oxylog 09.11.06, 22:47 Wątki tematu dotyczące już wylądowały w archiwum, a dziś patrzę, a firma z oponkami przy młynie posprzątana, czyli coś się zaczyna... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obserwator.ws Re: BP czy McD ? 09.11.06, 22:49 Posprzątane już miesiac temu było :) Ponoć BP i McD :) Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: BP czy McD ? 09.11.06, 22:51 To już teren gminy, chociaż tuż przy mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: BP czy McD ? 09.11.06, 22:54 Może i dobrze, że gmina, bo jakby nasi urzędnicy sie do tego przybrali to by inwestor zwątpił. Odpowiedz Link Zgłoś
pogus Re: BP czy McD ? 21.11.06, 16:42 My tu gadu-gadu, a tymczasem plac budowy ogrodzony i prace ziemne w toku. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: BP czy McD ? 21.11.06, 17:31 Skoro w tajemnicy, to może to są prace podziemne. Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: BP czy McD ? 21.11.06, 21:22 > Skoro w tajemnicy, to może to są prace podziemne. Dla mnie może być wszystko podziemne, aby tylko myjnia na kartę była :-) Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: BP czy McD ? 21.11.06, 23:09 To tam budują myjnię? Jak na kartę? Bankową? Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: BP czy McD ? 21.11.06, 23:27 Przy większości stacji BP są myjnie, a o kartę to chodziło mi o Routex - wiele osób jeżdżących autami flotowymi takowe posiada, więc może być ruch w interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: BP czy McD ? 22.11.06, 00:53 Kartę Routex honorują i wydają także w Statoil'u (Gręzów) Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: BP czy McD ? 22.11.06, 09:48 Wiem, bo tam tankuję, ale nie ma myjni :-( Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: BP czy McD ? 14.12.06, 13:28 pogus napisał: > My tu gadu-gadu, a tymczasem plac budowy ogrodzony i prace ziemne w toku. Jasne chyba w duchy wieżycie. Tam ma byś magazyn. BP i McD, mają już nas w dupie i nawet nie zamierzają do Siedlec wchodzić. Proszę o komentarze Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: BP czy McD ? 14.12.06, 13:34 ja nie wiem. niektórych to chyba tylko regularnym biciem można czegoś nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: BP czy McD ? 02.01.07, 14:15 > Proszę o komentarze Proszę :-) > Jasne chyba w duchy wie_ż_ycie. Wia_R_a w duchy jest równie dobra jak w niewidzialną rękę gospodarki. Niektórzy w to wie_RZ_ą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka BP - bardzo ciekawe 12.12.06, 16:42 O McD's dyskusja namiętna, natomiast BP nie wzbudza emocji. A przecież McD's budowane jest przy okazji stacji paliwowej, a nie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: BP - bardzo ciekawe 12.12.06, 17:12 Dzis przejezdzajac autem kolo tego miejsca z ciekawosci sie zatrzymalem i mialem okazje poobserwowac jak maja sie prace budowlane. Troche dziwi mnie ze wzieli sie za to wlasnie teraz gdy mozna spodziewac sie wkrotce fali mrozów...no ale to nie mój problem.Widac ze wszystko idzie bardzo sprawnie i za gora 6 miesiecy caly kompleks powinien byc oddany do uzytku.Przy okazji zyska na tym gmina Siedlce (teren od mostu na Muchawce w strone obwodnicy to juz nie miasto) bo robione sa miedzy innymi pobocza.A w jakim stanie jest ten kawalek drogi chyba nie musze pisac. Jedno trzeba BP przyznac...miejscowke na stacje oraz McD wybrali wrecz REWELACYJNĄ.Naprawde trudno o lepsza lokalizacje (no moze z wyjatkiem lokalu gdzies w bardzo scislym centrum) gdzie wylotowka z miasta zbiega sie z obwodnicą. Usytuowanie w tym miejscu stacji paliw moze miec jeszcze jedna zalete.Wieksza konkurencja = nizsze ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: BP - bardzo ciekawe 12.12.06, 17:24 Korzystają z daru niebios, jakim jest pogoda umożliwiająca prowadzenie robót budowlanych w grudniu. Wczoraj przejeżdżając widziałem konstrukcję stalową jakiegoś obiektu, jakby myjni? Położenie jest fantastyczne, też tak uważam. Zyska gmina, ale i mieszkańcy miasta, bo na obrzeżu miasta pojawi się dobrze zagospodarowany fragment wspólnej przestrzeni. Droga-łącznik pomiędzy K2 a Warszawską wzdłuż młyna też nabierze pewnie parametrów porządnej drogi lub ulicy. Przykład, jak inwestycja oddziaływuje na otoczenie. Ceny paliwa mogą spaść. W Mińsku (w Stojadłach) pomiędzy BP (trochę nieprawdziwe, bo tylko partnerskie), a stacją Orlenu BLISKA widać rywalizację cenową. Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: BP - bardzo ciekawe 12.12.06, 23:08 > Droga-łącznik pomiędzy K2 a Warszawską wzdłuż młyna też nabierze pewnie > parametrów porządnej drogi lub ulicy. Tak się romarzyłem, że może we młynie coś się zmieni... Jakiś konkurencyjny lokalik dla McD, albo jakaś galeryjka... kurcze nie mam tyle kasy, bo bym kupił ten młyn ;) Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: BP - bardzo ciekawe 12.12.06, 23:15 Młyn jest własnością prywatną czy gminy? Jakiś opuszczony jest. Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: BP - bardzo ciekawe 12.12.06, 23:17 Kiedyś należał do rodziny Brągoszewskich, teraz nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: BP - bardzo ciekawe 12.12.06, 23:20 Kiedyś ..... to wiem. Ale teraz opuszczony, to chyba bezpański? Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: BP - bardzo ciekawe 12.12.06, 23:23 Pewnie do kogoś należy, a w sąsiedztwie takiej inwestycji wartość nieruchomości mocno wzrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: BP - bardzo ciekawe 12.12.06, 23:26 Zafrapowałeś mnie. To naprawdę może być biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: BP - bardzo ciekawe 12.12.06, 23:29 Wszystko, aby nie "wesoły domek" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: BP - bardzo ciekawe 12.12.06, 23:34 To już było przerabiane co najmniej dwa razy i nie wypaliło. Ale stylowa knajpka we młynie? To by się mogło udać. Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: BP - bardzo ciekawe 12.12.06, 23:41 > stylowa knajpka we młynie? To by się mogło udać. Pewnie, że może się udać, jak mam w trasie do wyboru, w dobrym miejscu koło stacji benzynowej McD i knajpkę z klimatem, zawsze wybieram to drugie, pomimo ceny. A propos, polecam, jakby ktoś się zapędził w okolice Makowa Maz, na trasie z Pułtuska - genialna gospoda Pazibroda, własne wyroby i pyszny kapuśniczek, a poza tym fajny wiejski klimat, szkoda, że koło Siedlec nic takiego nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: BP - bardzo ciekawe 12.12.06, 23:46 Po Twojej podpowiedzi może być :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sabrio Re: BP czy McD ? 20.12.06, 16:20 uuuhahahahaha. bp termin realizacji do marca 2007. a potem obok rusz budowa mcdonalds'a dla niezorientowanych, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho18 Re: BP czy McD ? 20.12.06, 20:00 Potem czyli tak dokładniej to kiedy możemy się spodziewać otwarcia Mcd ? Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: BP czy McD ? 20.12.06, 21:16 krzycho18 napisał: > Potem czyli tak dokładniej to kiedy możemy się spodziewać otwarcia Mcd ? Im później tym lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: BP czy McD ? 20.12.06, 21:26 Ależ Westwindzie, dlaczego traktujesz ludzi jak idiotów? Każdy swój rozum ma i albo będzie korzystał z tego "przybytku", albo nie, kwestia wyboru. A może masz powiązania z siedlecką gastronomią że tak stanowczo oponujesz? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ada_zie Re: BP czy McD ? 21.12.06, 07:38 westwind, przecież możesz bojkotować McD... uwielbiam takich ludzi typu "pies ogrodnika" Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: BP czy McD ? 21.12.06, 11:42 zgadza sie.Tak patrzac to powinnismy kazdy kiosk ,kazdy sklep ,bojkotowac i oprotestowac za to ze sprzedaja papiuerosy.Przeciez to tez szkodzi i to nie wiem czy nie wiecej.McD niech bedzie,co to nam przeszkadza.A to czy ktos bedzie z niego korzystal czy nie-PANOWIE DEMOKRACJA JEST I WOLNOSC WYBORU,tez lokali gastronomiczno/rozrywkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: BP czy McD ? 21.12.06, 19:33 Oh key, Oh key, Oh key - niech będzie McD i niech się rozwija, skoro publiczność chce, to niech ma, co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz57-90 Re: BP czy McD ? 01.01.07, 20:44 BEDZIE BP i obok McD !! INFO PEWNE !! BP ma kontrakt z McD ze przy ich stacji paliw zawsze jest MCd !! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: BP czy McD ? 02.01.07, 16:55 bzdura ile mam Ci przykladow BP bez McD podac? Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens BP - widać coraz więcej 13.02.07, 01:18 Mimo zimy montaż zaplecza stacji wyraźnie się posuwa. Będą dwie myjnie: automatyczna i dwustanowiskowa samoobsługowa bezdotykowa. Wygląda na to, że będzie też Wild Bean Cafe. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho18 Re: BP czy McD ? 27.02.07, 22:00 Wiecie może kiedy otwierają BP, i kiedy zaczynają budowę MC?? Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: BP czy McD ? 27.02.07, 22:19 Obiło mi się o uszy, że 3 marca. Lepiej popytać w okolicznych wioskach, tam zawsze wiedzą kiedy jest czegos otwarcie i promocje :) Odpowiedz Link Zgłoś
slboss Re: BP czy McD ? 04.03.07, 13:53 To Ci sie zle obilo bo otwarcie jest 10 marca (ciagle zmieniaja, bylo wiele dat ale, ze 3 to nie slyszalem). Bede tam pracowal wiec wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka BP staje się ciałem 05.03.07, 08:11 slboss napisał: > To Ci sie zle obilo bo otwarcie jest 10 marca (ciagle zmieniaja, bylo wiele > dat ale, ze 3 to nie slyszalem). Bede tam pracowal wiec wiem... Gratulacje, chyba nie było łatwo dostać tę pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
tony_montana1 Re: BP staje się ciałem 05.03.07, 13:18 ludzie nie oszukujmy sie tam nie bedzie zadnego MC-a, bo niby gdzie oni mieli by go wcisnac.Tam juz chyba jest wykorzystana powierzchnia. Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: BP staje się ciałem 05.03.07, 13:28 Nie martw się, będzie natomiast z pewnością Wild Bean Cafe. A tam: - Najlepsza kawa parzona ze świeżo mielonych ziaren, wybór kaw zachwyci każdego smakosza: od esencjonalnej espresso poprzez romantyczne cappucino po lekkie i delikatne latte czy macchiato dopieszczone kroplą czekolady z cynamonem - Hot Grill:Przepyszne specjały między dwiema połówkami grillowanej bułeczki, ser, szynka, salami lub kabanos skomponowane ze świeżymi chrupiącymi warzywami zostaną przyrządzone na Twoje życzenie przez naszego kucharza w sposób, jaki smakuje Ci najbardziej. - Zapiekanki,świeże i całe zatopione w mozarelli z przepysznymi pieczarkami, możesz także spróbować zapiekanki z bekonem lub z salami prosto z pieca Odpowiedz Link Zgłoś
tony_montana1 Re: BP staje się ciałem 05.03.07, 13:30 muchawka napisał: > Nie martw się, będzie natomiast z pewnością Wild Bean Cafe. > A tam: > - Najlepsza kawa parzona ze świeżo mielonych ziaren, wybór kaw zachwyci każdego > smakosza: od esencjonalnej espresso poprzez romantyczne cappucino po lekkie > i delikatne latte czy macchiato dopieszczone kroplą czekolady z cynamonem > - Hot Grill:Przepyszne specjały między dwiema połówkami grillowanej bułeczki, > ser, szynka, salami lub kabanos skomponowane ze świeżymi chrupiącymi > warzywami zostaną przyrządzone na Twoje życzenie przez naszego kucharza > w sposób, jaki smakuje Ci najbardziej. > - Zapiekanki,świeże i całe zatopione w mozarelli z przepysznymi pieczarkami, > możesz także spróbować zapiekanki z bekonem lub z salami prosto z pieca ty tez masz jakis udzial w tym BP??? :D Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: BP staje się ciałem 05.03.07, 13:49 > ty tez masz jakis udzial w tym BP??? :D Bardzo duży. Od kilku lat jestem wiernym klientem. Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 BP - jakoś się opóźnia chyba? 14.03.07, 01:08 > slboss 04.03.07, 13:53 > .... otwarcie jest 10 marca (ciagle zmieniaja, bylo wiele dat ale, ze 3 to > nie slyszalem). Bede tam pracowal wiec wiem... A jednak to nie takie łatwe zgadnąć, nawet gdy się będzie tam pracować. Ciągle nie ma wjazdu na stację od obwodnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ada_zie Re: BP - jakoś się opóźnia chyba? 14.03.07, 11:27 10 podjechaliśmy zobaczyć nowootwartą stację i co?? Pan z grupy budowlańców poinformował nas: "za tydzień chyba" Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz57-90 Re: BP czy McD ? 16.03.07, 20:02 no_login napisał: > KFC :-) Ja proponuje KFC + McD :D Wszyscy czekają na tą stacje jak by to miało być niewiadomo co?? Stacja paliw jak każda inna różnić się będzie LOGIEM i wyższą zapewne ceną paliwa.. a może się myle?? Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: BP czy McD ? 19.03.07, 00:21 Mylisz się. Mają świetne paliwa, zwłaszcza z serii ultimate. Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: BP czy McD ? 19.03.07, 00:55 OK tylko czy te paliwa z serii Ultimate moga konkurowac cenowo z Eurosuper czy raczej beda podchodzic pod Shelowskie Racing.Wiesz ,paliwo moze byc ach ech tylko jak cena bedzie na dzis kolo 5 zl to do bani.Acha zeby nie bylo ze jestem mocny skrobigar,ja tankuje tylko na Shell albo Orlen,mijam szerokim lukiem prywatne male stacje. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: BP czy McD ? 19.03.07, 01:00 Ja tankuję diesla. W Statoilu jest ostatnio 3,69, w BP Żaba na Targówku 3,75 (diesel ultimate), Shell każe płacić więcej za diesel V-power. Zakładam, że bliskie sądziedzwo nowej stacji BP z Orlenem i Statoilem nie pozwoli na cenowe szaleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho18 Re: BP czy McD ? 20.03.07, 18:54 A co z tym McDonaldem będzie czy nie???? Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Na razie będzie BP ..... 20.03.07, 19:01 Na razie będzie BP ....., a co dalej to się okaże. O statnio pisali, że do Polski wraca Burger King. Może więc Burger King? Odpowiedz Link Zgłoś
nash_bridges Bliska !!! 20.03.07, 19:13 Będąc w trasie szczerze mówiąc, to nie widzę zaciętej rywalizacji o klientów. Jedynym wyjątkiem są tanie stacje orlenu o nazwie BLISKA. Przykład? Proszę bardzo. Jadąc do Warszawy po minięciu Mińska Maz. po prawej stronie jest BLISKA na której gaz jest tańszy o około 5-7gr, a inne paliwa o około 15gr. Po drugiej stronie trasy E30 jest BP i mimo, że jest o wiele większa od BLISKIEJ to ma ze względu na zawyżone ceny kilkukrotnie mniej klientów . Ciekawe czy i ewentualnie kiedy pojawi się BLISKA (czyli normalna konkurencja na rynku paliwowym) w Siedlcach. Moja propozycja lokalizacji: ul Partyzantów, gdzie jest chyba najdroższe paliwo w Mieście (na stacji PKS). Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Bliska !!! 20.03.07, 19:22 Dopóki nie zbudowano BP w Stojadłach, przy czym to nie jest oryginalna stacja BP a jedynie partnerska (te są z reguły okrutnie drogie), w miejscu BLISKIEJ istniała stacja Petrochemii Płock z cenami najwyższymi na trasie Sce-Wwa. Stacja BP wymusiła obniżkę o ok. 5 gr., a po przebudowie na BLISKĄ cena jest zawsze niższa. Odpowiedz Link Zgłoś
nash_bridges Re: Bliska !!! 20.03.07, 20:59 Przypominam, że akcja marketingowa pt.: "tania marka orlenu BLISKA" (coś w stylu Heyah w siec Era) powstała około rok temu (może troszkę więcej). Dla mnie jest to WIELKI hicior. A stacja BP nie musiała nic wymuszać na Bliskiej, gdyż podstawowym założeniem Bliskiej jest przyciąganie klientów za pomocą konkurencyjnych cen. Wcześniejsza działalność stacji Petrochemii mnie nie interesuje, ponieważ to przeszłość. A My patrzmy raczej w przyszłość :)) Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: Bliska !!! 20.03.07, 21:46 Wy tu gadu gadu o jakiejś bliskiej, a ja z rana podjechałem na BP w Iganiach i zatankowałem, oczywiście wprowadziłem trochę w popłoch obsługę płacąc kartą Routex :) Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens BP Skowronek - można tankować 21.03.07, 08:41 Potwierdzam, można juz tankować. Rzeczywiście nie ma nadal wjazdu od strony obwodnicy, dlatego tam nie jest oświetlony słup informacyjny z cenami paliw, ale od Warszawskiej i od drogi łączacej Warszawską z obwodnicą wjazdy otwarte. Zatankowałem dieselka ultimate (3,79/litr), sympatyczni młodzi ludzie jako sprzedawcy, jeszcze się uczą, ale bardzo dobrze wróżą. Też płaciłem routexem, sensacji nie wywołalem. Nie działa jeszcze Wild Bean Cafe. Kończony jest montaż urządzeń, ruszy ponoć za tydzień. Działa za to myjnia. Cena dieselka ultimate jadąc od Warszawy: - Ostrobramska stacja Promenada - 3,82 - Wesola stacja Wesoła - 3,75 - Stojadła stacja partnerska Partner - 3,79 - Nowe Iganie stacja Skowronek (taką ma nazwę nasza stacja) - 3,79 Odpowiedz Link Zgłoś