tebe7 20.11.06, 15:23 O godzinie chyba 18.40 w Regionalnej Trójce ma być debata II tury wyborów prezydenckich w kilku miastach Mazowsza. Będą też dwaj kandydaci na prezydenta Siedlec. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abanderado Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 18:48 cholera ciekawe który kandydat jest najstarszy z tej audycji ? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 19:24 co by nie powiedziec wypadl dobrze, co ciebie nie ucieszy pewnie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
logos110 Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 19:29 Moim dfaworytem jest W. Kudelski. I powiem szczerze, że nie spodziewałem się, że aż tak dobrze wpadnie. W pcocentach - 65% dla Kudelskiego. brawo :) Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 19:32 bimber chyba 65% był wczesniej, wypadł jak przez okno faktycznie Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 19:46 wiesz co, rozumnych uzytkownikow forum poznaje po tym ze gdy nie maja racji mowia o tym. ty tego nie potrafisz I zaczynasz obrazac. Kudelski naprawde wypadl dobrze, do tego dowcipna uwaga o tablicy mendelejewa ;). Gdyby wypad zle rostrzasalbys namietnie a tak tylko o bimbrze potrafisz napisac. Odpowiedz Link Zgłoś
logos110 Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 19:49 Zgadzam się z Tobą Bambii. A chciałbym zwrocić jeszcze uwagę, że plakaty i bilbordy, na ktorych jest W. Kudelski nie zostaly przerobione itp. - jak już słyszałem od wielu, ale faktycznie W. Kudelski wyglądał bardzo dobrze :) Co sądzisz o tym Bambii ? Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 19:54 to o mandelejewie było szydercza, czy jako ripsota prezydent powiedziec ze Kudelski jest fachowcem od melioracji ? czy to byłoby dla Ciebie rownie dowcipne ? ps. bardzo dobrze to wygladal kandydat z ciechanowa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
logos110 Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 19:57 Ja uważam, ale myślę, że nie tylko ja, że stwierdzenie z laboratorium i tablica Mendelejewa było bardzo słuszne a zarazem lekko dowcipnie. Bardzo dobrze go podsumował, nie urażając przy okazji M. Symanowicza jakimiś innymi rzeczami, ktore mogły też zaboleć. Minusem debaty jest slaba prowadząca :D Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 19:59 nie bylo szyderstwa, powiedzial ze jest znakomitym chemikiem to chyba mile? Jakby Symanowicz powiedzial ze Kudelski jest znakomitym meliorantem to tez by bylo mile, znaczy ze docenia sie profesjonalizm kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: dziś debata w TVP3 21.11.06, 09:13 bambii napisał: > nie bylo szyderstwa, Fakt, nie było. Ale ja odebrałem to jako pomieszanie złośliwości z kiepskim dowcipem. IMHO wyszło tak sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: dziś debata w TVP3 21.11.06, 09:20 podobnie było w TV Siedlce ze zdaniem "coś wolno mielą te pańskie młyny" tutaj tez moim zdaniem było dowcipne porównanie ale de gustibus non est disputandum Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: dziś debata w TVP3 21.11.06, 09:27 bambii napisał: > de gustibus non est disputandum Racja. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 19:54 nie prowokuj mnie prosze, faktycznie czasem zachowujesz sie jak agitator juz ci pisalem ;) juz napisalem :Kudelski wypadl dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 19:59 czyzbys nie spostrzegl znakow zapytania moich zdaniach ? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 20:02 czy to do mnie to pytanie ? jesli tak to juz napisalem ze napisac potrafisz tylko o bimbrze z pytajnikiem czy bez to juz nie ma znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
logos110 Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 19:32 Bardzo podobało mi się to, że W. Kudelski brał czynny udzial w tej debacie. Gdy trzeba było protestował, gdy trzeba było włączył się do dyskusji nawet niepytany. Słuszie zaatakowął M. Symanowicza, ktory osmielił się przypisac sobie zasługi, ktorych nie dokonał. Chodzi o Standlera - to posłowie z ziemi siedleckiej sprowadzili tu tego inwestora, a nie Symanowicz. Brawo Panie Wojtku za słuszną decyzje. Pozatym W. Kudelski był bardziej przygotowany i wypadł lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 19:30 to sie nadebatowali prowadzaca zakrescona Odpowiedz Link Zgłoś
logos110 Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 19:33 Jakaś z TVP3 :P Malo doświadczona. Nawet jej się miasta pomyliły, o jakich rozmawiała :D Odpowiedz Link Zgłoś
logos110 Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 19:37 Podczas debaty rozesmialem sie. symanowicz powiedział coś takiego - "na przełomie grudnia i stycznia zostanie przeprowadzony nabor na nowe stanowiska pracy " A ja dodałbym jeszcze "Na przełomie grudnia i stycznia zostanie przeprowadzony nabór na nowe stanowiska pracy. Kazdy moze się zgłosić, ale zostało już nie wiele miejsc - około 20 - głównie w dziale ochrona. Niestey jak zacząłem dzielić te miejsca na swoich wspólników i partnerów to zostało mi tylko 20 miejsc - to i tak dużo :P" Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 19:34 emektb napisał: > kto prowadził? Na półmetku, czy na mecie? Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 20:02 czy jako ripsota prezydent powinien powiedziec ze Kudelski jest fachowcem od melioracji ? czy to byłoby dla Ciebie rownie dowcipne bambii ? Odpowiedz Link Zgłoś
logos110 Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 20:03 Bambii Ci już odpowiedziała - napisala to o 19:59 :) Odpowiedz Link Zgłoś
logos110 Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 20:03 Przepraszam :D:D:D - Bambii Ci już odpowiedział - o 19:59 :) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 20:04 chcialbym zdementowac ze bambii to ON nie ona ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 20:06 a szanowny kolega do kazdego watku sie bedzie doklejal ze swoja .....? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 20:09 no właśnie bambii tu sie różnimy dla mnie oczywiste jest że kudelski nie jest kompetentny żeby oceniać fachowość znajomosci chemii symanowicza i vice versa ... choc wiedze melioracyjna łatwij wydaje mi sie oceni dr niz maliratorowi chemii, Odpowiedz Link Zgłoś
logos110 Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 20:14 Człowieku. Nie trzeba być wielkim psecjalista aby powiedzieć to co powiedział W. Kudelski i M. Symanowiczu. Odpowiedz Link Zgłoś
logos110 Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 20:15 mała poprawka - to co powiedział W. Kudelski o M. Symanowiczu Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 20:18 ;))))) czy aby powiedziec ze ktos jest dobry potrzebujesz miec doktorat w tej dziedzinie ?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: dziś debata w TVP3 20.11.06, 22:39 a bardziej kompetentny jest ten co ma wyksztalcenie ukierunkowane czy meliorator ? mysle ze zeby ocenic merytorycznie dr z bardzo waskiej dziedziny trzeba miec wiedze fachowa na temat i probowac dosrac Prezydentowi samemu nie widzac swojego de facto nieporownywalnego tu chodzi o kompetencje i o to co kto rozumie przez to slowo, moim zdaniem kudelski nie jest poprostu KOMPETENTNY i to jest taki symboliczny przyklad Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: dziś debata w TVP3 21.11.06, 08:11 > a bardziej kompetentny jest ten co ma wyksztalcenie Pan Kudelski zrobił miły gest do prezydenta, ja na temat tego doktoratu pisanego grupowo nie będę się wypowiadał, doktorat będę miał za jakiś czas :> > probowac dosrac Prezydentowi chyba dorastać :p .... a moze celowo to napisałes ? > nie widzac swojeg > o > de facto nieporownywalnego ...... nieporównywalnego ?... chyba jakis błąd składniowy. Cos chyba się za bardzo zdenerowałeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: dziś debata w TVP3 21.11.06, 09:42 Czy ktoś wie o powtórce tej debaty w TVP3? Ewentualnie kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: dziś debata w TVP3 21.11.06, 10:24 nie ma co powtarzać tak uczciwie oceniając debate ... zamotali sie w tych ulico- obwodnicach obydwaj Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: dziś debata w TVP3 21.11.06, 10:28 Wierzę na słowo. Nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś