darek640 18.05.08, 11:56 Czy ktoś wie co tam ma być widziałem że zaczyna coś się robić okna w domkach powymieniane altanka postawiona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzycho1252 Re: Harcówka nad zalewem 18.05.08, 20:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=78141136&a=78933857 Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Harcówka nad zalewem 20.05.08, 09:14 Przechodziłem tam wczoraj i praca wre , okna powymieniane , stolarka zrobiona, altanka nowa stoi, parasole duże zwiezione. Podobno 01.06 będzie uruchomienie, ciekaw jestem jak to wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Harcówka nad zalewem 30.05.08, 15:20 W najbliższą niedzielę, 1 czerwca na Stanicy przy siedleckim Zalewie odbędzie się festyn z okazji Dnia Dziecka. Początek o godzinie 12.00. Dzieci będą mogły wziąć udział w zabawach sportowych, konkursach oraz pokazie iluzjonistycznym, który rozpocznie się o godz. 14.00. Na uczestników czekają nagrody i ok. 100 kg! słodyczy. W trakcie festynu zaśpiewa zespół rockowy “Kwiaty”. Zakończenie imprezy przewidziane jest na godz. 22.00. (ed) www.tygodnik.siedlecki.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Harcówka nad zalewem 30.05.08, 16:43 wszystko nowe cieszy, a miało być tak jak na reklamówce z 1972r. fotoforum.gazeta.pl/3,0,1233954,2,1.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1233955,2,2.html tu też są: www.markopm.za.pl/inffoto.htm Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Harcówka nad zalewem - inauguracja 02.06.08, 08:59 I jak wypadła inauguracja harcówki w nowej odsłonie? Ktoś z was tam był i wyrobił sobie jakąś opinię? Odpowiedz Link Zgłoś
megica Re: Harcówka nad zalewem - inauguracja 02.06.08, 09:42 Ktoś był ;). I jakoś tak... nijak - jeśli chodzi o "festyniarstwo" - dzieci wstęp za darmo, ale dorośli już opieczętowani (15 zł/2 osoby, jedna chyba 10 zł). W środku dla dzieci niewiele, jedynie dmuchana zjeżdżalnia i zamek. Miałam nadzieję, że jeśli zapłaciłam za wejście, to jakiś gratis się trafi. Ale nic z tego, tylko baloniki. Wszystkie atrakcje (wspomniane "dmuchańce", lody, wata, popcorn ;)) - płatne, w standardowych cenach. Karetkę, wóz strażacki i jakiś jeszcze inny pojazd (skleroza mnie dopadła, nie pamiętam co) można było obejrzeć od środka. I tyle. Może te koncerty były jakieś sensowne, może jakieś fajne konkursy były w innym czasie (na plakacie coś tam wypisali) - trudno mi w tym temacie się wypowiedzieć. Dla dzieciakom frajda taka sobie. Z braku atrakcji dość szybko się stamtąd ewakuowaliśmy, mijając tłum ludzi przy wejściu/wyjściu zaskoczonych biletami wstępu. Abstrahując od festynu - domki wyglądają całkiem ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Harcówka nad zalewem - inauguracja 02.06.08, 10:11 > Abstrahując od festynu - domki wyglądają całkiem ładnie. Ogrodzenie też solidne. Dojazd beznadziejny. Postawić zakaz wjazdu pojazdów mechanicznych w dni bezdeszczowe. Kurz, kurz. Odpowiedz Link Zgłoś
megica Re: Harcówka nad zalewem - inauguracja 02.06.08, 10:17 krzycho1252 napisał: > Ogrodzenie też solidne. Dojazd beznadziejny. Postawić zakaz wjazdu > pojazdów mechanicznych w dni bezdeszczowe. Kurz, kurz. A w deszczowe na własne ryzyko ;). Fakt, byłam niezmotoryzowana. Ta kwestia mnie nie zainteresowała. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Harcówka nad zalewem - inauguracja 02.06.08, 10:45 megica napisała: >Fakt, byłam niezmotoryzowana. Ta kwestia mnie nie zainteresowała. Ja byłem pieszo od Romanówki a ten kurz szcególnie dokuczał. Przy samej stannicy kurz z żużla. Odpowiedz Link Zgłoś
megica Re: Harcówka nad zalewem - inauguracja 02.06.08, 11:01 My szliśmy wzdłuż Zalewu, więc etap kurzowy był tylko epizodem ;). Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Harcówka nad zalewem - inauguracja 02.06.08, 10:43 > Miałam > nadzieję, że jeśli zapłaciłam za wejście, to jakiś gratis się trafi. właśnie też miałem wątpliwość czy warto zapłacić te 10 zł aby z dzieckiem wejść bo nie lubię kupować kota w worku. Jak sie okazało słusznie zrobiłem bo jeśli mam zapłacić to chciałbym wiedzieć za co się płaci. A tak z ciekawości czy można to było nazwać festynem ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Harcówka nad zalewem - inauguracja 02.06.08, 10:51 bambii napisał: > A tak z ciekawości czy można to było nazwać festynem ? > No właśnie. Święto dla dzieci a rodzice z piwem. W każdym razie zaproszenia na tą imprezę rozdawali nawet w szkołach gminnych ( w Stoku Lackim np.). O bilecie wstępu nic nie pisali. Roznosili cukierki, baloniki, breloczki. Za udział w zawodach można było dostać koszulkę. Mała woda mineralna 3zł. Odpowiedz Link Zgłoś
megica Re: Harcówka nad zalewem - inauguracja 02.06.08, 11:00 Raczej "otwarciem" niż festynem. Rzeczywiście z piwem więcej niż z lodami. Ah tam... było minęło. Szkoda, że nad Zalewem w taki dzień, do tego ładną pogodę nic ciekawego się nie działo. A ludzi tłumy. Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Harcówka nad zalewem - inauguracja 02.06.08, 12:54 No cóż ,a ja się nabrałem i tam wszedłem z żoną i dzieckiem. Pewnie czyta ktos to kto jest związany z tą inwestycją. Gratuluje polotu, dzień dziecka i piwo. Kasowanie na wejściu 15 zl to sporo za coś czego wogóle nie ma , atrakcje płatne dodatkowo. Powiem krótko , mam nadzieję ze wiekszość będzie sądzić tak jak ja. Ja już wiecej się nie nabiorę na taką OFERTE ATRAKCJI. Wyszedłem z tamtąd po 10 minutach rozczarowany. Pieniędzy tak nie żal jak tego że się było frajerem i zapłaciło za nic. Jak widać prywatni inwestorzy i ich imprezy plenerowe są jeszcze gorsze od miejskich . No i sporo droższe. Do piwa niec nie mam jako napoju ,sam go lubię- ALE NIE PODCZAS DNIA DZIECKA I FESTYNU Z TEJ OKAZJI. To jest moje zdanie ,tak to odczułem. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens No to nauguracja na 3= 02.06.08, 13:22 Niedobrze, a zapowiedzi były wielce obiecujące. Oby właściciel obiektu wziął sobie do serca powyższe uwagi i nie palił dobrego pomysłu, jakim może być to miejsce na imprezy rodzinne i towarzyskie. Szczególnie, gdy organizuje się coś dla dzieci: lepiej pięć razy pomyśleć, niż raz głupio zrobić. Wszak rodzice to wdzięczni klienci, gdy są z tego zadowoleni, co ich pociechy otrzymują. Przez radość dziecka do kieszeni rodzica. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Harcówka nad zalewem - inauguracja 02.06.08, 13:55 > Do piwa niec nie mam jako napoju ,sam go lubię- ALE NIE PODCZAS DNIA > DZIECKA I FESTYNU Z TEJ OKAZJI. faktycznie uświadomiłeś mi jedną rzecz: to działo się z OKAZJI dnia dziecka :/. Gdyby to nazywało się np. "wielkie otwarcie stanicy" albo coś podobnego to trudno by było zarzucić że promują piwo wśród dzieci i z okazji ich święta. A tak odczucia mam podobne ale jestem bogatszy od Ciebie o 15zł :) A może się komuś podobało co był w środku ? Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanka_3_6 Brak odpowiedzialności organizatorów 02.06.08, 15:06 Uważam, że nas wszystkich jako rodziców oszukano. Nikt reklamując "festyn" nie napisał o biletach wstępu. Ale to, że było piwo na takiej zamkniętej imprezie z okazji dnia dziecka to jest bulwersujące. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Brak odpowiedzialności organizatorów 02.06.08, 15:17 Najlepiej to wszystko napisać do: www.lamalinche.pl/ Z opinią publiczną trzeba się liczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanka_3_6 Re: Brak odpowiedzialności organizatorów 02.06.08, 15:27 Bardzo dziękuję za podpowiedź. Napisałam, ciekawe czy doczekam się jakiejkolwiek odpowiedzi od organizatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
darek640 Re: Harcówka nad zalewem 03.06.08, 21:04 Ale z tym płotem to przesadzili,a tak przy okazji kto jest właścicielem tego bogactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Płonie las nad zalewem 04.06.08, 16:03 Tygodnik Siedlecki, godz. 15.08 Strażacy walczą z ogniem w lesie pomiędzy ul. Pescantina a zalewem. Pożar wybuchł najprawdopodobniej w wyniku zaprószenia. (JMM) Odpowiedz Link Zgłoś