zyggar 30.11.06, 10:32 ... niemiecki! i tu muszę brać wschodnią pochwalić- nie odstajecie od germanistów poznańskich! brawo! tylko dlaczego nie ma chętnych na kursy weekendowe? u nas w Poznaniu były zawsze tłumy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tramwajsiedlecki Re: zapisałem się na 30.11.06, 22:20 U nas ludzie w weekend jadą właśnie m.in. do Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
phanta1 Re: zapisałem się na 03.12.06, 10:19 to poznaniacy, muszą jeszcze na kursy chodzić? no coś podobnego! Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: zapisałem się na 03.12.06, 10:27 Po prostu - Deutsch ist in! Odpowiedz Link Zgłoś
phanta1 Re: zapisałem się na 03.12.06, 10:29 no ale chyba nie u nas? na wschodzie, gdzie wszyscy uczestniczą w intensywnych kursach j. angielskiego, by pokazać się angielskim pracodawcom z jak najlepszej strony...ba. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: zapisałem się na 03.12.06, 10:43 Owszem, jest pęd owczy na angielski i jest to zrozumiałe. Jednak sam angielski nie wszędzie wystarcza. Niemiecki nie jest (już) językiem wielkiej komunikacji, ale nadal odgrywa rolę w kilku 'branżach' specjalistycznych. Poza tym wszystkie drogi na zachód prowadzą w zasadzie przez Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
macoszka Re: zapisałem się na 03.12.06, 13:18 das stimmt. wer ist aber dessen bewusst? Minderheit. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: zapisałem się na 04.12.06, 16:41 Wie lebt man woanders? Um eine Anwort auf diese Frage zu bekommen, lernt man Fremdsprachen, darunter auch Deutsch. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: zapisałem się na 04.12.06, 16:51 Sorry, ale wyszło tak 'nolens volens'. Odpowiedz Link Zgłoś