Dodaj do ulubionych

MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO

IP: 213.17.236.* 19.04.04, 10:56
KIEDY ZACZNĄ BUDOWAĆ HELIOSA NA MAŁACHOWSKIEGO WIECIE MOŻE DZIĘKI ZA
ODPOWIEDZI!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Witek Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 19:07
      z tego co mi się wydaje, to teren został zagrodzony tylko po to aby nie
      parkowały na nim samochody. Na płocie wywieszono blachę, że parking dla
      samochodów jest zlokalizowany w centrum biurowym. Zatem chodziło o to aby
      nabić kasę centrum biurowemu i nic wiecej!!!
      • Gość: Uchnast Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.04, 19:49
        Dokładnie oto chodziło!
      • Gość: ULA Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 18:43
        Tak to już jest z tymi nasymi politykami. Propagandy uczyli się prawie pół
        wieku w PRL-u.
    • Gość: Oli Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 18:41
      jak na razie to z tego Multikina mamy multi-cyrk. Szczególnie jeśli
      prześledzimy szum jaki mu poświęcono. O tych wieeelkich planach budowy można
      było przeczytać w kilku miejscach, w tym również w gazetach ogólnopolskich i
      co? Wielkie nic.
    • Gość: sosn Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 20:37
      Dlaczego kino buduje sie w miejscu gdzie wymordowano w czasie wojny ludność
      narodowości żydowskiej. Do lat siedemdziesiątych wisiała w tym miejscu tablica !
      • zenon133 Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO 23.04.04, 15:12
        Nic nie będzie z tego Heilosa. Trzeba wrócić do pierwotnej koncepcji Forum
        Miejskiego: dobra restauracja, fonatanna, plac, ławki.
        • piotrdudala Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO 12.06.04, 18:04
          To był chyba najlepszy pomysł!
          • quickstarter Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO 13.06.04, 09:30
            piotrdudala napisał:

> To był chyba najlepszy pomysł!

Równie dobry jak ten wstrętny szklany potwór po drugiej stronie kościelnej?
      • gooralka Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO 03.10.04, 00:01
        tak była tablica?
        a co się z nia stalo?
        co bylo na niej napisane?
    • Gość: ula Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:11
      Górski interweniował i znowu nic.
      • Gość: monikawanda Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:29
        W dniach od 4 do 7 pazdziernika w Będzinie i w Sosnowcu gościc będzie delegacja
        Światowego Związku Zydów Zagłębia. Ciekawa jestem, czy gospodarze miasta
        zaprowadzą tychże na ulicę Małachowskiego, miejsce bądz co bądzdla nich Ważne.
        • gooralka Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO 03.10.04, 00:04
          Gość portalu: monikawanda napisał(a):

> W dniach od 4 do 7 pazdziernika w Będzinie i w Sosnowcu gościc będzie
          delegacja
          >
          > Światowego Związku Zydów Zagłębia. Ciekawa jestem, czy gospodarze miasta
          > zaprowadzą tychże na ulicę Małachowskiego, miejsce bądz co bądzdla nich Ważne.

z tego co wiem to nie.nie maja tego w planach wycieczki!!!!
        • gooralka Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO 03.10.04, 00:09
          poza tym nie wiem czy w sosnowcu jest potrzebne kolejne kino, ktore bedzie
          tylko i wylacznie komercyjne.
          bylam bym za tym aby powstalo kino studyjne cos na ksztalt "Światowida" z
          Katowic.
          szkoda tylko ze jak na razie to budynek szpedzi centrum miasta i moejmy
          nadzieje, ze nie powstanie tam kopia budynku z nadprzeciwka!
          • Gość: Monikawanda Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 07:53
            "Straszący budynek" przy ul. Małachowskiego jest zabytkiem i myślę, ze
            architekt we współpracy z konserwatorem mogliby chociaż częsciowo zachować go
            dla potomnych, ale oczywiscie nie w obecnym wyglądzie.Nie znam projektu i nie
            wiem co ma tam powstać wizualnie, ale masz rację - nie chciałabym, zeby było to
            monstrum z naprzeciwka.
            A swoją drogą szkoda, ze tej delegacji tam nie będzie.Może nasze władze
            dostałyby choc trochę po nosie!
            • Gość: Sosin Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 15:23
              Od kilku dni ten budynek jest w trakcie rozbiórki.Nie wiem czy to planowe
              działania , ale jednak coś się ruszyło
              • Gość: monikawanda Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:03
                Tak, ta rozbiórka ruszyła. Mam nadzieję, że na nie się nie skończy.
    • Gość: olo Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 09:20
      Tego mulitkina nie będzie nigdy. Katowice rozpoczynają zaś budowę trzeciego!
      • michaelus Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO 09.10.04, 12:15
        To dlaczego rozpoczął się demontaż dachu tego starego budynku przy
        Małachowskiego?
        • Gość: MISIEK Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 12:57
          Bo zima nadchodzi i ludziom potrzebne jest drewno na opał:)
          • cover_wielki Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO 01.10.05, 19:43
            a jednak budują ! jednak będzie, może już niedługo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka