Dodaj do ulubionych

Droga zamknięta na kłódkę

16.05.07, 00:18
"Już w zeszłym roku złożyliśmy wniosek o warunki zabudowy dla przedłużenia Woronicza. Od lipca nie mamy żadnej odpowiedzi z ratusza."

nie bardzo rozumiem, skoro kilka wierszy wcześniej czytam, że: " Jego firma nie chce przedłużyć dzierżawy gruntu. Nie zamierza też go kupić" to na co im decyzja wzzt?
Obserwuj wątek
    • Gość: ness Re: Droga zamknięta na kłódkę IP: *.acn.waw.pl 16.05.07, 01:27
      Moze chca odebrac przynajmniej jeden argument czy raczej wymowke miastu, ze kompletuje dokumenty itp kiedy tak na prawde nie robi nic w tym kierunku.
      Swoja droga to dlaczego nie ma przejazdu nad torami z woronicza do 1 sierpnia.
      Biorac pod uwage korki na marynarskiej czy raclawickiej do skretu w kier. okecia to az sie prosi zeby postawic tam jakis wiadukt...
      W ogole polaczenia ochoty z osciennymi dzielnicami to koszmar.
      Tak samo albo nawet bardziej potrzebne jest jakies przedluzenie kopinskiej na druga strone dw. zachodniego.
      • Gość: wawiak Marina to kpina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 08:27
        To jedno z najgorszych osieli jakie widziałem.
        To bardziej przypomina wiejską zagrodę a aniżeli kawałek normanlego miasta..
        Słaba komunikacja, brak odpowiedniej gastronomii i handlu, o rozrywce już nie
        wspomnę.

Ci co tam mieszkają niech nie narzekają na developera tylko na własną głupotę
    • janfranciszek ZDM a Żwirki i Wigury na wysokości Mariny 16.05.07, 09:09
      Przed rokiem o jakieś 1,5 metra poszerzono wschodnią jezdnię Żwirki i Wigury na
      odcinku od wiaduktu kolejowego do wjazdu do Mariny i zrobiono światła oraz pas
      do skrętu w prawo. Pasy na Żwirki i Wigury, które miały 3,5 metra szerokości
      zmniejszono do 2,5 metra przez co nie mieszczą się w nim autobusy.
      Jadąc prawym pasem na wprost ma się prawe koła pojazdu w zagłębieniu jezdni
      (wykonanym z kostki) a służacym do odprowadzania wody!
      Ponadto po lewej stronie jezdni straszą betonowe zapory. Czy ZDM zrobi w końcu
      porządek z tym miejscem, a może ta ciągła prowizorka, niebezpieczna dla ruchu,
      zostanie na zawsze?
      • qubacz Re: ZDM a Żwirki i Wigury na wysokości Mariny 16.05.07, 11:00
        A poronione zmiany sygnalizacji w tym miejscu są źródłem masakrycznych korków na
        Żwirki i 1 Sierpnia
    • uomonuovo Chcieli miec getto to maja. 16.05.07, 09:11
      Nagle teraz problem??
    • Gość: szemrane osiedle Droga zamknięta na kłódkę IP: *.crowley.pl 16.05.07, 09:37
      Zbudowane z pominięciem prawa. Tamtędy wiedzie korytarz przewietrzający miasto
      i nie można tam budować niczego powyżej pierwszego piętra. A jednak dziwnym
      trafem zbudowano. Pan prezydent Kaczyński osobiscie wmurował kamień węgielny,
      choć w tym samym czasie sąd nakazał wstrzymanie budowy do czasu wyjasnienia
      wątpliwości.
      Jestem kierowcą nietypowym, często puszczam przed siebie samochody wyjeżdżające
      z drogi podporządkowanej. Jest jeden wyjątek. Z Mariny nie puszczam. Jeżeli
      kogoś tam stać na kupno mieszkania czy domu, to tym bardziej stać go na
      helikopter.
    • Gość: x wyglada jak izraelski checkpoint... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 10:06
      wyglada jak izraelski checkpoint w okupowanej Palestynie. Brakue tylko karabinow
      maszynowych i wszedobylskich znakow okupantow.
      • Gość: warszawiak Re: wyglada jak izraelski checkpoint... IP: *.pkobp.pl 16.05.07, 11:25
        Ale przejazd łączący Woronicza ze Żwirkami przydałby się jak nic. Szkoda tracić
        czas jeżdżąc na około.
        • Gość: WujekDR Zerwali kłódkę? To betonem ich! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 12:44
          Powinni postawić betonowe kręgi kanalizacyjne; kłódka to jest dobra w
          społeczeństwach cywilizowanych.

Ale zobaczycie że prawdziwy dym zacznie się przy rozpoczęciu budowy trasy N-S:
          wszyscy nuworysze z MM będą protestować przeciwko "autostradzie w mieście pod
          moim oknem". A droga ta była planowana w czasach, jak na terenie MM można było
          wdepnąć w psie g., bo służył za teren spacerowy dla psiarzy. I mam nadzieję że
          powstanie. Z resztą ten sam problem będzie w Szczęśliwicach - tam też obudzą się
          z reką w nocniku.
          No, ale jak ktoś nie myśli gdzie kupuje mieszkanie, to tak jest.
          • Gość: x Re: Zerwali kłódkę? To betonem ich! IP: *.chello.pl 16.05.07, 13:11
            Jeszcze niedawno stały tam betonowe zapory.
          • Gość: Tirinti Re: Zerwali kłódkę? To betonem ich! IP: 87.105.164.* 18.05.07, 13:10
            Ja mieszkam w sąsiednim Woronicza Park i mam nadzieję, że jak najszybciej
            zbudują trasę NS. Chcę mieszkać w cywilizowanej okolicy a nie wsród chaszczy.
    • dorsai68 Swoją drogą, gdy 16.05.07, 13:32
      ruszała budowa, sporo osób wieszczyło "marynarzom" problemy z komunikacją. Zostali oczywiście okrzyknięci "zazdrosnymi frustratami".

Ciekaw jestem, kto dziś jest zfrustrowany...?
    • Gość: strzelec2112 Droga zamknięta na kłódkę IP: *.acn.waw.pl 16.05.07, 16:48
      Mieszkam w Woronicza Park i moje okna wychodzą na tę drogę.Do "wczoraj"
      przewalały się po tej drodze ,zbudowanej z płyt,tabuny ciężkich wywrotek.Trwała
      budowa Mariny.Hałas i tumany kurzu-normalka.Całe szczęście, że w tej chwili
      Marina ją zamknęła,bo nie spełnia ona norm ,aby nazwać ją drogą.Czy ktoś z was
      chciałby mieć taką drogę pod oknem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka