Dodaj do ulubionych

Anglistyka - WSH - Humanitas Sosnowiec

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.10, 16:20
Hej! Poszukuję info na temat filologi angielskiej w Humanitasie. Jak
to mniej więcej wygląda, bo z tego co się orientuję jest to w miarę
młody kierunek. Najbardziej interesuje mnie, jak wyglądają
(wyglądały) takie przedmioty jak konwersacja, wstęp do
językoznawstwa oraz lektorat z języka niemieckiego. Byłbym wdzięczny
za obiektywne informacje. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mati Re: Anglistyka - WSH - Humanitas Sosnowiec IP: *.147.213.208.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.03.10, 23:03
      Kierunek bardzo OK, studiuje się fajnie, choć wymagania są wysokie. Konwersacja
      - w porządku, praktyczne zajęcia, młody prowadzący. Wstęp do językoznawstwa -
      trochę teorii, ale też do zdania (oblało trochę ludzi w I terminie, w drugim
      poszło już dużo lepiej). Szkoła jest bardzo OK, byłem bardzo pozytywnie zaskoczony
    • Gość: Faina Re: Anglistyka - WSH - Humanitas Sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.16, 15:28
      Studiowałem dziennie na kierunku Filologia Angielska. Grupa była mała bo około 20 osób, sporo osób z zza granicy, głównie z Ukrainy ale mieliśmy nawet rodzynka z bodajże Ugandy :). Mała grupa pomagała w edukacji. Mniej ludzi -> więcej czasu przypadało przez wykładowców na jednostki co na filologii jest według mnie bardzo ważne.
      Studia minęły mi szybko, nauki nie było mało, no jest to ciężki kierunek. Generalnie studia wspominam bardzo dobrze. Wszystko na miejscu. Fajny bar z dobrym jedzenie, zajęcia w jednym miejscu, w pobliżu dużo miejsc gdzie można było pójść z grupą kontemplować po zajęciach ;].
      Studiuję zaocznie na WSH i jestem bardzo zadowolona z organizacji studiów. Ciekawa siatka godzin, sympatyczni wykładowcy. Kierunek: zarządzanie. Fajna oferta cenowa. Jeśli ktoś się zastanawia nad wyborem tej uczelni, to spokojnie polecam
    • Gość: Magda Re: Anglistyka - WSH - Humanitas Sosnowiec IP: 148.81.198.* 24.07.17, 13:49
      Anglistyka :D studiuję tam filologię, 2 semestr, no teraz będzie 3. Jest dużo obcokrajowców, najwięcej z Ukrainy (przynajmniej u mnie w grupie). Nie jest łatwo jak do tej pory, jestem zadowolona z tych studiów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka