Dodaj do ulubionych

po rozum do głowy

14.11.06, 09:56
Witam wszystkich forowiczów!
Pierwszy raz mam przyjemność tu coś pisać, z reguły tylko czytam. Dziś jednak
stwierdziłam, że muszę, inaczej się uduszę;)))
Wszyscy się wiecznie sprzeczają, kto z kim lub nie i dlaczego powinien się
łaczyć po wyborach, więc i ja swoje pięć groszy dołożę. Może by tak
siedleckie PO poszło po rozum do głowy i jako zwycięzcy w większości kraju (za
przykładem góry) spróbowali sie porozumieć z PiSem?? Rok temu wizja była
wspólna, ale sie nie udało, może więc dziś na szczeblu lokalnym, wyciągnąć z
tego pozytywne wnioski:))))

pozdrawiam Wszystkich
zwolenniczka PO
Obserwuj wątek
    • obserwator.ws Re: po rozum do głowy 14.11.06, 10:07
      Jest coś w tym co piszesz :)
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=50316&wid=8599181&rfbawp=1163491926.424&ticaid=12ae2

Ale czy PO jest -nie ukrywajmy- jeszcze w stanie do takich manewrów?
      Czas pokaże, elektorat wybierze :)
      • westwind2 Re: po rozum do głowy 14.11.06, 10:14
        To by było nagorsze, co można sobie wyobrazić. PO jest partią ludzi myślących
        zainteresowanych rozwojem, podczas gdy PiS ludzi złorzeczących bez wizji na
        przyszłość (ich domeną jest przeszłość).
        To wymysł dziennikarzy, że elektorat PO marzył o wspólnocie z PiS. Tak nie było
        i tak nie jest.
        • obserwator.ws Re: po rozum do głowy 14.11.06, 10:19
          Naiwny jestem. Myślałem, że jak się coś obiecuje to się to realizuje. Mówie o
          rządowej koalicji PO-PiS. Nie wymagam żeby się łączyli na górze, ale pytam czy
          jest to możliwe w sferze lokalnej, samorządowej. Przecież obiecali :)))
          • westwind2 Re: po rozum do głowy 14.11.06, 10:23
            Kto i kiedy? To wmawianie przez niektórych publicystów czegoś, co było
            zyczeniem tylko jednej strony (PiS).
            • obserwator.ws Re: po rozum do głowy 14.11.06, 10:33
              Czyli nigdy się nie dogadają?Tak?
              A rodzice dalej będą obrażać się na swoje dzieci, bo te głosowały na PO.
              Jak daleko to bedzie zmierzac?
              • westwind2 Re: po rozum do głowy 14.11.06, 10:45
                Nie widzę możliwości. Zresztą po co? Nie da się pogodzić zabobonu z nauką.
                Rodzice, chyba przesadzasz raczej dziadkowie, niech zostaną przy swoich
                gusłach, a dzieci niech z żywymi idą po życie nowe. Jeżeli mądre dzieci, to
                potrafią to wytłumaczyć swoim rodzicom/dziadkom.
                Dzieci na ogół, na szczęście, przerastają rodziców w rozwoju intelektualnym
                i cywilizacyjnym, dlaczego nie w politycznym?
                • aosmolska Re: po rozum do głowy 14.11.06, 11:16
                  westwind2 napisał:

Nie da się pogodzić zabobonu z nauką.
                  > Rodzice, chyba przesadzasz raczej dziadkowie, niech zostaną przy swoich
                  > gusłach, a dzieci niech z żywymi idą po życie nowe. Jeżeli mądre dzieci, to
                  > potrafią to wytłumaczyć swoim rodzicom/dziadkom.
                  > Dzieci na ogół, na szczęście, przerastają rodziców w rozwoju intelektualnym
                  > i cywilizacyjnym, dlaczego nie w politycznym?

Westwind2, nie sądze że przemyślałeś to co napisałeś. Nie jestem gorącą
                  zwolenniczką PiS, mam też żal, że po wyborach parlamentarnych nie powstała tak
                  przekonująco obiecywana koalicja a wierzyłam, że będzie to gwarancja pewnej
                  równowagi. Ale...popatrz sobie spokojnie (i poświęć temu trochę czasu) na listy
                  PO i PiS z niedzielnych wyborów. Co to znaczy "nie da się pogodzić zabobonu z
                  nauką"??? Poobrażałeś właśnie moich gruntownie wykształconych znajomych i
                  dodałeś moim znajomym, którzy powinni jednak popracować nad rozwojem
                  osobowościowym i naukowym zanim zabiorą sie za kształtowanie rzeczywistości.
                  Ja wielu tych ludzi znam, jeśli nie osobiście, to z obserwacji zawodowych, wiem
                  co robią, wg Twoich kryteriów, nieźle trzeba by było na tych listach
                  poprzestawiać żeby ci mądrzy i dobrzy i z intelektualnymi aspiracjami byli w
                  jednej grupie a ci słabsi "zabobonni" w drugiej.
                  Słabą mamy PO w Siedlcach, nie widzisz? To zerknij na zapomniane listy w
                  wyborach parlamentarnych, zwolennicy PO, mieli niezły orzech do zgryzienia, bo
                  nie bardzo było na kogo głosować. Frustruje mnie to co w Polsce się dzieje, a
                  to co działo się ostatnio w Siedlcach chyba już mnie nawet nie śmieszy, bo ci
                  co oczy sobie wydrapywali przed chwilą (albo ręce zacierali, że inni zrobią to
                  za nich) niebawem będą sobie dłonie ściskać i pić szampana (a raczej wino
                  musujące...), albo inne trunki, a potem, za cztery lata spotkasz swoich idoli
                  na listach, o których dziś słyszeć nie chcesz. Nie przeżyłeś tego??? Ja już
                  parę rozczarowań mam za sobą! Obyś ich uniknął i skoro jesteś zwolennikiem
                  nauki, rozwoju intelektualnego i cywilizacyjnego, to się czasem zastanów co
                  piszesz.
                  Pozdrawiam Cię słonecznie
              • siedlce_moje_miasto Re: po rozum do głowy 14.11.06, 10:49
                Witam,
                przychodzi czas kiedy człowiek czuje że musi publicznie wyrazić swoje uczucia.
                Dzisiaj przyszedł na to czas. Gdyby nie podziały Polacy byliby już znacznie
                dalej niż są. Dla Siedlec szansą jest jedność, jedność w każdym wymiarze.
                Dzięki tej jedności możemy mieć dwóch posłów z dwóch różnych klubów, dwóch ludzi
                w sejmiku i jedność w samorządzie.
                Taka jedność to olbrzymie możliwości dla Siedlec i możliwość prowadzenia
                lobbingu na wielu poziomach: w sejmie, w sejmiku i w samorządzie lokalnym.
                Ale czy nasi przedstawiciele PiS i PO dalej bedą mściwie patrzeć sobie w oczy,
                czy może tym razem wyciagnięta dłoń zostanie uściśnięta.
                Wierzę że dla dobra Siedlec zaangażuje się też biskup siedlecki, to on powinen
                łączyć dla wspólnego dobra.

Siedlce to moje miasto
                • obserwator.ws Re: po rozum do głowy 14.11.06, 10:56
                  A czy nasz Biskup Kiernikowski mógłby/starałby się ich zjednoczyć?
                  Ciekawy kierunek rozważań.
                • westwind2 Re: po rozum do głowy 14.11.06, 10:57
                  Proponujesz rzecz nie możliwą. Dogadanie się głupiego z mądrym.
                  Jedność tak, ale z tymi, którzy są w stanie coś pozytywnego zrobić dla innych
                  ludzi, a nie jedynie wiecznie demolować i rozwalać.
                  PO mogłoby się łączyć np. FS, STS, nawet z DiL.
                  PiS jedynie z LPR.
                  • siedlce_moje_miasto Re: po rozum do głowy 14.11.06, 14:56
                    Witam,
                    Nie mogę się zgodzić że jest to rzecz niemożliwa. Nie podoba mi się podział na
                    mądrych i głupich. W każdym ugrupowaniu są ludzie mądrzy i głupi. Mam nadzieję
                    że w obu partiach przeważają ludzie mądrzy którzy będą skłonni do porozumienia.
                    Myślę że Pan poseł Tchórzewski może poprosić Biskupa o mediację ponad
                    podziałami, to w końcu dla naszego dobra. Zgoda buduje niezgoda rujnuje.

Siedlce moje miasto
        • doberek4 Re: po rozum do głowy 14.11.06, 19:26
          westwind, wybacz ale znam trochę ludzi z siedleckiej PO i niestety nie
          wszystkich można zaliczyc do myślących, zainteresowany ch rozwojem, nie piszesz
          rozwojem czego, własnych firm które mają czy wlasnej kariery którą chcą zrobić?
          nie przesadzaj są tacy sami jak inni, no może wyróżnia ich to że są zbyt
          skoncentrowani ale niestety na sobie i na własnych interesach lub jak kto woli
          biznesie. znam też ludzi popierających pis i zdziwiłbyś się, nie noszą
          moherowych beretów, myślą o przysszsłości i /wyobraź sobie/ niektórzy są lepiej
          wykształceni niż na AP. jasne że sa też ci co myślą o przeszlości, ale czy to
          oznacza że w PO są tlko młodzi bez przeszłości? to też niedobrze przec do
          przodu mimo wszystko, można przy okazji kogoś pożytecznego stratowac.
    • wowka5 Re: po rozum do głowy 14.11.06, 11:30
      Policzmy PiS -7 ,PO - 4 ,to daje 11 mandatów. a potrzeba do większości -12 .
      Skąd wziąść ten jeden jedyny.....
      • westwind2 Re: po rozum do głowy 14.11.06, 11:38
        Z nikąd. Przeczytaj dokładnie nazwiska z PiS i PO. Dostrzegasz tam mozliwość
        dialogu? Na jaki temat?
        • bambii Re: po rozum do głowy 14.11.06, 12:32
          tutaj muszę przyznać rację westwind2 , nie wierzę że Ambroziewicz i Tchórzewski
          mogą pogodzić sie ponad podziałami i zasypać te rowy co są między nimi. Nawet
          biskup tu moim zdaniem nie pomoże (wątpię nawet że byłby zainteresowany taką
          mediacją).
          Siedlce pójdą drogą którą dotąd szły.
          • abanderado Re: po rozum do głowy 14.11.06, 12:40
            STS + PO + jeden wyłamek lokalny :-)
          • obserwator.ws Re: po rozum do głowy 14.11.06, 12:59
            Jeśli nie będzie prikazu ze stolicy to może milosc z rozsadku? Tylko dla kogo?
            Dla 40% ludzi zainteresowanych miastem? Moze nie warto? Jakas nadzieja
            zwolenników tej koalicji pozostaje :)
            • bambii Re: po rozum do głowy 14.11.06, 13:57
              > Jakas nadzieja

ktoś pisał że to matka ;)
              • niunianiu Re: po rozum do głowy 14.11.06, 14:00
                bambii napisał:

> > Jakas nadzieja
                >
                > ktoś pisał że to matka ;)
                >
                i pisał jescze czyja

ps. bambii zaraz Ci cościk podszepnę, nadstawisz uszko ?
                • bambii Re: po rozum do głowy 14.11.06, 14:12
                  > i pisał jescze czyja

ale podobno troskliwa :))))

P.S.
                  już odpowiedziałem :)
                  • niunianiu Re: po rozum do głowy 14.11.06, 14:22
                    odbierz podziękowania ;)
                  • niunianiu Re: po rozum do głowy 14.11.06, 14:25
                    jak tam praca?! napisana?
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=43266352&a=43313175
                    • bambii Re: po rozum do głowy 14.11.06, 14:34
                      a pewnie już napisałem i zapomniałem :)

Co dziś na obiadek ? ;)
                      • niunianiu Re: po rozum do głowy 14.11.06, 14:37
                        a co proponujesz? ;)
                        • bambii Re: po rozum do głowy 14.11.06, 14:39
                          a nie wiem co tam upichciłaś ;)

kiedyś podałem przepis na spaghetti próbowałaś może ?
                          • niunianiu Re: po rozum do głowy 14.11.06, 14:41
                            bambii napisał:

> a nie wiem co tam upichciłaś ;)
                            ciepłe kluchi ;)

> kiedyś podałem przepis na spaghetti próbowałaś może ?
                            odpowiedź brzmi: upsss
                            • bambii Re: po rozum do głowy 14.11.06, 14:44
                              > ciepłe kluchi ;)

ale leniwe czy jakie ? ;)

> odpowiedź brzmi: upsss

no ładnie ładnie, to ja tu z "narażeniem życia" ;) podaje przepis a Ty co ?
                              wrrrr :)
                              • niunianiu Re: po rozum do głowy 14.11.06, 14:47
                                bambii napisał:
                                > > ciepłe kluchi ;)
                                > ale leniwe czy jakie ? ;)
                                tak te co nawet "ani drgną" na zawołanie: ruchu kluchy ;), przynajmniej z
                                talerza nie uciekną ;)
                                ps. chusteczkę?

> > odpowiedź brzmi: upsss
                                > no ładnie ładnie, to ja tu z "narażeniem życia" ;) podaje przepis a Ty co ?
                                > wrrrr :)
                                upsss, upsss, upsss
                                • bambii Re: po rozum do głowy 14.11.06, 15:20
                                  > ps. chusteczkę?

pod szyję ? znaczy będziemy jedli ? ;))))

a spaghetti polecam naprawdę dobre
                                  • niunianiu Re: po rozum do głowy 14.11.06, 15:23
                                    bambii napisał:

> > ps. chusteczkę?
                                    > pod szyję ? znaczy będziemy jedli ? ;))))
                                    teraz to mi jest potrzebny rękaw, pożyczysz/ plissssss

> a spaghetti polecam naprawdę dobre
                                    poszukam i podrzucę siostrze ona też lubi te niteczki ;)
                                    • bambii Re: po rozum do głowy 14.11.06, 15:57
                                      > teraz to mi jest potrzebny rękaw, pożyczysz/ plissssss

no tak a później to ja się muszę przebierać ;))))

> poszukam i podrzucę siostrze ona też lubi te niteczki ;)

Bon apetit ;)
                                      • niunianiu Re: po rozum do głowy 14.11.06, 18:05
                                        bambii napisał:
                                        > no tak a później to ja się muszę przebierać ;))))
                                        no dobrze, zapłacę za pralnię :/

> Bon apetit ;)
                                        grazie mille. Lei e molto gentile. ;)
                                  • niunianiu Re: po rozum do głowy 14.11.06, 15:25
                                    mam, mam, mniam

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=49753284&a=49829066
                                    • bambii Re: po rozum do głowy 14.11.06, 15:59
                                      teraz wątek powinen zmienić nazwę na : "do serca przez żołądek" :)))
                                      • niunianiu Re: do serca przez żołądek 14.11.06, 18:06
                                        bambii napisał:
                                        > teraz wątek powinen zmienić nazwę na : "do serca przez żołądek" :)))
                                        chciałeś masz ;)

"Ty się zakochałeś?"
                                        • bambii Re: do serca przez żołądek 14.11.06, 18:37
                                          jeśli do rozumu się nie da to może przez serce ? ;)
                                          • niunianiu Re: do serca przez żołądek 14.11.06, 18:45
                                            bambii napisał:

> jeśli do rozumu się nie da to może przez serce ? ;)
                                            że jak, ale o czym Ty do mnie mówisz się znaczy piszesz
                                            czy masz jakiś konkret na pomyslunku czy " nie ja tylko tak" ;)
          • doberek4 Re: po rozum do głowy 14.11.06, 19:34
            a ja widziałem spotkanie na który,m oprócz świata biznesu był poseł RA i był
            poseł pis /Piłka/ i sie nie pobili i nawet dyskusja była i kurtuazja i w ogóle.
            tak, ze chyba westwind jest za bardzo zacięty, westwind, odpuść sobie.
    • bambii Re: po rozum do głowy 15.11.06, 23:39
      nie wszystkim się podoba :)
    • westwind2 Re: po rozum do głowy 15.11.06, 23:54
      > tak, ze chyba westwind jest za bardzo zacięty, westwind, odpuść sobie.
      W porządku odpuszczam. Nec Hercules contra plures.
      Jeżeli Vox Populi tak to widzi, to widocznie ja jestem nie dzisiejszy.
      A już prawie uwierzyłem, że jak mówią, tak robią ... ale to tylko w BPH!
      • bambii Re: po rozum do głowy 15.11.06, 23:59
        nie podjerzewałem Ciebie o taką agitację na MS'a , dziwny jest ten świat
        • westwind2 Re: po rozum do głowy 16.11.06, 00:16
          Sorry, chyba z szafy spadłeś? Gdybym popierał MS nie głosowałbym na MD.
          MS w porównaniu z PIS jest teraz mnieszym złem mimo wszystko, tak uważam,
          poniewaz nie podlega centralnym zarządzeniom partyjnym. W powyborczej sytuacji
          to MD ma coś do zaoferowania MS, a nie odwrotnie, w zamian za zgodę na
          zasadnicze zmiany w rządzeniu miastem, o których i Ty i inni pisali.

To tyle dla porządku. Dobrej nocy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka