Dodaj do ulubionych

Ciekawy artykuł

17.03.05, 18:06
Od razu mówię, że nie chodzi mi o jakiekolwiek negowanie firmy Amway.
Chodzi mi o podejście do MLM, o techniki stosowane przecież nie tylko przez
Amway'a, ale również inne firmy tego typu. Chociaż właściwe byłoby tu raczej
określenie przez LUDZI pracujących dla konkretnej firmy.
Z resztą sama niedawno byłam takim technikom poddawana. Ale siem nie dałam.
W każdym razie tak mi się wydaje ;-)

www.sekty.iq.pl/katalog/amway.htm
Obserwuj wątek
    • malwaaa Re: Ciekawy artykuł 17.03.05, 18:07
      Aaaa, to powiem od razu, że ja jestem od Vitali ;-)
      • malwaaa Re: Ciekawy artykuł 17.03.05, 18:16
        I jeszcze jeden:
        www.opoka.org.pl/biblioteka/X/XB/networkmarketing.html
        • vitalia Re: Ciekawy artykuł 17.03.05, 19:59
          Artykuł jest rewelacyjny..Jak bardzo boją się Polacy networku zapewne każdy z
          tego forum wie,ale wydaje mi się,że przy odrobinie polotu i zmianie
          światopoglądu że ciepły etacik za 700 zł netto może zmienić życie wielu
          ludzi..Ale Polacy nie są mobilni..boją się samodzielnej pracy,boją się
          rozmawiać o innowacjach i innych formach zarabiania.No cóż może czasem jest
          ciężko,ale za to jaka satysfakcja i radocha kiedy zaczyna coś naprawdę
          wychodzić......
          • networkforum Re: Ciekawy artykuł 17.03.05, 20:58
            Najciekawszą sprawę myślę stanowi tu problem postrzegania tej branży przez inne
            osoby, nie związane, nigdy nie pracujące w branży lub takie co to "coś" tam
            słyszały...
            A wszystko za sprawą niekompetentnych ludzi, którzy chcieli się szybko
            wzbogacić i "zepsuli" wizerunek networku

Faktem jest że niektóre firmy (choć może bardziej współpracownicy) sieją zamęt
            w głowach, organizują spotkanie o którym można się dowiedzieć przez pocztę
            pantoflową jedynie, nie mówią na spotkaniu PRAWDY tylko ściemniają - nic więc
            dziwnego, że firma, a w następstwie cała network branża uważana jest przez
            innych jako sekta.
            Już nie wspomne o piramidach finansowych i systemach argentyńskich - bo nie
            wiedzieć dlaczego też ludzie myślą że to MLM!!!
            • agateka Re: Ciekawy artykuł 17.03.05, 21:34
              taaaaaaak
              ja też taką "artykuł-perełkę" znalazłam.
              Nie powiem dużo z tych wiadomości jest prawdą ale dotyczy to zachowań osób z
              tej firmy. Ja osobiście też się spotkałam z ludźmi pracującymi w Amway i
              niektórzy rzeczywiście są "naktęceni" ale nie wszyscy. I rzeczywiście niektórzy
              nie dopuszczają do siebie wiedzy spoza firmowej broszurki.
              Ale nikt nie zmusza nas przecież do współpracy w danej firmie i każdy z nas ma
              swój rozum. Co do obiecywania bogactwa i czego tam jeszcze - to jest przecież
              znana gatka i każdy kto takie rzeczy obiecuje nowicjuszom robi żle.
              Myśle że bardziej uczciwie jest powiedzieć, że ktoś może dojść do tych
              pieniędzy ale to kiedy i do jakich, zależy już od jego pracy. Jak mi ktoś powie
              że w miesiąc będę jakimś super liderem - dyrektorem czy kimś takim i będę
              zarabiać tysiące to jest to kłamstwo. Na sukces każdy pracuje indywidualnie.
              Moje przynajmniej zdanie jest takie.

pozdro
            • malwaaa Re: Ciekawy artykuł 18.03.05, 09:33
              Nie dalej jak wczoraj spotkałam się z określeniem "domokrążcy"! I to od młodego
              człowieka.
      • networkforum Re: Ciekawy artykuł 17.03.05, 20:50
        witaj malwaaa
        dla nas nie ma znaczenia kto od kogo i z jakiej firmy
        to forum o networku dla wszystkich więc każdy co ma coś fajnego do powiedzenia
        może pisać ;-)))
        pozdrawiam
        • romek744 Re: Ciekawy artykuł 19.03.05, 09:04
          Popieram wszystko dziewczyny co piszecie... aż nie mam nic cholender żeby dodać
          robi się tutaj bardzo fachowo, etycznie i ok.
          pozdrowienia
          romek
          • agateka Re: Ciekawy artykuł 19.03.05, 13:28
            romek napisał:
            Popieram wszystko dziewczyny co piszecie... aż nie mam nic cholender żeby dodać
            robi się tutaj bardzo fachowo, etycznie i ok.

chcesz powiedzieć, że przynudzamy??????
            no nie mów!!! ;-))) ze mnie żadna fachura :-)))))
    • networkforum Re: Ciekawy artykuł 19.03.05, 22:21
      psują nam ludzie opinie strasznie powiem Wam :((((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka