Gość: doris IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 19.03.06, 17:45 ludzie pomözcie mi , mam ochote na lazanki a nie wiem dokladnie jak je przygotowac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: łazanki 19.03.06, 17:53 Zwykle robię je tak: mojegotowanie.onet.pl/4321,ksiazka_przepis.html zaznaczam, że proporcje są wypracowane na moją lepszą połowę, która kapuściara jest niesamowitą no i zwykle część jest zamrażana. W wersji "lux" makaron również czynię własnymi łapami bo smaczniejszy od tego sklepowego i się po ugotowaniu nie skleja co w tym daniu jest zjawiskiem co najmniej pożądanym. Więcej o łazankach i innych przepisach na nie tutaj: mojegotowanie.onet.pl/szukaj.html?query=%B3azanki&kat= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: lazanki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 18:09 witam, łazanki to jedno z moichukochanych dań, spojrzalam na te przepisy i ja robię je troche inaczej, jak lubisz tłustawą kuchnię topolecam: 1. na oleju zeszklisz cebule i czosnek (ja robie to w brytfance większej) 2. dodajesz pokrojoną w kostkę kiełbasę i jak chcesz tez trochę boczku, smażysz chwilkę 3 dodajesz skrojoną kapustę (swieżą, nie kiszoną), solisz, pieprzysz i dodajesz vegety 4. gotujesz makaron (ja niekoniecznie łazanki, często daję świderki)i wrzucasz go do reszty. Mieszasz wszystko razem, czekasz chwile zeby się przeszlo. Musi być dobrze doprawione, ja na koniec podgrzewam jeszcze z odrobiną masła. Lepsze jest troche odstane niż podawane od razu smacznego:) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Zamiast świderek proponuję na przykład 19.03.06, 18:18 spagetti lub płaty lasanii. W końcu co to za różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Zamiast świderek proponuję na przykład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 19:11 eeee tam, czepiasz sie. Akurat miedzy kupionymi makaronem lazanki a świderkami większej różnicy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś