasta i Prezydenta o zakazie budowy obiektów
                  wielkopowierzchniowych
                  • krzycho18 Re: Inwestorzy wybierają gmine 26.02.06, 10:58
                    Jeśli powstanie to kiedy???
                    • siedlczanin13 Re: Inwestorzy wybierają gmine 26.02.06, 11:03
                      słyszałem o lokalizacji w trójkącie obwodnica , zjazd do Siedlec , droga koło
                      młyna ( obecnie handel oponami ) to miejsce pod McD , czyli Iganie
                      • krzycho18 Re: Inwestorzy wybierają gmine 26.02.06, 11:09
                        ale kiedy???
                        • siedlczanin13 Re: Inwestorzy wybierają gmine 26.02.06, 16:30
                          nie wiem , jestem siedlczaninem i nie śledzę bieżcych prac Rady Gminy ani
                          Wójta ,zainteresowani wiedzą gdzie jest UG Siedlce, takie obiekty od decyzji
                          powstają w kilka m-cy,
                        • niedaleko_siedlec Re: Inwestorzy wybierają gmine 26.02.06, 22:57
                          Z tego co wiem na razie trudno precyzyjnie określić bo BP które zazwyczaj
                          stawia Mc Donald's przy stacjach benzynowych dopiero co wróciło do rozmów z
                          władzami gminy na temat lokalizacji tam stacji i restauracji. Wiem napewno, że
                          w projekcie jest McD razem ze stacją benzynową. Myslę, że to kwestia kilku
                          miesięcy. Szczególnie, że idą wybory samorządowe i wójt musi błysnąć kwitnącymi
                          inwestycjami żeby lud wybrał go na kolejną kadencję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka